Спасени дървета
Благодарение на потребителите на ИСУН бяха спасени 54 743 дървета
English

Програма: Храни

Район за планиране: Всички

Описание

В рамките на проектното предложение ще бъде осигуряван топъл обяд на 54 лица за периода  от 03.05.2016г. до 28.02.2018г. и за 71 лица за периода от 01.03.2018г. до 30.04.2020г. от следните целеви групи: 1.1. Лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; 1.2. Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от съответната дирекция „Социално подпомагане“; 1.3. Самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии - за осигурителен стаж и възраст; за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност; 
Дейности
Дейност Договорена стойност Отчетена стойност
Определяне на целевите групи: Критериите за подбор на конкретните представители на целевите групи съответстват на чл. 9 от Правилника за прилагане на закона за социално подпомагане за периода от 03.05.2016г. до 30.04.2017г. Това са: 1. Лица с доказана липса на доходи и близки, които се грижат за тях. 2. Самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии (пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, не свързани с трудова дейност). Трапезария 1: Лица и семейства на месечно подпомагане, с доход по-нисък от диференцирания минимален доход-14 Самотно живеещи лица, получаващи минимални пенсии /за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, социални и наследствени пенсии- 30 Трапезария 2: Лица и семейства на месечно подпомагане, с доход по-нисък от диференцирания минимален доход-7 Самотно живеещи лица, получаващи минимални пенсии /за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, социални и наследствени пенсии -3 Критериите за подбор на конкретните представители на целевите групи съответстват на чл. 9 от Правилника за прилагане на закона за социално подпомагане за периода от 01.05.2017г. до 30.04.2020г. Това са: 1. Лица с доказана липса на доходи и близки, които се грижат за тях. 2. Самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии (пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, не свързани с трудова дейност). Трапезария 1: Лица и семейства на месечно подпомагане, с доход по-нисък от диференцирания минимален доход- Самотно живеещи лица, получаващи минимални пенсии /за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, социални и наследствени пенсии- Трапезария 2: Лица и семейства на месечно подпомагане, с доход по-нисък от диференцирания минимален доход- Самотно живеещи лица, получаващи минимални пенсии /за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, социални и наследствени пенсии - Считано от 01.08.2017г. до 28.02.2018г. целевите групи по проекта са 54 лица, а от 01.03.2018г. до 30.04.2020г.целевите групи по проекта са 71 лица: Трапезария 1: 1. Лица и семейства на месечно подпомагане, с доход по-нисък от диференцирания минимален доход 2. Семейства и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи и не могат да се издържат с тези доходи и имуществото си;/ съгласно Наредба РД-07-1 от 04.04.2016г. последно изменена ДВ бр.100 от 15.12.2017г. / 0.00 0.00
Закупуване на хранителни продукти за трапезария 1: Трапезарията на територията на град Банско ще функционира от 03.05.2016 г. до 30.04.2020 г. Закупуването на хранителни продукти ще се осъществява въз основа на средни базови цени предоставени от "САПИ" ЕООД и предложените офертни цени на избрания изпълнител. С цел да бъде осигурена разнообразна и балансирана храна следва да бъдат осигурени следните групи хранителни продукти: Хляб бял – по УС „България”-650гр., Хляб типов по УС “България”-650гр., Хляб пълнозърнест по УС „България”, Брашно по УС “България” бяло т.500, Брашно по УС , “България” типово т.1150, Брашно бяло т.500 – 1кг.опак, Фиде разф. – 400гр., Ориз екстра качество 1кг., Зрял боб, Леща, Олио, Сол, Яйца L размер, Яйца M размер, Кайма, „Стара Планина” 60% св. 40 % тел., Кремвирш пилешки, Пилешки бутчета замразени, Риба Скумрия, Кисело мляко 3.6% 400 гр., Маргарин 500 гр., Черен пипер 10гр., Сушена чубрица 10гр., Сушен джоджен, Зеле, Краставици, Домати, Картофи, Моркови, Зелен боб , Тиквички, Спанак, Чесън, Пипер зелен, Магданоз, Копър, Грах буркан-680гр., Зелен боб буркан–680гр., Лютеница буркан-320гр. Хранителните продукти, следва да отговарят на изискванията за безопасност и качество, регламентирани в европейското и национално законодателство; Хранителните продукти трябва да отговарят на БДС или еквивалентни стандарти, да се предават с необходимите сертификати за качество, лабораторни анализи и да бъдат произведени и транспортирани съгласно изискванията на действащата в момента нормативна уредба в Република България и да са с не по-малко от 70% остатъчна годност към момента на доставка на конкретния обект. 144 305.46 142 730.30
Закупуване на хранителни продукти за трапезария 2: Трапезарията на територията на с. Места, община Банско ще функционира от 03.05.2016 г. до 31.07.2017 г. Закупуването на хранителни продукти ще се осъществява въз основа на средни базови цени предоставени от "САПИ" ЕООД и предложените офертни цени на избрания изпълнител. С цел да бъде осигурена разнообразна и балансирана храна следва да бъдат осигурени следните групи хранителни продукти: Хляб бял – по УС „България”-650гр., Хляб типов по УС “България”-650гр., Хляб пълнозърнест по УС „България”, Брашно по УС “България” бяло т.500, Брашно по УС , “България” типово т.1150, Брашно бяло т.500 – 1кг.опак, Фиде разф. – 400гр., Ориз екстра качество 1кг., Зрял боб, Леща, Олио, Сол, Яйца L размер, Яйца M размер, Кайма, „Стара Планина” 60% св. 40 % тел., Кремвирш пилешки, Пилешки бутчета замразени, Риба Скумрия, Кисело мляко 3.6% 400 гр., Маргарин 500 гр., Черен пипер 10гр., Сушена чубрица 10гр., Сушен джоджен, Зеле, Краставици, Домати, Картофи, Моркови, Зелен боб , Тиквички, Спанак, Чесън, Пипер зелен, Магданоз, Копър, Грах буркан-680гр., Зелен боб буркан–680гр., Лютеница буркан-320гр. Хранителните продукти, следва да отговарят на изискванията за безопасност и качество, регламентирани в европейското и национално законодателство; Хранителните продукти трябва да отговарят на БДС или еквивалентни стандарти, да се предават с необходимите сертификати за качество, лабораторни анализи и да бъдат произведени и транспортирани съгласно изискванията на действащата в момента нормативна уредба в Република България и да са с не по-малко от 70% остатъчна годност към момента на доставка на конкретния обект. 7 820.50 8 149.40
Осигуряване на топъл обяд: Топлият обяд ще се приготвя в наличните помещения в гр. Банско и с. Места, община Банско, предоставени за кухня "Държавен социален патронаж" на заведения за социални услуги към община Банско. Материалната база е собствена на Община Банско. Трапезария 1 гр. Банско: Адрес: гр. Банско, ул. "Радон Тодев" 14 Трапезария 2 с. Места, общ. Банско: Адрес:с. Места, общ. Банско 1.Помещенията са обзаведени и изградени по начин, гарантиращ ограничаване на кухненския блок от складовата площ. Разполага със склад и съоръжения със съответните капацитетни възможности за разделното съхранение на различните групи от храни при температурните условия указани от производителите им, има условия за поддържане на личната хигиена на персонала, осигурена е защита срещу достъп на вредители, както и замърсители на околната среда. Трапезария 1 гр. Банско: Обектът е захранен с необходимите количества течаща - топла и студена вода чрез бойлер, отговаряща на изискванията за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели. Осветлението в помещенията отговаря на изискванията на БДС 1786, като не променя цвета на храните. В обектът е осигурена ефективна естествена, а така също и механична общообменна вентилация за отвеждане на замърсения въздух както и за недопускане на прегряване, запрашване и кондензация на парите. В обекта има санитарен възел за персонала, в който е осигурена мивка за измиване на ръцете с топла и студена течаща вода, средства за измиване и подсушаване на ръцете. Обектът разполага с 3 броя хладилници /1 броя минусови хладилни камери и 3 броя плюсови хладилни камери/. Има отделно миялно помещение с пет броя мивки, обособени съответно за мръсна кухненска посуда, както и подготвително помещение в което се приготвят заготовки на храни. Подготвителното помещение е оборудвано с една мивка за зеленчуци. Обособено е помещение за съхранение на плодове и зеленчуци и кът за сухите продукти, оборудвани с рафтове. Кухненското помещение е оборудвано с четири броя мивки за плодове и зеленчуци и за месни и рибни продукти. Обектът разполага със следното специализирано кухненско оборудване: Печка с котлони и фурна- 3 бр. Фурна пекарна- 3 бр. Хладилник- 3 бр. Трапезария2 с. Места: Обектът е захранен с необходимите количества течаща - топла и студена вода чрез бойлер, отговаряща на изискванията за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели. Осветлението в помещенията отговаря на изискванията на БДС 1786, като не променя цвета на храните. В обектът е осигурена ефективна естествена, а така също и механична общообменна вентилация за отвеждане на замърсения въздух както и за недопускане на прегряване, запрашване и кондензация на парите. В обекта има един санитарен възел, за персонала, в който е осигурена една мивка за измиване на ръцете с топла и студена течаща вода, средства за измиване и подсушаване на ръцете. 3. Обектът разполага с 2 броя хладилници /2 броя минусови хладилни камери и 2 броя плюсови хладилни камери/. Има отделно миялно помещение с два броя мивки, обособени съответно за мръсна кухненска посуда, както и подготвително помещение, в което се приготвят заготовки на храни. Подготвителното помещение е оборудвано с два броя мивки. Обособено е помещение за съхранение на плодове и зеленчуци и кът за сухите продукти, оборудвани с рафтове. Кухненското помещение е оборудвано с два броя мивки за плодове и зеленчуци и за месни и рибни продукти. Обектът разполага със следното специализирано кухненско оборудване: Печка с котлони и фурна- 1 бр. Печка с 2 фурни - 1 бр. Хладилник- 2 бр. Човешки ресурси трапезария 1: управител- 1 бр.; склададжия- 1 бр.; Касиер- 1 бр.; готвачи- 4 бр.; работник кухня- 2 бр.;шофьор- 1 бр.; разносвачи на храна- 2 бр.; Човешки ресурси трапезария 2: готвачи- 2 бр.; шофьор- 1 бр.; 9 282.49 4 451.01
Предоставяне на съпътстващи мерки: Община Банско разполага с необходимия капацитет за предоставяне на съпътстващи мерки. С различните уязвими групи работят 15 социални работника, които извършват комплекс от дейности съобразно индивидуалните нужди на потребителя. Конкретните дейности, който се реализират са както следва: - консултиране, информиране за възможни административни и социални услуги, предоставяни от различни институции и подпомагане на достъпа до тях, насочване за регистрация в бюрото по труда, информиране за възможностите за участие в програми за подпомагане съобразно индивидуалните потребности; - психологическа помощ и подкрепа , работа с близки на уязвими лица; - осигуряване на защитена среда- при необходимост информиране на Дирекция „Социално подпомагане”, Полиция и други инстанции за настъпили рискови фактори; - съдействие за осигуряване на помощни средства. - изготвяне на информационни материали за изпълнението на проекта: информационни табели- 2 бр. за местата на предоставяне на услугата, статии за старта и рая на проекта, които ще бъдат публикувани на официалната страница на община Банско. 7 679.40 6 268.01

Забележки:

Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.