Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 56 557 TREES
Български

Programme: Local Development, Poverty Reduction and Enhanced Inclusion of Vulnerable Groups

Planning region: All

Description

“KORONA M” Ltd. is operating in "Manufacture of other food products not elsewhere classified" specializes in production of healthy food - caramel bars, granola bars, popcorn, pellets, coated with cocoa glaze, nougat, snacks, nuts and others.
“KORONA M” Ltd. needs to address increased customer demand at the limitation of full production capacity utilization, as well as to improve the quality and competitiveness of products, in order to expand its positions on the international markets. The company is using physically old and outdated equipment, which is not efficient enough and lead to labor intensive production with high energy and material consumption, and unstable parameters of production processes.
In order for these needs to be met, the project includes the purchase of fixed assets as an entirely new solution: one Line for production of caramel bars, one Line for production of chocolate and couverture mass, one Packing line for chocolate, cacao and sugar dragees, granola nuggets and caramels bars and one Packing and inspection line for caramel and other bars / blocks /, improve export capabilities and will ensure precise production parameters, which will enhance resource efficiency and effectiveness in production processes, and will decrease cost of production per unit.
The expected results are: improving competitiveness and creating export potential, decreasing production cost and increasing production capacity.
The project is directed to the following activities: improvement of production processes as well as introduction of new technologies for enhanced resource efficiency and effectiveness in production process.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Дейности за подобряване на производствените процеси (ще бъде изпълнена чрез закупуване на 1 брой Линия за производство на карамелени барове): Като част от дейността ще бъде закупена и въведена в експлоатация 1 брой Линия за производство на карамелени барове Със закупуването на Линия за производство на карамелени барове значително ще се разшири производствения капацитет за производство на карамелени барове. Работната скорост на машините е 2 метра в минута, което значително превъзхожда работната скорост на съществуващите машини, които имат скорост до 1,5 метър на минута. Така, чрез увеличение на работната скорост ще бъде подобрен съществуващият производствен процес за производство на карамелени барове със 133%. Новата линия предлага цялостно ново решение за въвеждане на нова технология за подобряване на ресурната ефективност и ефикасност в производствения процес чрез енергийни спестявания. Изчисленията показват, че новата линия използва 11,22 kW на час, срешу потребление 20 kW на час на старата линия за същото количество произведена продукция, което представлява ресурсно(енергийно) спестяване равно на 8,78 kW или 43,9% на единица продукция. Стъпки за реализация на дейността 1. Избор на изпълнител съгласно ПМС№118 от 20.05.2014(от 1-ви до 3-ти месец) 2. Сключване на договор(от 3-ти до 4-ти месец) 3. Доставка на актива и подписване на приемо-предавателен протокол(от 4-ти до 10-ти месец) 4. Инсталиране, тестване и пускане в експлоатация. Подписване на финален приемо-предавателен протокол( 10-ти месец) 5. Визуализация и публичност, и отчитане на проекта за собствена сметка(от 10-ти до 12-ти месец) 0.00 0.00
Дейности за внедряване на нови технологии за подобряване на ресурсната ефективност и ефикасност в производствения процес (ще бъде изпълнена чрез закупуване на 1 брой Линия за производство на карамелени барове): Като част от дейността ще бъде закупена и въведена в експлоатация 1 брой Линия за производство на карамелени барове Със закупуването на Линия за производство на карамелени барове значително ще се разшири производствения капацитет за производство на карамелени барове. Работната скорост на машините е 2 метра в минута, което значително превъзхожда работната скорост на съществуващите машини, които имат скорост до 1,5 метър на минута. Така, чрез увеличение на работната скорост ще бъде подобрен съществуващият производствен процес за производство на карамелени барове със 133%. Новата линия предлага цялостно ново решение за въвеждане на нова технология за подобряване на ресурната ефективност и ефикасност в производствения процес чрез енергийни спестявания. Изчисленията показват, че новата линия използва 11,22 kW на час, срешу потребление 20 kW на час на старата линия за същото количество произведена продукция, което представлява ресурсно(енергийно) спестяване равно на 8,78 kW или 43,9% на единица продукция. Стъпки за реализация на дейността 1. Избор на изпълнител съгласно ПМС №118 от 20.05.2014(от 1-ви до 3-ти месец) 2. Сключване на договор(от 3-ти до 4-ти месец) 3. Доставка на актива и подписване на приемо-предавателен протокол(от 4-ти до 10-ти месец) 4. Инсталиране, тестване и пускане в експлоатация. Подписване на финален приемо-предавателен протокол( 10-ти месец) 5. Визуализация и публичност, и отчитане на проекта за собствена сметка(от 10-ти до 12-ти месец) 250 000.00 0.00
Дейности за подобряване на производствените процеси (ще бъде изпълнена чрез закупуване на 1 брой Линия за производство на шоколадови и кувертюрни маси) : Като част от дейността ще бъде закупена и въведена в експлоатация 1 брой Линия за производство на шоколадови и кувертюрни маси Чрез закупуването на Линия за производство на шоколадови и кувертюрни маси ще бъде повишен капацитетът за производство и подобрен производствения процес на шоколадови и кувертюрни маси с 125%, тъй като работният обем на новата линия е 500 литра, в сравнение с обема на съществуващата – 400 литра. Новата линия предлага цялостно ново решение за въвеждане на нова технология за подобряване на ресурната ефективност и ефикасност в производствения процес чрез ресурсно-енергийни спестявания. Изчисленията показват, че новата линия използва 89,11 kW на час, срещу потребление 125 kW на час на старата линия за същото количество произведена продукция, което представлява ресурсно-енергийно спестяване равно на 35,89 kW час или 28,71% на единица продукция. Стъпки за реализация на дейността 1. Избор на изпълнител съгласно ПМС№118 от 20.05.2014(от 1-ви до 3-ти месец) 2. Сключване на договор(от 3-ти до 4-ти месец) 3. Доставка на актива и подписване на приемо-предавателен протокол(от 4-ти до 10-ти месец) 4. Инсталиране, тестване и пускане в експлоатация. Подписване на финален приемо-предавателен протокол( 10-ти месец) 5. Визуализация и публичност, и отчитане на проекта за собствена сметка(от 10-ти до 12-ти месец) 0.00 0.00
Дейности за внедряване на нови технологии за подобряване на ресурсната ефективност и ефикасност в производствения процес (ще бъде изпълнена чрез 1 брой Линия за производство на шоколадови и кувертюрни маси: Като част от дейността ще бъде закупена и въведена в експлоатация 1 брой Линия за производство на шоколадови и кувертюрни маси Чрез закупуването на Линия за производство на шоколадови и кувертюрни маси ще бъде повишен капацитетът за производство и производствения процес на шоколадови и кувертюрни маси с 125%, тъй като работният обем на новата линия е 500 литра, в сравнение с обема на съществуващата – 400 литра. Новата линия предлага цялостно ново решение за въвеждане на нова технология за подобряване на ресурната ефективност и ефикасност в производствения процес чрез ресурсно-енергийни спестявания. Изчисленията показват, че новата линия използва 89,11 kW на час, срещу потребление 125 kW на час на старата линия за същото количество произведена продукция, което представлява ресурсно-енергийно спестяване равно на 35,89 kW час или 28,71% на единица продукция. Стъпки за реализация на дейността 1. Избор на изпълнител съгласно ПМС№118 от 20.05.2014(от 1-ви до 3-ти месец) 2. Сключване на договор(от 3-ти до 4-ти месец) 3. Доставка на актива и подписване на приемо-предавателен протокол(от 4-ти до 10-ти месец) 4. Инсталиране, тестване и пускане в експлоатация. Подписване на финален приемо-предавателен протокол( 10-ти месец) 5. Визуализация и публичност, и отчитане на проекта за собствена сметка(от 10-ти до 12-ти месец) 119 000.00 0.00
Дейности за подобряване на производствените процеси (ще бъде изпълнена чрез закупуване на 1 брой Линия за опаковане на шоколадови, какаови и захарни дражета, хапки от мюсли и карамелени барове ): Като част от дейността ще бъде закупена и въведена в експлоатация 1 брой Линия за опаковане на шоколадови, какаови и захарни дражета, хапки от мюсли и карамелени барове Линия за опаковане на шоколадови, какаови и захарни дражета, хапки от мюсли и карамелени барове е необходима за пакетажа на вече произведените изделия. Машината се отличава със значително по-висока производителност – 60 опаковки в минута в сравнение с наличните мощности - до 50 опаковки в минута и ще доведе до увеличаване на производствения капацитет с 120%. Друг важен принос на актива е и подобряване на производствения процес, чрез прецизно опаковане и добро залепване на опаковката. До момента 4 на всеки 100 опаковки се връщат за доопаковане поради тази причина, като в последствие този брак ще намалее до 0,5 опаковки на всеки 100 или 87,5% подобрен производствения процес. Поради некачествено залепване на фолито за изминалата година сме генерирали 920 кг брак от фолио, като след закупуване на линията предвиждаме този брак да намалее до 700 кг, т.е. да увеличим суровинната ефективност от намаляване на брака с близо 24 %. Стъпки за реализация на дейността 1. Избор на изпълнител съгласно ПМС№118 от 20.05.2014(от 1-ви до 3-ти месец) 2. Сключване на договор(от 3-ти до 4-ти месец) 3. Доставка на актива и подписване на приемо-предавателен протокол(от 4-ти до 10-ти месец) 4. Инсталиране, тестване и пускане в експлоатация. Подписване на финален приемо-предавателен протокол( 10-ти месец) 5. Визуализация и публичност, и отчитане на проекта за собствена сметка(от 10-ти до 12-ти месец) 0.00 0.00
Дейности за внедряване на нови технологии за подобряване на ресурсната ефективност и ефикасност в производствения процес(ще бъде изпълнена чрез закупуване на 1 брой Линия за опаковане на шоколадови, какаови и захарни дражета, хапки от мюсли и карамелени барове ): Като част от дейността ще бъде закупена и въведена в експлоатация 1 брой Линия за опаковане на шоколадови, какаови и захарни дражета, хапки от мюсли и карамелени барове Линия за опаковане на шоколадови, какаови и захарни дражета, хапки от мюсли и карамелени барове е необходима за пакетажа на вече произведените изделия. Машината се отличава със значително по-висока производителност – 60 опаковки в минута в сравнение с наличните мощности - до 50 опаковки в минута и ще доведе до увеличаване на производствения капацитет с 120%. Друг важен принос на актива е и подобряване на производствения процес, чрез прецизно опаковане и добро залепване на опаковката. До момента 4 на всеки 100 опаковки се връщат за доопаковане поради тази причина, като в последствие този брак ще намалее до 0,5 опаковки на всеки 100 или 87,5% подобрен производствения процес. Поради некачествено залепване на фолито за изминалата година сме генерирали 920 кг брак от фолио, като след закупуване на линията предвиждаме този брак да намалее до 700 кг, т.е. да увеличим суровинната ефективност от намаляване на брака с близо 24 %. Стъпки за реализация на дейността 1. Избор на изпълнител съгласно ПМС№118 от 20.05.2014(от 1-ви до 3-ти месец) 2. Сключване на договор(от 3-ти до 4-ти месец) 3. Доставка на актива и подписване на приемо-предавателен протокол(от 4-ти до 10-ти месец) 4. Инсталиране, тестване и пускане в експлоатация. Подписване на финален приемо-предавателен протокол( 10-ти месец) 5. Визуализация и публичност, и отчитане на проекта за собствена сметка(от 10-ти до 12-ти месец) 671 885.00 0.00
Дейности за подобряване на производствените процеси (ще бъде изпълнена чрез закупуване на 1 брой Линия за опаковане и инспекция на карамелени и други барове/блокчета): Като част от дейността ще бъде закупена и въведена в експлоатация 1 брой Линия за опаковане и инспекция на карамелени и други барове/блокчета Линия за опаковане и инспекция на карамелени и други барове/блокчета ще позволи да се извършва качествена инспекция и пакетажа на продукцията. Нейната производителност е 200 опаковки в минута и превъзхожда съществуващата, която работи със скорост 160 опаковки в минута, което увеличава капацитета на инспекция и пакетаж с 125%. Тази линия е от съществена важност за компанията тъй като не позволява от завода да излезе продукция с метални и други примеси в нея, което е от съществено значение за безопасността на храните, здравето на потребителите и имиджа на компанията. Към момента всяка опаковка се инспектира на стара машина и около 20% от продукцията се връща няколко пъти за инспектаж поради откази. С внедряването на новата линия за инспектаж тази практика ще бъде сведена до нула, което ше доведе до 100% подобрен производствен процес на инспекция и пакетаж. Стъпки за реализация на дейността 1. Избор на изпълнител съгласно ПМС№118 от 20.05.2014(от 1-ви до 3-ти месец) 2. Сключване на договор(от 3-ти до 4-ти месец) 3. Доставка на актива и подписване на приемо-предавателен протокол(от 4-ти до 10-ти месец) 4. Инсталиране, тестване и пускане в експлоатация. Подписване на финален приемо-предавателен протокол( 10-ти месец) 5. Визуализация и публичност, и отчитане на проекта за собствена сметка(от 10-ти до 12-ти месец) 565 445.00 0.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).