Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 56 707 TREES
Български

Programme: Science and Education for Smart Growth

Planning region: All

Description

The project for improving the quality, flexibility and productivity of the jobs in Peltina Ltd. is aimed at increasing the qualification and
improvement of the skills of the employees in the enterprise. As a result of updating the knowledge and validation of the acquired
competencies of the employees, to achieve flexibility and sustainable improvement of the quality of the working processes.
The current project provides access to high quality training for employees, which will lead to better career development opportunities, employment protection and prevention of the risk of exclusion of vulnerable groups on the labor market (people with secondary and lower education and persons over 54); Increasing productivity and safety at work, and hence life quality.
By this project the management of "Peltina" Ltd. wishes to organize trainings on the priority sectors for the economy. 72 persons will be
trained in professional competences through modern trainings, which will also lead to the personal growth of learners.
The project envisages providing vocational training to acquire or enhance the professional qualification of employed persons in the
following professions in the food industry as:
1) 5210415 Mechanical fitter "Machinery and equipment for chemical and food processing" - II SPC - 8 persons;
2) 5410601 Technician-Quality Technologist "Quality Control of Food" - III SPC - 5 persons;
3) 5410204 Operator in Food Industry "Production of canned food" - part of a second SPC occupation - 30 persons divided into two study groups;
4) 5410501 Worker in Food Processing Industry - I SPC - 30 persons, divided into two study groups;
The necessary organizational and management activities as well as the visualization and publicity of the project will be carried out as required by the program.
Investment: BGN 54 600.00 
Officially charged indirect costs (10%):  BGN 5 460.00
TOTAL INVESTMENT SIZE: BGN 60 060.00
Duration: 16 months
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Обучения по професионална квалификация за Компонент 2: Чрез проекта ще бъде финансирано предоставянето на професионално обучение на служителите на фирма "Пелтина" ЕООД, което ще съответства на необходимостта на фирмата и съответства със задълженията на всеки служител. Професионалното обучение ще се осъществява в съответствие с изискванията на Закона за професионално образование и обучение. Професиите и специалностите, които ще придобият хората от фирмата, са включени в Списъка на професиите за професионално образование и обучение, утвърден от Министъра на образованието и науката. Ще бъдат обучени 73 броя служители на фирмата, които ще бъдат разделени, според вида на обучение: 1) 5210415 Машинен монтьор "Машини и съоръжения за химическата и хранително-вкусовата промишленост" - ІI СПК - 660 учебни часа - 8 лица х 1200 лв.= 9 600 лв.; 2) .5410601 Техник-технолог по качество "Контрол по качество на храните"- III СПК - 960 учебни часа - 5 лица х 1 800 лв. = 9 000лв.; 3) .5410204 Оператор в хранително-вкусовата промишленост "Производство на консерви" - част от професия по II СПК - 300 учебни часа - 30 лица х 600 лв. = 18 000 лв., разделени в две учебни групи; 4) .5410501 Работник в хранително-вкусовата промишленост "Производство на консерви" - I СПК - 300 учебни часа - 30 лица х 600 лв. = 18 000 лв., разделени в две учебни групи. Хорариумът и учебният план за всеки вид обучение ще бъдат съобразени с Държавните образователни изисквания на МОН, а именно 1) 5210415 Машинен монтьор "Машини и съоръжения за химическата и хранително-вкусовата промишленост" - ІI СПК - общо 660 учебни часа, от които 264 теория и 396 часа практически занятия; 2) .5410601 Техник-технолог по качество "Контрол по качество на храните"- III СПК - общо 960 учебни часа, от които 480 часа теория и 480 часа практически занятия; 3) .5410204 Оператор в хранително-вкусовата промишленост "Производство на консерви" - част от професия по II СПК - общо 300 учебни часа, от които 120 теория и 180 часа практически занятия; 4) .5410501 Работник в хранително-вкусовата промишленост "Производство на консерви" - I СПК - общо 300 учебни часа, от които 90 часа теория и 210 часа практически занятия. Всяко лице, преминало обучение по професионално образование и квалификация, ще получи документ, удостоверяващ завършеното обучение. В настоящия момент служителите, които ще бъдат включени в обучението, заемат следните позиции: 1. Машинен монтьор (521040) – 8 човека - Всички служители са назначени на по-ниска длъжност. 2. Техник-технолог по качеството (541060) – 5 човека - Всички служители са назначени на по-ниска длъжност ("Ръководител производство"). 3. Оператор ХВП (541020) – 30 човека - Всички служители са назначени на по-ниска длъжност ("Работник"). 4. Работник ХВП (541050) – 30 човека - Всички служители и в момента са на длъжност "Работник=" След приключването на обучението лицата ще бъдат назначени на съответстваща за квалификацията им длъжност. Обща стойност за дейността: 54 600 лв. 54 600.00 54 600.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).