Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 57 332 TREES
Български

Programme: Foods

Planning region: All

Description

The current project proposal will be implemented on the territory of LAG-Razlog, in partnership with 3 LAGs from Spain, Galicia region /full partners/ and 2 LAGs from Latvia /associate partners/. The project is oriented towards increasing the value of local culinary products, promoting their consumption at the local level by adding new recipes and combining them with other cuisines, while at the same time promoting the existence of these quality products outside the territories of LAGs participating in the project. This, in turn, will be a prerequisite for the creation of new tourist products to be promoted and offered in other countries of the European Union.
During the implementation of the project, the following main activities will be implemented:
 - Creation of own brand "EUROCHEF" and preparation of advertising and informational materials under the project;
- Studies on the topic: "Identification and valorization of local resources";
- Organization of demonstration culinary events on the territories of the LAG with the participation of the local community;
- Organizing and conducting of trainings for the interested parties on the topics: "Sustainable environmentally friendly packaging of products on the territory" and "Ways of successful presentation of local products from the territory";
- Participation of the LAG in organized culinary fairs/exhibitions in Bulgaria, Spain and Latvia/ in connection with the promotion of the project and the EUROCHEF brand, as well as presentation and promotion of local products from the territories of the LAG;
- Creation of a joint bilingual guide/handbook containing tourist and culinary information;
- Creation of a joint video - film reflecting realized joint events under the project;
- Creation of a sustainability and expansion plan for the EUROCHEF network.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Организиране и провеждане на обучения, семинар, съвместни събития и партньорски срещи: 1. Работна среща с екипа на МИГ-Разлог, представители на УС и външни експерти; 2. Обучение за местната общност на тема "Устойчиво екологосъобразно пакетиране на продукти на територията на МИГ-Разлог"; 3. Обучение за местната общност на тема "Начини за успешно представяне на местни продукти от територията на МИГ-Разлог"; 4. Демонстрационно кулинарно събитие за местната общност; 5. Информационна среща за местната общност; 6. Партньорски срещи. 8 565.00 0.00
Изследване и проучване, директно свързано със сътрудничеството: Изготвяне на изследване и проучване на тема: 2 .Проведени изследвания и пазарни проучвания, директно свързани с съвместния продукт/услуга: 4 691.00 0.00
Възнаграждения на външни експерти-физически или юридически лица за изпълнение на дейности по проекти: Възнаграждения на външни експерти за събиране и анализиране на данни за изпълнение на дейности по проекта. Експертите ще бъдат ангажирани за събиране и анализиране на данни, свързани с реализиране на дейностите по проекта, а именно изготвяне на съвместен продукт - наръчник, съдържащ туристическа и кулинарна информация. 5 370.00 0.00
Информираност за проекта : 1.Публикации в регионални медии; 2.Информационна заключителна конференция 2 858.00 0.00
Публичност на проекта – изготвяне и разпространение на рекламно-информационни материали : 1.Информационна табела 2.Тениска, брандирана 3.Рекламно - информационен пакет: Тефтер, формат А5, спирала, брандиран; Химикалка, пластмасова, автоматична, брандирана; Хладилна чанта от нетъкан текстил, брандирана 4.Брошура /формат А5, 8 страници/ 5 540.00 0.00
Преводи: Писмени преводи по проекта /на страница формат А4/ 1 900.00 0.00
Координация за управление и изпълнение на проекта: Управление и изпълнение на проекта 6 500.00 0.00
Командировки на служителите на МИГ, експерти по проекта, включително преводачи, членове на колективния управителен орган и членове на колективния върховен орган на МИГ, както и други участници от територията в дейности, свързани с изпълнението на проекта: Командировки на служителите на МИГ, експерти по проекта, включително преводачи, членове на колективния управителен орган и членове на колективния върховен орган на МИГ, както и други участници от територията в дейности 25 740.00 0.00
Разработване на съвместни продукти: 1. Наръчник, съдържащ туристическа и кулинарна информация 2. Видео филм 6 750.00 0.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).