Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 63 649 TREES
Български

Programme: Programme "Competitiveness and Innovation in Enterprises" 2021-2027

Planning region: All

Description

"SHUSHNEV" LTD. is a company with a main economic activity classified under code 56.10 Activities of restaurants and fast food establishments. 
The company aims to realize investments in modern professional equipment, directly related to the preparation and supply of food and beverages and leading both to the improvement of production capacity and to the application of circular models, contributing to increasing competitiveness, strengthening market presence, for an ecological transition in the company's activity and for its sustainable development in line with environmental protection trends.
In view of the above, the main objective of this project is: To implement investments to improve the production capacity in the family enterprise and thus contribute to increasing its competitiveness and strengthening its market presence.

The project will be implemented through the implementation of the following activities:
1: Improvement of the production capacity of the enterprise, within which the acquisition of modern professional equipment is planned for the process of providing services, ensuring the improvement of the production capacity of the Applicant, expressed in the preparation and offering of a greater amount of what is prepared and offered to the moment of submission of the food and beverage project intended for immediate consumption.

2: Consultancy services for the preparation of the project proposal under the procedure within which consultancy services for the preparation of the current project proposal were provided.

As a result of the project implementation, the number of family enterprises will increase, which increase their production capacity and the efficiency of the processes and thus achieve an improvement in the market presence and development of the potential for sustainability and growth.

As a result of the above, the main goal of the project will be achieved, corresponding directly to the goal of procedure BG16RFPR001-1.004.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Подобряване на производствения капацитет на предприятието (част 1): В рамките на Дейността (част 1 и 2) се планира да бъдат закупени следните съвременни, високотехнологични и професионални ДМА,както и инструменти и оборудване под стойностния праг на същественост за ДМА,водещи пряко до подобряване на производствения капацитет на Кандидата по приготвяне и предлагане на храни и напитки,предназначени за непосредствена консумация: -Скара за печене-1бр.-подобряваща производствения капацитет по приготвяне и предлагане на храни на скара (меса,зеленчуци,пърленки).Кандидатът има 1 скара,която не е достатъчна за приготвяне и предлагане на съответстващо на търсенето в крайпътния ресторант количество храни,приготвени на скара и това налага инвестицията в още 1 професионална скара. -Конвектомат с горещ въздух-1 бр.-подобряващ производствения капацитет по приготвяне и предлагане (готвене и печене) на различни храни. Към момента Кандидатът няма конвектомат и това налага печенето само във фурната, което съществено ограничава капацитета по приготвяне и предлагане на ястия, изискващи изпичане в конвектомат/фурна. -Микровълнова фурна-2 бр.-Към момента Кандидатът има 1 микровълнова,която се използва за размразяване на храни и влагани в приготвянето им продукти, както и за приготвяне на някои от предлаганите храни,която е недостатъчна и съществено ограничава производствения капацитет,както и не е предназначена за професионална употреба.Това налага инвестицията в 2 бр.микровълнови, които ще подобрят производствения капацитета по подгряване,размразяване,приготвяне на храни в микровълнова. -Фритюрник-2бр.-Към момента Кандидатът има 1 фритюрник,но той не е за професионална употреба,както и съществено ограничава производствения капацитет по приготвяне и предлагане на пържени/панирани храни и гарнитури.Това налага инвестицията в 2бр. фритюрници,които ще подобряват производствения капацитет по приготвяне на пържени/панирани храни и гарнитури. -Котлон за печене на палачинки-1бр.-подобряващ производствения капацитет по приготвяне и предлагане на палачинки,които към момента се приготвят с помощта на тиган на котлон.Изложеното е времеемко и силно ограничава производствения капацитет на Кандидата,с оглед на което е планирано придобиването на професионален уред за приготвяне на палачинки; -Грил за приготвяне на пилета-1бр.-подобряващ производствения капацитет по приготвяне и предлагане на печени пилета - към момента печенето им се извършва във фурна,но капацитетът на приготвянето им е силно ограничен и некореспондиращ на търсенето им в заведението,с оглед на което е планирано придобиването на професионален грил; -Печка с фурна-1бр.-подобряваща производствения капацитет по приготвяне и предлагане на различни храни посредством пържене,варене,печене на фурна; -Тостер за сандвичи-1 бр.-за подобряване на производствения капацитет по приготвяне и предлагане на сандвичи-Кандидатът има 1 тостер,но той е амортизиран и капацитетът му е недостатъчен за осигуряване на бързо обслужване на клиентите,с оглед на което е планирано закупуването на нов,професионален тостер; -Топла витрина-1бр.-за подобряване на производствения капацитет по приготвяне и предлагане на разнообразни храни за непосредствена консумация-тя ще позволи поддържане на желана референтна температура на предлаганите храни, елиминирайки необходимостта от подгряване на приготвената храна преди сервиране и ще доведе до по-бързото обслужване на клиентите, което е от особено значение за подобряване на производствения капацитет на дружеството особено в пикови часове - обичайно обедни часове и в късния следобяд, когато потокът от клиенти е изключително голям.Топлата витрина ще позволи приготвянето на храна в часовете, в които няма толкова голяма заетост на персонала, поддържането й топла и съответно - директното й сервиране на клиентите в пиковите часове.Тя ще се използва също така и за темпериране на съставки на някои от приготвяните и предлагани храни (напр. шоколад,сосове и др.преди влагането им в приготвяната храна). 37 988.00 0.00
Подобряване на производствения капацитет на предприятието (част 2): - Кафе машина 1 бр.-подобряваща производствения капацитет по приготвяне и по предлагане на кафе,предназначено както за влагане в приготвяните от Кандидата храни-сладкиши и сосове, така и за приготвяне и предлагане на напитки,като неразделна част от обслужването на клиентите в заведението. - Ледогенератор -1бр.- за подобряване на производствения капацитет по приготвяне и предлагане на храни и напитки с лед. Към момента капацитета за замразяване на лед на Кандидата е силно ограничен. Изложеното води до забавяне в извеждането на определени храни (напр. таратор) и до невъзможност за обслужване на клиентите, желаещи лед като добавка към поръчаната от тях напитка.Ледогенераторът ще създаде необходимите технологични предпоставки за обезпечаване на дейността с необходимите количества лед дори и в най-натоварените часове, елиминирайки рисковете от забава в обслужването. - Хладилник-1бр.-за подобряване на производствения капацитет по приготвяне и предлагане на храни и напитки посредством темпериране,охлаждане и престой в хладилник до достигане на готовност за консумация от страна на клиента-напр.при приготвяне на десерти,за които е необходимо да престоят поне 12 часа технологично време в хладилник до достигане на готовност,на студени супи и др.,както и за осигуряване на капацитет за съхранение на храни за непосредствена консумация при плюсов режим; -Фризер-1бр.-за подобряване на производствения капацитет по приготвяне и предлагане на храни и напитки посредством замразяване и престой във фризер до достигане на готовност за консумация от страна на клиента (сладоледи/мусове, за които е необходимо да престоят във фризера на минусов режим на съхранение до достигане на готовност за консумация от клиентите), както и за осигуряване на капацитет за съхранение при минусов режим на храни; -Миялна машина-1бр.-ще допринесе пряко за подобряване на производствения капацитет чрез подобряване на неразделния от процеса по приготвяне на храни етап по измиване на прибори и съдове,използвани в процеса на приготвяне,предлагане и сервиране на храните и съответно-влизащи в контакт с храните.Към момента Кандидатът не разполага с миялна машина, което води до съществено ограничение на производствения капацитет поради необходимостта от измиване на приборите и съдовете, вкл. силно замърсените такива,на ръка.Изложеното е бавно,неефективно,води до прекъсвания на процеса по предлагане и по сервиране на храни и напитки при липсата на необходимите за целта чисти прибори. Инструменти и оборудване под стойностния праг на същественост за ДМА: -Тенджери под налягане: 12 литрова 5 бр. и 10 литрова 5 бр. - Готвенето в тенджера под налягане е над 4 пъти по-бързо и производително в сравнение с готвене в обикновени тенджери. Тенджерите под налягане са необходими за и ще допринесат пряко за повишаване на производствения капацитет по бързо приготвяне на различни видове супи, яхнии и др., които са много търсени в ресторанта и това налага приготвянето им в големи количества. Планираните за закупуване в рамките на дейността оборудване и инструменти и оборудване под стойностния праг на същественост за ДМА,са съвременни,високотехнологични и професионални,необходими за осъществяване на основната икономическа дейност на Кандидата, в рамките на която се обхваща приготвянето и предлагането на храни и напитки,предназначени за непосредствена консумация. В следствие на реализацията на планирания комплекс от инвестиции и в резултат на създадените технологични предпоставки за оптимизиране на производствения процес и производствените времена, вкл. за автоматизация на процесите чрез наличието на управление и задаване на програми, както и за задаване на таймери и минимизиране по този начин на рисковете пред ефективността на процеса,произтичащи от човешкия фактор,ще бъде налице общо с до 40% повишен производствен капацитет на Кандидата спрямо настоящия му капацитет за приготвяне и предлагане на приготвяните и предлагани и към момента храни и напитки при оптимални други условия. 28 558.00 0.00
Консултантски услуги за подготовка на проектното предложение по процедурата : Дейността създаде необходимите предпоставки за получаване на подкрепа за реализация на настоящото проектно предложение и обхвана ползването на консултантски услуги за подготовка на настоящото проектно предложение по процедура чрез подбор на проектни предложения BG16RFPR001-1.004 „Подкрепа за семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите” по Програма "Конкурентоспособност и иновации в предприятията" 2021-2027 г. Дейността бе изпълнена в периода след обявяване на процедурата и до подаване на проектното предложение, като изложеното обхвана както избора на изпълнител на консултантските услуги и сключването на договор с избрания изпълнител, така също и същинското извършване на услугата за подготовка на проектното предложение по процедурата от страна на избрания изпълнител. Избраният изпълнител изпълни услугата при стриктно спазване на изискванията, произтичащи от Условията за кандидатстване и от Условията за изпълнение към административни договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията” 2021-2027, имащи силата на Общи условия към АДПБФП, както и при спазване на всички останали законови и подзаконови нормативни актове. Изпълнението на услугата бе удостоверено с подписването на двустранен приемо-предавателен протокол за услуги по образец. 2 990.00 0.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).