Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 55 065 TREES
Български

Programme: Rural Development Programme

Planning region: All

Description

The project "Wild Plants as Food" will present a niche of the local culinary heritage - "wild" food and will contribute to the acquaintance, liking and use of culinary plant biodiversity and "wild" culinary wealth in the municipality of Krushari by its inhabitants, and for the promotion of culinary tourism in the area of the municipality and its establishment as a recognizable and attractive tourist destination.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Изследване "Дивите ядливи растения на територията на община Крушари": Идентифициране и описание на биоразнообразието на 60 диви ядливи растения в региона на община Крушари, вариращи от дивия лук до различни диви плодови дървета (растителните монографии ще включват научни и народни названия на растението; семейство и подсемейство; външни белези на растението с цел по-лесно определяне; разпространие и местообитание; застрашени видове) 1 800.00 1 800.00
Снимкова галерия на 60 диви ядливи растения : Заснемане на растенията в природна среда и обработка на снимките. 1 440.00 1 440.00
Художествени илюстрации на 60 диви ядливи растения : Художествени илюстрации на 60 диви ядливи растения, описани в изследването "Диви ядливи растения на Крушари" 2 160.00 2 160.00
Електронни инфографики за идентификация на 60 диви ядливи растения в природата: Инфографиката включва рисунка или снимка на растението, кратко описание на важни визуални характеристики на растението за разпознаване, в какво местообитание може да се открие растението, части от растението които се събират, сезон от годината за събиране. 3 096.00 3 096.00
Полеви хербариуми, за идентификация на дивите ядливи растения в полеви условия : Полевите хербариум (за ученици и възрастни) за идентификация на пролетни, летни и есенни диви ядливи растения в полеви условия. 954.00 954.00
Фейсбук маркетингова стратегия и продукти за популяризирането на дивите ядливи растения: Графичен дизайн и съдържание на 60 Facebook stories за съдържание/полезни качества на 60 диви ядливи растения; Графичен дизайн и съдържание на 60 Facebook поста за съдържание /полезни качества на 60 диви ядливи растения; Графичен дизайн и съдържание на 60 Facebook stories за използването като храна на 60 диви ядливи растения; Графичен дизайн и съдържание на 60 Facebook поста за използването като храна на 60 диви ядливи растения. 5 184.00 5 184.00
Местни „диви“ рецепти: Събиране на местни „диви“ рецепти от местното население, представящи етническата пъстрота на Крушарския край (българи, румънци, татари, цигани, турци, и др.) 1 440.00 1 440.00
Диви ястия, напитки и консервирани храни: Приготвяне на диви ястия, напитки и консервирани храни за снимковото им представяне във виртуалното издание на фестивала "Празника на гърнетата" с тема "Дивите храни на Добруджа" 1 080.00 1 080.00
Снимкова галерия на ястия, напитки и консервирани храни от диви растения: Заснемане на приготвените "диви" ястия и евентуално на техния майстор-готвач. 720.00 720.00
Електронни рецепти за 60 диви храни: Графичен дизайн на изображения и текст на 60 електронни картички на рецепти за диви храни 1 440.00 0.00
Електронни книги с рецепти за дивите храни: Съставяне и дизайн на 10 електронни книги с рецепти за дивите храни: Електронна книга: "Диви" кулинарни подправки Електронна книга: "Диви" чаени рецепти Електронна книга: "Диво" вино, "Дива" бира и "Диви" ликьори Електронна книга: "Диви" сиропи и сокове Електронна книга: "Диви" сладка и пестили Електронна книга: "Диви" ферментирали храни Електронна книга: "Диви" салати Електронна книга: "Диви" супи Електронна книга: "Диви" ястия Електронна книга: "Диви" ядки 3 180.00 4 620.00
Онлайн платформа - виртуално тематично издание на кулинарния добруджански фестивал "Празник на гърнетата": Разработване на онлайн платформа - виртуално тематично издание на кулинарния добруджански фестивал "Празник на гърнетата", с тема "Дивите храни на Добруджа", което включва: - Постоянна виртуална изложба на приготвените диви храни на Добруджа, представени в различни категории салати, супи, разядки, сладка, напитки и др. (изложбата ще включва снимка на ястието; рецепта; описание на "дивата" съставка; представяне на добруджанския кулинар, приготвил ястието) - Дигитална оценка на ястията от кулинарни критици, които ще оценят всяка гозба по различни критерии, като външен вид на ястието, уникалност на използваните диви растения от региона, както и етносна представителност на рецептите; -10 дигитални учебни работилници: "Диви кулинарни подправки"; "Дивия чай"; "Диво вино, дива бира, диви ликьори"; "Диви сиропи и сокове"; "Диви сладка и пестили"; "Диви ферментирали храни"; "Диви салати"; "Диви супи"; "Диви ястия"; "Диви ядки" 6 804.00 6 804.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).