Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 57 332 TREES
Български

Programme: Environment

Planning region: All

Description

The project "Opening of 10 employment positions and Sustainable Improvement of the Work Environment in Fortune Union" Ltd is part of the company’s strategic plan to increase human resources in correspondence with the growing volume of work tasks; durable improvement of the work environment in the existing point of sale, as well as the opening of a new one with 4 additional employment positions. 
The project consists of 4 principal operations – opening new job positions and hiring 10 unemployed and/or inactive persons for a period of 12 months; purchase of appliances and furniture necessary for the new employees; project management and promotion (publicity and information).
The project proposition describes and justifies the relation of all operations, purchase of appliances and furniture included, to the provision of sustainable employment for unemployed and/or inactive persons – part of the target groups, indicated in the specified goals and the investment priority of the procedure “New Workplace 2015”. 
The project provides for securing 50% of the positions opened in the course of its implementation, for a period of at least 12 months, thus contributing to the main goal of the procedure - providing conditions for sustainable job opportunities for unemployed and inactive people.
The implementation of the project is closely related to the integration and application of the three key horizontal principles in the European Social Fund – namely equality, integration, diversity and sustainable development intended to secure sustainable growth in the EU. 
The company’s experience so far has demonstrated that effective management is based on following the aforementioned principles because of their considerable contribution to better working conditions, professional and personal development of the employees and their improved social responsibility.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Наемане на 10 безработни лица за период до 12 месеца: Целта на тази дейност от проекта е значително увеличение на работните позиции спрямо нарастналия обем на работа. Точният брой на планираните нови работни места е 10. Дейността ще започне от първия месец и ще продължи до неговия край. От септември 2014 г. кандидатът стопанисва търговски обект, представляващ студентски кафе-клуб в Университета по архитектура строителство и геодезия в София. Водени от потребностите на клиентите, ние се стремим непрекъснато да работим върху подобряване на работната среда, за да сме в състояние да предлагаме висококачествено облсужване. В този смисъл, целим да увеличим интензитета на работа, като открием нови работни места в съществуващия обект. Точният брой на лицата, които предвиждаме да наемем, е 6 души, част от целевите групи по процедурата. В този смисъл, целим да увеличим интензитета на работа, като открием нови работни места в съществуващия обект и създадем нови работни места в нов обект, тъй като предприятието разполага с потенциал да разшири дейността си извън функционирането на вече съществуващия кафе-клуб. Точният брой на лицата, които предвиждаме да наемем в двата обекта, е 10 души, част от целевите групи по процедурата. Планираме това да са 3 безработни лица и 7 продължително безработни и неактивни лица. В "Начин на изпълнение" на дейността подробно са очертани разходите за възнаграждения, които новонаетите служители ще получат. Ето защо в съдържанието на тази дейност от проекта са описани новите работни места, които "ФОРЧЪН ЮНИЪН" ООД предвижда да открие, в резултат на планираното намерение да създаде нов търговски обект на територията на София и/или на област Търговище. По-голямата част от новооткритите позиции и устойчивото запазване на заетост за наетите лица е обвързано със закупуването на обзавеждане и оборудване, като нуждата от него е подробно разписана и аргументирана в Дейност "Закупуване на обзавеждане и оборудване". Дейността по наемане на 10 безработни лица за период до 12 месеца ще се реализира в 6 етапа, а именно: Етап 1: Разписване на изискванията към кандидатите за предвидените длъжности на новите работни места. За да се осигури наемането на търсените от предприятието лица, подходящи за предвидените длъжности, е необходимо да бъдат конкретизирани основните изиксвания към кандидатите в няколко главни направления: образование, квалификация, умения, професионален опит, както и изисквания, отнасящи се до спецификата на целевите групи по процедурата. Всичко това ще бъде прецизно описано за всяка една длъжност. Етап 2: Публикуване на обяви за новооткрити работни места. За всяка една от длъжностите, които ще бъдат открити, ще публикуваме обява, изготвена на базата на изработените изисквания в Етап 1, в най-големите интернет портали с обяви за работа. С развитието на технологиите това се превърна в един от най-сигурните методи за набиране на най-голям брой потенциални служители. Предприятието ни има успешен опит в наемането на хора по този начин и именно затова възнамеряваме да заложим отново на него. Етап 3: Подбор на кандидатите, които са кандидатствали по обявите. След като в рамките на 7 работни дни съберем достатъчно на брой автобиографии на кандидати, ще направим задълбочен анализ на техния опит, за да отсеем най-подходящите. В това сортиране ще дадем равни възможности на всички, без да имаме каквито и да било предразсъдъци и без да проявяваме дискриминация по какъвто и да било признак. Над 20 души ще бъдат поканени на интервю за работа за всяка една позиция. Етапи 1, 2 и 3 ще започнат на първия месец от проектното предложение. Етап 4: Провеждане на интервю за работа с потенциални служители. Етап 5: Сключване на трудов договор с одобрените кандидати. Етап 6: Интензивна работа за професионалното и личностното развитие на наетите лица. Подробно описание на етап 4, 5 и 6 по осъществяването на дейността е представено в полето "Начин на изпълнение". 65 638.08 68 137.06
Закупуване на оборудване и обзавеждане: Целите на тази дейност са трайно подобрение на работната среда във вече съществуващия търговски обект на дружеството, така че да се създадат условия за откриването на нови работни места, както и отварянето на нов търговски обект, в рамките на който се предвижда и създаване на допълнително нови работни позиции. Тя ще започне от първия месец на проекта и ще е с обща продължителност от два месеца. Както вече беше посочено по-горе, от месец септември 2014 г. дружеството ни стопанисва студентски кафе-клуб в София. По препоръка на единия от съдружниците във "ФОРЧЪН ЮНИЪН" ООД, който е дипломиран бакалавър по социология, след 10 месеца работа направихме анкета сред над 200 от нашите клиенти, за да разберем повече за това какво харесват и какво не харесват в нашия кафе-клуб. Над 70% от респондентите ни препоръчаха да предлагаме обедно меню с готвени ястия, скара и десерти. Това е възможно единствено ако увеличим значително нетния брой на работните места в обекта и ако бъде закупено необходимото оборудване, с което новонаетите лица да изпълняват своите задължнения. Именно заради потребностите на клиентите и нашия стремеж непрекъснато да подобряваме работната среда в действащия търговски обект тази дейност описва нуждата от закупуването на следното оборудване: сладкарски конвектомат - 1 бр., тестомелачка - 1 бр., хладилна маса - 2 бр., конвектомат - 1 бр., скара - 1 бр., абсорбатор - 1 бр., топла витрина - 1 бр., хладилна витрина - 1 бр. Оборудването е нужно за изпълнението на функциите на някои от предвидените за разкриване длъжности в нашия кафе-клуб, а именно позициите на готвач, сладкар и прадавач бюфет. Това оборудване ще осигури трайно усъвършенстване на работната среда и увеличаване на приходите от търговска дейност. Дружеството ни разполага с необходимия финансов ресурс, опит и потенциал да разшири дейността си извън вече съществуващия студенстки кафе-клуб. Поради тази причина, проектът цели "ФОРЧЪН ЮНИЪН" ООД да открие още един търговски обект на територията на София. Планираме той да бъде категоризиран като фреш бар с оглед на растящия пазар на бизнеса с прясно изцедени сокове (според данни на НСИ). Тази дейност описва необходимостта от закупуването на обзавеждане и оборудване, което да осигури нормалното функциониране на предвидените работни места, описани подробно в Дейност " Наемане на 10 безработни лица за период до 12 месеца". Оборудването е нужно за откриването на нови работни позиции и задоволяване на нуждите на едни от най-уязвимите целеви групи в пазара на труда. То се състои от: професионален блендер - 1 бр., полу-професионална сокоизтисквачка за цитруси- 1 бр., професионална сокоизтисквачка за твърди плодове - 1 бр., бар плот - 1 бр., хладилник - 1 бр., хладилна витрина - 1 бр., компютър - 1 бр., монитор - 1 бр., касов апарат - 1 бр., стелаж - 4 бр. Разходите за описаното оборудване и нуждата на новооткритите длъжности от закупуването му са подробно представени в частта "Начин на изпълнение". Настоящата дейност ще протече в 4 етапа, които са: Етап 1. Събиране на оферти за желаното оборудване. Ще съберем минимум 3 оферти от различни търговци за всеки един от продуктите. Това ще спомогне за ефикасното и ефективно изпълнение на дейността. Етап 2. Сравнителен анализ на офертите, избор на най-изгодната След внимателен анализ на баланса между цена и качество ще изберем най-изгодната оферта. Ще търсим среден клас продукти. Етап 3. Закупуване на оборудването. Подробно описание на разходите за оборудване и обяснение как те са свързани с всяка длъжност е направено в полето "Начин на изпълнение". Етап 4. Въвеждане на оборудването в експлоатация. След като бъде закупено, оборудването ще се монтира, съгласно всички изисквания и разпоредби на българското законодателство. На персонала ще бъде направен инструктаж, относно правилата за противопожарна и аварийна безопасност. Този етап включва поддръжка на оборудването и действия, спомагащи устойчивото подобрение на работната среда. 29 801.00 29 598.03
Организация и управление на проекта: Дейността "Организацията и управлението на проекта" цели успешното изпълнение и продължение на проектните дейности. Ще бъдат определени и разписани отговорности на служителите, които да позволяват последващо функциониране и продължаване на дейностите след приключване на проекта с необходимия човешки ресурс, с оглед осигуряване на правилното и прозрачно изпълнение, наблюдение и отчитане на дейността, и надграждане на постигнатите резултати. Дейността ще започне от първия месец на проекта и ще продължи до неговия край. Основни контролни и организационни механизми са: - Разделяне и разпределяне на отговорностите; управленски; организационни; контрол за упълномощаване; - Оперативни; физически; за документиране; за персонала; контролни/ надзорни. При изпълнение на проекта ще бъде прилагана подходяща система за управление, вътрешен мониторинг и контрол на дейностите по проектното предложение с цел гарантиране на успешното изпълнение на поставените цели, която включва: Ревизиране на процедури и правила за управление – правилник за вътрешния ред, длъжностни характеристики, образци на договори и документи, анкети за обратна връзка и др. Идеята е да се изгради работещ модел за работа, който непрекъснато да се подобрява и обогатява чрез проактивно участие на всички участващи страни в процеса на изпълнение на дейностите. Продължителността и устойчивостта му, респективно, ще се базират на системната работа и анализ, които ще се превърнат в естествен начин на организация и изпълнение. За да се гарантира устойчивост в бъдеще е важно заинтересованите страни да са мотивирани и да участват пълноценно и активно в процеса на изпълнението и управлението на проекта. Осигуряването, промотирането и поддържането на предприятието ще доведе до популяризиране на името, предлагане на допълващи се услуги, разширяване на клиентската мрежа и пазарните позиции. Това ще спомогне за развитието на неговата конкурентоспособност и като цяло ще доведе до по-добър икономически и социален ефект, което ще спомогне за постигане на финансова устойчивост на резултатите от проекта. Финансовата устойчивост на направената инвестиция ще се гарантира от ФОРЧЪН ЮНИЪН ООД като стопанин и отговорно лице за поддържане на проектните дейности и като гарант Координация и управление - В процеса на изпълнение на проекта ще бъдат въведени контролни механизми и индикатори за проследяване на постигнатите резултатите и тяхната устойчивост. Този процес ще продължи и след приключване на проекта и в рамките на периода на неговата устойчивост - минимум 12 месеца , като финансирането на дейността и надграждането на проекта ще бъде гарантирано както със собствени средства, така и при възможност чрез други финансови източници (донорски програми, фондове на ЕС и др.). Индикаторите ще бъдат взаимствани и обогатени от заложените в проектното предложение. В течение на процесите на изпълнение, те ще бъдат прецизирани - ще се търси максимално добра корелация между заложените дейности и цели в бъдеще, между показателите, които ги характеризират, както и самата методика за определяне на качествени и количествени величини, които да могат да бъдат реално измерими и в последствие анализирани. Тази система ще гарантира обективно измерване и оценка на успеваемостта на поставените цели на проекта. Проектът има непряко позитивно влияние върху околната среда поради факта, че в процеса на неговото изпълнение ще се оптимизира ресурсната ефективност чрез въвеждане на разделно събиране на отпадъците в търгоските обекти на дружеството. При провеждане на мерките за информация и публичност ще бъдат взети предвид и изискванията за „зелени” обществени поръчки съгласно „Национален план за действие за насърчаване на зелените обществени поръчки за периода 2012-2014 г.” – напр. за употреба на рециклирана хартия при изготвянето на брошури, презентации и др. Употребените хартиени материали (чернови) ще бъдат предоставени за рециклиране посредством разделното им събиране. 10 000.00 10 000.00
Осигуряване на публичност: Основната цел на тази дейност е да популяризира резултатите от първите две дейности на проекта, свързани с откриването на нови работни места и закупуването на оборудване. Заложените мерки тук целят да спомогнат за изграждането на фирмена идентичност (брандинг) на действащия студентски кафе-клуб, управляван от "ФОРЧЪН ЮНИЪН" ООД, като запознаят клиентите му за нововъведенията и увеличеното разнообразие от продукти. Изпълнението на тази дейност ще бъде осъществено съгласно всички изисквания на Единния наръчник на бенефициента за прилагане на правилата за информация и комуникация 2014-2020. То ще започне от първия месец на проекта и ще е с обща продължителност от 13 месеца. Разходи за публичност, рекламата и маркетинга за новия обект, откриването на който е заложено в проектното предложение, не са заложени в тази дейност. Те ще бъдат финансирани със собствени средства на дружеството. Дейността по осигуряване на публичност на студентския кафе-клуб предвижда брандирането на картонени чаши за топли напитки. Причината е, че това са едни от най-купуваните продукти (няколко хиляди на месец) в търговския обект и чашите могат да предоставят възможност за отправянето на рекламно послание до клиентите. Когато посланието е оригинално и интересно, то може да стане и повод за дискусии, разговори и да предизвика т. нар. маркетинг от уста на уста. Каква точно е идеята за брандирането на чаши, колко ще струва и какъв е процесът по създаването им е подробно разяснено в полето "Начин на изпълнение". В допълнение ще бъдат подготвени 2 бр. плакати (размер А3) с информация за проекта, които ще бъдат поставени на видни места в двата търговски обекта, като изработката им ще е финансирана със собствени средства. Информация за реализацията на проекта със съответната визуализация ще бъде пуликувана и на фейсбук страницата на обектите, като редовно тя ще бъде атуализирана, придружена със снимкови и видео материали. Етапите, в които ще се реализира настоящата дейност, са 3. Дружеството ни има опит в подобна дейност, тъй като сме изминававали голяма част от процеса при изработването на рекламни, табели, флаери, брошури, PR публикации и редица други промоционални материали. Етап 0. Дизайн, предпечатна подготовка, отпечатване и поставяне на инфоемационни плакати; Етап 1. Дизайн и предпечатна подготовка на надписите за брандираните чаши; Етап 2. Събиране на оферти и избор на фирма, която да брандира чашите. Етап 3. Продажба на топли напитки в брандираните чаши. 2 000.00 1 920.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).