Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 55 103 TREES
Български

Programme: Foods

Planning region: All

Description

For a period of 21 months, there will be a hot lunch, consisting of soup, main dish and bread and once a week a desert, provided to 40 users as of 01.01.2021 and 23 users as of 01.09.2021, for a period of 21 months within a total of 435 working days, which fall under certain criteria: elderly and single people, without income or low-income citizens close to or below the poverty line, citizens with solutions from TEMC.  

The meal will be prepared and delivered every working day. To ensure  that the food will reach the people in need, the administration of the district will create the respective organization and will maintain the relevant documentation, which will guarantee that the selection of the people will be in accordance with the project requirements and is done through a transparent and objective process.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Определяне на Целевите групи: За изпълнение на дейността, ще бъде сформирана комисия, която на база на уточнени критерии ще изготви списък на кандидат-потребителите, които потенциално ще могат да бъдат одобрени и да ползват услугата приготвяне на топъл обяд и доставяне дома Ще се използват различни източници на информация за набиране на кандидатите - сигнали на граждани, отворена телефонна линия, информация от Регионалната Здравна Инспекция за лица, поставени под карантина, информация от доставчици на социални услуги и институции и др. Също така за идентифициране на лица, попадащи в целевите групи ще се ползва наличната база данни в районната администрация, например информация за лицата над 65 години ще се получава от служба ГРАО на район „Средец“. Целевите групи по проекта са: • Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията • Лица, поставени под карантина - без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа • лица, които поради възрастта си поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна. Дейността по определяне на потребители на услугата ще започне преди стартирането на договора и ще продължи по време на целия проект, за да се гарантира, че помощта ще достигне до нужния брой лица, които са най-засегнати от кризата. 0.00 0.00
Приготвяне на топъл обяд, чрез възлагане на Изпълнител: Видовете ястия, включени в седмичните менюта, които ще предоставя на най- нуждаещите се лица ще се приготвят от избраната Фирма-изпълнител - "Джое Кетъринг" ЕООД, която е отговорна за осигуряването на здравословна, качествена и разнообразна храна, чрез използването на безопасни работни практики в условията на пандемия, спазването на хигиена на храненето и всички разпоредби на Закона за здравето /последно изменен ДВ бр. 67 от 28.07.2020 г. и при последващи изм./, Закона за храните /в сила от 09.06.2020 г. Обн. ДВ. бр.52 от 9 Юни 2020 г. и при последващи изм./ и поднормативната уредба по прилагането им, както и на приложимото европейско законодателство в областта на храненето. Срокът на изпълнение на дейността и респективно договорът с Фирмата - изпълнител е съобразен с продължителността на програмата - от 01 Януари до 30 Септември 2022 г. (435 работни дни) Стойността на поръчката попада в обхвата на чл. 20, ал. 4, т.3 от ЗОП и за извършване на услугата (приготвяне и доставка на храна) е избрана фирма - изпълнител. Храната ще се приготвя от "Джое Кетъринг" ЕООД, ЕИК 201843849, в стол на 23СУ „Фредерик Жолио Кюри” с удостоверение за регистрация по чл.12 в Агенция за безопасност на храните №13853/26.09.2012г. – адрес: гр.София, бул.”Ситняково” №21 , който отговаря на всички изисквания за извършване на тази дейност /има разрешително по чл.12 от Агенция за безопасност на храните. В кухнята са внедрени и разположени нужната техника, работни плотове и помощни уреди, необходими за професионалното осъществяване на дейността. Подредбата е функционална с оглед спазване на изискванията на внедрената HACCP система, която е претърпяла доразработка в следствие възникналата ситуация на COVID – 19. Също така има внедрени системи за управление на качеството съгласно стандарт ISO9001:2015 и система за управление безопасността на хранителните продукти по стандарт ISO 22000:2006, които се прилагат във всички обслужвани обекти. Всяко работно място е обособено: - Помещение за персонала, където се обличат в работно облекло и привеждат във вид, отговарящ на условията на COVID – 19; - Помещение за получаване на стока; - Помещение за обработка на зеленчук; - Подготвителна; - Кухня за приготвяне на храна; - Помещение за пакетиране на храна; - Склад за сухо съхранение. Оборудване: - Конвектомат „Racional”за 20бр. тави – 2бр, - Конвектомат „Tomeko”за 10бр – 2бр, - Съдомиялна – професионална – 2бр, - Професионален хладилник „Gastromat” с 2 крила – 4бр, - Фризери – 4бр, - Зеленчукорезачка, пасатор – професионално кухненско оборудване /Filmar/ Логистика: - Фирмата разполага с 9 буса, които имат разрешителни по чл.12 от Агенция за безопасност на храните. - Шофьорите са снабдени с всички средства за безопасност и дезинфекция, съответстващи за COVID – 19. Избраната фирма - доставчик разполага със следните човешки ресурси, които ще бъдат ангажирани с изпълнение на дейностите: - Доктор на трудов договор, който провежда ежедневен инструктаж за прилагане на извънредните мерки и следи за тяхното изпълнение. - Персонал - Персонала, който е ангажиран за дейността е на трудов договор към фирмата и притежава необходимата квалификация и опит: - двама готвачи - двама помощник-готвачи - двама доставчика на храна за района, заедно с шофьори 23 284.50 17 656.40
Предоставяне на топъл обяд: Предоставянето на топъл обяд на потребителите ще се извършва ежедневно до дома им през всеки работен ден Предприети са следните стъпки за гарантиране на спазването на противоепидемичните мерки при предоставянето и приготвянето на храната: - Избраната фирма изпълнител е с внедрена НАССР система, която е доразработена в следствие възникналата ситуация на COVID – 19. - Разполага с доктор на трудов договор, който провежда ежедневен инструктаж за прилагане на извънредните мерки и следи за тяхното изпълнение. - Има внедрени системи за управление на качеството съгласно стандарт ISO9001:2015 и система за управление безопасността на хранителните продукти по стандарт ISO 22000:2006, които се прилагат във всички обслужвани обекти. - Дезинфекцията в помещенията се извършва на 4 часа с препарат, който е със съпътстващ сертификат. - Персонала е оборудван с всички предпазни и дезинфекциращи средства за COVID-19. - Пакетирането на храната се извършва в еднокрaтни опаковки със сертификат за съхранение на топла и студена храна. Хляба се опакова в отделно пликче. - Пакетираната храна и хляба се поставят в бяло пликче, след което всичко това се поставя във външно пликче, необходимо при безконтактното предаване. - Предоставянето на храната е безконтактно, като служителите, които доставят храната са снабдени с всички средства за безопасност и дезинфекция за предпазване от COVID – 19. - При посещение на клиента на адрес, след установяване на телефонна връзка, храната се предава, като се инструктира получателя да изхвърли външното пликче. 1 164.24 6 732.42
Реализиране на съпътстващи мерки: Реализирането на съпътстващи мерки ще е съобразено с противоепидемичните мерки с цел ограничаване на разпространението на COVID-19 и със специфичните нужди на хората в тези условия. Съпътстващите мерки ще се реализират през целия период на изпълнение на договора. 1 164.20 986.08

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).