АЦЕТАТОР, V=16m³ - 2 броя: Внедряват се двойка ацетатори по 16 куб. м. всеки, работещи последователно. По този начин се заменя наличният ацетатор с обем 32 куб.м.
Работният обем на всеки от тях е 10 куб.м. За ефективната работа на този комплекс от апарати са необходими 4 специални съда по 50 куб.м. всеки. В тези съдове постъпва вино от съд 100 м3 и в тях става темперирането на вино-материала по време на което става принудителното му заразяване с оцетно-кисели бактерии за по-бърз старт в последствие на оцетно-киселата ферментация в ацетатора. Киселинността която трябва да бъде постигната в тях е 0,2-0,3%, а температурата 29-30 С0. След това виното се прехвърля в първия от двойката ацетатори. В него става повишаването на киселинността до 4,0 – 4,1% при постоянна температура от 30 С0. След това сместа от вино и оцет се прехвърля във втория ацетатор, където киселинността се повишава до 6,0 – 6,1 % отново при постоянна температура от 30 С0. В края на процеса се следи показателя съдържание на остатъчен алкохол в оцета и при стойности между 0,2 и 0,4% последния се извежда от ацетатора в съдове за съхранение на оцет 2 бр. по 100 куб.м. за последващи манипулации (бистрене, филтруване, съхранение и др.). За постигане на непрекъснат цикъл на оцето-производство винаги в работния обем на ацетаторите се извеждат/въвеждат около 1/2 от материала подлежащ на ацетификация. Това се прави с цел в оставащото количество ферментиращ материал да има достатъчен брой оцетни бактерии, които да продължат оцетната ферментация и в следващата порция вино-материал.
|
483 090.01
|
483 090.08
|
СЪД ЗА ТЕМПЕРИРАНЕ НА ЯБЪЛКОВОТО ВИНО, V=50m³ - 4 броя: Закупуват се нови 4 съда за темпериране на ябълковото вино.
За ефективната работа на производственият комплекс от апарати са необходими 4 специални съда по 50 куб.м. всеки.
В тези съдове постъпва вино от съд 100 м3 и в тях става темперирането на вино-материала по време на което става принудителното му заразяване с оцетно-кисели бактерии за по-бърз старт в последствие на оцетно-киселата ферментация в ацетатора. Киселинността която трябва да бъде постигната в тях е 0,2-0,3%, а температурата 29-30 С0. След това виното се прехвърля в първия от двойката ацетатори. |
137 221.03
|
137 220.96
|
Водоохладителна кула за охлаждане на вода, Ilmed ТТ/С1/10: Регулирането на температурата на ферментация, която трябва да е 30 Сº е най-важния фактор за производство на висококачествени оцети. От друга страна при разграждането на алкохола и превръщането му в оцетна киселина се отделя голямо количество топлина. Това налага охлаждане на ацетаторите чрез преминаване на студо-носител през охладителните системи. В настоящият проект охлаждането ще бъде с оборотна вода, която се охлажда от преминаването и през охлаждаща кула разположена извън помещението. За целта трябва да се изгради водо-преносна система свързваща водния източник, омекотителна инсталация против натрупване на котлен камък и системата за охлаждане свързваща отделните звена за топлообмен. |
10 952.65
|
10 952.65
|
Омекотителна инсталация: Регулирането на температурата на ферментация, която трябва да е 30 Сº е най-важния фактор за производство на висококачествени оцети. От друга страна при разграждането на алкохола и превръщането му в оцетна киселина се отделя голямо количество топлина. Това налага охлаждане на ацетаторите чрез преминаване на студо-носител през охладителните системи. В настоящият проект охлаждането ще бъде с оборотна вода, която се охлажда от преминаването и през охлаждаща кула разположена извън помещението. За целта трябва да се изгради водо-преносна система свързваща водния източник, омекотителна инсталация против натрупване на котлен камък и системата за охлаждане свързваща отделните звена за топлообмен. |
6 534.00
|
6 534.00
|
Хладилна камера: Необходимите спомагателни материали като дрожди, ензими и бактерии, ще се разполагат в новоизградена хладилна камера. |
12 100.22
|
12 100.22
|
Обзавеждане: Предвижда се закупуване на обзавеждане, необходимо в новата сграда за ацетификация, а именно:
• ШКАФ КУХНЕНСКИ ДОЛЕН РЕД L=120CM – 3 БРОЯ;
• ШКАФ КУХНЕНСКИ ГОРЕН РЕД L=100CM – 19 БРОЯ;
• МИВКА АЛПАКА КУХН – 1 БРОЙ;
• МИКРОВЪЛНОВА ФУРНА – 1 БРОЙ;
• КАФЕМАШИНА БИТОВА – 1 БРОЙ;
• АВТОМАТ МИНЕРАЛНА ВОДА – 1 БРОЙ;
• ХЛАДИЛНИК БИТОВ – 1 БРОЙ;
• МАСА ТРЪБНА – 3 БРОЯ;
• СТОЛ ТРЪБЕН – 12 БРОЯ;
• ШКАФЧЕ РАБОТНО ОБЛЕКЛО /ДВОЙНО/ - 10 БРОЯ;
• ШКАФ ЧИСТАЧЕН ИНВЕНТАР – 1 БРОЙ;
• БЮРО ОФИСНО – 3 БРОЯ;
• СТОЛ ОФИСЕН – 3 БРОЯ;
• ПЛОТ РАБОТЕН ШКАФ L=100CM – 16 БРОЯ;
• ПЕРСОНАЛЕН КОМПЮТЪР – 3 БРОЯ;
• МИВКА АЛПАКА ЕДИНИЧНА – 2 БРОЯ;
• ШКАФ ДОКУМЕНТИ ДВОЕН – 2 БРОЯ;
• ГАРДЕРОБ – 1 БРОЙ;
• ШКАФ МЕТАЛЕН ДВОЕН – 2 БРОЯ;
• СТЕЛАЖ МЕТАЛЕН L=150 – 8 БРОЯ;
• РАБОТНА МАСА L=200CM – 5 БРОЯ.
|
29 414.94
|
29 414.94
|
Противопожарен инвентар: Предвижда се закупуване на Противопожарен инвентар, а именно:
• АВС ПРАХОВ ПОЖАРОГАСИТЕЛ – 6 КГ– 6 БРОЯ;
• ПОЖАРОГАСИТЕЛ С ВЪГЛЕРОДЕН ДИОКСИД – 5 КГ – 2 БРОЯ.
• ПОЖАРОГАСИТЕЛ НА ВОДНА ОСНОВА С ВМЕСТИМОСТ – 9 Л. – 8 БРОЯ
|
749.10
|
749.10
|
Доставка и монтаж на портална врата: Предвижда се доставка и монтаж на портална врата. |
4 549.49
|
4 549.49
|
Закупуване на лабораторно оборудване за производството: Предвижда се закупуване на лабораторно оборудване, а именно:
- Филтрувална система
- Електронна техническа везна - 1000 гр./0,01 гр
- Дигитална бюрета - обхват от 10 микро литър до 999,99 мл; стъпка 2,5 микро литър
- Автоматична стъклена бюрета с обем 50 мл; точност 0,1 мл
- Автоматична стъклена бюрета с обем 25 мл; точност 0,1 мл
- Рефрактометър - обхват 0,85% по Brix
- Цифров термометър - обхват -50ºС до +150ºС |
4 495.00
|
4 495.00
|
КПП: Предвижда се изграждане на КПП за производството на биологичен ябълков оцет. |
18 663.95
|
18 663.95
|
Нова сграда за ацетификация: Предвижда се изграждане на нова сграда за ацетификация.
При проектирането са предвидени необходимите площи и височини осигуряващи комфорт и свобода на движенията при работа. В основното помещение за ацетификация в съдовете ще протича оцетна ферментация. Всички елементи на сградата и организацията на труда отговарят на нормативните изисквания за осигуряване на ЗБУТ и пожарна безопасност. |
310 600.57
|
328 530.76
|
Вертикална планировка с площадкови мрежи: Ще се извърши вертикална планировка с площадкови мрежи на площ от 750 кв. метра. |
101 994.31
|
84 064.13
|
Събаряне на стари сгради: Ще се извърши събаряне на стари сгради, с цел изграждане на нова, енергийно-ефективна, която отговаря на изискванията за безопасни условия на труд и пожарна безопасност. |
28 083.09
|
28 083.08
|
Консултантски разходи за подготовката и управлението на инвестиционен проект по подмярка 4.2 от ПРСР 2014 – 2020 г., в т.ч. подготовка на заявление за подпомагане, изработка на бизнесплан, анализ за икономическа устойчивост на проекта и подготовка на заявки за плащане, включително отчитане и управление на проекта.: Използвани са консултантски разходи за подготовката и управлението на инвестиционен проект по подмярка 4.2 от ПРСР 2014 – 2020 г., в т.ч. подготовка на заявление за подпомагане, изработка на бизнесплан, анализ за икономическа устойчивост на проекта и подготовка на заявки за плащане, включително отчитане и управление на проекта. |
30 000.00
|
30 000.00
|
ИЗГОТВЯНЕ НА ТЕХНИЧЕСКИ ПРОЕКТ ЗА ВНЕДРЯВАНЕ НА НОВА ТЕХНОЛОГИЯ ЗА АЦЕТИФИКАЦИЯ И ПОДОБРЯВАНЕ НА ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ ПРИ ПРОИЗВОДСТВОТО НА БИОЛОГИЧЕН ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ НА ФИРМА „ВЕДА“ ООД.: Използвани са консултантски разходи за ИЗГОТВЯНЕ НА ТЕХНИЧЕСКИ ПРОЕКТ ЗА ВНЕДРЯВАНЕ НА НОВА ТЕХНОЛОГИЯ ЗА АЦЕТИФИКАЦИЯ И ПОДОБРЯВАНЕ НА ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ ПРИ ПРОИЗВОДСТВОТО НА БИОЛОГИЧЕН ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ НА ФИРМА „ВЕДА“ ООД. |
14 790.00
|
14 790.00
|
РАЗХОДИ ЗА ИЗГОТВЯНЕ НА РЕЗЮМЕ И ДОКЛАД ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ: Извършени са разходи за ИЗГОТВЯНЕ НА РЕЗЮМЕ И ДОКЛАД ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ |
6 500.00
|
0.00
|