Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 60 111 TREES
Български

Programme: Programme "Competitiveness and Innovation in Enterprises" 2021-2027

Planning region: All

Description

"Nadko Troanski" Ltd. is a family enterprise that operates in the drinking establishments sector and the company owns and manages the "Iglika" coffee bar, which offers coffee, alcoholic and non-alcoholic drinks, desserts and sweets, etc.
The project proposal is aimed at increasing the production capacity and optimizing the processes for providing services to customers, through the purchase and commissioning of fixed assets and equipment for the purposes of the main economic activity of the company. The investment will overcome serious problems in the company's activities, mainly caused by insufficient technological security. With the support of the procedure, the company will improve and optimize the service provision process, achieve higher productivity and reduce production costs with efficient use of resources.
The new technological equipment ensures the implementation of circular models in relation to the company's activity to increase resource efficiency and limit greenhouse gas emissions, which will contribute to accelerating the transition to the circular economy.
Additionally, the investment under the procedure comply with the requirements of the principle of "do no significant harm" to the environment, under the Recovery and Resilience Facility Regulation , do not lead to significant harm for the six environmental objectives and will contribute to the ecological transition of the country. Proposals for the implementation of investment is also in accordance with the principles of equality between women and men and ensuring equal opportunities for all.
As a result of the implementation of the project, technological conditions will be provided to improve the company's market presence and sustainable growth.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Подобряване на производствения капацитет на предприятието 1 част: Дейността за подобряване на производствения капацитет ще бъде изпълнена, чрез закупуване и въвеждане в експлоатация на следните ДМА: Хладилен шкаф витрина 1 вид (поне 350 л) -1 бр. Ще замени стария силно амортизиран хладилен шкаф , с паднало вътрешно покритие, с мощност 0,385 КВ, дава чести повреди, осигурява неефективното охлаждане и води до проблемите със съхранението. Мощността от 0,185 КВ на час , определя много по-добра енергийна ефективност и мощност на замразяване .Дигиталния контрол , който липсва при стария, позволява по-прецизно поддържане на зададената температура в хладилника, което ще запазва храните по-дълго време свежи и ще осигури и правилна работа на компресора, което предполага елиминиране на спирания. Хладилниият шкаф ще помогне за удължаване на срока на годност на хранителните продукти, което намалява загубите и разходите за продукти, които трябва да бъдат изхвърлени поради разваляне. Ще се намалят времето и усилията на персонала , необходими за проверка и изхвърляне на развалени продукти, както и риска от хранителни инфекции .Поддържането на оптимални условия за съхранение ще увеличи свежестта и качеството на хранителните продукти, което ще доведе и до по-добро обслужване на клиентите. Ще бъде използван за съхранение на млечни провизии и сокове и ще се постигне разделно съхранение на складовите продуктови запаси, оптимални условия за съхранение на този тип стокови запаси, използвани за издаването на продуктите от портфолиото на фирмата , което удължава срока на годност и запазва по-дълго качеството. Хладилен шкаф витрина 2 вид (поне 570 л.) -1 бр. Необходимо е закупуване на нов хладилник с цел обособяване на зони за различни видове продукти, за да се предотврати кръстосано замърсяване в сравнение с настоящата ситуация., С осигуряването на хладилния шкаф, в който ще се съхраняват зеленчуци , плодове , свежи подправки необходими за приготвяне на напитките от менюто, ще се по-добра организация и оптимизацията на пространството ,което ще подобри ефективността на труда и общата производителност на заведението. Със своите технически характеристики - дигитално управление , ниска консумация и мощност от 0,185 КВ ще се постигне правилната температура , което гарантира че хранителните продукти се съхраняват при оптимални условия и се осигурява ефективно използване на енергийния ресурс Полимерно покритие, което по принцип е устойчиво на влага и различни химикали, дава възможност за лесно почистване с антибактериални агенти, осигурявайки по-здравословна среда за съхранение. С повече място за съхранение, заведението ще може да предлага сезонни продукти и да разнообрази продуктовата гама с напитки ,за които се използват различни плодове , което ще привлича повече клиенти. Демонстрационна хладилна витрина за торти -1 бр. Едни от най- издаваните в кафе аперитива са сладкарски изделия –пасти, торти , захарни и шоколадови изделия произведени от локални производители, като новата ще витрина ще замени старата, която е на 20 години и има проблеми с уплътненията и вътрешната повърхност, не постига основните цели за добра видимост и презентация Новата витрина , предназначена за зимната градина , с ел. контрол на температурата, динамично охлаждане, лед осветление ще поддържа не само качество и свежест на изделията, но и ще стимулира продажбите, ще е с по-висока топлоизолация и ефективност. Сладкарска хладилна витрина- 1 бр. Предназначена за съхранение и излагане на десертите в основната зала със своите технически х-ки: лед осветление в топло бяла светлина, стъклопакети, и естетически приятен дизайн, ще привлича клиентите, подпомогне маркетинга и улесни клиентите при избора им. Електронния регулатор позволява оптимални условия за съхранение, което гарантира, че продуктите запазват своите вкусови и визуални качества и дълготрайност. Ще се постигане по-висок капацитет с поддържане в наличност на голямо разнообразие от сладкарски изделия, при енергийна ефективност. 25 350.00 0.00
Подобряване на производствения капацитет на предприятието 3 част: С цел подобряване на производствения капацитет, компанията предвижда да закупи оборудване под стойностния праг на същественост на ДМА, което допринася за целта на проекта: Миксер фрапе -1 (0,8 л, настолен, кана неръждама, 1500 об.) Ще замени силно амортизирания, който е с разбити механизми , ограничени функционални възможности и създава лоши консистенции. Осигурява равномерно смесване на съставките, което е критично за фрапето, тъй като този напитка трябва да има гладка и кремообразна текстура. Приготвянето на напитката ще става много по-бързо, което е важно в заведения с високо натоварване като нашето. С 15000 об. мин ще може да вкарва въздух в сместа, което да допринася за по-лека и пухкава текстура на напитката, което е съществено за представянето на напитката на клиента и стимулиране на поръчките. .Гладкото и равномерно смесване осигурява консистентност, което подобрява клиентското удовлетворение и капацитета на фирмата. Наличието на купа от неръждаема към уреда го прави подходящ за интензивна употреба и лесна поддръжка , съкращава работни операции Миксер блендер с кана-1 бр. (1 л., 10000-15000 оборота ) Използва се в процеса по смесване на съставки и разбиване на лед за шейкове, смутита, скрежини и коктейли , които формират голяма част от приходите на обекта . Това е важна част от производствения процес, тъй като от качеството на разбиване и смесване зависи и качеството и точното дозиране в предлаганите изделия. Използваните до момента миксери са морално и физически остарели и са с ниска производителност. Техническата характеристика 10000-15000 об/м води до получаване на кремообразни и гладки смеси и бързина на приготвянето. Каната 1 литър позволява приготвянето на големи количества смеси/напитки в едно зареждане, което е полезно, когато трябва да се обслужват много хора или да се приготвят големи порции. Ускорява процеса на приготвяне , повишава задоволството на клиентите и обема на поръчките. Тостер - 1 бр. ( 3 щипки, 1 камера, таймер ) Необходим е за разширяване на асортимента от предлагани храни. Старият парти грил беше изведен от употреба от съобръжения за безопасност и по-добра хигиена , поради натрупаните наслагвания с времето , отчетлива миризма и електрически окъсявания. С новият тостер ще можем бързо да приготвяме принцеси , които са популярни и лесни за приготвяне . С консистентното изпичане ще се гарантира бързина, високо качество на продуктите и удовлетворение на клиентите, безопасна работа без прекъсване . Колбасорезачка нож-1 бр ( самозаточващо у-во, регулация дебелина на рязане, ) Заменя ръчното рязане с автоматизирано, минимизира времето на операцията ,осигурява прецизност при нарязването на сухите мезета и сирена, които са част от асортимента Оптималният срез на тънки или равномерни резени се отразява на представянето поднесения на клиента продукт и на по-високия рандеман . Уредът е с регулируеми настройки , което позволява точното ниво на среза за различни предпочитания на клиентите. Ще се постигне по-професионален вид на обработката : чистите и равномерни нарязвания са важни за представянето на продуктите , за удовлетвореността на клиентите и желанието им да консумират повече. Уред за сладолед-1 бр ( 1,5 л, дигитален контрол, материал камера-неръждаема стомана) -В кафе-аператива често се предлага сладолед , като гарнитура към десертите или като топинг към кафе специалитети, който се купува от хранителните вериги. Предлагането му в различни комбинации с високо качество и свежест, възможност за добавяне на вкусове ще стимулира клиентите да правят по-големи поръчки. Уредът позволява бързо и лесно производство на място, сезонна възможност за увеличване продажбите, намаляване зависимостта от външни доставчици и свързана с това неефективност Всички активи ще осигуряват по-ефективен производствен процес, намаляване на разходите , подобряване качеството на предлаганите продукти, повишен капацитет, което пряко кореспондира с основната цел на проекта 2 825.00 0.00
Консултантски услуги за подготовка на проектното предложение: Дейността включва ползването на външни консултантски услуги за подготовка на проектното предложение, като същата е изпълнена от кандидатите в периода след обявяването на процедурата и до подаване на проектното предложение по нея В обхвата на дейността са включени задачи за изготвяне на проектно предложение, съобразно изискванията и Условията за кандидатстване по процедура BG16RFPR001-1.004 2 990.00 0.00
Подобряване на производствения капацитет на предприятието 2 част: Центрофуга за плодове и зеленчуци-1 бр. Ще подобри производствения капацитет с повишена скорост и ефективност на процеса по приготвяне на фрешове. Автоматизацията на процеса по изготвяне на сок при високи обороти от 3000 об. в минута ще позволи да се произвеждат прясно изцеден сок много по-бързо от ръчните методи, използвани досега с механична сокоизстисквачка и ще доведе до по-ефективно използване на труда на персонала. Автоматизираната машини за сок гарантира постоянно качество и вкус във всички порции, което ще подобри удовлетвореността на клиентите. Комбинирането на функционалностите и възможността за обработка на твърди плодове позволява по-голямо разнообразие от смеси и комбинации от сокове и увеличаване на продажбите ,чрез предлагане на уникални и модерни опции за сок. Постига се прилагане на кръгови модели , чрез намаляване на отпадъците и правилно използване на суровината. Лесното почистване на професионалния уред с филтър и центрофуга от неръждаема стомана осигурява дезинфекция и поддържане на високи стандарти с по-малко усилия Чашомиялна машина-1 бр. Автоматизацията на процеса на измиване с машината е технологично условие да се измиват и сушат по-големи количества съдове за по-кратко време, което значително ускорява процеса в сравнение с досега използваното ръчното миене. С функционалностите на новия за заведението професионален уред , кратък цикъл от 120 секунди, което позволява на кафе аперитива да поддържа съдовете в постоянно готово състояние за следваща употреба и производителност от 690-750 чаши на час се създава се повишен капацитет , тъй като ще могат да се обслужват повече клиенти без забавяне, при оптимално използване на трудовите , енергийните и водните ресурси. Постига се по-висока ресурсна ефективност , използвайки по-малко вода и енергия в сравнение с ръчното миене, намаляване на разходите за препарати , което помага за намаляване на разходите и въздействието върху околната среда. Автоматичната миялна машина ще осигури последователно и ефективно почистване, което минимизира риска от замърсявания и осигурява висок стандарт на хигиената при контролирана среда , а неръждаемите миещи и плакнещи рамене са гаранция за стабилност и надежност при интензивна употреба. - Ледогенератор-1 бр. Инвестирането в нов и съвременен ледогенератор ще намали оперативните разходи , подобри качеството на услугите , и удовлетвореността. Използването на стария ледогенератор в заведението води до множество ограничения и проблеми, включително ненадеждност, ниска производителност едва 10 кг/24 ч, което води до недостиг в пикови часове., повишени разходи за енергия, ниско качество на леда и хигиенни рискове. Новият уред , който е с два пъти по-голяма производителност 20 кг/24 ч и по-добра енергийна ефективност от 0,32 КВ ще произвежда лед с по-високо качество и изцяло ще преодотвратят рискове от внасяне на неприятен вкус в напитките и проблеми с формирането на кубчетата , неравномерни размери и форми, което се отразява на качеството на напитките . В заведението, което е с интензивна употреба на лед ще може да се отговори на високото търсене в натоварени периоди и подобри презентацията на напитките . Ще се осигури ресурсна ефективност ,чрез по-ефективно използване на водата, малка консумация на енергия и лесно почистване тъй като корпусът е от неръждаема стомана. Ще може да реагира бързо на променящите се нужди , да избегне забавяния при обслужване на клиентите и да повиши капацитета си. Планетарен Миксер 10 литра -1 бр.: Необходим е за бързо и лесно разбиване на смесите за основната дейност и приготвяне на сметановите консистенции , които се използват за гарниране и декориране на коктейлите, топлите напитки и сладкарските изделия. Наличният в момента малък преносим уред е напълно амортизирани не е подходящ за големи обеми и за продължителна употреба. Автоматизацията , прецизното смесване, ефикасното използване на съставките, лесно разглобяване и почистване, ще повишат капацитета 0.00 0.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).