Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 63 676 TREES
Български

Programme: Programme "Competitiveness and Innovation in Enterprises" 2021-2027

Planning region: All

Description

"Healthy Bite" Ltd. is a company with a main economic activity classified under code 56.10 Activities of restaurants and fast food establishments. 
The company aims to realize investments in modern professional and high-tech equipment, directly related to the preparation and supply of food and leading both to the improvement of production capacity and to the application of circular models, contributing to increasing competitiveness, strengthening market presence, for an ecological transition in the company's activities and for its sustainable development in line with environmental protection trends.
In view of the above, the main goal of the project is: To implement investments to improve the production capacity in the family enterprise and thus contribute to increasing its competitiveness and to strengthening its market presence.

The project will be implemented through the implementation of the following activities:
1: Improvement of the production capacity of the enterprise, within which the acquisition of modern professional and high-tech equipment is planned for the process of providing services, ensuring improvement of the production capacity of the Applicant, expressed in the preparation and offering of a larger quantity of the prepared and foods intended for immediate consumption offered at the time of submission of the project.
2: Consultancy services for the preparation of the project proposal under the procedure within which consultancy services for the preparation of the current project proposal were provided.

As a result of the project implementation, the number of family enterprises will increase, which increase their production capacity and the efficiency of the processes and thus achieve an improvement in the market presence and development of the potential for sustainability and growth. As a result of the above, the main goal of the project will be achieved, corresponding directly to the goal of procedure BG16RFPR001-1.004.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Подобряване на производствения капацитет на предприятието (част 1): Предвидени за придобиване в рамките на дейността са следните ДМА, представляващи машини, съоръжения, оборудване за производствения процес/процеса на предоставяне на услуги по приготвяне и предлагане на храни, предназначени за непосредствена консумация, които ДМА осигуряват подобряване на производствения капацитет на Кандидата: 1.Миялна машина – 1 бр. - Към момента Кандидатът не разполага с миялна машина, което води до съществено ограничение на производствения капацитет поради необходимостта от измиване на приборите и съдовете, вкл. на силно замърсените такива, изцяло на ръка. Изложеното е изключително времеемко, неефективно, води до прекъсвания на процеса по предлагане и по сервиране на храни и напитки при липсата на необходимите за целта чисти прибори и съдове, както и удължава времето, необходимо за приготвяне на храните. С оглед ефективно преодоляване на изложените ограничения, планирано е закупуване на миялна машина, която ще допринесе пряко за подобряване на производствения капацитет на Кандидата чрез автоматизация и подобряване на неразделния от процеса по приготвяне и предлагане на храни етап по измиване на прибори и съдове, използвани в процеса на приготвяне, предлагане и сервиране на храните и влизащи в контакт с храните за непосредствена консумация. 2.Хладилник – 1 бр.- Към момента Кандидатът разполага с една хладилна витрина, която, обаче е амортизирана, морално остаряла и с малък обем, който силно ограничава производствения капацитет на Кандидата по приготвяне и предлагане на храни за непосредствена консумация. С оглед ефективно преодоляване на изложеното ограничение предвидено е закупуването на хладилник, който ще допринесе пряко за подобряване на производствения капацитет по приготвяне и предлагане на храни, предназначени за непосредствена консумация, посредством тяхното темпериране, охлаждане и престой в хладилник до достигане на готовност за консумация от страна на клиента-напр.при приготвяне на различни видове десерти - торти, сурови бонбони, брауни, за които е необходимо да престоят поне 12 часа технологично време в хладилник при плюсов температурен режим на съхранение, до достигане на готовност за консумация, както и за приготвяне на студени супи и др. Планираният за закупуване хладилник ще повиши производствения капацитет и посредством осигуряване на по-голям от настоящия капацитет за съхранение на храни за непосредствена консумация при плюсов режим; 3.Хладилна маса – 1 бр. - Към момента Кандидатът разполага с два хладилника, които, освен че са напълно амортизирани, също така и ограничават производствения му капацитет по приготвяне и предлагане на храни за непосредствена консумация поради недостатъчния им обем. Един от наличните хладилници няма ефективен контрол на температурата, което води до замразяване/заскрежаване на храните в част от обемите му, което, освен че компроментира храните, води до допълнително намаляване на полезния му обем. С оглед ефективно преодоляване на изложените проблеми и ограничения, планирано е закупуването на хладилна маса. Хладилната маса ще повиши производствения капацитет на Кандидата по приготвяне и предлагане на храни чрез осигуряване на по-голям обем за съхранение на храни за непосредствена консумация при плюсов режим, както и за приготвяне на храни чрез тяхното темпериране, охлаждане и престой в хладилник до достигане на готовност за консумация от страна на клиента. Хладилникът под формата на хладилна маса ще повиши допълнително производствения капацитет и посредством съкращаване на необходимите технологични времена за изваждане на храни от хладилния обем, за тяхното допълнително обработване (украса, смесване/съчетаване на различни компоненти) и за тяхното сервиране, т.к. съчетава ефективно функционалността на хладилник с работен плот/маса, позволяващ изваждане на храната и директното й поставяне на работния плот за извършване на необходимите допълнителни действия до сервирането й на клиента. /продължава - част 2 и 3/ 7 900.00 0.00
Подобряване на производствения капацитет на предприятието (част 2) : 4.Хладилна маса – фризер – 1 бр.-Кандидатът разполага с 1 фризер, който ограничава производствения му капацитет по приготвяне и предлагане на храни с оглед на малкия си обем. С оглед на това, планирано е закупуване на хладилна маса- фризер, която ще доведе пряко до подобряване на производствения капацитет по приготвяне и предлагане на храни посредством замразяване и престой във фризер при минусов режим на съхранение до достигане на готовност за консумация от страна на клиента (сладоледи/мусове), както и за осигуряване на капацитет за съхранение при минусов режим на храни. Фризерът под формата на маса ще допринесе за подобряване на производствения капацитет и посредством съкращаване на технологичните времена за изваждане на храни от обема на фризера, тяхното допълнително обработване и сервиране, т.к. съчетава ефективно функционалността на фризер с работен плот, позволяващ директно изваждане на храната на плота за извършване на необходимите допълнителни действия до сервирането й. 5.Блендер– 1бр.-Кандидатът разполага с блендер, който не е предназначен за професионална употреба, прегрява и прекъсва процеса по приготвяне на храни, както и е с ограничен обем, съществено ограничаващ производствения капацитет по приготвяне на храни и в частност на сосове и различни мусове. С оглед на това, планирано е закупуването на професионален блендер с голяма вместимост на каната - 2 л.,който ще подобри производствения капацитет на Кандидата по приготвяне на храни чрез повишаване на капацитета по приготвяне на различни сосове и мусове и чрез осигуряване на непрекъсваемост на процеса. 6.Печка с електрическа фурна–1бр.-Наличната сега печка е непрофесионална,с малка по обем фурна и не е мощна, като всичко това води до съществено ограничаване на капацитета по приготвяне на храни,вкл.поради съществено удължаване на времето за приготвянето им и от гл. т. ограничаване на количество им.С оглед ефективно преодоляване на изложените ограничения,планирано е закупуването на професионална печка с електрическа фурна,която ще подобри производствения капацитет на Кандидата по приготвяне и предлагане на храни,които се нуждаят от топлинна обработка посредством изпичане във фурна,варене/пържене/паниране на котлон,т.к.е с фурна с по-голям размер на камерата и с по-големи котлони от тези на наличната печка, както и е по-мощна от наличната, което ще позволи по-бързо приготвяне на по-големи количества от приготвяните и към момента храни за непосредствена консумация. 7.Конвектомат–1 бр.-Кандидатът няма конвектомат,което налага изпичането на различни тестени изделия в единствената налична сега фурна.Изложеното ограничава съществено производствения му капацитет,с оглед на което е планирано закупуването на професионален конвектомат,който ще се използва за изпичането на храни-закуски за непосредствена консумация.Конвектоматът ще подобри производствения капацитет като ще осигури капацитет за едновременно изпичане на храни в 4 бр. тави 600х400мм, както и ще автоматизира процеса по приготвянето им благодарение на наличието на различни програми. 8.Кухненски робот–1 бр.-Кандидатът разполага с кухненски робот, който не е професионален и го ограничава от гл.т. на обем на приготвяните храни и на производствени времена, вкл. поради ниската му мощност и поради загряване на уреда, което налага изчакването му до охлаждане и възможност за последваща употреба.С оглед на изложеното, планирано е закупуване на професионален робот, който ще позволи непрекъсваемост на процеса по приготвяне на храни и ще подобри производствения капацитет на Кандидата вкл. благодарение на по-големите му мощност и полезен капацитет на купата му - 1,5 л. 9.Контактерн грил/тостер за сандвичи - 1 бр.-Кандидатът към момента разполага с 1 непрофесионален и малък по размер тостер, който не осигурява производителност, кореспондираща на търсенето на сандвичи в заведението. Това налага закупуване на допълнителен контактен грил/тостер, който ще повиши над 2 пъти производствения капацитет по приготвяне на сандвичи. 19 250.00 0.00
Подобряване на производствения капацитет на предприятието (част 3) : 10.Планетарен миксер–1бр.-Сега Кандидатът не разполага с такъв, което налага смесване на съставки/бъркане на кремове изцяло на ръка. Изложеното е трудоемко и времеемко и води до пряка зависимост на производителността от субективния човешки фактор. Поради това, планирано е закупуването на планетарен миксер, който ще доведе до съществено подобряване на производствения капацитет, като ще осигури необходимите технологични предпоставки за автоматично и над 4 пъти по-бързо хомогенно смесване на съставки/направа на кремове в съществено по-големи от настоящите обеми благодарение на големия обем на купата и на мощността на планирания за закупуване миксер. 11.Грил плоча (скара)–1бр.- Кандидатът разполага с 1 скара с ограничен капацитет поради малката й дължина от 40см,тя не е достаъчно мощна и не позволява приготвяне на храни в количества,кореспондиращи на търсенето в заведението.С оглед на това,планирано е закупуването на грил плоча,която ще подобри производствения капацитет по топлинна обработка-печене на скара и ще позволи приготвяне на над 2 пъти по-големи количества храни на скара. 12.Система за самообслужване-1бр.-Кандидатът няма система,позволяваща самообслужване на клиентите.Изложеното удължава съществено времената,необходими за приготвяне и предлагане на храни поради бавното вземане на поръчки от клиентите,забавяне в предаване на информация от сервитьора към кухнята и обратно.Често клиентските поръчки биват взимани грешно или предавани грешно в кухнята,което компроментира производствения капацитет,т.к.води до необходимост от повторно изпълнение на коректната поръчка на клиента. Планираната за закупуване система за самообслужване (СС) е съставена от два основни компонента -2бр.автомати за самообслужване с интегрирана софтуерна система за самообслужване с дигитално меню и платежен терминал за плащане с карта и от 1бр.кухненска дисплейна система.Работата със СС ще автоматизира напълно процесите на предлагане на храни, в т.ч.по вземане на поръчката,предаване на информация за нея в кухнята и плащането до получаване на касовия бон от клиента. Изложените етапи са неразделна част от процеса по приготвяне и предлагане на храни, осъществяван в рамките на основната икономическа дейност на дружеството.СС ще направи възможно обслужването на не по-малко от 2 пъти повече клиенти за единица време благодарение на наличието на 2 автомата за самообслужване. СС ще съкрати съществено времената, необходими за приготвяне на храните и за тяхното предлагане, в т.ч. за обслужване на клиентите в резултат на автоматизацията на основни етапи от процеса, като по този начин ще допринесе за минимизиране на времето за обслужване и предаване на информация от клиента към кухнята и за създаване на необходимите предпоставки за приготвяне и предлагане на повече от приготвяните и предлагани към момента храни. СС ще оптимизира допълнително производствените времена и ще подобри производствения капацитет на Кандидата в резултат на това, че тя ще елиминира рисковете от грешки в процеса на предлагане на храни, породени от човешкия фактор, респ. ще елиминира риска от повторно приготвяне на храна в резултат на взета грешно/предадена погрешно поръчка. Всички ДМА, планираните за закупуване в рамките на дейността, са съвременни,високотехнологични и професионални,необходими за осъществяване на основната икономическа дейност на Кандидата, в рамките на която се обхваща приготвянето и предлагането на храни и напитки за непосредствена консумация. В следствие на реализацията на планирания комплекс от инвестиции и в резултат на създадените технологични предпоставки за оптимизиране на производствения процес и производствените времена, вкл. за автоматизация на процесите и минимизиране на рисковете пред ефективността на процеса, произтичащи от човешкия фактор, ще бъде налице общо с до 45% повишен производствен капацитет на Кандидата спрямо настоящия му капацитет за приготвяне и предлагане на приготвяните и предлагани и към момента от него храни при оптимални други условия. 52 690.00 0.00
Консултантски услуги за подготовка на проектното предложение по процедурата : Дейността създаде необходимите предпоставки за получаване на подкрепа за реализация на настоящото проектно предложение и обхвана ползването на консултантски услуги за подготовка на настоящото проектно предложение по процедура чрез подбор на проектни предложения BG16RFPR001-1.004 „Подкрепа за семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите” по Програма "Конкурентоспособност и иновации в предприятията" 2021-2027 г. Дейността бе изпълнена в периода след обявяване на процедурата и до подаване на проектното предложение, като изложеното обхвана както избора на изпълнител на консултантските услуги и сключването на договор с избрания изпълнител, така също и същинското извършване/предоставяне на услугата за подготовка на проектното предложение по процедурата от страна на избрания изпълнител. Избраният изпълнител изпълни услугата при стриктно спазване на изискванията, произтичащи от Условията за кандидатстване и от Условията за изпълнение към административни договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията” 2021-2027, имащи силата на Общи условия към АДПБФП, както и при спазване на всички останали законови и подзаконови нормативни актове. Изпълнението на услугата бе удостоверено с подписването на двустранен приемо-предавателен протокол за услуги по образец. 2 990.00 0.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).