Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 63 649 TREES
Български

Programme: Programme "Competitiveness and Innovation in Enterprises" 2021-2027

Planning region: All

Description

The project aims to increase the competitiveness of Kaloyan Georgiev 2020 EOOD, whose main activity is in the field of catering with code under KID 56.10 Activity of restaurants and fast-service establishments. The company's available equipment and furnishings currently limit the quality and quantity of restaurant services provided. Therefore, and with a view to modernizing and optimizing the company's activities and after carrying out procedures for selecting a contractor, in accordance with the legal requirements, new high-tech equipment and interior furnishings will be purchased and put into operation: Set of interior furnishings - 1 piece and Set of kitchen and cooking equipment–1 pc. The purchase of these sets is necessary for the improvement of the company's activities and will lead to an increase in the quantity and improvement of the quality of the restaurant services offered. Within the framework of the project, the following activities "Consultancy services for the preparation of the project proposal under the procedure" and "Improving the production capacity of Kaloyan Georgiev 2020 EOOD, directly related to the purpose of the Procedure: To encourage investments to improve the production capacity and optimize of business processes in family enterprises and thus contribute to increasing their competitiveness and strengthening their market presence. Investments under the procedure comply with the requirements of the principle of "not causing significant damage" to the environment and will contribute to the ecological transition of the country. During the implementation of the project, all requirements regarding the provision of the necessary visualization and communication will be met, according to the regulations relevant to the project.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Консултантски услуги за подготовка на проектното предложение по процедурата: КАЛОЯН ГЕОРГИЕВ 2020 ЕООД си постави за цел да подготви проектно предложение по настоящата процедура, насочено към модернизиране и оптимизиране на производствените процеси чрез закупуване и пускане в експлоатация на ново съвременно оборудване. Проектното предложение има за задача да обоснове закупуването на това оборудване и обзавеждане като необходимо за подобряване на процесите по предоставяне на услуги и за увеличаване на количеството и подобряване на качеството им, както и повишаване на ресурсната ефективност и редуциране на въглеродния отпечатък. Съгласно с Условията за кандидатстване по Процедурата чрез подбор на проектни предложения BG16RFPR001-1.004, КАЛОЯН ГЕОРГИЕВ 2020 ЕООД след проведен избор на изпълнител, използва Консултантски услуги за изготвяне на проектното предложение по процедурата. За целта фирмата- бенефициент използва услугите на консултантска фирма. С оглед гарантиране спазването на принципите за добро стопанско управление, определяне реалистичността на разходите и осигуряване на ефективност, ефикасност и икономичност при разходването на средствата по Програмата, както и спазването на принципите за публичност и прозрачност, свободна и лоялна конкуренция, равнопоставеност и недопускане на дискриминация, изборът на консултантска фирма беше извършен чрез "Избор без провеждане на процедура". Бяха събрани две съпоставими оферти и на база критерии "Най-ниска цена" беше определен изпълнител.В рамките на предоставената услуга, консултантската фирма подготви и представи настоящето проектно предложение по Процедура BG16RFPR001-1.004 Подкрепа за семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите на Оперативна Програма "Конкурентоспособност и иновации в предприятията" 2021-2027. 2 990.00 0.00
"Подобряване на производствения капацитет на "Калоян Георгиев 2020 ЕООД (Част 1) : Дейността ще бъде изпълнена чрез закупуването на Комплект кухненско и готварско оборудване–1 бр. и Комплект интериорно обзавеждан-1 бр. Комплект кухненско и готварско оборудване–1 бр. включва: Миялна машина с предно зареждане за кошници 500х500 мм-1бр.; Миялна машина с предно зареждане за кошници 400х400 мм-1бр.; Високоскоростна фурна -1бр.; Професионална Фурна за пица -1бр.; Хладилна маса с надстройка среднотемпературна-1бр.; Хладилна маса с борд нискотемпературна-1бр.; Фритюрник с надстройка-1бр.; Колбасорезачка-1бр.; Хладилен шкаф с 1 плътна врата нискотемпературен-1бр.; Хладилен шкаф с 1 плътна врата среднотемпературен1-бр.; Шоков замразител-1бр.; Тестомесачка-1бр.; Хладилен шкаф с 1 стъклена врата среднотемпературен-1бр.; Ледогенератор-1бр.; Миксер-блендер -1бр.; Миксер – фрапе -1бр. Сокоизтисквачка – автоматична за цитруси-1бр.; Кафемелачка-1бр.; Професионална кафе машина-1бр. Центрофуга за твърди плодове и зеленчуци -1бр.; Хладилна витрина среднотемпературна с 2 плъзгащи врати-1бр.; Фризер под бар-1бр.; Стъклокерамична грил преса - двойна-1бр.; Старото кухненско и готварско оборудване на Калоян Георгиев 2020 ЕООД в момента представлява някои предизвикателства и ограничения, които обосновават необходимостта от неговата подмяна.Наличното оборудване често не е в състояние да отговори на високото търсене в натоварените периоди, което води до забавяне на обработката на поръчките и задържане на обслужването на клиентите.Наличните уреди не могат да обработват необходимото количество храна, което ограничава производствения капацитет на заведението и води до пропуснати възможности за продажба.То изисква чест ремонт и поддръжка, което води до допълнителни разходи и време за неработещо оборудване.Износеното оборудване води до неравномерно приготвяне на храната и намаляване на качеството на крайния продукт, което оказва влияние на удовлетвореността на клиентите.Старото оборудване е трудно за почистване и поддържане, което увеличава риска от нарушения на хигиенните стандарти. Използвайки старо оборудване, Калоян Георгиев 2020 ЕООД, не успява да поддържа нивото на конкурентите, които предлагат по-бързо и качествено обслужване благодарение на новите технологии и уреди. Поради тези причини дружеството планира да инвестира в Комплект кухненско и готварско оборудване–1 бр.,включващ описаното по-горе оборудване.Със закупуването на две миялни машини с различни размери (500х500 мм и 400х400 мм) ще се намали времето за почистване и ще осигури непрекъсната работа без чакане.Високоскоростната фурна и професионалната фурна за пица ще ускорят готвенето и ще позволят приготвянето на повече ястия едновременно.Фритюрникът с надстройка ще улесни приготвянето на пържени храни, което досега се осъществяваше в наличните стари тигани.Колбасорезачката ще осигури равномерни и прецизни резени, което е важно за естетическия вид на ястията и за осигуряване на еднакви порции.С помощта на колбасорезачка ще можем да нарежем голямо количество колбаси и месо за кратко време, което е особено полезно при обслужване на големи обеми клиенти.Тестомесачката ще подобри качеството на тестото, което е ключово за печива и хляб.Към момента месенето на тесто се осъществява ръчно, което отнема много време и усилия.Със закупуването на Тестомесачката ще се ускори процесът по приготвяне на тесто, позволявайки на персонала да се концентрира върху други задачи.Машината ще осигури равномерна текстура на тестото, което е важно за качество на продуктите и ще увеличи производителността. Стъклокерамична грил прес-двойна е специализирано кухненско оборудване, проектирано за готвене на храни с използване на стъклокерамична повърхност. Технологията на стъклокерамиката осигурява равномерно разпределение на топлината, което води до по-добри резултати при готвене на храната.Двойната грил повърхност ще ни позволи да приготвяме едновременно големи количества храна, което е ефективно и удобно за заведения с висок обем на работа, като нашето. 90 100.00 0.00
"Подобряване на производствения капацитет на "Калоян Георгиев 2020 ЕООД (Част 3): Шоковият замразител е ценен инструмент за ефективното управление на хранителни продукти. Той ще ни позволи да приготвяме големи количества храна предварително и да я съхраняваме за по-дълъг период от време. Това ще ни осигури гъвкавост в управлението на инвентара и ще ни осигури наличие на съставки и ястия, когато е необходимо.Ледегонераторът ще ни осигурява постоянен и качествен поток от лед, който е необходим за приготвяне на напитки и коктейли. Към момента замразяваме лед в конвенционални форми и фризери, което отнема много време и забаване на поръчки. Със закупуването на ледогенератор ще се произвежда лед автоматично, което ще ни спести време и усилия. Това е особено важно при натоварени периоди, когато необходимостта от лед е голяма. Подмяната на старото кухненско и готварско оборудване е ключова стъпка за подобряване на ефективността и конкурентоспособността на Калоян Георгиев 2020 ЕООД. Новото оборудване ще позволи на заведението да отговори на съвременните стандарти и изисквания, като повиши производителността, намали разходите за поддръжка и енергия, и осигури по-добро качество на обслужването и крайния продукт. Дружеството счита, че със закупуването на новия Комплект кухненско и готварско оборудване ще се УВЕЛИЧИ ОБЕМА НА ПРЕДЛАГАНИТЕ РЕСТОРАНТОРСКИ УСЛУГИ с≈60. Понастоящем Калоян Георгиев 2020 ЕООД разполага със старо и амортизирано интериорно обзавеждане, което има видими следи от износване, като надрасквания, избледняване на цветовете и изтъркани повърхности. Ностоящето обзавеждане не е проектирано с оглед оптимизация на пространството, което ограничава броя на клиентите, които може да бъдат облужвани едновременно, затруднява работния процес и води до по-бавно облужване. Именно поради тези причини дружеството ще инвестира в нов Комплект интериорно обзавеждане - 1бр.. Той включва: 1.Единична маса с размери: поне 80x80x76 см.– 13 бр. 2.Двойна маса с размери: поне 80x180x76 см.– 4 бр. 3.Двойна маса с размери: поне 70x140x108 см. – 5 бр.; 4.Единична маса с размери: поне 60/60/76 см - 4 бр.; 5.Стол с подлакътници – 60 бр.; 6.Тапицирано сепаре – 11 бр.; 7.Бар стол – 14 бр. Закупуването на ново интериорно обзавеждане ще подобри значително капацитета за предоставяне на ресторантьорски услуги. То ще бъде проектирано да използва пространството по-ефективно, като ще предоставя повече места за седене, като по този начин ще се увеличи броя на клиентите, които ще можем да обслужваме едновременно.По-добре организираното пространство ще доведе до по-гладко движение на клиентите и персонала, което ще намали времето за обслужване и подобряване на общото изживяване. По-комфортната и приятна среда ще привлече повече клиенти и ще подобри общата атмосфера на заведението. Дружеството счита, че със закупуването на новия Комплект интериорно обзавеждане - 1бр. ще увеличи капацитета за сядане в заведението с ≈ 75%. 106 910.00 0.00
"Подобряване на производствения капацитет на "Калоян Георгиев 2020 ЕООД (Част 2): Включената в комплекта Сокоизтисквачка – автоматична за цитруси осигурява удобство и бързина, тъй като изтискването на сока се извършва с минимално усилие. Тя извлича сока бързо и ефективно, без да е необходимо да се премахват семките или кората на плодовете, осигурявайки чист и гладък продукт. Центрофуга за твърди плодове и зеленчуци е предназначена за извличане на сок от твърди плодове и зеленчуци, като моркови, ябълки, целина и кореноплодни. Тя използва центробежна сила за отделяне на сока от пулпата.Високата мощност на мотора и скоростта на центрофугата позволяват да се обработват големи количества плодове и зеленчуци за кратко време, което е особено полезно в нашата дейност. По-високата мощност на миксер-блендер позволява работа с по-гъсти смеси и по-големи обеми. Вградените ножове на миксера за фрапе и високата скорост на работа, позволяват да бъде смилан ледът, необходим за приготвянето на фрапе и други ледени напитки, осигурявайки перфектна текстура на напитките. Една от най-продаваните напитки в нашето заведение е кафето. Поради тази причина ще инвестираме в нова кафемелачка и професионална кафемашина, тъй като настоящите са силно амортизирани, поради непрестанната си екслоатация. Добре смляното кафе е ключово за приготвянето на качествени напитки, като espresso, americano, лате и други кафе специалитети. Предвидената за закупуване кафемелачка може да обработват големи количества кафе с минимални усилия, което е от изклюителна важност, предвид големите обеми кафе, които продаваме на ежедневна база. Професионалната кафе машина е висококачествено оборудване, което предоставят изключително качество на кафе. Благодарение на фукцията за контрол на температурата, се сигурява стабилна и точна температура на водата, което е ключово за извличането на висококачествено еспресо. LED дисплеят и Control Center предлагат прецизно настройване на параметрите на машината, което осигурява консистентност във вкуса и качеството на кафето.Двойната бойлерна система позволява на служителите да работят по-ефективно, приготвяйки еспресо и млечни напитки едновременно, без да се жертва качеството или температурата на напитките. Със закупуването на Хладилен шкаф с 1 стъклена врата среднотемпературен-1бр., Хладилна витрина среднотемпературна с 2 плъзгащи врати-1бр. и Фризер под бар-1бр. ще бъде осигурен по-добър достъп на служителите до напитки и съставки, което ще улесни обслужването на клиентите. Закупуването на Хладилна маса с надстройка среднотемпературна-1бр., Хладилна маса с борд нискотемпературна-1бр. е от изключителна важност за организацията на дейността в кухнята. Подходящи са за съхранение на свежи продукти като месо, риба, млечни продукти и зеленчуци. Осигуряват равномерно разпределение на температурата и предотвратява образуването на лед или конденз. Със закупуването им ще се осигури лесен достъп до съхраняваните продукти и допълнително пространство за организация на работната площ. Хладилен Шкаф с 1 Плътна Врата Нискотемпературен поддържа ниски температури, обикновено в диапазона от -10°C до -22°C, което е необходимо за съхранение на замразени храни и съставки. Поддържането на тези ниски температури е от изключителна важност за предотвратяване на размразяване и за запазване на качеството и безопасността на храните. Със закупуването му ще се осигури бърз достъп до замразените продукти, което е важно за ефективното приготвяне на ястия и минимизиране на времето за търсене на съставки. Хладилен Шкаф с 1 Плътна Врата Среднотемпературен поддържа средни температури, обикновено в диапазона от -2°C до +8°C, което е идеално за съхранение на свежи храни и съставки. Осигурява правилната температура за предотвратяване на разваляне и удължава срока на годност на свежите храни. Със закупуването му ще се подобри ефективността на работния процес в кухнята чрез улесняване на достъпа до необходимите съставки по време на приготвяне на храна. 0.00 0.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).