Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 63 649 TREES
Български

Programme: Programme "Competitiveness and Innovation in Enterprises" 2021-2027

Planning region: All

Description

YOGI LTD is a medium-sized enterprise at the group level and is engaged in food preparation and delivery activities
With this project,we want to introduce an innovation in our business,namely "The cake with almond flour without sugar and without gluten".The cake has an application in the technical field of food production and more specifically,it refers to a nutritious cake,in the production of which wheat flour and sugar are not used and it does not contain gluten
Our project is aimed at implementing a product innovation that was developed by the company's team and through which we want to offer an alternative healthy product to the market,from the already available cakes that include flour and sugar.The new product is highly healthy and will find application in the food industry.The recipe for the product includes:
Almond flour marshmallows;Fresh blueberry jelly;Coconut butter cream;Blueberry cashew tahini topping
The product has the advantages of not containing wheat flour,sugar and gluten and of good taste

This recipe has been tried and tested by the enterprise during the period 02-11.2023,until optimal results were achieved in terms of quality,which we confirmed with the results of samples provided to an evaluation group of 25 people
For the production of the innovative product,we will buy a line for the production of cakes,which includes 1pc each:
Syrup sprayer
Multi molding station
Transport conveyor
Cake base station
Multi station product charging pump
Cart for cleaning and storage
Tool rack and boxes
The project proposal falls within the scope of ISIS 2021-2027thematic area"Industries for a healthy life, bioeconomy and biotechnologies", priority direction "Biotechnologies with direct application for a healthy lifestyle".With our product, we will introduce a new healthy alternative, with which we will satisfy the needs of customers who do not consume gluten,sugar,white flour and are looking for products with a reduced amount of carbohydrates
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Внедряване на продуктова иновация - производство на "Тортата с бадемово брашно без захар и без глутен", чрез придобиване на оборудване, представляващо дълготраен материален актив (ДМА) - дейността ще бъде извършена чрез закупуване на Линия за производство на торти - 1 брой: С настоящето проектното предложение,ЙОГИ ЕООД ще произвежда и предлага нов иновативен и диетичен здравословен продукт "Торта с бадемово брашно без захар и без глутен",съответстващ на тематичната област на ИСИС „Индустрии за здравословен живот, биоикономика и биотехнологии", приоритетно направление "Биотехнологии с пряко приложение за здравословен начин на живот". Безглутеновата торта ще приготвяме по иновативен начин като няма да се влага пшенично брашно или глутен. То ще бъде заместено от брашно от бадеми и фибри, чиято комбинация ще допринесе за запазване на атрактивния външен вид на изделието. По този начин се намалява приемът на преработен продукт и бяло брашно, както и на глутен. Намаляването на приема на бяло брашно има силно здравословен аспект за намаляване на теглото и увеличаване на тонуса. Счита се, че бялото брашно, бялата захар и бялата сол са трите съвременни бели отрови в обществото ни. Липсата на бяло брашно и захар прави продукта подходящ за лица, страдащи от хипертония, диабет, затлъстяване, епилепсия и други. Липсата на вложено пшенично брашно прави продуктът напълно подходящ и за здрави хора и такива, стремящи се към по-здравословен начин на живот.В състава се включва бадемово брашно, което е здравословен заместите на традиционното. То придава и отличителния и апетитен вкус на изделието. Внедряваната иновация представлява новост на световно ниво, като значително превъзхожда съществуващите алтернативни решения в света В състава на продукта няма глутен. Глутенът е протеин, който се съдържа в зърнени храни като пшеница, ечемик, ръж и в кръстоската между пшеница и ръж, наречена тритикале. Глутенът се състои от два белтъка: глиадин и глутенин. Те изграждат около 80% от белтъка в житното зърно и са главната причина за развитието на глутенова непоносимост. В много от полуготовите или готови храни се добавя глутен,за да се подобрят вкусовите им качества. Това води до неосъзнато и неконтролирано консумиране на глутен и създава риск от глутеново пренасищане. Глутеновата непоносимост е една от най-често срещаните алергии към днешна дата. Липсата на глутен в продукта го прави подходящ за лица, страдащи от непоносимост към глутен,лица със стомашно-чревни заболявания,автоимунни заболявания,анемия и др. Технологичните свойства на глутена за слепване на съставките са успешно заменени от употребата на други вещества и в състава на тортата В продължение на 10месеца в нашия цех, работна група от колектива ни извършва различни проби и комбинации на съставките (общо 15) за разработване на състав на новия продукт - “Тортата с бадемово брашно без захар и без глутен” и стигнахме до извод, че проби с номера 7, 10 и 14 бяха подходящи за тестване от оценители - представители на целевата група клиенти. След проведения тест на оценителна група от 25 човека заключихме, че проба №14 е с най-добри оценки по показателите-цвят на продукта, мирис, вкус, външен вид, консистенция на блата, консистенция на крема и сладост и е подходяща за включване в масово производство Изготвената от нас рецепта включва: 1.Блатове 2бр: Бадемово брашно-400гр, Сусамово олио-200гр, Тамаринд-100гр, Ксилитол-200гр, Хуск-20гр., Мая-10гр 2.Желе: Пресни боровинки-200гр, Ксилитол-100гр, Агар-агар- 2с.л 3.Кокосов Крем: Кокосово масло-150гр, Кашу-300гр, Камбуча-200гр, Какаово масло-150гр, Ксилитол-150гр 4.Топинг: Тахан от кашу-250гр, Ксилитол-100гр, Какаово масло-50гр, Кокосово масло-50гр, Боровинки-200гр 5.Сироп за сиропиране: Смлени боровинки-200гр, Вода-80гр За успешното внедряване на иновативния продукт се предвижда закупуване на последно поколение Производствена линия, която включва по 1брой: -Пулверизатор за сироп -Мулти станция за формоване -Транспортен конвейр -Базова станция за торти -Помпа за зареждане с продукт на мулти станцията -Количка за почистване и съхранение -Стелаж и кутии за инструменти С новото оборудване ще приготвяме тортата от изпичането на блатовете чак до замазването на тортата с топинга от тахан от кашу и боровинки 645 000.00 0.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).