Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 54 743 TREES
Български

Programme: Human Resources Development

Planning region: All

Description

The activity of 'Em Vi Di Vi "Ltd. includes preparation of high-quality, fresh food for children in" Children kitchen Ian Bibian "and catering business. Children kitchen enjoys a good success among parents, because it offers a quality product and has a distributing mobile stations to facilitate the recipients of the food. In connection with the constantly increasing volume of work and the high standards of food preparation for children, the company needs qualified staff.
Serious challenge to the management of the company is the lack of labor market of qualified personnel and support through a procedure BG05M9OP001- 1.019 "Flexible employment opportunities and training in companies with variable intensity activity" to improve the adequacy of skills of inactive and unemployed consistent current needs business and creating a more sustainable and quality jobs by addressing the mismatch between supply and demand in the labor market will contribute to overcoming this problem.
To this target and activities included in the proposal of the applicant, namely:
-Participation in training for acquiring professional qualification of second and third degree 3 courses from Professional code 811 'Hotel, restaurant and catering "- Production and service in the dining and entertainment venues /45/, Production of food and beverage /40/ Service provision in the dining and entertainment venues /15/ of a total of 100 persons, of which 30 employees in the company and 70 unemployed and / or inactive people - 50 of them aged between 30 and 54 years and 20 youths – up to 29 years / including people with secondary or lower education and without qualification /
-Participation in training for key competence 2 "Correspondence language" - English for 60 persons. 
-Participation of inactive / unemployed targeted at non-subsidized employment.
-Activities For information and communication.
Work and project management.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Включване в обучение за придобиване на професионална квалификация по специалност 8110701 Производство на кулинарни изделия и напитки, 8110602 Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения и 8110801 Обслужване на заведения в общественото хранене от професионално направление 811 Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг по СППОО на 100 заети и безработни и/или неактивни лица: Настоящото проектно предложение предвижда обучение за придобиване на професионална квалификация на 30 заети и на 70 безработни/неактивни лица от целевата група от професионално направление 811 Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг, със специалности: 8110602 Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения / III СПК/, Професия 811060 Ресторантьор 8110701 Производство на кулинарни изделия и напитки / II СПК/, Професия 811070 Готвач 8110801 Обслужване на заведения в общественото хранене / II СПК/, Професия 811080 Сервитьор- барман 1. Входящото минимално образователно равнище за придобиване на втора степен професионална квалификация е за лица завършили първи гимназиален етап (VIII клас). А.1.Наименование 8110701 Производство на кулинарни изделия и напитки / II СПК/, Професия 811070 Готвач - 40 обучаеми А.2 Наименование 8110801 Обслужване на заведения в общественото хранене / II СПК/, Професия 811080 Сервитьор- барман - 15 обучаеми 2.Хорариум на обучението- 660 учебни часа 2.1.Теория-270 учебни часа 2.2.Практика-390 учебни часа. Разпределението на учебните часове по теория и практика ще бъде съобразено с последните изменения и допълнение в Закона за професионалното образование и обучение (ЗПОО) обн. ДВ. Бр.59 от 29.07.2016г., в сила от 01.08.2016г. 2.3.Форма на обучение – дневна присъствена 3. Брой на обучаемите лица- 55 4.Документ за завършено обучение-свидетелство за професионална квалификация, съгласно чл. 38, ал. 2 от ЗПОО; 2. Входящото минимално образователно равнище за придобиване на трета степен професионална квалификация е за лица завършили средно образование. А.2 Наименование 8110602 Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения / III СПК/, Професия 811060 Ресторантьор 2.Хорариум на обучението- 960 учебни часа 2.1.Теория-50% 2.2.Практика-50% Разпределението на учебните часове по теория и практика ще бъде съобразено с последните изменения и допълнение в Закона за професионалното образование и обучение (ЗПОО) обн. ДВ. Бр.59 от 29.07.2016г., в сила от 01.08.2016г. 2.3.Форма на обучение – дневна присъствена 3. Брой на обучаемите лица – 45 4.Документ за завършено обучение-свидетелство за професионална квалификация, съгласно чл. 38, ал. 2 от ЗПОО; Стойност на обученията - 139 200 лв. На обучаемите, които не са служители на фирмата ще бъдат изплащани стипендии в размер на 10лв/.ден с настоящ адрес в гр. София и 15 лв./ден с настоящ адрес извън гр. София. Общата стойност на стипендиите е размер на 89 156,36 лева. 0.00 225 389.00
Включване на неактивни и/или безработни лица и заети в обучения по ключова компетентност 2 „Oбщуване на чужди езици“ за заемане на конкретни работни места: Цел: Придобиване на знания и умения по ключова компетентност 2 "Общуване на чужди езици" - обучение по английски език, съгласно европейската квалификационна рамка 2 на 60 лица от целевата група, за заемане на работни места, изискващи професионална квалификация по специалностите: 8110801 Обслужване на заведения в общественото хранене / II СПК/, Професия 811080 Сервитьор- барман, 8110602 Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения / III СПК/, Професия 811060 Ресторантьор и специалност 8110701 Производство на кулинарни изделия и напитки / II СПК/, Професия 811070 Готвач. От съществено значение за успешното реализиране на дейностите в сектор ресторантьорство е професионализмът на персонала, пряко конкактуващ с клиентите. Естеството на работата в ресторантьорския бранш и кетеринга предполага част от тях да са чуждестранни граждани. В голяма степен това се отнася за клиентите на фирмата. Това налага необходимостта от наемането на служители, способни да комуникират успешно с тях, което ще доведе до значително повишаване качеството на предоставените услуги. Владеенето на чужд език ще повиши не само езиковата квалификация на персонала, но и конкурентноспособността на дружеството в този динамичен и бързо развиващ се сектор.Поради това, в проекта се предвижда дейност обучение по ключова компетентност 2 "Общуване на чужди езици за лица 60 лица от целевата група по проекта. Планира се, обучените лица да преминат обучителен курс за изучаване на английски език в 3 нива -А1, А2, В1, В2 или С съгласно европейската квалификационна рамка по ключова компетентност 2 "Общуване на чужди езици", определени на база входящ тест за ниво на владеене на езика. Предвиденото обучение включва: 1.Хорариум- 300 учебни часа /45 минути/, разпределени в три нива на обучение по 100 часа, от които 1.1 Теория- за всяко ниво по 50 часа-общо 150 часа; 1.2.Практика-за всяко ниво по 50 часа-общо 150 часа 2. Брой на обучаваните лица-60 лица 3.Документ, доказващ завършеното обучение-сертификат владеене на английски език 4.Разходи за стипендии на обучаващите се неактивни/безработни лица 22 800лв. Обща стойност на обучението - 38 500лв. 0.00 68 637.00
Включване на неактивните/безработните лица в несубсидирана заетост при работодателя ЕМ ВИ ДИ ВИ ЕООД: Цел: Увеличаване броя на започналите работа безработни или неактивни лица на възраст между 30 и 54 години и младежи под 29 години и създаване на условия за тяхната професионална интеграция. Проектното предложение предвижда назначаване на трудов договор в съответствие с изискванията на КТ на 70-те безработни и/или неактивни лица на пазара на труда лица, преминали успешно предоставеното обучение за професионална квалификация, 50 от които на възраст от 30 до 54 години и 20- младежи до 29 години, Длъжностите, на които ще бъдат назначени лицата от целевата група, са в съответствие с придобитата от тях професионални квалификации. Включването им в заетост при работодател ще даде на лицата от целевата група възможност за извършване на реална трудова дейност и придобиване на нови знания, трудови и социални умения, което ще допринесе за повишаване на тяхната мотивация за последващо кариерно развитие и ще способства за устойчивата им интеграция на пазара на труда. Като част от екипа на ЕМ ВИ ДИ ВИ ЕООД, всички новоназначени служители ще имат възможност да се възползват от съвременни условия на труд, система за обективна оценка на техните индивидуални и колективни постижения. Тези обстоятелства създават предпоставки новоназначените служители да запазят заетостта си и след изтичане срока на проекта, да получават доходи от труд и социално осигуряване, ще подобри начина им на живот и ще повлияе положително на техния социален статус. Разкриването на 70 работни места по настоящия проект ще подобри не само достъпа до заетост на безработните и/или неактивни лица, включени в целевата група и възможностите за интеграцията им на пазара на труда, но и ще допринесе за повишаване производителността на труда и преодоляване на разминаването между търсенето и предлагането на пазара на труда. 0.00 0.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).