The he current application has the goal to prove the efficiency of the investment plans of “Milky Group Bio” JSC in their own milk processing plant in Haskovo, Bulgaria.The investment plans of the candidate includes purchasing of a new modern technological line for bottling of pasteurized milk in PET bottles 0.25 – 2.0 liters, a new boiler for production of technological steam and expansion of the existing milk processing plant, including building of new refrigerated chambers and employees’ quarters. The investment will be located in the Haskovo city, in regulated plot № 77195.334.39 of the regional plan of Haskovo city, vicinity "Bukja"". By implementing of the investments of the current project, “Milky Group Bio” JSC will assist the realization of stable economic viability of the production activity and employment in the future, will improve the whole production activity in general, the economic efficiency and competitiveness of the plant, working in the milk processing sector. The main activity of “Milky Group Bio” JSC is import and distribution of raw materials for the food processing industry. Since the last several years , the company started production of high quality dairy products known under the trade nark “Sayana”. The production facility of the company is located in Haskovo, Bulgaria. The trade mark “Sayana” is on the market since 2013 and at the moment under this trade mark “Milky Group Bio” JSC offers one of the biggest varieties of dairy products in Bulgaria. For the production of the dairy products under the “Sayana” trade mark are used only fresh and clean raw materials – fresh raw cow, sheep and goat milk and high quality starter cultures and milk ferments, which are delivered to the production base in Haskovo, Bulgaria. The mission of “Milky Group Bio” JSC is to be the leader in the production of the most delicious dairy products in Bulgaria.
Activities
Activity
Contracted Amount
Reported Amount
Извършване на строително монтажни работи (СМР) по разширение на съществуващо предприятие за млекопреработка – хладилна база и битови помещения.: СМР по проекта, предвижда разширение на съществуващо предприятие, чрез изграждане на нов корпус – блок Б, включващо изграждане на нови хладилни камери с лесен и удобен подход към обособен цех за пакетиране в потребителски опаковки на млечни продукти, произведени в предприятието, както и изграждане на битови помещения за персонала.
В цеха за пакетиране ще се използват млечни продукти произведени в съществуващото предприятие. Целта на проекта е улесняване на работния процес и оптимизиране на процеса на пакетиране на произведената продукция.
Към предприятието е предвидена товаро- разтоварна рампа с обособена към нея широк коридор, играещ ролята както на термобариера към хладилните камери, така и на удобен подход към тях.
Млечните продукти в едрови разфасовки ще се съхраняват до момента на по-нататъшна обработка или експедиция в хладилна камера с температура 2 - 6ºС или друга необходима, в зависимост от спецификата на продуктите.
Разширението на предприятието включва следните под обекти:
Хладилни зали/камери:
Предвидено е изграждането на 9 нови хладилни зали с различни работни температури:
ХЛАДИЛНА КАМЕРА ЗА СГЛОБЯВАНЕ НА ЗАЯВКИ 2-6 0C - тук ще става заготвянето на заявки преди експедирането им и окомплектоването на стоките по вид и клиент. Заготовката на стоки ща става на палети, а подреждането на палетити ще става посредством транспалетни колички.
ХЛАДИЛНА КАМЕРА ЗА МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ 2±2 0C - тази зала е предвидена са охлаждане на кисело мляко след престоя му в термостатните камери до коаголация.
ТЕХНОЛОГИЧНА ЗАЛА ЦЕДЕНЕ НА СИРЕНЕ 2-6 0C – тук ще се отцеждат саламурени сирена.
ХЛАДИЛНА ЗАЛА – ЦЕХ ЗА ПАКЕТАЖ 1 - 2-6 0C - тук ще се съхраняват на вече пакетираните млечни продукти до тяхното по нататъшно местоназначение.
ХЛАДИЛНА ЗАЛА ПАКЕТИРАН МЛЕЧЕН ПРОДУКТ 2 - 2-6 0C - залата е предвидена за съхранение на вече пакетираните млечни продукти до тяхното по нататъшно местоназначение.
ТЕХНОЛОГИЧНА ЗАЛА ЗА СЪХРАНЕНИЕ 1 - 2-6 0C - предвидено е в тази зала да се съхраняват млечни продукти до тяхното узряване и разфасоване в потребителски опаковки.
ХЛАДИЛНА ЗАЛА ЗА СЪХРАНЕНИЕ И ЗРЕЕНЕ НА СИРЕНЕ 2 - 2-6 0C - предвидено е в тази зала да се съхраняват млечни сирена до тяхното узряване и разфасоване в потребителски опаковки.
ХЛАДИЛНА ЗАЛА ЗА СЪХРАНИЕ НА ЗРЯЛО СИРЕНЕ –2/+60C.
ХЛАДИЛНА ЗАЛА ЗА ОХЛАДЕНИ ПРОДУКТИ И СУРОВИНИ +2/+6 0C.
Технологичен коридор, товаро разтоварна рампа и офис експедиция:
Технологичния коридор свързва помежду си отделните хладилни камери с пакетажа. В офис-експедиция ще става приемането на заявките и обработването на документите.
Товаро-разтоварна рампа играе ролята на термобариера към хладилните камери.
В блок Б основно ще става разфасоването и опаковането на продуктите в индивидуани потребителски опаковки. Там ще работят две линии за термоформоване и пакетиране във вакуум опаковка - ще се използват наличните в предприятието пакетиращи линии, които ще бъдат преместени от съществуващия блок А в новия блок Б. Целта на преместването им е оптимизиране на работата при опаковането на млечните продукти и близостта на хладилните зали със зряло сирене и кашкавал.
ЗАЛА ЗА БУТИЛИРАНЕ НА ПРЯСНО МЛЯКО – бутилка.
Предвидено е поставявянето в блок Б на нова линия за бутилиране на прясно мляко в бутилка. Предвижда се поставянето на нова високотехнологична линия за пълнене на пастьоризирано прясно мляко с възможност за пълнене и на айрян в малки потребителски опаковки.
Санитарно - битов възел и столова:
Предвидено е изграждането на съблекални с душове за работниците с разделена зона за работно и цивилно облекло. Предвидена е столова, в която работещите да се хранят и почиват с възможност за разливане на готова храна доставена от трета страна.
По време на експлоатация в разширението (блок Б) към предприятието за млекопреработка ще работят 32 човека.
1 399 233.42
1 941 550.58
Закупуване на модерна линия за бутилиране на мляко и айрян в ПЕТ бутилки 0.25 – 2.0 л. и котел за производство на технологична пара.: Част от инвестиционното намерение на кандидата по настоящия проект, се състои в закупуване на модерна технологична линия за бутилиране на мляко и айрян в ПЕТ бутилки 0.25 – 2.0 л. Технологичното оборудване ще бъде интегрирано към съществуващи линии и участъци в предприятието за производство на пастьоризирано прясно мляко и айрян и ще бъде разположено в новоизградения блок Б на предприятието.
"Милки Груп Био" ЕАД ще закупи и нов модерен енергийно ефективен котел за производство на технологична пара, с който ще обезпечи част от енергийните нужди на предприятието и ще подобри енергийната ефективност на дейността в сравнение със съществуващия котел.
879 730.02
845 811.72
Notes:
Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN