Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 55 666 TREES
Български

Programme: Foods

Planning region: All

Description

The activity of Okeantur Ltd. includes hotel reservations, organizing individual and group tours and day trips, holidays in Bulgaria and abroad, selling airline tickets and more. The company's forthcoming recruitment and management of 2 hotels in Bansko and Nessebar for season 2018. In connection with the desire of management to provide excellent services to its clients, an important prerequisite for a well functioning hotel business, the need arises to hire trained staff possessing the necessary qualifications for tourist services.
Serious challenge for the company is the lack of labor market of qualified personnel and support for robotodatelite by procedure BG05M9OP001- 1.019 "Flexible employment opportunities and training in companies with variable intensity activity" to improve the adequacy of skills of inactive and unemployed consistent current needs business and creating a more sustainable and quality jobs by addressing the mismatch between supply and demand in the labor market will contribute to overcoming this problem.
To this target and activities included in the draft Applicant, namely:
-Participation in training for acquiring professional qualification in 3 subjects of Professional code 811 'Hotel, restaurant and catering "- Production and service in the dining and entertainment venues /20/, Production of food and beverage / 20 /, Service provision in the dining and entertainment venues / 40/ - total of 80 unemployed and/or inactive people, including 40 between the age of 30 and 54, and 40 young people under 29 years old. / including people with secondary or lower education and without qualification /
-Participation in training for key competence 2 "Fluent in foreign languages" -English language for 60 inactive and / or unemployed 
-Participation of inactive / unemployed targeted at non-subsidized employment
-Activities Information and communication
Organization and Management Project
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Включване в обучение за придобиване на професионална квалификация на 80 лица, включени в целевата група по специалности от втора и трета квалификационна степен по специалности: 8110602 Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения, 8110801 Обслужване на заведения в общественото хранене и 8110701 Производство на кулинарни изделия и напитки : Цел: Успешно завършено професионално обучение и придобита професионална квалификация от втора и трета квалификационна степен по специалности 8110602 Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения / III СПК/, Професия 811060 Ресторантьор, 8110701 Производство на кулинарни изделия и напитки / II СПК/, Професия 811070 Готвач и 8110801 Обслужване на заведения в общественото хранене / II СПК/, Професия 811080 Сервитьор- барман от професионално направление 811 Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг от 80 безработни и/или неактивни лица, 50% от които на възраст от 30 до 54 години и 50% младежи до 29 години и получаване на свидетелство за придобита квалификация. Океантур ООД има необходимост от персонал, притежаващ квалификация за извършване на качествени туристически услуги. Изискванията към кандидатите, желаещи да се включат в програмите за професионално образование и професионално обучение, се отнасят за минимална възраст, здравословно състояние /мед свидетелство/, входящо образователно равнище. Организационната форма за програмите за лица, навършили 16 г., е квалификационен курс. Структурата на програмите за професионално обучение включва: общообразователна подготовка, задължителна професионална подготовка и избираема подготовка. Завършено професионално образование се удостоверява със свидетелство за професионална квалификация. Настоящото проектно предложение предвижда обучение за придобиване на професионална квалификация на 80 безработни/неактивни лица от целевата група от професионално направление 811 Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг, със специалности: 8110602 Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения / III СПК/, Професия 811060 Ресторантьор 8110701 Производство на кулинарни изделия и напитки / II СПК/, Професия 811070 Готвач 8110801 Обслужване на заведения в общественото хранене / II СПК/, Професия 811080 Сервитьор- барман 1. Входящото минимално образователно равнище за придобиване на втора степен професионална квалификация е за лица завършили първи гимназиален етап ( VIII клас). А.1.Наименование 8110701 Производство на кулинарни изделия и напитки / II СПК/, Професия 811070 Готвач А.2 Наименование 8110801 Обслужване на заведения в общественото хранене / II СПК/, Професия 811080 Сервитьор- барман 2.Хорариум на обучението- 660 учебни часа 2.1.Теория-270 учебни часа 2.2.Практика-390 учебни часа Разпределението на учебните часове по теория и практика ще бъде съобразено с последните изменения и допълнение в Закона за професионалното образование и обучение (ЗПОО) обн. ДВ. Бр.59 от 29.07.2016г., в сила от 01.08.2016г. 2.3.Форма на обучение – дневна присъствена 3. Брой на обучаемите лица- 60 4.Документ за завършено обучение-свидетелство за професионална квалификация, съгласно чл. 38, ал. 2 от ЗПОО; 2. 1. Входящото минимално образователно равнище за придобиване на трета степен професионална квалификация е за лица завършили средно образование. А.2 Наименование 8110602 Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения / III СПК/, Професия 811060 Ресторантьор 2.Хорариум на обучението- 960 учебни часа 2.1.Теория-384 учебни часа 2.2.Практика-576 учебни часа Разпределението на учебните часове по теория и практика ще бъде съобразено с последните изменения и допълнение в Закона за професионалното образование и обучение (ЗПОО) обн. ДВ. Бр.59 от 29.07.2016г., в сила от 01.08.2016г. 2.3.Форма на обучение – дневна присъствена 3. Брой на обучаемите лица – 20 4.Документ за завършено обучение-свидетелство за професионална квалификация, съгласно чл. 38, ал. 2 от ЗПОО; 0.00 211 401.95
Включване на неактивни и/или безработни лица и заети в обучения по ключова компетентност 2 „общуване на чужди езици“ за заемане на конкретни работни места: Цел: Цел: Придобиване на знания и умения по ключова компетентност 2 "Общуване на чужди езици" -обучение по английски език, съгласно европейската квалификационна рамка 2 на 60 лица от целевата група, за заемане на работни места, изискващи професионална квалификация по специалностите: Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения /20/ и Обслужване на заведения в общественото хранене /40/. От съществено значение за успешното реализиране на дейностите в сектор туризъм е професионализмът на персонала, пряко конкактуващ с клиентите. Естеството на работата в хотелиерския и ресторантьорския бранш предполага голяма част от тях да са чуждестранни граждани. В голяма степен това се отнася за гостите на , пребиваващи в известните курорти Банско и Несебър с цел туризъм и конферентна дейност. Това налага необходимостта от наемането на служители, способни да комуникират успешно с тях, което ще доведе до значително повишаване качеството напредоставените услуги. Владеенето на чужд език ще повиши не само езиковата квалификация на персонала, но и конкурентноспособността на дружеството в този динамичен и бързо развиващ се сектор.Поради това, в проекта се предвижда дейност обучение по ключова компетентност 2 "Общуване на чужди езици за лица 60 лица от целевата група по проекта. Планира се, обучаемине лица да преминат обучителен курс за изучаване на английски език в 3 нива -А1, А2, В1, В2 или С съгласно европейската квалификационна рамка по ключова компетентност 2 "Общуване на чужди езици", определени на база входящ тест за ниво на владеене на езика. Предвиденото обучение включва: 1.Хорариум- 300 учебни часа /45 минути/, разпределени в три нива на обучение по 100 часа, от които 1.1 Теория- за всяко ниво по 50 часа-общо 150 часа; 1.2.Практика-за всяко ниво по 50 часа-общо 150 часа 2. Брой на обучаваните лица-60 лица 3.Документ, доказващ завършеното обучение-сертификат владеене на английски език Осигуряване на езиково обучение ще е съобразено както личните интереси и възможности на заетите лица, така и с задоволяване на потребностите от квалифицирана работна сила на кандидат-бенефициента, конкурентоспособна на пазара на труда. 0.00 80 098.05
Включване на неактивните/безработните лица в несубсидирана заетост при работодателя Океантур ООД: Цел: Увеличаване броя на започналите работа безработни или неактивни лица на възраст между 30 и 54 години и младежи под 29 години и създаване на условия за тяхната професионална интеграция. Проектното предложение предвижда назначаване на трудов договор в съответствие с изискванията на КТ на 80-те безработни и/или неактивни лица на пазара на труда лица, преминали успешно предоставеното обучение за професионална квалификация и КК2 "Общуване на чужди езици", 40 от които на възраст от 30 до 54 години и 40- младежи до 29 години, Длъжностите, на които ще бъдат назначени лицата от целевата група, са в съответствие с придобитата от тях професионална квалификация по 4 специалности от Професионално направление с код 811 „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг“ и изискващи владеене на английски език. Включването им в заетост при работодател ще даде на лицата от целевата група възможност за извършване на реална трудова дейност и придобиване на нови знания, трудови и социални умения, което ще допринесе за повишаване на тяхната мотивация за последващо кариерно развитие и ще способства за устойчивата им интеграция на пазара на труда. Като част от екипа на работодателя, всички новоназначени служители ще имат възможност да се възползват от съвременни условия на труд, система за обективна оценка на техните индивидуални и колективни постижения. Тези обстоятелства създават предпоставки новоназначените служители да запазят заетостта си и след изтичане срока на проекта, да получават доходи от труд и социално осигуряване, ще подобри начина им на живот и ще повлияе положително на техния социален статус. Разкриването на 80 работни места по настоящия проект ще подобри не само достъпа до заетост на безработните и/или неактивни лица, включени в целевата група и възможностите за интеграцията им на пазара на труда, но и ще допринесе за повишаване производителността на труда и преодоляване на разминаването между търсенето и предлагането на пазара на труда. 0.00 0.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).