Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 63 649 TREES
Български

Programme: Programme "Competitiveness and Innovation in Enterprises" 2021-2027

Planning region: All

Description

The main activity of Canela 2011 is related to managing a chain of food and entertainment establishments under the trade name "Raffy Bar Gelato." The chain operates in Sofia, Plovdiv, Blagoevgrad, and Burgas through its own outlets and a franchise system. The concept of the establishments is a symbiosis of modern design, fusion cuisine, and attractive locations. With the implementation of the current project, the focus will be on product innovation - a Technological Pizza Production Line - developed in-house by the candidate. By carrying out the planned activities in the project proposal for the purchase of a technological pizza production line, the project's overall goal will be achieved. The purchased equipment will be fully compliant with the principle of "no significant harm" to the environment. The project's implementation will provide Canela 2011 Ltd with the opportunity to implement product innovation, resulting in increased innovation capacity and competitiveness.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Внедряване на продуктова иновация - Технологична линия за производство на пици, чрез закупуване на високотехнологично ДМА: С реализиране на проектното предложение, КАНЕЛА 2011 ООД ще предложи нова иновативна Технологична линия за производство на пици, защитен с Заявка за регистрация на полезен модел с Входящ номер: BG/U/2023/5920 дата на заявяване: 06.12.2023, решение за регистриране на полеззен модел с рег.№ 4665 с дата на подаване и приоритет от 06.12.2023 г. и обхват на правна закрила, определен от първоначалните претенции. В практиката е широко известно производството на пици, при което се използват готови замразени блатове, които след като се отпуснат за десетина минути се гарнират по желание и се изпичат в конвектомат без пара или на обикновена фурна на 200ºС за 5 минути. При производството на тестени полуфабрикати и при тяхното интензивно замразяване, обикновено продуктите директно се поставят във фризера, което изисква значителен разход на енергия за достигане на необходимата криоскопична температура в средината на изделието. Освен това, осъществяването на операциите – транспортиране на замразените изделия от фризера до пакетажното помещение, пакетиране и експедиция, обикновено се извършват при стайна температура, което води до размразяване на повърхностните слоеве на замразените изделия. Това от една страна води до нарушаване на външния им вид и на потребителското им качество, и от друга страна – до съществено намаляване на срока им на съхранение. Технологична линия за производство на пици, която осигурява охлаждане на заготовката за пица преди нейното замразяване, за подпомагане на проникването на студа в продукта и намаляване на разходите на време и енергия решава поставения проблем. За пазарната реализация на иновативния продукт е необходимо да бъде въведена в експлоатация изцяло нова Технологична линия за производство на пици състояща се от тестомесачка, която е функционално свързана с тестоотделител с регулиране и тестоокръглител, функционално свързан с втасвател, който е функционално свързан с плюсова хладилна камера и с машина за разточване и аранжиране на пица, като в цялото помещение се регулира температурата и влагата за постигане най-добрия резултат. Машината за разточване и аранжиране на пица от една страна е функционално свързан с машина за стъргане на сирена, с колбасорезачка и със зеленчукорезачка, а от друга страна с тунелна пещ. Тунелната пещ е последователно и функционално свързана с шоков охладител, комбинирана вакуум машина и минусова хладилна камера. Предимство на създадената линия е, че е опростена и лесна за обслужване, като осигурява производство както за малки семейни заведения, така и серийно производство за големи търговски вериги, при намалени разходи на време и енергия. Предимство на Технологична линия за производство на пици, съгласно полезния модел е, че се предлага здравословен продукт. Това се дължи на двойния цикъл на втасване в специализиран уред при контролирана влага и температура в помещението, като развива напълно ферментацията и продукта е лек за консумация и усвояване от храносмилателният тракт на човека. Ръчната обработка на тестото, правят продукта разпознаваем по вид и вкус. Така произведенат пица е с характерните “балончета “ или “ шупли “ които се образуват в момент на печене, борд в края на пицата, хрупкав вкус, занаятчийски цялостен вид. За пазарната реализация на иновативния продукт е необходимо да бъде въведена в експлоатация изцяло нова Технологична линия за производство на пици, която да обезпечи процесите при приготвянето на продукта месене на тесто, формоване на тестото, втасване, охлаждане, разточване, аранжиране, изпичане, шоково замразяване, опаковане и съхранение. Планираното оборудване е необходимо за внедряване в производството и пазарната реализация на иновативния продукт, като е съобразено с капацитетните възможности на наличните помещения в базата на дружеството и са осигурени всички останали ресурси, вкл. компетентен персонал. Дейността ще допринесе за внедряване в производството на иновативен продукт. 490 194.00 0.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).