Спасени дървета
Благодарение на потребителите на ИСУН бяха спасени 54 959 дървета
English

Програма: Развитие на човешките ресурси

Район за планиране: Всички

Описание

В рамките на настоящото проектно предложение ще бъде организирано и проведено специфично кулинарно обучение на тема "Иновативни и актуални методи и техники за производство на детска хомогенизирана и диетична храна, включително продукти от био суровини - европейски практики и стандарти", с цел да се повиши способността на заетите лица в дружество "ИЛЕА-М" ЕООД да посрещнат настъпващите бързи промени на пазара на труда в резултат на структурни фактори като глобализацията и технологичните промени, както и да отговорят на актуалните нужди на бизнеса. Дейностите по проекта са насочени към конкретните нужди на целевата група, с оглед на спецификата на работа и техните потребности за повишаване на знания и умения. За постигане на максимално добри резултати, водещо при избора на дейностите са идентифицираните проблеми и потребности на целевите групи по проекта, както и целите на настоящата процедура. Ще бъдат обучени 40 представители на  целевата група. Продължителността на проекта ще бъде 9 месеца.
Дейностите са подбрани така, че да гарантират постигане на целите, резултатите и индикаторите, заложени в проектното предложение, респективно да допринесат за постигане на целите на процедурата за безвъзмездна финансова помощ - BG05M9OP001-1.057 "УМЕНИЯ".
Дейности
Дейност Договорена стойност Отчетена стойност
Провеждане на специфично обучение на тема: "Иновативни и актуални методи и техники за производство на детска хомогенизирана и диетична храна, включително продукти от БИО суровини - европейски практики и стандарти": Дейността има за цел да осигури включването на 40 заети лица от целевата група в специфично обучение по "Иновативни и актуални методи и техники за производство на детска хомогенизирана и диетична храна, включително продукти от био суровини - европейски практики и стандарти“, според необходимостта и изискванията на работодателя, съобразени с предмета и работните длъжности на предприятието. Дейността на „ИЛЕА–М" ЕООД се реализира в сектора на хранително-вкусовата промишленост и в частност производство на детски хомогенизирани и диетични храни, включително продукти от БИО суровини. До настоящия момент дружеството успява да отговори на търсенията на нашите клиенти. В последно време отчитаме повишено търсене на продукти, приготвени по нетрадиционен начин в съответствие с актуалните тенденции в детското хранене и съвременна диетология - все повече се търсят здравословни и био продукти, безглутенови изделия и и продукти с високо съдържание на естествени пребиотици и пробиотици. "ИЛЕА-М" ЕООД се стреми да отговаря на нуждите на своите клиенти и търсенето на пазара, поради което дружеството е насочено към постоянна оптимизация и иновативност на производствените процеси и предлаганите продукти в съответствие с новите тенденции, както и разширяване на гамата от предлагани изделия. Персоналът, ангажиран с изготвянето на детски менюта и производството на хранителните продукти, не притежава специфични умения в тази област, както и нямат натрупан емпиричен опит в областта. Това налага нуждата от организиране и провеждане на специфично за техните работни места обучение на тема "Иновативни и актуални методи и техники за производство на детска хомогенизирана и диетична храна, включително продукти от био суровини - европейски практики и стандарти". Специфичното обучение ще бъде организирано от външна обучителна организация, която ще изготви конкретна за дружеството обучителна програма по дефинираните от нас теми. По предложение на външния изпълнител темите могат да бъдат допълвани и надграждани. Предвидена е смесена форма на обучение, като теоретичната част ще се проведе дистанционно, чрез онлайн платформа, а практическата част - присъствено. Обучението ще бъде с продължителност 450 учебни часа, разпределени по модули в предварително изготвена от обучителната организация учебна програма и предварително изготвен план-график за разпределението за провежданите занятия, като това ще бъде съгласувано и одобрено от ръководителя на проекта. Специализираното обучение ще включва 2 основни модула: Модул 1 (200 уч. часа): Нутрициология - принципи на здравословното хранене, съвременна диетология и актуални тенденции в диетичното/медицинското хранене за деца. Основни принципи при съставяне на детско диетично меню. Нови тенденции в комбинирането на хранителни продукти. Физиология и регулация на храносмилането и усвояемостта на хранителните вещества в детския организъм. Модул 2 (250 уч.часа): Производство на пюрета от храни, съдържащи пребиотици, пробиотици и вещества, които ликвидират болестотворните микроорганизми. Безмлечни пюрета-внедряване на биопюрета и пюрета без глутен. Обогатяване на детските пюрета с биологично активни вещества (желязо, бета-каротин, нуклеотиди, пробиотици и др.).Лактозата вместо въглехидрати за производството на адаптирани млека. 91 800.00 98 470.00

Забележки:

Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.