Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 70 078 TREES
Български

Programme: Human Resources Development 2021-2027

Planning region: All

Description

With this project proposal, the employees of "Summer Time" EOOD will be given the opportunity to acquire new or expand their knowledge and skills by acquiring a qualification obtained through workplace-specific training.The project will provide an opportunity to stimulate the participation of employed persons in specific training, by ensuring sustainability of the project, which will provide an opportunity to adapt to the modern requirements of employers. After the training, the employees will increase the adequacy of their skills in relation to the current needs of "Summer Time" EOOD.The project aims to create sustainable jobs for employed persons, increase their economic activity by providing opportunities for inclusion in specific trainings. 
In the long term, by providing employees with the opportunity to acquire new or improve their professional knowledge and skills, the project will provide prerequisites for long-term employment and improve the quality of life of the target group.
The achievement of the set goals and results of the project will be carried out through the implementation of the following activities: 
1) Inclusion of 51 employed persons in specific trainings for the specific workplace on the following topic: - Training: "Increasing operational efficiency and reducing generated waste and carbon footprint in the restaurant sector" - 51 persons;
2) Ensuring sustainable employment of 31 persons trained under the project after successful completion of their participation in the trainings or 60% of the persons trained.

 The current project gives employees access to quality training, which in turn will lead to better opportunities for career development, increase their efficiency and ensure stability of employment in the company.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Предоставяне на специфично за работното място обучения в Съмър Тайм ЕООД - част 1: Нуждата от повишаване на квалификацията на персонала в „Съмър Тайм“ ЕООД е пряко свързана с динамичните промени в сектора на ресторантьорството, които налагат адаптация към устойчиви практики, дигитални технологии и екологични стандарти. Предизвикателства пред ресторантьорския сектор Съвременната ресторантьорска индустрия изисква оптимизация на ресурсите, намаляване на хранителните отпадъци, въвеждане на енергийно ефективни технологии и дигитализация на операциите. Освен това, все по-голям брой клиенти изискват устойчиви и екологично съобразни услуги, което налага ресторантите да бъдат подготвени да отговорят на тези очаквания. Нуждата на служителите на фирма "Съмър Тайм" ЕООД от включването им в предвиденото обучение „Повишаване на оперативната ефективност и намаляване на генерирания отпадък и въглеродния отпечатък в ресторантьорския сектор“ е резултат от задълбочен анализ на текущото трудово представяне, наблюдения на ръководителите, както и потребности, изразени от самите служители и техните ръководители. Анализът обхваща както индивидуалните и екипните резултати, така и ефективността на работните процеси в различните етапи на ресторантьорската дейност. В допълнение, той е подкрепен от обратна връзка от клиенти, които поставят акцент върху устойчивите практики, намаляването на отпадъците и подобряването на ресурсната ефективност в обслужването и кухнята. Обучението е предназначено за 51 служители от различни длъжности (ръководен и обслужващ персонал) в ресторанта, които пряко или косвено влияят върху устойчивото управление на ресурсите, ефективността на работните процеси и екологичния отпечатък. Служителите се нуждаят от актуална информация за новите екологични технологии в ресторантьорството, устойчивото управление на хранителните ресурси и енергийната ефективност, които имат пряко отношение към тяхната ежедневна работа.Това обучение ще им позволи да оптимизират процесите, да намалят отпадъците и разходите и да предлагат по-устойчиви и екологично отговорни услуги, като по този начин ще повишат конкурентоспособността на компанията. Програма на обучението Обучението е структурирано в четири модула, които целят да повишат осведомеността и практическите умения на служителите за устойчиви и екологично отговорни практики в ресторантьорския сектор. Модул 1: Принципи и важност на устойчивата икономика Участниците ще се запознаят с влиянието на неустойчивите практики върху природата и бъдещите поколения, както и със Зелената програма на ЕС за постигане на нулев негативен отпечатък до 2050 г. Модул 2: Оптимизиране на работните процеси и намаляване на екологичния отпечатък Обучението ще предостави методи за анализ и оптимизация на текущите работни процеси, намаляване на ресурсните загуби, редуциране на енергийната консумация и въглеродните емисии. Модул 3: Техники за ефективно управление на ресурсите Участниците ще усвоят принципите на Process Mapping, ще идентифицират "тесните места" в процесите и ще научат стратегии за елиминиране на загубите чрез аналитично мислене и ефективно управление на ресурсите. Модул 4: Внедряване на устойчиви техники в ресторантьорския бизнес Фокусът ще бъде върху световно доказани устойчиви практики, които могат да бъдат приложени в ресторантьорството за намаляване на отпадъците и оптимизация на ресурсите. Брой обучаеми/ЦГ включени в обучението са 51 лица, заети на трудов договор при кандидата. Включените в обучението лица ще бъдат разпределени в групи до 15 човека, за постигане на максимална ефективност.Планирано е формиране на 4 броя групи.Предвидената продължителност на специфично обучение е 16 учебни часа. Обучението е в присъствена форма к.к. Слънчев бряг. Всяко от лицата, завършило успешно специфичното обучение, ще получи съответен документ, удостоверяващ придобитите знания и умения. продължение на описание във 2 част 212 491.50 0.00
Предоставяне на специфично за работното място обучения в Съмър Тайм ЕООД - част 2: Познания, ползи и ефекти от обучението върху целевата група: Предвиденото обучение води до съществено подобряване на познанията и уменията на обучаващите се лице, съобразно спецификата на работното място и техните длъжности и има следните очаквани ефекти върху целевата група и резултати от обучението: За управленски и организационни позиции: Обучението ще помогне на управителите и офис мениджърите в „Съмър Тайм“ да подобрят управлението на ресурсите чрез ефективно планиране и намаляване на отпадъците. Те ще усвоят методи за минимизиране на загубите, внедряване на екологични практики и оптимизиране на работните процеси. Също така, те ще придобият знания за устойчивата икономика и „зелените“ политики, което ще им позволи да прилагат дългосрочни стратегии за по-екологично управление на ресторанта. За кухненски персонал: Главните готвачи, готвачите и помощният персонал ще се научат как да управляват хранителните ресурси по-ефективно, като минимизират отпадъците чрез правилно планиране, съхранение и употреба на продуктите. Те ще усвоят техники за устойчиво готвене, включително повторна употреба на ресурси и използване на нискоенергийни технологии. Обучението ще ги подготви да оптимизират работните процеси, като разпознават „тесните места“ (bottlenecks) в кухнята и елиминират ненужните стъпки. За обслужващ персонал: Сервитьорите и барманите ще преминат обучение за устойчиво обслужване, което ще им позволи да предлагат на клиентите екологично чисти продукти и биоразградими опаковки. Те ще се научат как да намаляват разхищението на храна и напитки чрез по-добро планиране на поръчките и обслужването. Освен това, ще придобият комуникационни умения, които ще им помогнат да информират гостите за екологичните инициативи на ресторанта и да ги ангажират с устойчиви практики. За логистика и поддръжка:Стоковедите и домакините ще придобият знания за екологични методи на съхранение и транспорт на хранителни продукти, което ще помогне за намаляване на загубите. Шофьорите ще бъдат обучени в оптимизиране на маршрутите, за да намалят разхода на гориво и въглеродния отпечатък на ресторанта. Работниците по поддръжката ще научат как да използват почистващи материали по-устойчиво, като намаляват вредното въздействие върху околната среда. За хигиенен персонал: Хигиенистите и миячите ще се научат как да използват екологични почистващи средства, за да намалят замърсяването и вредното въздействие върху околната среда. Те ще получат знания за ефективно разпределение на задачите, което ще подобри организацията на работния процес и ще повиши продуктивността им. В резултат на обучението, ресторантът ще постигне по-висока ефективност, по-ниски разходи за ресурси и по-добра репутация като социално и екологично отговорен бизнес. 0.00 0.00
Осигуряване на устойчива заетост на 31 обучени по проекта лица след успешно приключване на участието им в обучението - задължителна дейност: Дейността предвижда обезпечаване на Съмър Тайм ЕООД в рамките на проекта с квалифицирана работна сила, съобразно специфичните потребности. Дружеството предвижда да запази заетостта за период от 6 месеца на 60 % от представителите на целевата група, или 31 лица, които са завършили успешно участието си в обученията от Дейност 1, след приключването на всички обучения за конкретното лице. Планирането и разпределението на необходимия брой лица от целевите групи е направено според наличните възможности и фирмената стратегия на Съмър Тайм ЕООД и интензитета на дейността. Като една бързо развиваща се фирма в областта на ресторантьорството, разполагаме с добре подготвени служители, доказали професионалните си качества. За да се осигури запазване на нивото на квалификация на персонала фирмата провежда последователна политика за задържането на тези служители в дейността на дружеството. Ето защо настоящата дейност, както и цялостния проект се вписват в политиката на Съмър Тайм ЕООД и реално ще създадат по-добри възможности за адаптация на служителите в работната среда и ще съдейства за успешната им професионална реализация и след приключването на проекта. Повишаването на адаптивността и пригодността за заетост на заетите лица чрез включване в заетост по настоящия проект, подпомага интегрирането им на пазара на труда. 0.00 0.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).