Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 55 065 TREES
Български

Programme: Foods

Planning region: All

Description

This project proposal Vratsa municipality will be able to continue its activities on the provision of hot meals in 2016, 2017, 2018 and 2019. With the implementation of the project for a period of 48 months will contribute to achieving the overall objective of the operational program related to the reduction of the number of people living in poverty, by helping them with food in order to overcome basic material deprivation, covering consumers of the established target groups. For this purpose, performance will have the following activities: 1. Identification of target groups; 2. Purchase of food products; 3. Provide hot lunch; 4. Provision of accompanying measures. Providing food will be implemented in two of the chairs in the town of Vratsa and will cover 120 persons. Will create a team to manage the project, which will implement activities on avoiding double funding to provide ancillary services, quality of the project and other activities that will contribute to the coverage of the most deprived persons and to provide the necessary support lead a normal lifestyle.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Определяне на целевите групи: Лицата, които ще могат да се възползват от дейностите по проекта са разпределени в следните целеви групи по брой и трапезарии: Трапезария 1 - общо 60 лица: 1. Лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане - 15 лица; 2. Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от съответната Дирекция "Социално подпомагане - 10 лица; 3.Семейства и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи и не могат да се издържат с тези доходи и имуществото си; - 35 лица; Трапезария 2 - 60 лица: 1. Лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане - 15 лица; 2. Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от съответната Дирекция "Социално подпомагане - 10 лица; 3. Семейства и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи и не могат да се издържат с тези доходи и имуществото си - 35 лица; 0.00 0.00
Закупуване на хранителни продукти - Трапезария 1: Реализирането на заложената дейност ще се осъществи съвместно с Общинско предприятие "Социални дейности" към Община Враца, в стол, намиращ се на ул. "Стоян Заимов" 2, като в него ще бъде приготвяна храната - супа, основно ястие, десерт и хляб. По Заповед на Kмета на община Враца №529/04.04.2017г. е променен адреса на трапезария 1 от гр. Враца, ул. „Стоян Заимов” №2 се променя на Трапезария 1 - гр. Враца, бул. „Демокрация” №14. Приготвянето на храната за Трапезария 1 се осъществява в кухня – майка с кетеринг и диетичен стол, ул. ”Стоян Заимов” №2 и се доставя в пункта Трапезария 1 - гр. Враца, бул. „Демокрация” №14. Закупуването на хранителни продукти ще се извършва в съответствие с изискванията на националното законодателство, по прозрачен начин и при гарантиране спазването на принципите по чл. 30 от Регламент (ЕС, ЕВРАТОМ) №966/2012 на Европейския парламент и на Съвета за икономичност, ефикасност и ефективност на разходване на средствата. Закупуването на хранителните продукти ще се осъществява от фирми - доставчици със сключени договори след проведена процедура по ЗОП. Дейностите по предоставяне на топлия обяд в Трапезария 1 ще стартират от 30.05.2016 г. до 30.04.2020 г. Потребителите на услугата ще получават заявената храна в работните дни от седмицата, като за целия период възлизат на 985 броя р.д. до 30.04.2020 г., както следва: За 2016 г. - 150 р,д. м. Май - 2 бр. м. Юни - 20 бр. м. Юли -21 бр. м. Август - 23 бр. м. Септември - 20 бр. м. Октомври - 21 бр. м. Ноември - 22 бр. м. Декември - 21 бр. За 2017 г.- 81 р.д. м. Януари - 21 бр. м. Фервуари - 20 бр. м. Март - 22 бр. м. Април - 18 бр. 2. Брой работни дни за 2017г. – 167 дни, разделени по месеци както следва: май 2017 г. – 20 работни дни; юни 2017 г. – 22 работни дни; юли 2017 г. – 21 работни дни; август 2017 г. – 23 работни дни; септември 2017 г. – 19 работни дни; октомври 2017 г. – 22 работни дни; ноември 2017 г. – 22 работни дни; декември 2017г. - 18 работни дни брой работни дни за 2018г. – 249 дни брой работни дни за 2019г. – 249 дни брой работни дни за 2020 до 30.04.2020 г. – 84 работни дни Общият брой потребители на услугата ще са 60 лица./ Съгласно приложена от партньорската организация декларация Приложение IIа – проведен избор на изпълнител по ЗОП с Уникален номер на обществената поръчка в РОП – 00814-2015-0003, 00814-2018-0013 и 00814-2018-0033 и № на договори с избрани изпълнители - № Д-175 от 18.06.2015г., № Д-222 от 13.09.2018г., №Д -227 и $Д-228 от 17.09.2018г. и №Д-230 от 21.09.2018г. 140 716.34 155 365.49
Осигуряване на топъл обяд: Дейностите по предоставяне на топлия обяд ще се реализират в два от столовете на територията на град Враца, както следва Трапезария 1 - гр. Враца, ул. „Стоян Заимов” №2; Трапезария 2 - гр. Враца, ул. „Екзарх Йосиф” №75. Кухня – майка с кетеринг и диетичен стол, ул.”Стоян Заимов” №2 – приготвя храна за потребители на диетично хранене и Обществена трапезария, с капацитет до 350 бр. потребители. Разполага със следната материално – техническа база: Кухненски блок с необходимата техника за приготвяне на готова кулинарна продукция, складово помещение и хладилна техника за съхраняване на продукти. В обекта могат да бъдат ангажирани за изпълнение дейностите по проекта следния персонал: - Домакин 1 бр. - Главен готвач 1 бр.; - Готвач 2 бр. - Работник кухня 3 бр. Кухня майка с кетъринг и стол Домашен социален патронаж, ул.”Екзарх Йосиф” №75 – приготвя храна за потребителите на Домашен социален патронаж, ДЦДВУ „Зорница”, ЦНСТ, Обществена трапезария и Център за временно настаняване, с капацитет до 350 бр. потребители. Разполага с Кухненски блок с необходимата техника за приготвяне на готова храна, складово помещение и хладилни съоръжения, за съхраняване на доставените хранителни продукти. В обекта могат да бъдат ангажирани за изпълнение дейностите по проекта следния персонал: - Домакин 1 бр. - Главен готвач 1 бр. - Готвач 2 бр. - Работник кухня 1 бр. От 2010 г. и двата обекта работят по реализиране на дейности по проекти, свързани с предоставяне на храна на лица от определени целеви групи. По Заповед на Kмета на община Враца №529/04.04.2017г. е променен адреса на трапезария 1 от гр. Враца, ул. „Стоян Заимов” №2 се променя на Трапезария 1 - гр. Враца, бул. „Демокрация” №14. Приготвянето на храната за Трапезария 1 се осъществява в кухня – майка с кетеринг и диетичен стол, ул. ”Стоян Заимов” №2 и се доставя в пункта Трапезария 1 - гр. Враца, бул. „Демокрация” №14. 14 071.64 14 194.91
Предоставяне на съпътстващи мерки: За изпълнението на дейността ще бъде ангажиран екипа по проект. Съпътстващите мерки ще се изразяват в консултиране и съдействие за възможностите за ползване на други социални услуги, предоставяни на територията на община Враца, включително и финансирани по ОП РЧР 2014-2020, ползването на административни общински услуги, осигуряване на временен подслон на бездомните лица и за подпомагане на достъпа до здравни и образователни услуги. Ще се разработи информационна карта, която ще се попълва от потребителите на услугата, като с нея ще се информираме за нуждите им от съпътстващи услуги, тя ще се попълва и от всеки нов потребител. При осъществените срещи и предоставените съпътстващи услуги ще се изготвя протокол, като от него ще ни се предоставя информация за броя и посоката на работа с потребителя. 14 071.63 14 194.91
Закупуване на хранителни продукти - Трапезария 2: Реализирането на заложената дейност ще се осъществи съвместно с Общинско предприятие "Социални дейности" към Община Враца, в стол, намиращ се на ул. "Екзарх Йосиф" 75, като в него ще бъде приготвяна храната - супа, основно ястие, десерт и хляб. Закупуването на хранителни продукти ще се извършва в съответствие с изискванията на националното законодателство, по прозрачен начин и при гарантиране спазването на принципите по чл. 30 от Регламент (ЕС, ЕВРАТОМ) №966/2012 на Европейския парламент и на Съвета за икономичност, ефикасност и ефективност на разходване на средствата. Закупуването на хранителните продукти ще се осъществява от фирми - доставчици със сключени договори след проведена процедура по ЗОП. Дейностите по предоставяне на топлия обяд в Трапезария 2 ще стартират от 30.05.2016 г. до 30.04.2020 г. Потребителите на услугата ще получават заявената храна в работните дни от седмицата, като за целия период възлизат на 985 броя р.д. до 30.04.2020 г., както следва: За 2016 г. - 150 р,д. м. Май - 2 бр. м. Юни - 20 бр. м. Юли -21 бр. м. Август - 23 бр. м. Септември - 20 бр. м. Октомври - 21 бр. м. Ноември - 22 бр. м. Декември - 21 бр. За 2017 г.- 81 р.д. м. Януари - 21 бр. м. Фервуари - 20 бр. м. Март - 22 бр. м. Април - 18 бр. 2. Брой работни дни за 2017г. – 167 дни, разделени по месеци както следва: май 2017 г. – 20 работни дни; юни 2017 г. – 22 работни дни; юли 2017 г. – 21 работни дни; август 2017 г. – 23 работни дни; септември 2017 г. – 19 работни дни; октомври 2017 г. – 22 работни дни; ноември 2017 г. – 22 работни дни; декември 2017г. - 18 работни дни брой работни дни за 2018г. – 249 дни брой работни дни за 2019г. – 249 дни брой работни дни за 2020 до 30.04.2020 г. – 84 работни дни Общият брой потребители на услугата са 60 лица./ Съгласно приложена от партньорската организация декларация Приложение IIа – проведен избор на изпълнител по ЗОП с Уникален номер на обществената поръчка в РОП – 00814-2015-0003, 00814-2018-0013 и 00814-2018-0033 и № на договори с избрани изпълнители - № Д-175 от 18.06.2015г., № Д-222 от 13.09.2018г., №Д -227 и $Д-228 от 17.09.2018г. и №Д-230 от 21.09.2018г. 140 716.34 128 532.16

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).