Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 55 293 TREES
Български

Programme: Renewable Energy, Energy Efficiency, Energy Security

Planning region: All

Description

Carol Fernandez Meat Ltd. is a candidate for financial assistance under sub-measure 4.2 "Investments in processing / marketing of agricultural products" of measure 4 "Investments in tangible assets" of the RDP for the period 2014-2020 for implementation of investments in the meat and meat products sector. The investment intentions of the applicant are related to the Implementation of automated facilities and equipment in the different phases of the processing and marketing of meat products in a meat processing plant for the production of meat products. The candidate company will make investments related to construction / modernization / equipment in the enterprises of automated machines forming a production line, including parts of them used in the different phases of processing and marketing of agricultural products, incl. equipment related to processing, packaging, including refrigeration, freezing, drying, storage, etc. of raw materials and products. The applicant operates in the scope of a priority sector, namely "meat...". The raw material used for the production in the enterprise of "Carol Fernandez Meat" Ltd., namely red meat, also falls within the scope of the list under Art. 32 of the Treaty establishing the European Community in Chapter 2 - "Meat and offal". At present, Carol Fernandez Meat Ltd. offers over 70 different items of meat products. The company produces a wide range of all traditional Bulgarian meat products - cooked sausages, cooked and smoked hams, salami, raw-dried salami and delicacies. The raw materials needed for the production of the above products are pork and beef / beef chilled and frozen meat. The main need that will be met with the implementation of the project is is to increase the competitiveness of the enterprise through the introduction of automation in production processes, improving the quality of manufactured products, increasing resource efficiency and reducing labor costs, raw materials and supplies.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Внедряване на автоматизирани съоръжения и оборудване в отделните фази на преработката и маркетинга на месни продукти: Машините предвидени за закупуване от кандидата образуват автоматизирана линия за преработка на месни суровини и предлагането им на пазара във вид на готови продукти. Компонентите на автоматизираната линия са описани както следва: С внедряването на автоматизирана хладилна инсталация се цели постигане и подържане на оптимални температури на съхранение и преработка на суровините и материалите, подобряване качеството на производствените процеси. Чрез внедряването на автоматизация на производство посредством изграждане на автоматизирана линия се цели правилно съхранение на охладени и замразени суровини. Закупуването на новите автоматизирани климатични сушилни ще доведе до увеличаване капацитета на предприятието, значително ускоряване на процеса на сушене и зреене до достигане на необходимото рН на продукта, намаляване на разходите за енергоносители и подобряване на качеството и хигиената на произвежданите продукти. Новозакупения тумблер, ще позволи автоматизирано регулиране на температурата на суровините, ведно с извършване на допълнителният процес на масажиране на месото. Новозакупения тендерайзер ще повиши капацитета на производство на готов продукт, и ще автоматизира процеса по окрехкотяване на мускулатурата на месото - процес директно насочен към повишаване качеството на готовия продукт. Закупуването на нов автоматизиран многоиглен спрей инджектор ще допринесе за повишаване качеството на продуктите посредством шприцоването на мускулните групи със саламура а актива ще допринесе за увеличаване на производствените мощности. Доставката на оборудване за производство на колбаси и варено-пушени деликатеси се състои от закупуване на автоматизирани преси за продукти и рамки за варене / сушене и дефростиране на суровини и продукти. Узрелите продукти се пресоват в автоматични пневматични преси от неръждаема стомана а пресоването в тези преси позволява калибриране на размерите на пресованите пърчета месо, което от своя страна е предпоставка за намаляване на времето на сушене и автоматизиране на процеса на нарязване като същевременно се намалява значитлно брака на продукцията. Поставянето на продуктите върху рамки улеснява процеса на сушене, увеличава сушилните площи заради по голямата товароносимост, улеснява предвижването на продуктите и тяхната хигиена. Последното пресоване на сурово сушените деликатеси се извършва на новозакупена преса за сушени деликатеси, чрез което пресоване се цели калибриране на готовия продукт във височина и ширина на парчетата, което от своя страна е предпоставка за автоматизиране на процеса и понижаване на процента брак по време на нарязване. Автоматизирана клипс машина поема суровини от пълначни машини, към автоматизиран клипс автомат за пълнене и оформяне на готовите продукти. Автоматизираната вакуум опаковъчна машина обезпечава директно маркетинг дейностите по съхранение, сортиране, маркиране, опаковане на готовите продукти и ще позволи по- голяма гъвкавост и автоматизация на процеса на вакуумиране, което от своя страна ще доведе до увеличаване на капацитета и намаляване на разходите за опаковане. Към същите технологични маркетинг дейности спадат и автоматизираната слайсерна машина и системата за автоматизирано горно и долно етикитиране. на които се извършва разрязване, претегляне, порциониране, вакуумиране и етикетиране на готовите продукти. Със закупуването на тези активи дружеството ще може да отговори на нуждата от променящия се пазар, който налага рязане на малки серии от продукти. Придобиването на 3 бр. асансьори ще спомогне за по – бързо придвижване на продуктите между етажите, което от своя страна води до увеличаване на капацитета и производителноста на предприятието и скъсяване на времето в което суровината ще се предвижва в температурно различна среда. Полагането на разливен под – полагане на полиуретан - циментово подово покритие ще допринесе за повишаване хигиената на продуктите, чрез полагането на антибактериалното покритие и изграждането на холкери. 3 799 398.81 0.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).