Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 56 614 TREES
Български

Programme: Rural Development Programme

Planning region: All

Description

With the implementation of this project proposal will be purchased equipment for dessert rolls and pastries, which will be located in the existing factory in Rakevo village. The main economic activity of the applicant is marked with code 10.72 " Manufacture of rusks, biscuits and dry pastries", because 99% of net sales are generated from selling dry pastries.
The new equipment purchased through the project will contribute the enterprise to achieve expanding of the product range, because the new products (dry pastries and dessert rolls) are in the same group of confectionery and do not represent fundamentally new products or features, because stages in the production process of these new products are very similar to those who were applied so far. The necessity of the project is related to restricted range of products produced at the moment, and the high prime cost per unit. 
The main purpose of the project is to improve the productive capacity of the enterprise, which will be a result of the implemented new equipment in the production process. The expected results are related to expanding the range and the customer network, realization of export revenues, reducing production costs in the enterprise and optimization of human resources.
The target group are the candidate himself and his employees , who are directly connected with the results achieved in the enterprise at the moment. 
The main activities of the project are two - expanding the range of products and improving resource efficiency and effectiveness, as a result of the implemented new equipment.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Дейност за разнообразяване на асортимента от продукти и услуги на предприятието (ще бъде изпълнена чрез закупуване на оборудване за производство и пакетиране на сухи пасти и рула - 22 броя машини): Дейността включва закупуване на оборудване за производство и пакетиране на сухи пасти и рула, с което ще се разнообрази асортимента на произвежданите в цеха продукти. Новите продукти попадат в същия асортиментов клас - сухи сладкарски изделия и принадлежат към настоящата основна икономическа дейност на кандидата 10.72. Производството на сухи пасти и рула се осъществява чрез същите основни етапи, както прилагани и досега в производствения процес и не следва да се разглежда като фундаментална промяна. В заложеното по проекта оборудване са включени следните машини, обхващащи процеса на производство на сухи пасти и рула, с което ще се постигне изпълняването на дейността: 1. Турбомиксер- служи за аериране на пандишпановата смес. 2. Ламинатор- служи за разстилане на пандишпановата смес върху лентата. Дебелината на слоя може да се регулира фино с шибър. Освен това двигател – редуктора за задвижване е с честотно регулиране на оборотите и може да промени дебелината на слоя. Странично има тефлонови ограничители, с които може да се смени широчината на разстилане. 3. Тунелна пещ- използва се за изпичане на блата. Има зони, в които да се регулира температурата съгласно изискванията на технолога. В началото на лентата има устройство, което да намазва лентата със специална течност срещу залепване. 4. Охлаждащ транспортьор- Служи за охлаждане на блата преди нарязване. 5. Резачка дискова - Дисковата резачка е монтирана на транспортьор. Дисковете режат върху него и могат да се регулират до желан размер според ширината на необходимата ивица. 6. Резачка гилотина за сухи пасти- Отрязването на пастата става с пневматични цилиндри с бързопускателни клапани. Под гилотината има въртящ вал. Управлението става с честотно регулиране и „n - кодер” за измерване на скоростта. 7. Резачка - гилотина за рула- Резачката е пневматична. Има механизъм за изравняване на скоростта на лентата и гилотината. Резачката е на транспортьор. В процеса на работа се измерва скоростта на рулото и се отрязва на зададената дължина. 8. Мазачка - Тя служи за мазане на блата. За сухи пасти мазането е чрез дюзи на ивици – пълно – празно поле. 9. Нареждач за сухи пасти - служи за поставяне чрез гребло на ненамазата ивица върху намазаната. 10. Оформител рула - с машината чрез дълги конусни валове и гребла се оформят рулата. 11. Тунк машина с декорирка - служи да покрие продукта с кувертюр или да го декорира. 12. Хладилен тунел- Служи за охлаждане на сухите пасти и рула след тункване. 13. Завой 180 градуса - Чрез него след преминаване през първите етапи - изпичане, нарязване, охлаждане, продуктът ще се обръща на 180 градуса, за да мине по същия успореден път за следващите етапи - намазване, тункване и т.н. По този начин ще се спести двойно място в цеха, откъдето ще се оптимизират всички производствени процеси и ще се постигне по-висока производителност в предприятието вследствие на инвестицията. 14. Сборници- 4 бр., по един за белия крем, за кафявия крем, за белия кувертюр и за кафявия кувертюр. Сборниците служат за хомогенизиране, нагряване и охлаждане на крема или кувертюра, както и за съхранение. 15. Топилка 2 бр. - служи за разтопяване на растителни масла, които се доставят в твърдо състояние. Една топилка за крема и една за кувертюра. 16. Мелогенизатор - служи за производство на кувертюр или крем. Има бъркалка със закалени работни органи и съчми. Чрез тях се смила материала. 17. Отопляема тръбна система - тя е връзката между отделните машини за подаване на тесто от турбомиксера към шприца, от сборника за крем към ламинатора и от сборника за кувертюр към тункмашината. 18 . Машина за хоризонтален тип опаковане - хоризонталният тип позволява опаковане на продукти, различни по размер, и достигане на голям производствен капацитет в този последен етап от производството. Всяка от изброените машини е незаменима част от производствения процес и отсъствието ѝ няма да позволи осъществяването на дейността за разнообразяване на асортимента от продукти в предприятието. 995 908.10 715 454.05
Дейност за внедряване на нови технологии за подобряване на ресурсната ефективност и ефикасност в производствения процес (ще бъде изпълнена чрез закупуване на оборудване за производство и пакетиране на сухи пасти и рула - 22 броя машини): Дейността ще бъде изпълнена също със заложеното за закупуване оборудване за производство на сухи пасти и рула в неговата обособена цялост. Цялата производствена линия е автоматизирана и дава по-ниска себестойност на продуктите в предприятието, тъй като ще се реализира реорганизация на служителите и няма да бъдат наети нови. От друга страна машините са с по-висок енергиен клас и ще се реализира намаляване на разхода за електроенергия, вложена в производствения процес, като вид суровина. Третият фактор е свързан с наличието на позиция "завой от 180 градуса", с който ще се спести място и време за изпълнение на етапите. Чрез него след преминаване през първите етапи - изпичане, нарязване, охлаждане, продуктът ще се обръща на 180 градуса, за да мине по същия успореден път за следващите етапи - намазване, тункване и т.н. По този начин ще се спести двойно място в цеха, откъдето ще се оптимизират суровините, материалите и ръчния труд във всички производствени процеси и ще се постигне по-висока производителност в предприятието вследствие на инвестицията. Спестеното пространство в цеха ще спомогне за постигане на ефективност (по отношение на съотношението цели - постигнати резултати) и ефикасност (по отношение на максимални резултати от използваните ресурси) за същото време при двойно увеличен капацитет. Стъпки за реализация на дейността: 1. Подготовка на тръжна процедура за избор на изпълнител (от 1-ви до 3-ти месец); 2. Избор на изпълнител (от 4-ти до 5-ти месец); 3. Подписване на договор (5-ти месец); 4. Срок за доставка (от 6-ти до 12-ти месец); 5. Инсталиране, тестване и пускане в експлоатация с подписване на финален приемо-предавателен протокол (13-ти месец); 6. Изготвяне на окончателен финансов и технически отчет за изпълнението на проекта (от 14-ти до 15-ти месец). 0.00 280 454.05

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).