Определяне на целевите групи: Създаване на организация за управление на проекта и ангажиране на екипа за управление. Успешно реализиране на всички дейности по проекта във времевия график и отчетени съгласно изискванията на УО. Сформирана е комисия, в която е включен представител на дирекция "Социално подпомагане" - Сливница, която определи целевите групи съгласно представена информация от Д"СП" - Сливница също и конкретните бенефициенти. Дейността включва изпълнението по цялостната организация и управление на проекта, а именно:
1. Определени са задълженията на членовете на екипа.
2. Осъществяване на мониторинг и отчетност на изпълняваните дейности и извършените разходи.
3. Анализиране напредъка на проекта и постигането на предвидените резултати.
4. Съхраняване на проектната документация, съгласно изискванията и правилата на процедурата.
5. Сформиран е екип за организация и управление на проекта, като типове позиции и брой хора: Ръководител проект; Координатор; Счетоводител.
Община Сливница ще използва опитния и квалифициран персонал на Домашен социален патронаж за подпомагене осъществяването на дейностите по проекта. Това ще гарантира постигане на очакваните резултати от предоставянето на социалната услуга "Осигуряване на топъл обяд в община Сливница" и осъществяване на целите на проекта.
В обхвата на настоящия проект ще се включат,
- лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл.9 от ППЗСП - 21 бр.;
- лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях - 19 бр.;
- самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии - за осигурителен стаж и възраст; за инвалидност; пенсии несвързани с трудовата дейност - 20 бр.
- семейства и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи и не могат да се издържат с тези доходи и имуществото си.
Неполучен топъл обяд, който отговаря на сроковете и условията за съхранение, ще бъде разпределян на следните допълнителни целеви групи:
- Лица и семейства, подпомагани по Наредба № РД/07-5 от 2008г.;
- Лица и семейства, получили еднократна помощ по чл.10а от ЗСПД;
- Лица и семейства, получили през 2015г. и/или 2016г. еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства по реда и условията на ППЗЗД.
Община Сливница разполага с възможност за предоставяне на готова храна в дома на потребителя. Това ще се уточни поотделно с всеки потребител, като ще се вземат в предвид собственото желание на лицето, неговите физически възможности, отдалечеността на дома на лицето до столовата. Основната цел е максимално задоволяване на потребностите от храна на потребителите и постигане качество на услугата.
|
0.00
|
0.00
|
Закупуване на хранителни продукти: Община Сливница има готовност и стартира дейността по предоставяне услугата "Обществена трапезария" на 500 потребители, считано от 01.04.2018г. Приключена е процедура на пряко договаряне по чл.18, ал.1, т.13 от ЗОП. Предмет на поръчката е „Приготвяне на топъл обяд по предварителна заявка на Община Сливница“, във връзка с договор „Осигуряване на топъл обяд в община Сливница“, №BG05FMOP001-3.002-0198-C02 по операция 2014BG05FMOP001-3.002 „Осигуряване на топъл обяд 2016-2020“ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, финансиран от Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица с изпълнител СНЦ „Национална агенция за защита на пациента“.
Изискванията към изпълнителя са:
1. Изпълнението на поръчката следва да бъде в съответствие с изискванията на приложимото общностно и национално законодателство.
2. Изпълнителят трябва да притежава технически възможности и персонал с необходимото образование и квалификация за изпълнение на поръчката.
3. Порциите, следва да са съобразени с дневните форми на хранене и със специфичните потребности на потребителите, ползващи услугата топъл обяд.
4. Доставката на готовата за консумация храна е необходимо да включва супа, основно ястие и хляб.
5. Доставяните храни следва да са приготвени с качествени продукти с доказващ произход, да отговарят на нормативно установените изисквания за качество и за безопасност при употреба от крайните потребители, да отговарят на санитарните, ветеринарно – санитарните , хигиенните и други норми, установени от действащото в Република България законодателство и на приложимите нормативни актове на органите на Европейския съюз, и/или на издадени от специализирани държавни контролни органи в съответствие с нормативните изисквания.
6. Доставчикът следва да осигури ежедневно по една порция от всички храни с цел осъществяване контрол по изпълнението, вземане на съответните проби и т.н.
7. Ежедневно да се доставят заявените порции храни в съдове и опаковки за еднократна употреба, разрешени за контакт с храни.
8. Доставяната храна трябва да отговаря на следните изисквания:
- Да е висококачествена, пълноценна и безопасна, като отговаря на всички изисквания на националното и европейско законодателство в тази насока;
- Да се приготвя в обекти, регистрирани по чл. 12 от Закона за храните;
- Да е приготвена от хранителни продукти, които отговарят на изискванията, предвидени в нормативните актове по т.7.1.
9. Годност (правоспособност) за упражняване на професионалната дейност на участниците:
Община Сливница стриктно ще изпълни изискванията за прозрачност, икономичност, ефикасност и ефективност при разходване на средствата за закупуване на хранителни продукти.
Съгласно приложена от партньорската организация декларация Приложение IIа - проведена процедура по ЗОП с Уникален номер на обществената поръчка в РОП –20180301-00846-0045 и № на договор с избран изпълнител о-№21 от 30.03.2018г. |
593 834.50
|
570 419.88
|
Осигуряване на топъл обяд: Доставките на готовата храна ще се осъществява всеки работен ден от седмицата, на посочения пункт от общината, а именно до Домашен социален патронаж /ДСП/ гр. Сливница ул.”Хаджи Димитър” № 6 за времето от 7:30 часа до 8:30 часа.
Избраният изпълнител разполага с регистрирана „Кухня майка с дейност кетъринг“ с адрес гр. Асеновград, бул. „България“ №77. Разполага със следните помещения – кухня, склад, умивалня, помещение за опаковане, хладилни камери 100 куб. м. и 45куб.м. Кухнята е обзаведена със следните професионални уреди: конвектомати, пароварилен казан, електрически скари, секция газови котлони, фритюрници, печка с фурна, картофобелачка, зеленчукорезачка, месачка и миялни машини за амбалаж и посуда.
Персонала на фирмата е от 9 лица
- Главен готвач 2
- Помощник готвач 1
- Помощник кухня 1
- Снабдител 1
- Разнос 1
Изпълнителя има лицензиран специализиран транспорт.
Начина на предоставяне: лицата получават в сградата на ДСП топлият обяд за в къщи , а на трудно подвижните, хора в неравностойно положение и потребителите от селата се носи по домовете. За разнасяне на храната се използват 2 автомобила на ДСП гр.Сливница. Общината е организирала доставката по селата, като е определила два лъча както следва:
- Сливница, Алдомировци, Извор, Бърложница, Радуловци и Драготинци
- Сливница, Гълъбовци, Гургулят и Ракита
Средствата за изпълнение на дейността са определени, като единна ставка в размер на 5 % от разходите за закупуване на хранителни продукти. Заложените средства ще се изразходват за режийни, административни и транспортни разходи.
Към новата версия на договора се прибавя документация относно капацитета на партньорската организация за предоставяне на услугата, както следва:
- Договор за изпълнение на обществена поръчка с предмет: „Приготвяне на топъл обяд по предварителна заявка за Община Сличница, във връзка с договор „Осигуряване на топъл обяд в Община Сливница“ с No BG05FMOP001-3.002–0198-С02 по операция 2014BG05FMOP001-3.002 “Осигуряване на топъл обяд 2016 – 2020 по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, финансиран от Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.“, с No 21/30.03.2018 г., с изпълнител СНЦ „Национална агенция за защита на пациента“.
- Договор за приготвяне и пакетиране на храна между „РХ5“ ЕООД и СНЦ „Национална агенция за защита на пациента“ от 05.06.2016 г.;
- Анекс 2 към Договор за приготвяне и пакетиране на храна между „РХ5“ ЕООД и СНЦ „Национална агенция за защита на пациента“ от 02.06.2017 г.;
- Удостоверение за регистрация по чл. 12 от Закона за храните No 01569/06.07.2016 г. на „РХ-5“;
- Описание на кухня – майка;
- Удостоверение за регистрация на заведение за обществено хранене No 01822/19.04.2018 г. на Кухня – майка с дейност кетъринг. |
29 691.73
|
52 472.25
|
Предоставяне на съпътстващи мерки: Съпътстващите мерки ще се осъществяват чрез:
- Консултиране на потребителите на услугата за достъпа до здравни и образователни услуги.
- Съдействие и подпомагане на бенефициентите за ползването на административни общински услуги.
- Консултиране за ползването на други социални услуги, предоставяни на територията на община Сливница.
- Запознаване на потребителите за ползване на социални услуги финансирани от ЕСФ.
- Надграждане и усъвършенстване на вече предоставяните социални услуги в общността, предоставяни на територията на община Сливница. |
29 691.72
|
29 692.25
|