Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 60 111 TREES
Български

Programme: Programme "Competitiveness and Innovation in Enterprises" 2021-2027

Planning region: All

Description

The activity of MILETE EOOD is the production of chocolate products in the city of Sofia. With the implementation of the current project, emphasis will be placed on the implementation in the production of an innovative product "New composition of chocolate". Through the implementation of the activity envisaged in the project proposal, an assembly line for the production of chocolate will be purchased, thereby achieving the overall goal of the project, namely providing focused support to Bulgarian enterprises for the implementation of product innovations in the thematic areas of the Innovation Strategy for intelligent specialization 2021-2027 (ISIS) The purchased equipment will fully comply with the requirements of the principle of "not causing significant damage" to the environment. The implementation of the project will provide "MILETE EOOD" with the opportunity to implement a product innovation (innovative chocolate), falling within the thematic area of ISIS "Clean technologies, circular and low-carbon economy", sub-area "Technologies for efficient use of resources, to reduce the content of hazardous substances, to use alternative raw materials and materials, to extend the life of products and their use in other productions and services". As a result of the completed project, the innovative capacity and competitiveness of our established enterprise will increase.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Внедряване на продуктова иновация посредством придобиване на поточна линия за производство на шоколад: Предвижда се в рамките на дейността да бъде закупени и въведени в експлоатация: Поточна линия за производство на шоколад - 1 бр. Новата поточна линия ще осигури внедряването в производството на продуктова иновация "Иновативен шоколад" , който представлява подобрен по състав продукт, различен от останалите произвеждани шоколади досега. "Иновативният шоколад" ще бъде с богати вкусови качества, нискокалоричен, в пряка полза на хората. Към момента част от дейността на фирмата е свързана с производството на шоколад и шоколадови изделия, но те не са с достатъчно добри вкусови качества и не отговарят на съвременните изисквания на потребителите. В тази връзка МИЛЕТЕ ЕООД разработи продуктова иновация "Състав на шоколад" , която представлява подобрени вкусови качества на шоколада, като в новия състав на иновативния продукт се включва Изразеното предимство на "Иновативния шоколад", съгласно полезния модел е, че представлява продукт с висока биологична стойност, приятен изразен характерен вкус и аромат, както и с ниско енергийно съдържание. Освен това, добавянето на съставки с напълно натурален, биологичен произход го правят една полезна храна. Така произведеният шоколад ще бъде с високо съдържание на антиоксиданти и фибри, с богато съдържание на растителни протеини, мазнини, въглехидрати, захари и витамини. За пазарната реализация на иновативния продукт и неговото производство е необходимо да бъде въведена в експлоатация изцяло нова "Поточна линия за производство на шоколад", която да обезпечи процесите за мелене, пресяване, конширане и темпериране на продукта "Иновативен шоколад". Планираното оборудване е необходимо за внедряване в производството и пазарната реализация на иновативния продукт, като е съобразено с капацитетните възможности на наличните помещения в базата на дружеството и са осигурени всички останали ресурси, вкл. компетентен персонал. Дейността ще допринесе за внедряване в производството на иновативен продукт. В допълнение, настоящият проекта ще доведе и до внедряване на иновативна технология в допълващ бизнес процес, насочен към разработване на продукти и бизнес процеси. Предвид предмета на иновативната идея и иновативният продукт, който е собствена разработка на кандидата, предпоставя въвеждането на допълнителна дейност, която се изразява в идентифициране на точните пропорции на произвеждания шоколад (различните вариации и предпочитания на клиентите), разработване и адаптиране на същия към модерната и свръхтехнологичната производствена линия за производство на шоколад, която се въвежда в производството на предприятието. Тази поддейност ще се осъществява паралелно с основната дейност (внедряване на продуктова иновация), тя е неразривно свързана с нея, като за нейната реализация ще отговаря специализиран и подготвен екип, компетентен в областта на високите технологии и хранително-вкусовата промишленост. До момента разполгаме с няколко такива служители, но за целите на крайната реализация на проекта и внедряването на допълващата процесна иновация, ще наемем допълнителни експерти в тази област. 711 500.00 0.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).