Закупуване на хранителни продукти: За провеждане на процедура по ЗОП за избор на доставчик ще се изготви тръжна документация от юрисконсулта на Община Венец. Един от основните документи в тръжната документация ще бъде Техническото задание, което ще съдържа списък на хранителните продукти, стандартите (БДС, ТД и ТС на производител и/или еквивалентен) и изискванията на които трябва да отговарят (външен вид, опаковка, цвят, мирис, съдържание, състав и др.) и мярката за количество (брой, кг., литър, връзка и др.).
Хранителните продукти в списъка ще се групират в следните 6 групи:
1.ХЛЯБ, ХЛЕБНИ И ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ, БРАШНО И ДРУГИ.
Различни видове хляб, включително хляб тип 500 и пълнозърнест, макаронени изделия, кори, брашна и др.
2.МЛЯКО,МЛЕЧНИ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, ЯЙЦА И ДРУГИ.
Прясно мляко, кисели млека с различна масленост, сирене, кашкавал, масло, майонеза, яйца, извара включително безмаслена диетична и др.
3. МЕСО, МЕСНИ ПРОИЗВЕДЕНИЯ, РИБА И ДРУГИ.
Пилешко месо, месо – свинско, телешко, мляно месо, риба, пастет, салам шпеков и др.
4.ЗАХАР, ЗАХАРНИ ИЗДЕЛИЯ И ДРУГИ.
Захар кристална, бисквити, вафли, халва, конфитюр, мармалад, нишесте, пчелен мед и др.
5. ОЛИО, ОЦЕТ, ВАРИВА, ПОДПРАВКИ И ДРУГИ.
Слънчогледово олио, зрял фасул, леща, ориз, грухана пшеница, мюсли, овесени ядки, булгур, грис, билков чай, мая хлебна, сол, подправки, и др.
6. ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ / ПРЕСНИ И КОНСЕРВИРАНИ/ И ДРУГИ.
Ябълки, грозде, круши, сини сливи, тиква, портокали, банани, лимони, мандарини, дини, кайсии, праскови, спанак, тиквички, маслини, компоти, плодови нектари, домати и краставици пресни, зеле, броколи, пипер, моркови, картофи, лук, чесън, домати и грах – стерилизирани, гювеч – стерилизиран, магданоз пресен, стафиди, доматено пюре и др.
Доставчикът на хранителни продукти ще спазва изискванията на:
- Закона за храните;
- Наредбата за изискванията към храните със специално предназначение;
- Наредба №16 от 28.05.2010 г. за изискванията за качество и контрол за съответствие на пресни плодове и зеленчуци;
- Наредба № 5 от 25.05.2006 г. за хигиена на храните;
- Наредба № 23 от 19 юли 2005 г. за физиологичните норми за хранене на населението;
- Наредба № 09 на МЗХ, за специфични изисквания към безопасността и качеството на храните предлагани в детските заведения и училища ,ДВ бр.73 /2011 г.;
- Наредба № 6 от 10 август 2011 г. за здравословно хранене на децата на възраст от 3 до 7 години в детски заведения, издадена от министерството на здравеопазването;
- Наредба № 1/09.01.2008 г. за изискванията за търговия с яйца за консумация;
- Наредба № 32/23.03.2006 г. за окачествяване, съхранение и предлагане на пазара на месо и черен дроб от домашни птици;
- и други наредби по прилагане на Закона за храните и всички други нормативни актове и разпоредби, гарантиращи качественото изпълнение на предмета на поръчката и качеството и годността за консумация на хранителните продукти, предмет на поръчката.
Хранителните продукти трябва да отговарят на БДС и/или на еквивалентни стандарти и да са придружени с необходимите сертификати. Опаковките трябва да са здрави, с етикети на български език и да съдържат информация за вида на стоката, производителя, качеството, дата на производство и срока на годност, съгласно изискванията на Наредба за изискванията за етикетирането и представянето на храните, като се спазва Закона за храните и Наредба № 5 от 25.05.2006 г. за хигиената на храните, както и на всички останали законови и подзаконови актове в тази област.
|
17 388.00
|
12 879.73
|
Осигуряване на топъл обяд: Обществена трапезария 1.
Обществената трапезария ще функционира по следния начин:
Храната ще се приготвя в столовата база за ученическо хранене на Основно училище „Христо Смирненски” с адрес: с. Ясенково, Община Венец, Област Шумен, ул. „Надежда” № 26.
Ученическият стол на ОУ „Хр. Смирненски” с. Ясенково отговаря на изискванията на чл. 12 от Закона за храните.
Храната за целевата група по проекта ще се приготвя в стола на училището и ще се предоставя на потребителите, живеещи в 13- те населени места на Община Венец – с.Боян, с.Борци, с.Буйновица, с.Венец, с.Габрица, с.Денница, с.Дренци, с.Изгрев, с.Капитан Петко, с.Осеновец, с.Страхилица, с.Черноглавци, с.Ясенково.
Всеки работен ден потребителите ще получават безплатен топъл обяд, включващ: супа, основно ястие и хляб. При наличие на икономии ще се предоставя и десерт.
За целта Община Венец ще оборудва и регистрира по чл. 12 от Закона за храните специален автомобил – микробус, който ще транспортира храната по предварително уточнен график по часове, до пунктовете за раздаване на топлия обяд в населените места. Пунктовете за раздаване ще бъдат кметствата на съответните населени места. Потребителите от целевата група или техни лични асистенти/домашни помощници/попечители/настойници/роднини по график ще получават храната в пункта за раздаване.
За лицата, които имат затруднения в придвижването и не могат да отидат до пунктовете за раздаване, ще се осигури транспортиране на храната до дома на потребителя.
За тези лица ще се изготви списък, съвместно с дирекция „Социално подпомагане” подкрепен със съответните документи - ТЕЛК, НЕЛК, Социална анкета, Декларация от лицето.
|
869.40
|
643.99
|