Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 60 068 TREES
Български

Programme: Programme "Competitiveness and Innovation in Enterprises" 2021-2027

Planning region: All

Description

"JANAM VELINGRAD" Ltd. was founded on October 12, 2020 and works in the field of restaurants. DJANAM STEAKHOUSE was created with the idea of combining the authentic spirit of a traditional steakhouse with first-class meat delicacies, authentic Turkish cuisine, a rich menu and world-class service, with the casual comfort of a modern setting and warm atmosphere.
According to the current project, "JHANAM VELINGRAD" Ltd. will implement product innovation and innovation in the enterprise's business processes to provide a new product. For the purposes of copyright protection, a request has been submitted for the registration of a utility model for the "Restaurant sushi preparation and delivery system", which will find application in the restaurant industry and, in particular, in the preparation and delivery of food directly to consumers.
The innovation falls within the thematic area "Informatics and ICT" of the Innovation Strategy for Smart Specialization 2021-2027. and more specifically in the priority sub-area "Artificial Intelligence and increasing industrial and technological capacity in the assimilation of artificial intelligence".
The task of the intended innovation is to create a system for the preparation and delivery of sushi in a restaurant, which through the use of robots and modern kitchen equipment ensures automated preparation and delivery directly to sushi consumers, optimizing production costs and times, as well as reducing the human factor.
For the needs of the implementation, the necessary fixed tangible assets will be purchased.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Внедряване на продуктова иновация (услуга) и иновация в бизнес процесите посредством придобиване на машини, съоръжения и оборудване, представляващи дълготрайни материални активи (ДМА): Дейността ще бъде изпълнена чрез закупуване и въвеждане в експлоатация на следните дълготрайни материални активи: 1. Оризоварка - 1 брой 2. Суши робот - 1 брой 3. Машина за рязане на суши - 1 брой 4. Дисплей за суши настолен - 1 брой 5. Робот Белабот - 1 брой Целта на настоящата дейност е да бъдат закупени дълготрайни материални активи, необходими за внедряването на продуктова иновация (услуга) и иновация в бизнес процесите, за която е подадена заявка за регистриране на полезен модел за "Система за приготвяне и доставка на суши в ресторант". Иновацията представлява система за приготвяне и доставка на суши в ресторант, която ще намери приложение в ресторантьорството, по-специално при приготвяне и доставяне на храна директно до потребителите. Приготвянето и доставянето на суши до клиент на място в ресторант, включва процес по приемане на поръчката, приготвянето и доставянето ѝ от обслужващия персонал. В практиката са известни системи, чрез които с помощта на специализиран софтуер за управление на поръчки, сервитьорът чрез ръчно въвеждане на данните, подава получената от клиента поръчка към готвача или суши-майстора в кухнята на ресторанта. Важен фактор за удовлетворяването на потребителите в ресторанта е това те да получат желаното от тях ястие качествено и добре приготвено, и в оптимално време за доставяне. В случай, че разпределените на сервиращия персонал маси за обслужване са със запълнен капацитет, това би довело до забавяне в доставката на поръчаните ястия. Приготвянето и доставката на суши в ресторант зависи пряко и от начина и времето за приготвяне от готвача или суши-майстора, като при недостиг на персонал или квалифицирани суши-майстори в кухнята на ресторанта, това ще доведе до забавяне в доставката на поръчаните ястия до клиента, което може да рефлектира в повишаване на производствените разходи, загуба на време, ресурси и икономически ползи. Към настоящия момент не е известна система за приготвяне и доставка на суши в ресторант, която чрез използване на роботи, да осигури автоматизирано приготвяне и доставяне директно до потребителите на поръчаните ястия. Иновацията е да се създаде система за приготвяне и доставка на суши в ресторант, която чрез съвременно оборудване и използвайки новите технологии в готварството, да осигури автоматизирано приготвяне и доставяне директно до потребителите на японско суши. Създадената система за приготвяне и доставка на суши в ресторант, съгласно полезния модел включва суши робот, който е функционално свързан с оризоварка и с хладилен дисплей за суши. От друга страна, суши роботът е функционално свързан с машина за рязане на суши, която е функционално свързана с робот за сервиране. Предимство на така създадената система е, че чрез комбиниране на високотехнологичните възможности на роботиката и съвременното кухненско оборудване, осигурява автоматизирано приготвяне и доставяне до клиентите на суши, с оптимизиране на производствените разходи и времена, както и намаляване на човешкия фактор. Създадената система за приготвяне и доставка на суши в ресторант, включва суши робот, който е функционално свързан с оризоварка и с хладилен дисплей за суши. От друга страна, суши роботът е функционално свързан с машина за рязане на суши, която е функционално свързана с робот за сервиране. - Оризоварката, която е предвидена за закупуване е уред, специално предназначен за приготвяне на ориз. Този уред е електрически и може да приготви ориз по различни начини, включително варене, парене или комбинация от двете. Оризоварката 2 има вграден сензор, който автоматично регулира температурата и времето на готвене спрямо типа и количество ориз, който е поставен в уреда. Тя предоставя удобство при приготвянето на ориз, като освобождава потребителя от необходимостта ръчно да следи процеса на готвене. Уредът разполага със специално проектирано дъно и термостат, които осигуряват равномерно готвене на ориза от всички страни. Това предотвратява прегоряване или залепване на ориза към дъното на съда. 167 509.00 0.00
Внедряване на продуктова иновация (услуга) и иновация в бизнес процесите посредством придобиване на машини, съоръжения и оборудване, представляващи дълготрайни материални активи (ДМА) - Продължение: След като оризът е приготвен, оризоварката автоматично преминава в режим на задържане на топлината, който поддържа ориза свеж и топъл дори след приключването на процеса на готвене. Тези функции правят оризоварката за суши удобен и надежден инструмент за приготвянето на перфектен ориз за суши. Оризоварката е неразделна част от системата и ще спомогне за внедряване на предвидената иновация. - Суши роботът е автоматизирано устройство, специално създадено за приготвянето на суши - японско ястие, представляващо оризови рула със зеленчуци, сурова риба или морски дарове и други съставки. Суши роботът извършва серия от автоматизирани действия, които включват приготвяне, оформяне и нареждане на сушито на тави или плочи. Предвиден е за напълно автоматично порциониране, оформяне на ориза под формата на правоъгълен пласт и сгъване за приготвяне за готово руло нори маки, готово за рязане и сервиране. Използва технология на оформяне, при която ориза не се сбива и не се увреждат зрънцата. Има възможност за избор на дължина, дебелина и плътността на оризовите пластове. Притежава LCD дисплей с touch панел за лесно управление. Поддържа 7 езика, сред които Английски, Френски, Немски, Испански. Суши роботът е неразделна част от системата и ще спомогне за внедряване на предвидената иновация. - Хладилният дисплей за суши е настолен уред за зареждане на продукти за пълнене на ролите за суши. Проектиран е да поддържа оптимални условия за съхранение, като контролират температурата и влажността, за да запазят свежестта и качеството на продуктите. Хладилният дисплей за суши трябва да поддържа стабилна и ниска температура, която осигурява свежест и безопасност на сушито. Обикновено температурата се държи между 0°C и 5°C. Сушито и продуктите, от които то се приготвя са чувствителни към изсъхване, поради което контролът на влажността в дисплея е важен. Оборудван е с вградена система за контрол на влажността, която помага да се запази свежестта на сушито. При работа с хладилния дисплей за суши е важно да се спазват всички приложими хранителни стандарти и нормативи, за да се осигури безопасността на предлаганата храна и да се избегнат проблеми с хигиената. Предвиденият за закупуване хладилен дисплей за суши е неразделна част от системата и ще спомогне за внедряване на предвидената иновация. - Машина за рязане на суши извършва автоматично рязане на готови ролове суши, като е с възможност за едновременно рязане на 4 хосомаки (малки ролца) с капацитет 2 200 ролца за час или 2 средни ролца с капацитет 1 100 ролца за час. Машина за рязане на суши, също така е с възможност за рязане на готов рол суши на 6 или 8 парчета. Има лесно управление и почистване, като всеки нож може да бъде ремонтиран, а авариен сензор на капака сигнализира за по-добра безопасност при работа. Максималния диаметър на ролцето е Ф 60 мм. Машината за рязане на суши е специализирано оборудване, което може да се използва за автоматично рязане на готови ролове суши на равни парчета с висока прецизност и скорост. Тази машина има вградени остриета и механизми, които позволяват бързо и ефективно рязане на суши без ръчно усилие като се постига бързо и равномерно рязане на роловете. Машината предлага значително улеснение на процеса на приготвяне на суши и може да помогне за повишаване на производителността и качеството на крайния продукт. - Роботът за сервиране, който ще се закупи по настоящия проект е снабден с гласова система с изкуствен интелект, което му позволява да води диалози с клиенти и да презентира новите продукти в ресторанта. Освен това, роботът доставя храна, съдове, салфетки и други, посреща гостите на ресторанта, като ги съпровожда до масата им или до определено място, което искат да посетят. Роботът за сервиране може да достави около 400 ястия или напитки в ресторант за един ден. BellaBot е най-сладкият робот помощник, който ефективно сервира храна, напитки, чинии, носи рекламни материали, стоки и всичко онова, което е в помощ на предприятието. 0.00 0.00
Внедряване на продуктова иновация (услуга) и иновация в бизнес процесите посредством придобиване на машини, съоръжения и оборудване, представляващи дълготрайни материални активи (ДМА) - Продължение второ: Иновативният бионичен дизайн на робота, привлекателна форма, гласов AI, live взаимодействие, изцяло *меню на български език* , плюс много други нови функции означават, че предлага на потребителите безпрецедентно изживяване по време на престоя си в ресторанта. BellaBot отговаря на всички изисквания на HORECA. Гласовата система с изкуствен интелект му позволява да води диалози с клиенти в различни контексти. Нещо повече, когато докоснете ушите или челото му, BellaBot отговаря с различни изражения и гласове. BellaBot предлага високо ниво на безопасност, тъй като е оборудван с 3D сензори и ново модулно шаси. Ако има препятствие, роботът реагира в рамките на половин секунда и безопасно продължава задачите си без сблъсъци. Роботът използва едновременно две SLAM навигационни системи, които гарантират точност и лекота на използване и могат да се адаптират към всяко пространство. Може да се справя с препятствия, без да се налага да ги посочвате. Той избира оптималния маршрут според работната среда. Всеки робот изминава до 73 000 километра в тест за издръжливост! Освен това, след като е напълно зареден, BellaBot може да работи цял ден като може да достави около 400 ястия и напитки в ресторант за един ден. За сравнение един сервитьор може да достави 200-300 ястия за същото време. Сервитьорите могат да отделят цялото си внимание на клиентите, което повишава удовлетвореността на клиентите. Роботът помага за намаляване на разходите и повишаване на ефективността в ресторанта като може да носи големи тави (41 x 50 см), така че на една тава може да се пренася два пъти повече храна, отколкото ако се прави на ръка. Използването на роботи в създадената система, може да осигури по-добър контрол върху качеството и хигиената на приготвеното суши, тъй като роботите могат да работят в стерилни условия и да избегнат човешки грешки. Създадената система за приготвяне и доставка на суши в ресторант се използва по следния начин. В суши роботът постъпват продуктите за подготовка на суши, като оризът се подава от оризоварката, а ролите и продукти за пълнене на ролите за суши се подават от хладилния дисплей за суши. Напълно автоматично суши роботът оформя правоъгълен пласт с ориза и чрез сгъване приготвя готово руло, например нори маки, с плънка доставена от хладилния дисплей за суши. Готовото руло се подава за нарязване на машина за рязане на суши, която го нарязва на предварително зададени бройки и размери. Готовото суши се сервира с робота за сервиране. Със създадената система чрез използването на роботи и съвременно кухненско оборудване се осигурява автоматизирано приготвяне и доставяне директно до потребителите на суши, с оптимизиране на производствените разходи и времена, както и намаляване на човешкия фактор. Съгласно Наръчника от Осло 2018 (Oslo Manual 2018: Guidelines for Collecting, Reporting and Using Data on Innovation, 4th Edition, OECD/Eurostat (2018), © OECD, European Union, 2018) и за целите на настоящата процедура: Иновация е нов или подобрен продукт или процес (или комбинация от двете), който значително се различава от предишните продукти или процеси на предприятието и който е предоставен на потенциални потребители (продукт) или е въведен в употреба от предприятието (процес). Съгласно посочената дефиниция, иновацията внедрявана по настоящото проектно предложение може да бъде определена като иновация от в "Разработване на продукти и бизнес процеси". 0.00 0.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).