Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 55 211 TREES
Български

Programme: Foods

Planning region: All

Description

The overall objective of the project is to: Improve the competitiveness of  "PARAPINA-TODOR VULKOV 1" LTD. by increasing productivity and optimizing of production factors.

Specific goals of the project:
1. Improvement of the production processes, increased production capacity, strengthening and expansion of market positions
2. Implementation of new technologies for improving the resource efficiency and effectiveness in the production process
3. Increasing the added value of production and positive environmental impact

The objectives described will be achieved through the implementation of the project’s activities with a focus on:
-Increase in productivity
-Effective and efficient use of the factors of the production (human capital, natural resources and technologies), through the implementation of new technologies for improving the resource effectiveness and efficiency in the production process
-Improving production processes through investments in tangible fixed assets
-Diversification of the activity through diversification of the company's portfolio and access to markets

As a result of the implementation of the project the following main results will be achieved:
1. Improved production processes – 4 processes
2. Increased production capacity: 35,00%
3. Implemented production of new products - 2pcs.
4. Improved resource effectiveness and efficiency in the production process (by implementing 2 new technologies), effective usage of natural resources and positive impact on the environment

Through the realization of the project, "PARAPINA-TODOR VULKOV 1" LTD. will improve its competitiveness, will ensure a sustainable market presence at the most adequate cost-benefit ratio and will contribute to the achievement of the priority 4 and specific goal 1: "Increase in productivity of SMEs on the territory of LIG Svilengrad area", as set in the Local Development Strategy of Svilengrad area.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Подкрепа за общи производствени инвестиции за подобряване на производствения капацитет за растеж чрез ефективното и ефикасно използване на факторите на производство и чрез изграждането на възможности за възприемане и адаптиране на европейски и международни знания и технологии(ще бъде изпълнена чрез закупуване на 7бр. ДМА).: Изпълнението на дейността е насочено към: 1. Повишаване на производителността. Ще се увеличи производствения капацитет на кандидата чрез закупените: - Кремоварка: към момента с налични 2бр. кремоварки се вари 160л. малеби/2ч. След изпълнението на проекта ще се вари 260л. малеби/2ч. - Дозиращо-опаковъчна машина за сироп: съществуващата към момента 1бр. машина е амортизирана и нископроизвидетелна и произвежда 350бр./1ч. След изпълнението на проекта старата машина ще бъде заменена с новата и производителността ще бъде 700бр./1ч. - Темпериращ съд: към момента темперирането/охлаждането се извършват с ръчно разбъркване и за 35 мин. са охлаждат 95л. крем/сироп. След изпълнението на проекта ще се темперират/охлаждат 150л. крем/сироп. - Конвектометна фурна: към момента с 2бр. фурни се произвеждат 24505кг. печени заготовки/год., от които около едва 9200кг/год се пекат в амортизирана и нископроизводителна пещ. След изпълнението на проекта старата пещ ще бъде заменена с новата и ще се произвеждат 31856кг. печени заготовки/год. - 2бр. Планетарни миксери – към момента с 4 миксера се смесват 140кг/1ч. След изпълнението на проекта ще се смесват 280кг/1ч. Гореописаните увеличения на капацитета в отделни производствени етапи ще доведат до 35% увеличен общ производствен капацитет. 2. Ефективното и ефикасно използване на факторите на производство (човешки капитал, природни ресурси и технологии), чрез внедряване на нови технологии за подобряване на ресурсната ефективност и ефикасност в производствения процес. Ще бъдат внедрени 2 нови, съвременни, ресурсно ефективни технологии, които ще доведат до по-ефективно използване на човешкия капитал и подобряване на производствените процеси: - Със закупената по проекта дозиращо-опаковъчна машина за сироп ще се въведе технологията автоматизирано дозиране и опаковане на сироп и процесът ще се извършва от 1 оператор, вместо от двама, както е до момента. - Със закупения по проекта темпериращ съд ще се въведе технологията автоматизирано темпериране и процесът ще се извършва от 1 оператор, вместо от двама, както е до момента. - Към момента наличните миксери обслужват смесването за всички произвеждани от кандидата продукти, поради което операторите са в принудителен престой. Закупените по проекта 2бр. миксери ще елиминират престоя. Гореописаното ще позволи активите по проекта да се обслужват от наличния персонал, при което ще се спестят разходите за заплати и осигуровки на двама души. Производителността на труда ще нарасне с 20,5129%. - Със закупената по проекта конвектоматна фурна ще се постигне ефикасно използване на природните ресурси, чрез постигнатите енергийни спестявания. Въведените технологии и приносът на дейността за ефективното и ефикасно използване на природните ресурси е изложен и в т. 11, поле 1,4 и 9 на настоящия формуляр 3. Подобряване на производствените процеси чрез инвестиции в ДМА. С изпълнение на проекта ще бъдат подобрени 4бр. производствени процеси: Дозиране и смесване на продуктите; Печене; Темпериране(охлаждане) и опаковане. Чрез Дозиращо-опаковъчната машина за сироп и Машината за опаковане с алуминиево фолио на продукти в кофички ще се подобри процесът по опаковане на малеби - процесът ще се автоматизира, ще се увеличи срокът на годност на продукта от два на пет дни и ще се намалят производствените разходи. Подобряването на всеки от описаните производствени процеси е подробно изложено в т. 11, поле 13 на формуляра. 4. Диверсификация на дейността чрез разнообразяване на портфолиото на предприятието и достъп до пазари. Ще се внедрят в производство 2бр. нови продукта – шоколадов крем и ванилов крем. До момента тези продукти не се произвеждат поради липсата на производствен капацитет. Увеличеният капацитет за варене и темпериране ще позволят на кандидата да започне производство на тези нови продукти. Кандидатът ще навлезе на нови пазари, както и ще затвърди и разшири пазарните си позиции за досега произвеждани продукти. 106 900.00 101 330.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).