Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 55 103 TREES
Български

Programme: Science and Education for Smart Growth

Planning region: All

Description

The project proposal is a supplement to the social policy of the Municipality of Svilengrad aimed at supporting people in need, living in material deprivation and risk of social isolation, who find it difficult to provide for themselves. The project envisages providing a hot lunch for 500 such persons. The food will be prepared and delivered by an external contractor on the territory of Svilengrad Municipality. The food will be provided daily from the day of finalizing the agreement with the contractor until 30.09.2022 at points announced in advance by the contractor. For people who are quarantined or have difficulty moving, food will be delivered to their homes in compliance with all safety and hygiene measures.
The project proposal is aimed at the following target groups:
1. Pople without income or with low income below the poverty line - people in difficulty due to the deteriorating economic situation in the country, who due to their age or complicated health condition are at greater risk of infection or life-threatening course of infection;
2. Quarantined people who are without or with low income and have no relatives to support them;
3. People who receive social assistance, but for whom the need for additional support has been established in the conditions of the emergency epidemic situation and are in difficulty or inability to satisfy their basic living needs;
The main activities of the project are: Defining the target group; Preparation of a hot lunch; Providing hot lunch and Implementing accompanying measures. During the implementation of the project, measures related to informing and publicity of the support from the Fund will be taken.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ЦЕЛЕВИТЕ ГРУПИ: Дейността е предварителна и предвижда подбор и идентифициране на целевата група по проекта. Дейността е стартирала преди подаване на проектното предложение. Целта е да се осигури стриктно и точно изпълнение на проекта , да се осигури оперативна готовност и веднага след подписване на договора да се стартира с предоставянето на услугата "Топъл обяд". Подборът на целевата група , която ще се възползва от предоставяната услуга ще се извършва поетапно и ще обхване най-нуждаещите се от помощ лица на територията на Община Свиленград (град Свиленград и населените места попадащи в територията на общината). Лицата трябва да попадат в една или повече от следните целеви групи - 1. Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, които поради възрастта си или усложнено здравно състояние са в по-голям риск от заразяване или животозастрашаващо протичане на инфекцията; 2. Лица поставени под карантина, които са без или с ниски доходи и нямат близки, които да ги подкрепят; 3. Лица, които получават социално подпомагане, но за тях е установена нужда от допълнителна подкрепа в условията на извънредната епидемична обстановка и са в трудност или невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности; 0.00 0.00
ПРИГОТВЯНЕ НА ТОПЪЛ ОБЯД: Тази дейност предвижда закупуването на хранителни продукти и приготвянето на топъл обяд за целевата група от 500 лица.Предвижда се храната да се осигурява ежедневно, без празнични и почивни дни,като планирания период в к-то ще се изп. услугата е 01.03 - 30.09.2022г.,вкл.-395 раб. дни. Храната ще се приготвя в същия ден в който ще се доставя и ще бъдат спазени всички изисквания за хигиена като всеки топъл обяд ще включва супа,осн. ястие,хляб и десерт(веднъж седмично).Обект за производство на храни-кухня-майка, адрес гр.Сливен, ул. "Димитър Пехливанов" 2, Рег №20070006,Удостоверение за рег №2190/25.04.2012г. на основание чл. 12 ЗХ, издадено от ОДБХ-Сливен, групи храни:1.Готови за консумация кулинарни изделия 2.Малотрайни и трайни сладкарски изделия 3.Тестени закуски,хлебни изделия 4.Храни със спец.предназначение-детски храни 5.Зеленчуци–сготвени.Избраният изпълнител има разработена и внедрена с-ма за у-ие на качеството и безопасността на храните ISO 9001:2008 и ISO 22000:2005.Закупуването на хранителни продукти в Дружеството се извършва в съответствие с изискванията на нац. законодателство и при гарантиране спазването на принципите на чл.30 от Регламент(ЕС, ЕВРАТОМ)№966/2012 на ЕП и на Съвета за икономичност,ефикасност и ефективност.Кей Енд Ви ООД разполага със съвременна производствена база, кухня-майка, изградена в пълно съответствие с принципите на НАССР,ISO 22000:2005 и действащото законодателство.Обектът може да се разглежда като комплекс от 4 функционално обособени осн. зони–складова част,кухня,ситничаро-сладкарски цех и административна част.Кухнята разполага с: Зеленчукорезачка-3;Зеленчукорезачка 1800 кг/час;Машина за белене и измиване на зеленчуци 800 кг/час;Картофобелачка 100-120кг/час;Картофобелачка 800кг/час;Месомелачка 300кг/час;Машина за формиране на мляно месо;Тестобъркачка 22л.и 32л;Планетарен миксер 5л.и 25л.;Тесто-отделителна машина;Тесто-окръглителна машина;Втасална камера за 16 тави;Ел.пекарна с 3 камери х2 тави (60х40);Конвекторни фурни за 10 и 6 тави – 400 и 240 порции;Газов парен казан 60л,150л,300л.;тигани, скари,фритюрник,пасатор и др.Готварски плотове с 2 и 4 котлона-газ;Професионален хладилен шкаф-18ºС/-15º С;Професионален хладилен шкаф,0ºС /+4ºС4;Професионален хладилен шкаф,+10ºС(Яйца;Хладилна камера,0ºС/+4ºС,10м3;Хладилна камера -18ºС,12 м3;Хладилна камера,0ºС/+4ºС,25 м3;Тунел за шоково охлаждане;Различни по вид ел.везни,6-300 кг.Кей Енд Ви ООД ще приготвя ежедневно храна по предварително изготвени и одобрени от Възложителя менюта, в необх. кол-ва, съответстващи на изискванията в документацията за участие в процедурата.Дружеството ще предлага на бенефициентите по програмата ястия от бълг.нац.кухня. Менюто ще вкл. разнообразни ястия,като в рамките на период от 2 седмици не се допускат повторения.Всеки ден едно от ястията ще съдържа месо,а при възможност и реализирани икономии към осн. порцион от супа, основно ястие и хляб, ще се добавя десерт доп. от предвидения по програмата.Екипът експерти,вкл. Инженер-технолог,хранително-вкусова промишленост-В.Вълева,Диетолог- А.Кирчева и Гл. готвач-Ил. Илиев,съставя седмично меню за изпълнение.Екипът подбира храни,които да осигуряват здравословно и питателно хранене на бенефициентите.Рецептите на предложените ястия се съгл. от диетолога и технолога по храните,за да се прецени от практическа гледна точка по отн. на сезона,наличността на продукти и суровините и съответствието с изискванията за здравословно хранене на всички потребители на услугата.След това технологът преценя и техническата възможност за това кои ястия могат да се приготвят, кои няма да намерят място в менюто. Одобрените ястия биват организирани в меню, което да дава максимално разнообразие и същевременно осигурява оптимални дневни количества хранителни вещества и енергийна стойност. При необходимост менюто съдържа частичен или цялостен диетичен вариант. Готовото меню се предава на Възложителя за одобрение, чрез офис сътрудник, който ще осигурява цялата необходима комуникация с Възложителя. 543 309.70 543 309.70
ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТОПЪЛ ОБЯД: Тази дейност предвижда предоставянето на храните на целевата група до предварително обособени от бенефициента хранителни пунктове и до адрес (в случай, че определени лица от целевата група са под карантина или са трудноподвижни). С подписването на договора изпълнителят се задължава да осигури екипи, които да доставят храната от мястото на производство до хранителни пунктове и до адресите на тези, които не могат да си вземат храна от пункт. След като се доставят, храните ще бъдат раздадени на целевата група от служители определени от Бенефициента (Община Свиленград). Храната ще бъде доставяна с превозни средства на изпълнителя, с които той разполага регистрирани в ОДБХ .Храната ще се предоставя в обособени за целта помещения. Предвидено е почистване и дезинфекция на помещенията преди и след предоставянето на обяда. Предвидена е дезинфекция на всеки час, в случай, че дейността по предоставянето на топлия обяд продължи по-дълго от предвидения времеви период. Дружеството изпълнител е сертифицирано по EN ISO 22000:2005 в съответствие с принципите на НАССР и кухнята-майка и транспортните средства подлежат на постоянна дезинфекция и контрол от страна както на органите по сертификация, така и ОДБХ – Сливен.Храната ще бъде опакована в индивидуални опаковки за еднократна употреба. Транспортните средства се дезинфекцират преди и след всеки курс съобразно плана на изпълнителя, за което изпълнителят попълва необходимата документация. Обслужващият персонал е снабден с валидни здравни книжки и поддържа висока лична хигиена. По време на робота персоналът е снабден с необходимите предпазни средства – ръкавици, маски, шлемове, престилки и/или цялостни предпазни костюми. 27 165.49 27 165.49
РЕАЛИЗИРАНЕ НА СЪПЪТСТВАЩИ МЕРКИ: Както е предвидено и по настоящата процедура в допълнение към предоставянето на топъл обяд на целевата група ще се предлагат съпътстващи мерки, които се изразяват индикативно в индивидуално консултиране, съобразено с индивидуалните им нужди , и съдействие за: - възможностите за ползване на други социални услуги, предоставяни на територията на община Свиленград, включително и такива, финансирани от ЕСФ; - ползването на административни общински услуги, осигуряване на временен подслон на бездомните лица, за подпомагане на достъпа до здравни и образователни услуги, за управление на семейния бюджет, за здравословно и балансирано хранене; консултиране за изискванията, свързани с въведените противоепидемични мерки ; - други форми на индивидуална подкрепа и/или съдействие и/или консултиране, реализирани в отговор на установени конкретни нужди и проблеми на представителите на целевите групи с цел преодоляване на последствията от продължителната социална изолация. Дейността ще се изпълнявана от Община Свиленград, като бъде съобразена с броя обслужвани потребители и техните нужди. При изпълнение на проекта ще се осигури информация и комуникация в съответствие с условията и изискванията, описани в Единния наръчник на бенефициента за прилагане на правилата за информация и комуникация. При стартиране изпълнението на дейностите по проекта ще се направят публикации в местни или регионални медии и на официалната страница на община Свиленград , с информация за изпълняваните дейности по проекта , целта на операцията и финансовата подкрепа на Фонда . 27 165.49 27 165.49

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).