Спасени дървета
Благодарение на потребителите на ИСУН бяха спасени 54 366 дървета
English

Програма: Всички

Район за планиране: Всички

Описание

"Премиера-257" ООД е дружество с дългогодишна история в сферата на хранително-вкусовата промишленост. Утвърдили сме практика на отговорност, коректност и сме се наложили като сигурен и надежден партньор - както на местния, така и на националния пазар. Дружеството инвестира регулярно в подобряване на материално-техническата база на предприятието - предимно в производствени мощности и санитарно-хигиенни изисквания на предприятието. Развитието и повишаването на конкурентоспособността на предприятието е свързано с добър търговски вид на продуктите, както и с нисък разход за тяхното производство. Компанията се стреми да осигури дългосрочно и устойчиво развитие на предприятието на пазара на сладкарски изделия, чрез технологично обновление и модернизиране на производствените мощности и подобряване на харектеристиките и качеството на вече съществуващите продукти, както и подобряване на ресурсната ефективност и ефикасност на производствени процес. Общият приход от се формира от продажби на вътрешен пазар, поради липса на по-голям капацитет за изпълнение поръчки за външен. В момента фирмата произвежда сладкарски изделия под търговска марка ТРИМ и МЕДЕНКА ЛЮБИМКА. Успешното изпълнение на проекта ще позволи на предприятието да повиши производствения си капацитет, ще доведе до по-високо качество на продукцията, по-голям обем на производството, по-кратки срокове за изпълнение, възможност за по-пълно съобразяване с изискванията на клиентите и подобряване качеството на крайните продукти. Предвидени са следните дейности:
1.Подобряване на производствените процеси ;2. Добавяне на нови характеристики или подобряване на съществуващите продукти;
3. Внедряване на нови технологии за подобряване на ресурсната ефективност и ефикасност в производствения процес 4.Дейности за информиране и публичност;
Ще се закупят следните високотехнологични ДМА: 1.Линия за тункване и украса с шоколад с хладилен тунел; Това ще допринесе за подобряване качеството на тункваните изделия и декорирането им.
Дейности
Дейност Договорена стойност Отчетена стойност
Дейности за подобряване на производствените процеси: Дружеството е основано 1996 г, а от 2001 г. започва производство в собствена производствена база. В нея са изградени обособени необходиите помещения за осъществяване на функции и дейност на фирмата. Основни етапи в производствения процес на "Премиера-257" ООД са: дозиране на суровини, замесване, оформяне, изпичане, тункване, слепване и пакетиране. Производството е оборудвано преди всичко с универсални машини за сладкарската промишленост: шприц, фурни, ламинатори, машина за тункване и други. Производството е обособено в две производствени помещения: в едното основно се произвеждат меденки, курабии с мармалад, курабии и орехови хапки, а в другото - бели курабии с бадем, курабии с мармалад, курабии, орехови хапки и млечен шприц, какаови лапички. Използваната в момента тунк линията е втора употреба и е на повече от 20 години, българско производство, която към настоящия момент вече не отговарят за капацитета на предприятието. За кратък период дружествово завладява адекватен местен и национален пазарен дял и ползва добри пазарни конкурентни позиции. Реализация на местния пазар - Велинград - 10% Реализация на регионален пазар - област Пазарджик - 15% Реализация на национално ниво - 75% В рамките на тази дейност ще бъде поръчано, доставено, изпитано и пуснато в експлоатация производственото оборудване, активите от което са описани подробно в бюджета на проекта. След провеждането на процедури по избор на доставчици и сключване на договори с одобрените кандидати, предприятието ще започне да изпълнява своите ангажименти по тях. Всички свързани с доставките документи ще бъдат проследени за съответствие с изискванията на настоящата процедура, ще бъдат подготвени необходимите приемо-предавателни протоколи за удостоверяване на действията по доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация, ще бъде организирано правилно съхранение и документална отчетност с цел установяване на проследяемост на целия процес. Съгласно графика за изпълнение на дейностите по настоящото проектно предложение. Към настоящия момент дружеството не изнася своята продукция извън страната поради ограниченото производство и невъзможност да бъде задоволено високото търсене при по-големи пазари. При по-следващи етапи на модернизация и разширяване на производствените мощности ще се наблегне на износа на продукцията.Като тук основно се акцентира върху подобряване на производствения процес на тункваните изделия и по-конкретно меденки и какаови лапички. За постигане на основната цел на проектното предложение на фирма "Премиера-257"ООД, а именно чрез внедрени технологии за подобряване на производствения процес, да се постигне по-висока производителност, намаляване на производствените разходи и оптимизиране на производствената верига, съответно повишаване на добавената стойност и активно включване във всички етапи на веригата за добавяне на стойност, ще бъде закупено следното оборудване: 1. Линия за тункване и украса с шоколад с хладилен тунел; на обща стойност 73 220.00 евро или 143 205.87 лв. без ДДС. Тя се състои от следните компоненти: 1.1. Машина за разтопяване и хомогенизиране на шоколад - 10 000 евро или 19 558.30 лв. без ДДС 1.2. Темперираща машина за шоколад - 31 020 евро или 60 669.84 лв без ДДС 1.3.Хладилен тунел за охлаждане на шоколадови изделия 32 200 евро или 62 977.73 лв. без ДДС. Инвестицията в посочените по-горе ДМА ще доведе до преодоляване на ограниченията пред развитието на фирмата и ще допринесе за изпълнението на дейността по следния начин: - Увеличаване обема на производство - натовареността на наличните производствени мощности към момента е средногодишно между 85% и 90%, като в различни периоди някои машини достигат натовареност от 100%. Липсата на свободен производствен капацитет води до невъзможност за гарантиране определени обеми продукция и регулярни доставки без забавяния. В сравнение със съществуващото оборудване, новите машини и оборудване за производство на сладкарски изделия имат по-голям капацитет. 143 205.87 143 205.00
Дейности за добавяне на нови характеристики или подобряване на съществуващите продукти и услуги : В рамките на дейността ще бъде поръчано, закупено, доставено и пуснато в експлоатация производственото оборудване, описано в предходната дейност. Предвидена за закупуване е: Линия за тункване и украса с шоколад с хладилен тунел, която ще бъде използвана специално за производството Меденка "Любимка", която е един от основните, най-разпознаваеми и любими артикули сред потребителите на продуктите на "Премиера-257"ООД, както и на какаови лапички. Така същевременно ще се подобри качеството на вече съществуващ продукт. Благодарение на новата линия ще се подобри качеството, както и външния вид на произвежданите изделия. Ще се постигнат следните резултати: - ПОДОБРЯВАНЕ НА КАЧЕСТВОТО НА ТУНКВАНИТЕ ИЗДЕЛИЯ - ПО-ТЪНЪК СЛОЙ КУВЕРТЮР НА ИЗДЕЛИЕТО,ПОСРЕДСТВОМ ИЗДУХВАНЕ НА ИЗДЕЛИЕТО И ТРЪСКАНЕ НА МРЕЖАТА ЗА ОТСТРЯНЯВАНЕ НА ИЗЛИШНОТО КОЛИЧЕСТВО ГЛАЗУРА - ЕДНАКВА РАБОТНА СРЕДА НА ОХЛАЖДАНЕТО,ПОСРЕДСТВОМ СТЪКЛЕНИЯ КАПАК НА МАШИНАТА -РАБОТА СЪС ПОСТОЯННА И ПО-НИСКА ТЕМПЕРАТУРА НА ГЛАЗУРАТА ЗА ТУНКВАНЕ -ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДЕКОРИРАНЕ НА ВЕЧЕ ТУНКВАНИТЕ ИЗДЕЛИЯ -ПО-ГОЛЯМА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ -ОСИГУРЯВАНЕ НА ПОСТОЯННО ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО ШОКОЛАД, КОЕТО ЩЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ТУНКВАНЕ И/ИЛИ УКРАСА НА МЕДЕНКИТЕ И КАКАОВИТЕ ЛАПИЧКИ -БЛАГОДАРЕНИЕ НА РАЗБЪРКВАЩОТО УСТРОЙСТВО СЕ ЗАПАЗВА ШОКОЛАДА ТЕЧЕН И ХОМОГЕНЕН КАТО СЕ ЗАПАЗВАТ ОРГАНОЛЕПТИЧНИТЕ МУ КАЧЕСТВА -ЛИНИЯТА ПРЕДОСТАВЯ ВЪЗМОЖНОСТ И ЗА НЕПРЕКЪСНАТ ЦИКЪЛ НА РАБОТА В РЕЖИМ НА ТУНКВАНЕ ИЛИ УКРАСА НА ИЗДЕЛИЯТА В ЗАВИСИМОСТ ОТ ИЗПОЛЗВАНИТЕ НАКРАЙНИЦИ -АВТОМАТИЗАЦИЯ НА ЦЕЛИЯ ПРОЦЕС ЗА ОБЛИВАНЕ С ШОКОЛАД. СВЕЖДАНЕ ДО МИНИМУМ ЧОВЕШКА ГРЕШКА И ПОКРИВАНЕ ИЗЦЯЛО НА ИЗДЕЛИЯТА С ШОКОЛАД ИЛИ ГИ ТУНКВА САМО ОТДОЛУ. ПРЕДОСТАВЯ СЕ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА УКРАСА НА ЗИГ-ЗАГ, КОЕТО ДОБАВЯ НОВА ХАРАКТЕРИСТИКА КЪМ ПРОИЗВЕЖДАНИТЕ ПРОДУКТИ. -ОХЛАЖДАЩИЯТ ТУНЕЛ ПРЕОДСТАВЯ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РАВНОМЕРНО ОХЛАЖДАНЕ НА ИЗДЕЛИЯТА КАТО ИДЕАЛНО ИЗСУШАВА ШОКОЛАДОВИЯ СЛОЙ И МУ ПРИДАВА ГЛАДКОСТ И БЛЯСЪК НА КРАЙНИЯ ПРОДУКТ. По този начин ще се намали времето за тункване и добавяне на украса на меденките и какаовите лапички. Продуктите ще има перфектен външен вид и изчистени форми. Ще се осигури по-рецизна изработка и по-добър външен вид на крайния продукт. Въвеждането на съвременно оборудване в производствения цех ще даде възможност за подобряване качеството и характеристиките на продукти от същия асортимент, на компанията. Подобряване качеството на продукцията – чрез внедряване на новите машини и оборудване се предвижда подобряване на качеството на крайните продукти. Новото оборудване е автоматизирано, позволява провеждане на технологичния процес съгласно изискванията на добрата производствена практика и в съответствие със съвременните критерии за качество. 0.00 0.00
Дейности за внедряване на нови технологии за подобряване на ресурсната ефективност и ефикасност в производствения процес.: В рамките на дейността ще бъдат закупени и пуснати в експлоатация същите активи като в предходните две дейности: 1. Линия за тункване и украса с шоколад с хладилен тунел, която се състои от 3 отделни компонента: 1.1. Машина за разтопяване и хомогенизиране на шоколад 1.2. Темперираща машина за шоколад 1.3.Хладилен тунел за охлаждане на шоколадови изделия Тези ДМА ще доведат до подобряване на ресурсната ефективност и ефикасност на процесите в две основни направления: 1. Намаляване и устойчиво използване на суровините и материалите - намаляване използването на суровини – въпреки увеличения си производствен капацитет, новите машини и оборудване ще използват с до 15% по-малко суровини на годишна база за производството на същото количество краен продукт, в сравнение със съществуващото оборудване. Основната причина за това е, че те представляват цялостно решение за оборудване на прозводствен цех и позволяват оптимизиране на производствения процес на всички нива. Другият фактор, на който залага компанията е влагането на качествени суровини и материали, което гарантира тяхната максимално ефективна употреба. - използване на рециклируеми и иновативни суровини и материали. Суровините и материалите, които се използват в производствения процес на „Премиера-257” ООД са изцяло рециклируеми и биоразградими. Същото е в сила и по отношение на крайните продукти. Подобряване на енергийната ефективност - новите машини се характеризират с ниско потребление на ел. енергия и отговарят на съвременните стандарти за енергопотребление. Общият енергиен ефект, който ще се постигне се изразява в намаляване на използваната ел. енергия с около 6-8 kWh/дневно, което означава намаляване на разходите за електрическа енергия с около 20-30%.Съкращаване на времето за производство - поради по-добрите си технически характеристики, новото оборудване ще позволи съкращаване на времето за производство на единица продукция с него до 20%, намаляване времето за отстраняване на аварии и времето за промяна на настройките. 2. Намаляване на отпадъците от производството. Рециклирането на органични отпадъци се превръща в необходимост за секторите от хранително-вкусовата промишленост. Същото в в сила и по отношение на крайните сладкарски продукти на фирмата. В същността си те представляват хранителни продукти, които са биоразградими. В този смисъл, дейността на фирмата не генерира отпадъци и не вреди на околната среда. Отпадъците от храна могат да се използват за генериране на биогаз и производство на електроенергия и топлинна енергия. От органичните отпадъци се получава и компост, който има широко приложение в селското стопанство, т.е. те се оползотворяват напълно. Компостирането е начин на преработване на органичните отпадъци по естествен път, в резултат на което се получава плодородна почва. Предвид изложеното, настоящото проектно предложение и като цяло производствената дейност на компанията са безотпадни и напълно безвредни за околната среда. Още повече - чрез рециклирането на органични отпадъци се оказва пряк положителен екологичен ефект върху природните ресурси, като се запазват чисти и подхранват почвите, водите и биоразнооразието. 0.00 0.00
Дейности за информиране и публичност : В рамките на тази дейност ще бъде избран изпълнител за изработване и монтаж на информационна табела на мястото на изпълнение на проекта. Информационната табела ще отговаря на всички изисквания, относими към материалите за публичност и визуализация и ще оповестява основни данни за проекта, както и безвъзмездния принос на ЕС за изпълнението му. Ще бъде изработен и банер с информация за проекта, заложени цели и резултати, който ще бъде поставен също на видно мяст за популяризиране приноса на ЕС. Ще бъдат изготвени и брошури за разпространение на резултатите от проекта. 2 000.00 1 980.00

Забележки:

Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.