Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 60 043 TREES
Български

Programme: Programme "Competitiveness and Innovation in Enterprises" 2021-2027

Planning region: All

Description

GRAND HOTELS MANAGEMENT AND MARKETING EOOD is a company that manages the Grand Hotel Sveti Vlas on the southern Black Sea coast (town of Sveti Vlas).
The main mission in the management of the hotel is the implementation of innovations to diversify the offered service by offering an innovative approach to achieve high standards in the management of hygiene and food in a hotel offering its guests all-inclusive meals.
The innovation planned in the present proposal meets the legal requirement for strict monitoring of the application of standards in the reception, preparation and storage of food, and the entire process is realized in an electronic environment, based on artificial intelligence and the Internet of Things. In addition, the innovation also includes additional check control elements to ensure good hygiene and compliance with safety standards from the spread of bacteria, viruses and others, which is very relevant and an advantage when choosing a hotel after the COVID-19 pandemic.
To achieve these standards and to ensure a safe environment in the hotel room, we plan to supply an innovative maid trolley with a built-in UV lamp for disinfection during cleaning.
The innovative solution that we plan to implement falls into the priority areas of ISIS thematic areas: "Informatics and ICT" includes the following priority sub-areas: Internet of Things (IoT); Artificial intelligence and increasing the industrial and technological capacity in the assimilation of artificial intelligence; big/linked data, geospatial data, data analysis, data processing (Data processing, Small data science), data toolkit, sharing, exchange, use and reuse of data, cloud computing (Big Data, Grid and Cloud Technologies), data-driven predictive models; simulation, modeling and digital twins;
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Внедряване на иновация в бизнес процесите посредством придобиване на специализиран софтуер, представляващ дълготраeн нематериалeн актив (ДНА).: Като част от дейността ще бъде закупен специализиран софтуер за интегриране на ДМА в интелигентна система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки вГРАНД ХОТЕЛС МЕНИДЖМЪНТ ЕНД МАРКЕТИНГ ЕООД Интегрираната система ще има следните възможности: Генериране на база данни за следните контролни точки: Анализ на опасностите и контрол на критичните точки в кухнята: Функции – автоматизирано попълване на всички дневници за провеждане на "Анализ на опасностите и контрол на критичните точки" Дневник персонал; Персонал Дневник лична хигиена Кризисен екип (връзка с персонал) Дневник сигнализ за несъответстващи продукти (връзка с кризисен екип) Дневнкик изтегляне несъответстващи продукти (връзка с кризисен екип) Дневник обучения (връзка с персонал) Дневник работно облекло; Дневник (има връзка с персонал) Дневник график и валидиране на задачи; Дневник график и валидация (връзка с персонал) Дневник хигиена; Продукти (в това число влизат препаратите Доставчици Доставки (връзки с доставчици и продукти; автоматично сканиране на фактури и стокови разписки) Дневник за измиване и дезинфекция (връзки с препарати и персонал) КК остатъчни количества препарати(връзки с препарати и персонал) КК почистване, измиване, дезинфекция(връзки с препарати и персонал) КК калибриране трмометри(Автоматично IoT) КК отчет коригиращи действия (връзки с персонал) Дневник входящ контрол; Доставки(връзки с доставчици и продукти; автоматично сканиране на фактури и стокови разписки) Дневник бракувани храни; Дневник (връзки с продукти, персонал) Дневник за порциране; Дневник за хигиена на санитарни помещения; Дневник температурен – хладилници; Дневник (връзка с Доставки Автоматично IoT от сензори) Дневник на топлинна обработка на храни; Дневник (връзка с Доставки Автоматично IoT от сензори) Дневник на съхранение на храни; Дневник (връзка с доставки Автоматично IoT от сензори) Дневник ДДД; Дневник използвани биоцидни препарати (връзки с продукти, доставки, персонал) Дневник дератизация (връзки с продукти, доставки, персонал) Дневник дезинсекция(връзки с продукти, доставки, персонал) Дневник автоматични поръчки; Дневник (връзки с продукти, дневник съхранение) Дневник на препарати; Дневник яйца; Дневник температурно съхранение на храна; Дневник (връзка с доставки Автоматично IoT от сензори) Дневник управление на отпадъци КК сифони Дневник за обработка на хотелско бельо и кухненски текстил Целта е създаване на автоматизирана система за управление на процесите за отчитане и HACCP в хотели и ресторанти, използваща Изкуствен интелект (ИИ) и Интернет на нещата (IoT). Тази система представлява значителна иновация в сферата на управлението на качеството на храните и услугите, като включва следните ключови показатели, които я отличават от алтернативни решения: • Автоматизация на счетоводно-отчетната дейност: Използването на ИИ за автоматично разпознаване и структуриране на данни от неструктурирани документи, като фактури и стокови разписки, значително намалява времето за ръчно въвеждане и увеличава ефективността; • Интеграция с Интернет на нещата (IoT) за мониторинг на безопасността на храните: Системата използва IoT устройства за наблюдение на критични контролни точки в реално време, автоматизирано предупреждаване при отклонения и подобряване на проследимостта на хранителните продукти. • Подобрение на проследимостта и събиране на данни за анализ: Автоматизираното събиране на данни от различни източници и тяхното анализиране позволява идентифициране на тенденции, предсказване на потенциални опасности и непрекъснато подобрение на процесите за безопасност на храните. Внедряваната иновация, като интегрирана интелигентна система от различни модули с различно приложение представлява радикална новост/новост на световно ниво. 360 000.00 0.00
Внедряване на продуктова иновация (стока или услуга) или иновация в бизнес процесите посредством придобиване на машини, съоръжения и оборудване, представляващи дълготрайни материални активи (ДМА).: Като част от дейността ще бъде закупено следното оборудване: Доставка на специализирано оборудване за кухня с интеграция към софтуер; 1. Хладилник витрина /с прозрачно стъкло/ - 13 броя - с дигитално управление за извличане на данни за тепературен дневник; 2. Хладилник с една врата - 7 броя - с дигитално у-ние за извличане на данни за тепературен дневник; 3. Хладилник с две врати - 1 брой - с дигитално у-ние за извличане на данни за тепературен дневник; 4. Двоен хладилник фризер - 1 брой с дигитално у-ние за извличане на данни за тепературен дневник; 5. Фризер - 2 броя с дигитално у-ние за извличане на данни за тепературен дневник; 6. Конвектомат 6 тави GN 1/1 - 3 броя с дигитално у-ние за извличане на данни за тепературна карта за готвене 7. Конвектомат 10 тави GN 1/2 - 3 броя с дигитално у-ние за извличане на данни за тепературна карта за готвене 8. Скара с покритие хром - 1 брой - за извличане на данни за тепературна карта за готвене 9. фритюрник - 1 брой за извличане на данни за тепературна карта за готвене 10. ел. тигани 60 литра 700 линия - 1 брой за извличане на данни за тепературна карта за готвене 11. Печка 4 котлона и фурна за ток - 4 броя с дигитално у-ние за извличане на данни за тепературна карта за готвене 12. Котлони електрически 4 броя с основа - 4 броя с дигитално у-ние за извличане на данни за тепературна карта за готвене 13. Миялна машина за съдове - 1 брой за извличане на тепература на миене 14. Миялна машина за тави - 1 брой за извличане на тепература на миене 15. Машина за вакумиране - 1 брой за извличане на данни за преработка на храна 16. Месомелачка капацитет 100 кг /час - 1 брой за извличане на данни за преработка на храна 17. Паста кукър ток - 1 брой с дигитално у-ние за извличане на данни за тепературна карта за готвене 18. Фурна за хляб - Конвекторна фурна 6 тави GN - 1 брой с дигитално у-ние за извличане на данни за тепературна карта за готвене 19. Пещ за пица на две нива 2x45cm - 2 броя с дигитално у-ние за извличане на данни за тепературна карта за готвене 20. Тестобъркачка - 1 брой за извличане на данни за преработка на храна 21. Планетарен миксер - 1 брой за извличане на данни за преработка на храна 22. Пещ за пица Бърза Quik 1 - 1 брой с дигитално у-ние за извличане на данни за тепературна карта за готвене 23. Смарт система за готвене с LED дисплей 10 броя за използване при готвене в тиган, варене и др. за автоматично споделяне на данни в софтуер. Доставка на специализирано оборудване на перално с интеграция към софтуер: 1. Професионална перална машина (35кг.)* 2. Професионална перална машина (45кг.)* 3. Професионална перална машина (60кг.)* *със смарт микропроцесор с възможност за свързване към интернет и интеграция в софтуер; 4. Професионална сушилна машина със смарт микропроцесор с възможност за свързване към интернет и интеграция в софтуер - 5 бр. според капацитета на пералните; 5. Сушилно-гладачен каландър с възможност за свързване на температурен датчик за подаване на данни към софтуер; Доставка на Професионална самоходна камериерска количка 18 броя; Тя е самоходна на батерии и специално проектирана с ергономичен дизайн и специални иновативни функции: Доставка на хардуерни устройства за работа със софтуер, включваща компютър, монитор, клавиатура, мишка и етикиращ принтер, 3 броя Персонални устройства за сканиране на кодове 0.00 0.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).