Спасени дървета
Благодарение на потребителите на ИСУН бяха спасени 54 743 дървета
English

Програма: Програма за развитие на селските райони (за мерки по чл. 9б, т.2 от ЗПЗП)

Район за планиране: Всички

Описание

С настоящия проект ЗП Гошо Желязков Пейков кандидатства по "МИГ Харманли" - подмярка 4.2. "Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти". Проектът предвижда инвестиции в технологично оборудване на Модулен обект за преработка на мляко с капацитет 250 литра на ден и производство на сирене, кисело мляко и кашкавал, което е един от основните и традиционни за България сектори на хранително-вкусовата промишленост. 
Млечните продукти  са добре утвърдени артикули на българския пазар с тенденция към увеличаване на консумацията от българския потребител. Козето мляко е много богато на полезни млечнокисели бактерии и по този показател превъзхожда сериозно повечето млечни продукти. Това се дължи на различните хранителни навици на козите. ЗП Гошо Желязков Пейков произвежда собствена продукция от  козе мляко, която ще преработва на сирене, кисело мляко и кашкавал. Във връзка с разширяването на дейността си, поради увеличения интерес към висококачествени млечни продукти на ЗП Гошо Желязков Пейков иска да изгради мобилна мандра за преработка на мляко в собствен имот в землището на с. Овчарово, общ. Харманли, обл. Хасково. Със закупуването на ново оборудване ще бъде повишено и качеството на произвежданите в мандрата продукти. Ще бъде намален разхода за материали, поради намаляване на количествата брак от производствените суровини. Инвестицията предвижда закупуване на работна маска с мивка – 2бр., пастьоризатор – охладител, вана сиренаеска, стелажи комплет 10,11.11,1,16, количка за вътрешен транспорт – 2бр., хладилна централа, установка за парене на кашкавал, съд за солов разтвор, модулна констукция.

Дейности
Дейност Договорена стойност Отчетена стойност
Закупуване на Модулен обект за преработка на мляко: Чрез закупуване на новото и модерно технологично оборудване за млекопроизводство, отговарящо на всички стандарти на Общността за безопасност на храните ще се оптимизира използването на материалите, необходими за производство на продуктите на мандрата и ще се намалят негативните ефекти, оказващи върху околната среда. Модулния обект за преработка на козе мляко в сирене, кисело мляко и кашкавал се състои от: Работна маса с мивка - 2бр. Пастьоризатор - охладител - 1 бр. Вана сиренарска - 1 бр. Стелажи комплект 10, 11, 11.1, 16.- 1 бр. Колички за вътрешен транспорт- 2 бр. Хладилна централа- 1 бр. Установка за парене на кашкавал- 1 бр. Съд за солов разтвор- 1 бр. Модулна конструкция- 1 бр. В обекта ще се преработват дневно до 250 литра козе мляко, добито от животни, собственост на кандидата. Не се предвижда преработване на външни млека. В рамките на един работен ден ще се произвежда само един от предвидените асортименти: сирене, кисело мляко, кашкавал 128 100.00 109 625.00
Намаляване на себестойността на произвежданата продукция: Чрез закупуването на ново и съвременно оборудване за стопанството на ЗП Гошо Пейков ще се постигне освен подобряване на цялостното производство така и намаляване на себестойността на произвежданата продукция. Това ще се постигне чрез намаляването на човешкия фактор при производството, ще се намали количеството фира, за производството на единица продукция, а също така ще се намали и количеството електроенергия необходима за производството на килограм сирене, кисело мляко и кашкавал. Това ще се постигне поради факта, че машините са от последно поколение в индустрията, притежават изключително ниски енергийно изразходващи показатели и ускорята процесите на изработката на сиренето. 0.00 0.00
Опазване на околната среда, включително намаляване на вредните емисии и отпадъци: Оборудването отговаря на всички необходими изисквания за безопасност на храните и безопасна работа с производствени машини. Оборудването предвидено за закупуване е от висок клас и притежава характеристики, които са съобразени с изискванията за опазване на околната среда. Оборудването осигурява безотпадна технология на произвежданата продукция, което намалява количествата отпадъци. 0.00 0.00
Подобряване на енергийната ефективност : Подобряването на енергийната ефективност е заложена на лицензиран енергиен одитор, който направи необходимите замервания и изчисления, с цел постигането на максимална енергийна ефективност. Бенефициента стриктно ще изпълнява заложените стойности в одита. Енергийната ефективност ще доведе до по-добро оптимизиране на всички процеси в предприятието. 0.00 0.00
Подобряване на безопасността и хигиенните условия на производство и труд: Чрез закупуването на новото оборудване ще се повиши и безопасността на работещите с оборудването служители – оборудването отговаря на всички необходими изисквания за безопасност на храните и безопасна работа с производствени машини. С въвеждането в експлоатация на машините - обект на инвестицията ще се постигне стабилизиране на доходите на кандидата и ще се даде възможност за навлизане на продукцията му на нови пазари на качествени хранителни продукти. 0.00 0.00
Създаване на работни места: ЗП Гошо Пейков ще създаде едно ново работно място. 0.00 0.00

Забележки:

Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.