Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 54 743 TREES
Български

Programme: Innovations and Competitiveness

Planning region: All

Description

With the successful implementation of the project satisfies the need to strengthen innovation activity of Bulgarian start-ups. The company represents precisely the target group of the procedure consisting of enterprises that realize innovative products. The current project is in one of the priority areas of ISIS - industry healthy living and biotechnology.
The main objective of the project proposal is to increase the innovation activity of GRT INTERNATIONAL Ltd., through the development of innovative products in the priority direction of the industry for healthy living and biotechnology - methods of clean production, storage and processing of specific Bulgarian fruit and herbal extracts for the preparation of a natural fruit drink.
The expected results of the project contribute significantly to increasing the capacity for innovation, scientific research capacity and knowledge, and deployment of technologies to achieve resource efficiency and efficiency to the development and successful implementation of viable and economically sustainable  globally applicable innovative product - a method for clean production, storage and processing of specific Bulgarian fruit and herbal extracts.
The expected results are achieved through:
1) Increasing the level of innovation activity through R amp; D investment and generation of knowledge.
2) Creating the capacity to develop innovation through the introduction of modern and high-tech equipment.
3) Increasing the research capacity and knowledge through provision of services to ensure commercialization of innovative methods.
4) Ensure the development and successful implementation of innovative technology leading to sustainable and economically viable applicable world-class innovative product.
5) Introduction of new technologies to improve resource efficiency in the realization and distribution of FMCG.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Извършване на приложни научни изследвания, тествания, изпитвания и измервания, свързани с разработването на иновативния продукт (ще бъде изпълнена чрез наемане на екип от квалифицирани експерти – 3 бр., придобиване на (ДМА) мултиметър с електрод за eл. проводимост – 1 бр., Лаб. апарат за ултрачиста вода – 1 бр., Колбогрейка – 1 бр. и наем на помещение за извършване на научни изследвания – 1 бр.): Цел на дейността: Основната цел на дейността е извършване на приложни научни изследвания, тествания, изпитвания и измервания необходими за разработването на иновативния продукт – метод за чисто производство, съхранение и преработка на плодови и билкови екстракти с цел получаване на натурална плодова напитка. Описание на дейността: Изпълнението на дейността обхваща четири научно-изследователски етапа. Дружеството е предвидило отчитане на резултатите и верификация от страна на Управляващия орган след всеки един научно-изследователски етап от дейността с оглед извършване на постоянен мониторинг на изпълнението след всеки осъществен физически и финансов напредък по изпълнението на проекта. Научно-изследователските етапи в дейността се предвижда да се изпълняват изцяло от кандидата, в лицето на екипа на проекта, без използване на външни услуги за извършване на дейността. Етапите на научно-изследователската работа в тази дейност, включват: Д1 - ЕТАП 1. Подбор на растителни и плодови екстракти (от 1-ви до 5-ти месец, вкл.) Задача 1.1.1 Проучване и подбор на подходящи екстракти с насоченост към специфични български представители (3 месеца) - проучване и анализ на различни възможности за употреба на типични български растителни и плодови видове под формата на екстракти, както и екзотични такива с доказани положителни характеристики и ползи с цел създаване на несъществуваща на пазара комбинация. Задача 1.1.2 Селектиране на комбинации от растителни и плодови екстракти с добра съвместимост (2 месеца) – по време на задачата се съставят и изпитват различни комбинации на подбраните екстракти с цел получаване на иновативен и същевременно изцяло природен и безопасен продукт. Д1 - ЕТАП 2. Подбор на подходящи подсладители (от 6-ти до 10-ти месец, вкл.) Задача 1.2.1 Проучване и подбор на подсладители (1 месец)- по време на задачата се прави селекция на природни и синтетични подсладители с поглед към прилагане на натуралните продукти, като се проучват възможностите за тяхното прилагане в крайния продукт. Задача 1.2.2 Комбинация на подсладители със стевиозид гликозиди (2 месеца)- прилагане на стевиозид гликозиди като естествени, без или ниско калорични и безвредни подсладители в комбинация с друг/и подсладители с оглед постигане на приемлив за потребитя вкус, биологичен и пребиотичен ефект. Задача 1.2.3 Проучване на съвместимостта на избраните подсладители и качествена оценка на получените комбинации (2 месеца) – в изпълнение на дейността се предвиждат изпитвания за съвместимостта на селектираните смеси от подсладители и въз основа на направената оценка, се подбират най-подходящите микстури за влагане в разработвания иновативен напитков продукт. Дружеството е предвидило и органолептична оценка на изготвените смеси. Необходимите стъпки за изпълнение на дейността включват: - Подбор на квалифициран персонал за изпълнение на дейността (1-ви месец) - Период на заетост на наетия персонал – 3 експерта (от 1-ви до 10-ти месец) - Провеждане на процедура за наем на помещение за извършване на приложни научни изследвания, тествания, изпитвания и измервания. (1-ви месец) - Сключване на договор и влизане във владеене 1 бр. помещение (от 1-ви до 20-ти месец) - Провеждане на процедура за избор на доставчици на оборудване (ДМА) - Настолен мултиметър с електрод за eлектропроводимост – 1 бр., Лабораторен апарат за ултрачиста вода – 1 бр. и Колбогрейка – 1 бр. (1-ви месец) - Сключване на договор и доставка на оборудване (ДМА) – Настолен мултиметър с електрод за eлектропроводимост – 1 бр., Лабораторен апарат за ултрачиста вода – 1 бр. и Колбогрейка – 1 бр. необходими за извършване на приложни научни изследвания, тествания, изпитвания и измервания (от 1-ви до 3-ти месец) - Провеждане на процедура за избор на доставчици на материали и консумативи (11-ти месец) - Сключване на договор и доставка на материали и консумативи, необходими за извършване на приложни научни изследвания, тествания, изпитвания и измервания (от 1-ви до 3-ти месец) 133 139.00 0.00
Защита на интелектуалната собственост на разработвания иновативен продукт – метод за чисто производство, съхранение и преработка на плодови и билкови екстракти с цел получаване на натурална плодова напитка. (ще бъде изпълнена чрез проучване на възможностите за защита на интелектуалната собственост на национално и международно ниво – 1 бр. и подаване на заявка защита на ИС– 1 бр).: Цел на дейността: Основната цел на дейността е извършване на проучване на възможностите за защита на интелектуалната собственост върху разработения иновативен продукт – метод за чисто производство, съхранение и преработка на плодови и билкови екстракти с цел получаване на натурална плодова напитка. Описание на дейността: За изпълнението на дейността е необходимо дружеството да получи специализирани услуги свързвани с проучване и представяне на възможностите за защита на интелектуалната собственост на разработвания иновативен продукт. Вследствие на изпълнението на услугата Джи Ар Ти Интернешънъл ООД ще може да предприеме стъпки свързани с защитата на интелектуалната собственост на продукта, което е и втория етап от дейността. Изпълнението на дейността преминава през два основни етапа: Д2 - ЕТАП 1. Провеждане на проучване за възможностите за защита на интелектуална собственост (от 4-ти до 8-ми месец, вкл.) Задача 2.1.1 Описание на основна информация за претенциите за защита и разработване на задание за проучване – задачата включва описване на основните характеристики по които да бъде осъществено проучването, както и изработване на задание за проучването. Задача 2.1.2 Провеждане на същинското проучване за възможностите за защита на интелектуалната собственост – задачата включва провеждане на същинското проучване на възможностите за защита на интелектуалната собственост на иновативния продукт. Д2 - ЕТАП 2. Подаване на заявки за защита на интелектуална собственост на национално или международно равнище (от 9-ти до 20-ти месец, вкл.) Задача 2.2.1 Подготовка на документи, необходими за осигуряване на защита на интелектуалната собственост, включително заявка за заявка за полезен модел и търговска марка. Задача 2.2.2 Подаване на документи, необходими за осигуряване на защита на интелектуалната собственост, включително подаване на заявка за полезен модел и търговска марка. Във връзка с факта, че сроковете на съответните патентни ведомства за одобрение на заявките са дълги и неопределени и не зависят пряко от кандидата, регистрацията на патент или полезен модел и съответно получаването на закрила на интелектуалната собственост не е обект на настоящото проектно предложение, тъй като технически не е възможно да бъде изпълнено във времето на изпълнение на проекта. Обект на проекта е подаването на съответните заявки съответно за патент и полезен модел. Необходимите стъпки за изпълнение на дейността включват: - Провеждане на процедура за избор на доставчици на услуги свързани със защита на интелектуалната собственост (от 4-ти до 5-ти месец, вкл.) - Сключване на договор и доставка на услуги, провеждане на проучване възможностите за защита на интелектуалната собственост и подаване на заявки за патент и полезен модел (от 5-ти до 20-ти месец). 25 000.00 0.00
Създаване и тестване на прототипи на разработвания иновативен продукт (ще бъде изпълнена чрез наемане на екип от квалифицирани експерти – 3 бр., наем на помещение за за извършване на научни изследвания - 1 бр. и създаване и създаване и тестване на прототипи на иновативния продукт): Цел на дейността: Основната цел на дейността е създаване и тестване на прототипи на разработения иновативния продукт – метод за чисто производство, съхранение и преработка на плодови и билкови екстракти с цел получаване на натурална плодова напитка. Описание на дейността: Изпълнението на дейността обхваща два етапа. Дружеството е предвидило отчитане на резултатите и верификация от страна на Управляващия орган след всеки един етап от дейността с оглед извършване на постоянен мониторинг на изпълнението след осъществен физически и финансов напредък по изпълнението на проекта. Етапите в дейността се предвижда да се изпълняват изцяло от кандидата, в лицето на екипа на проекта, без използване на външни услуги за извършване на дейността. Етапите в тази дейност, включват: Д3 - ЕТАП 1. Създаване и адаптиране на иновативната технология (от 11 до 16 месец, вкл.) Задача 3.1.1 Избор на подходящи изходни и помощни суровини ( 2 месец) - Тази задача включва избор и снабдяване с подходящи изходни и помощни суровини, достъпни по количество и стойност, като състав на разработваните напитки. Задача 3.1.2 Създаване на технология (3 месеца) – по време на задачата се разработват основните фази на технологичния процес за получаване на напитката, а именно подготвителни операции, основни операции и заключителни операции. След което се адаптират към разработваните продукти. Предвижда се подготовката на вода да се извършва с инсталация за ултра-чиста вода/мембранни методи, което ще осигури биологичната и чистота и липсата на примеси. Предвижда се и допълнително омекотяване на водата при нужда. Задача 3.1.3 Валидиране на разработваната технология (1 месец) –в изпълнение на задачата се разработват няколко мостри-образци от крайния продукт с цел усъвършенстване на процеса, които ще бъдат подложени на съвременни методи за анализ и тестове предвидени в следващия етап. Д3 - ЕТАП 2. Тестване на биологичната активност на получения процес (4 месеца) Задача 3.2.1 Изследване на качественият и количествен състав на получените течни продукти (2 месеца)- в изпълнение на задачата се адаптират и прилагат съвременни методи за анализ на крайните продукти. Предвижда се оценка на биологична стабилност на получените мострени продукти, която представлява способността на напитките известно време да не променят своите физико-химични и органолептични показатели под действието на микроорганизми. По врече на задачата се проследява и мътността на продуктите чрез измерване на оптична плътност при 600nm, рН и цвят като физико-химични обективни показатели за качеството на разработвания иновативен продукт. Също така проследяват евентуални органолептични промени на продуктите, както и микробиологичния статус. Количествения състав на съдържащите се в продукта вещества се оцинява чрез прилагане на високоефективна течна хроматография.. Задача 3.2.2 Изследване на антиоксидантната активност на получените течни продукти и общо съдържание на полифенолни вещества (2 месеца) - Тази фаза представлява проучване на антирадикаловата и антиоксидантна активност на получените прототипнии продукти с цел да се оцени потенциалната полза от тях за здравето на консуматорите. В тази връзка се прилагат няколко сравнителни и надеждни in vitro метода - анализите DPPH, ABTS, FRAP и CUPRAC. Необходимите стъпки за изпълнение на дейността включват: - Подбор на квалифициран персонал за изпълнение на дейността (1-ви месец) - Период на заетост на наетия персонал – 3 експерта (от 11-ви до 20-ти месец) - Провеждане на процедура за наем на помещение за извършване на приложни научни изследвания, тествания, изпитвания и измервания. (1-ви месец) - Сключване на договор и влизане във владеене 1 бр. помещение (от 1-ви до 20-ти месец) - Провеждане на процедура за избор на доставчици на материали и консумативи (11-ти месец) 84 750.00 0.00
Изработване на икономическа, финансова и техническа оценка на иновативния продукт – метод за чисто производство, съхранение и преработка на плодови и билкови екстракти с цел получаване на натурална плодова напитка (ще бъде изпълнена чрез предоставяне на съответната услуга): Цел на дейността: Основната цел на дейността е извършване на икономическа, финансова и техническа оценка на разработения иновативен продукт – метод за чисто производство, съхранение и преработка на плодови и билкови екстракти с цел получаване на натурална плодова напитка. Описание на дейността: Дейността стартира задължително след приключване на изпълнението и верификация от страна на Управляващия орган на резултатите по дейност Извършване на приложни научни изследвания, тествания, изпитвания и измервания, свързани с разработването на иновативния продукт, дейност Защита на интелектуалната собственост върху разработвания иновативен продукт и дейност Създаване и тестване на прототипи на разработвания иновативен продукт. За изпълнението на дейността е необходимо дружеството да получи специализирани услуги свързвани с извършване на икономическа, финансова и техническа оценка на разработения иновативен продукт. Вследствие на изпълнението на услугата ще се осигури икономическа, финансова и техническа оценка, която е изключително важна за реализацията на иновативния продукт. Етапите в тази дейност, включват: Д4 - ЕТАП 1. Извършване на икономическа, финансова и техническа оценка на разработения иновативен продукт ( 23-ти месец) Задача 4.1.1 Подготовка за получаване на услуга за извършване на икономическа, финансова и техническа оценка – в изпълнение на тази задача дружеството подготвя изисквания по отношение на качеството и съдържанието на услугата, които са основа за последващото и разработване. Задача 4.1.2 Изготвяне на икономическа оценка - услугата се извършва от външен изпълнител при стриктно спазване на заложените от Джи Ар Ти Интернешънъл ООД изисквания и срокове. Задача 4.1.3 Изготвяне на финансова оценка - услугата се извършва от външен изпълнител при стриктно спазване на заложените от Джи Ар Ти Интернешънъл ООД изисквания и срокове. Задача 4.1.4 Изготвяне на техническа оценка - услугата се извършва от външен изпълнител при стриктно спазване на заложените от Джи Ар Ти Интернешънъл ООД изисквания и срокове. 25 900.00 0.00
Изработване на маркетингово проучване за пазарната реализация на иновативния продукт – метод за чисто производство, съхранение и преработка на плодови и билкови екстракти с цел получаване на натурална плодова напитка (ще бъде изпълнена чрез предоставяне на съответната услуга): Цел на дейността: Основната цел на дейността е разработване на маркетингово проучване за пазарната реализация на иновативния продукт – метод за чисто производство, съхранение и преработка на плодови и билкови екстракти с цел получаване на натурална плодова напитка. Описание на дейността: Дейността стартира задължително след приключване на изпълнението и верификация от страна на Управляващия орган на резултатите по дейност Извършване на приложни научни изследвания, тествания, изпитвания и измервания, свързани с разработването на иновативния продукт, дейност Защита на интелектуалната собственост върху разработвания иновативен продукт и дейност Създаване и тестване на прототипи на разработвания иновативен продукт. За изпълнението на дейността е необходимо дружеството да получи специализирани услуги свързвани с маркетингово проучване за пазарната реализация продукт. Вследствие на изпълнението на услугата ще се осигури маркетингово проучване, което е изключително важно за реализацията на иновативния продукт. Етапите в тази дейност, включват: Д5 - ЕТАП 1. Изработване на маркетингово проучване за пазарната реализация на разработения иновативен продукт (23-ти месец) Задача 5.1.1 Подготовка за получаване на услуга за разработване на маркетингово проучване за пазарната реализация – в изпълнение на тази задача дружеството подготвя изисквания по отношение на качеството и съдържанието на услугата, които са основа за последващото и разработване. Задача 5.1.2 Изготвяне на маркетингово проучване за пазарната реализация - услугата се извършва от външен изпълнител при стриктно спазване на заложените от Джи Ар Ти Интернешънъл ООД изисквания и срокове. 19 250.00 0.00
Организиране на промоционални събития в България – 5 бр., свързани с популяризиране на разработвания иновативния продукт – метод за чисто производство, съхранение и преработка на плодови и билкови екстракти с цел получаване на натурална плодова напитка (ще бъде изпълнена чрез предоставяне на съответната услуга): Цел на дейността: Основната цел на дейността е организиране на промоционални събития в България, свързани с популяризиране на разработвания иновативния продукт – метод за чисто производство, съхранение и преработка на плодови и билкови екстракти с цел получаване на натурална плодова напитка. Описание на дейността: Дейността стартира задължително след приключване на изпълнението и верификация от страна на Управляващия орган на резултатите по дейност Извършване на приложни научни изследвания, тествания, изпитвания и измервания, свързани с разработването на иновативния продукт, дейност Защита на интелектуалната собственост върху разработвания иновативен продукт и дейност Създаване и тестване на прототипи на разработвания иновативен продукт. За изпълнението на дейността е необходимо дружеството да получи специализирани услуги свързвани с организиране на промоционални събития свързани с популяризиране на разработвания иновативен продукт. Вследствие на изпълнението на услугата ще се осигури успешното промотиране на иновативния продукт в България. Промотирането на продукта е изключително важно, тъй като натуралната напитка няма аналог не само на българския, но и на световния пазар и успешното и представяне пред потребителите ще създаде предпоставки за последваща пазарна реализация. Етапите в тази дейност, включват: Д6 - ЕТАП 1. Организиране на промоционални събития в България, свързани с популяризиране на разработвания иновативния продукт (23-ти месец) Задача 6.1.1 Подготовка за получаване на услуга за Организиране на промоционални събития в България, свързани с популяризиране на разработвания иновативния продукт – в изпълнение на тази задача дружеството подготвя изисквания по отношение на качеството и съдържанието на услугата, които са основа за последващото и разработване. Задача 6.1.2 Организиране на промоционални събития в България, свързани с популяризиране на разработвания иновативния продукт - услугата се извършва от външен изпълнител при стриктно спазване на заложените от Джи Ар Ти Интернешънъл ООД изисквания и срокове. 29 500.00 0.00
Осигуряване на публичност и визуализация на изпълнените по проекта дейности (ще бъде изпълнена чрез поставянето на информационни табели 3 бр. и информационни стикери – 3 бр.): Цел на дейността: Основната цел на дейността е осигуряване на публичност и визуализация на изпълнените по проекта дейности. Описание на дейността: Дейността се изпълнява през целия проект с оглед осигуряване на публичност и визуализация на изпълняваните по проекта дейности.. За изпълнението на дейността е необходимо дружеството да получи специализирани услуги свързвани с осигуряване на публичност и визуализация на изпълнените по проекта дейности. Дейността се изпълнява съгласно изискванията на Единния наръчник на бенефициента за прилагане на правилата за информация и комуникация", вследствие на което се осигурява успешната визуализация на проекта Етапите в тази дейност, включват: Д7 - ЕТАП 1. Осигуряване на публичност и визуализация на изпълнените по проекта дейности (През целия проект) Задача 7.1.1 Подготовка за получаване на услуга за осигуряване на публичност и визуализация на изпълнените по проекта дейности – в изпълнение на тази задача дружеството подготвя изисквания по отношение на качеството и съдържанието на услугата, които са основа за последващото и разработване. Задача 7.1.2 Осигуряване на публичност и визуализация на изпълнените по проекта дейности, свързани с популяризиране на разработвания иновативния продукт - услугата се извършва от външен изпълнител при стриктно спазване на заложените от Джи Ар Ти Интернешънъл ООД изисквания и срокове. 1 095.00 0.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).