Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 55 211 TREES
Български

Programme: Foods

Planning region: All

Description

The current project proposal includes construction and equipment of a children's kitchen. It will be built on a property in the village of Branishte, Dobrich municipality, owned by the applicant.

The implementation of this project includes:
-Purchase of equipment for children's kitchen
The implementation of this project includes the purchase of electrical, gas and neutral equipment for furnishing the children's kitchen in the amount of BGN 82,137.00 excluding VAT.

-Building a children's kitchen
Given the maximum amount set in the Conditions for application under this procedure of BGN 200,000, the applicant has envisaged in this project to include: part Architecture (without roof part) and part Structures (without roof part) in the amount of BGN 110 343,82 excluding VAT.

The total value of the costs amounts to BGN 192,480.82 without VAT. To these costs should be added the value of the consulting service in the amount of BGN 7,500. The consultant is not registered for VAT.

The total value applied for under the present procedure amounts to BGN 199,980.82.

The applicant envisages after the implementation of the construction and installation works under the project in the amount of BGN 110,343.82, to use the interim payment is expected to be in the amount of BGN 82,757.86.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
СМР Детска кухня: Предвид заложеният максимален размер в Условията за кандидатстване по настоящата порцедура от 200 000 лева, кандидатът е предвидил в настоящия проект да включи: част Архитектура ( без покривна част) и част Конструкции ( без покривна част). Детската кухня е проектирана по начин, който осигурява последователност на извършваните дейности – получаване на суровините, приготвяне на храната и изхвърляне на твърдите отпадъци, като не се допуска кръстосване на чисти и мръсни потоци. Като задание за функционално решение е послужил технологичен проект, предварително съгласуван с Българска агенция по безопасност на храните – областна дирекция гр. Добрич. От север е входът за зареждане и в непосредствена близост до него са хладилен склад, склад за зеленчуци и склад за сухи продукти и консерви. С отделен вход е помещението за гардероб и почивка на персонала, към което има и баня. Предвидено е и помещение за офис. Към топлата кухня, която ще бъде оборудвана по технологичния проект са предвидени подготвителни за птици, за месо, за риба, за зеленчуци и като кът към приемното, подготвителна за яйца. Изнасянето на отпадъци е с отделен вход. Към кухнята има помещение за пасиране и разливно помещение в непосредствена връзка със склад за опаковъчни материали и помещението за сглобяване и експедиция. Предвидена е отделна умивалня за транспортен амбалаж. От източната посока на сградата е проектирана експедиционна рампа. Стените и таванът на помещенията са предвидени от негорими и нетоксични материали с добри топлоизолационни свойства, които позволяват лесно почистване и дезинфекция и ще се боядисат в светли тонове. Подовите настилки са предвидени с подходящи за целта материали, с добра механична устойчивост, които позволяват лесно почистване и дезинфекция. Застроената площ за етап 1 - детската кухня е 152,25 м2, а РЗП е 181,68 м2. 110 343.82 109 793.57
Доставка на оборудване за детска кухня: Изпълнението на настоящия проект включва закупуване на електрическо, газово и неутрално оборудване за обзавеждане на детската кухня, подробно описано в приложенат към проекта количествена сметка от част Технологична. 82 137.00 0.00
Избор на консултант: Дейността включва изработване на проектното предложение, (вкл. бизнесплан ) за изгражадне на детска кухня и закупуване на оборудване, в с. Бранище, общ. Добричка. Дейността е извърршена преди подаване на проектното предложение. 7 500.00 0.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).