Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 55 211 TREES
Български

Programme: Home Affairs

Planning region: All

Description

This project proposal for the implementation of social service "Providing hot meals - 2016 - 2019" has been prepared on the basis of the Social Assistance Act and its implementing Rules and the Municipal Development Plan of the municipality of Slivnitsa 2014 – 2020 where the following social trends were reported: Priority: Improving the quality of social services and integration of socially excluded and minority groups; Measure: Keeping the quality and creating new social services in the municipality; Activities: Expanding and improving the quality of the existing social services in the municipality: personal assistant, social assistant, home assistant, home care, social kitchen.
The main target group of the project:
1.Individuals and families monthly supported under the terms and conditions of Article 9 of IRSAA;
2.Persons with proven lack of income and relatives to care for them;
3.Single people and families receiving minimum pensions for retirement age; disability; pensions not related to the work activity;
4. Families and lonely retired people who have low incomes and suffer severe material deprivation.
Additional target group of the project:
1.Individuals and families supported by Decree № RD / 07-5 since 2008 .;
2.Individuals and families received a one-time aid by Article 10 of ZSPD;
3. Individuals and families received in 2015. and / or 2016. one-time or monthly benefits for prevention and reintegration, raising the child by
relatives and foster families under the terms and conditions of IRCPA.
The project will be implemented through activities and measures to achieve the planned results in the proposal as follows:
1.Organization and project management; Forming beneficiaries; Providing hot meals to 500 individuals of the target groups;
2.Preparation of an invitation and contract for direct award under Article 20, paragraph 4, item 3 of PPL food supply;
3.Implementation of accompanying measures;
4. Information and publicity.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Определяне на целевите групи: Създаване на организация за управление на проекта и ангажиране на екипа за управление. Успешно реализиране на всички дейности по проекта във времевия график и отчетени съгласно изискванията на УО. Сформирана е комисия, в която е включен представител на дирекция "Социално подпомагане" - Сливница, която определи целевите групи съгласно представена информация от Д"СП" - Сливница също и конкретните бенефициенти. Дейността включва изпълнението по цялостната организация и управление на проекта, а именно: 1. Определени са задълженията на членовете на екипа. 2. Осъществяване на мониторинг и отчетност на изпълняваните дейности и извършените разходи. 3. Анализиране напредъка на проекта и постигането на предвидените резултати. 4. Съхраняване на проектната документация, съгласно изискванията и правилата на процедурата. 5. Сформиран е екип за организация и управление на проекта, като типове позиции и брой хора: Ръководител проект; Координатор; Счетоводител. Община Сливница ще използва опитния и квалифициран персонал на Домашен социален патронаж за подпомагене осъществяването на дейностите по проекта. Това ще гарантира постигане на очакваните резултати от предоставянето на социалната услуга "Осигуряване на топъл обяд в община Сливница" и осъществяване на целите на проекта. В обхвата на настоящия проект ще се включат, - лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл.9 от ППЗСП - 21 бр.; - лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях - 19 бр.; - самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии - за осигурителен стаж и възраст; за инвалидност; пенсии несвързани с трудовата дейност - 20 бр. - семейства и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи и не могат да се издържат с тези доходи и имуществото си. Неполучен топъл обяд, който отговаря на сроковете и условията за съхранение, ще бъде разпределян на следните допълнителни целеви групи: - Лица и семейства, подпомагани по Наредба № РД/07-5 от 2008г.; - Лица и семейства, получили еднократна помощ по чл.10а от ЗСПД; - Лица и семейства, получили през 2015г. и/или 2016г. еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства по реда и условията на ППЗЗД. Община Сливница разполага с възможност за предоставяне на готова храна в дома на потребителя. Това ще се уточни поотделно с всеки потребител, като ще се вземат в предвид собственото желание на лицето, неговите физически възможности, отдалечеността на дома на лицето до столовата. Основната цел е максимално задоволяване на потребностите от храна на потребителите и постигане качество на услугата. 0.00 0.00
Закупуване на хранителни продукти: Община Сливница има готовност и стартира дейността по предоставяне услугата "Обществена трапезария" на 500 потребители, считано от 01.04.2018г. Приключена е процедура на пряко договаряне по чл.18, ал.1, т.13 от ЗОП. Предмет на поръчката е „Приготвяне на топъл обяд по предварителна заявка на Община Сливница“, във връзка с договор „Осигуряване на топъл обяд в община Сливница“, №BG05FMOP001-3.002-0198-C02 по операция 2014BG05FMOP001-3.002 „Осигуряване на топъл обяд 2016-2020“ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, финансиран от Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица с изпълнител СНЦ „Национална агенция за защита на пациента“. Изискванията към изпълнителя са: 1. Изпълнението на поръчката следва да бъде в съответствие с изискванията на приложимото общностно и национално законодателство. 2. Изпълнителят трябва да притежава технически възможности и персонал с необходимото образование и квалификация за изпълнение на поръчката. 3. Порциите, следва да са съобразени с дневните форми на хранене и със специфичните потребности на потребителите, ползващи услугата топъл обяд. 4. Доставката на готовата за консумация храна е необходимо да включва супа, основно ястие и хляб. 5. Доставяните храни следва да са приготвени с качествени продукти с доказващ произход, да отговарят на нормативно установените изисквания за качество и за безопасност при употреба от крайните потребители, да отговарят на санитарните, ветеринарно – санитарните , хигиенните и други норми, установени от действащото в Република България законодателство и на приложимите нормативни актове на органите на Европейския съюз, и/или на издадени от специализирани държавни контролни органи в съответствие с нормативните изисквания. 6. Доставчикът следва да осигури ежедневно по една порция от всички храни с цел осъществяване контрол по изпълнението, вземане на съответните проби и т.н. 7. Ежедневно да се доставят заявените порции храни в съдове и опаковки за еднократна употреба, разрешени за контакт с храни. 8. Доставяната храна трябва да отговаря на следните изисквания: - Да е висококачествена, пълноценна и безопасна, като отговаря на всички изисквания на националното и европейско законодателство в тази насока; - Да се приготвя в обекти, регистрирани по чл. 12 от Закона за храните; - Да е приготвена от хранителни продукти, които отговарят на изискванията, предвидени в нормативните актове по т.7.1. 9. Годност (правоспособност) за упражняване на професионалната дейност на участниците: Община Сливница стриктно ще изпълни изискванията за прозрачност, икономичност, ефикасност и ефективност при разходване на средствата за закупуване на хранителни продукти. Съгласно приложена от партньорската организация декларация Приложение IIа - проведена процедура по ЗОП с Уникален номер на обществената поръчка в РОП –20180301-00846-0045 и № на договор с избран изпълнител о-№21 от 30.03.2018г. 593 834.50 570 419.88
Осигуряване на топъл обяд: Доставките на готовата храна ще се осъществява всеки работен ден от седмицата, на посочения пункт от общината, а именно до Домашен социален патронаж /ДСП/ гр. Сливница ул.”Хаджи Димитър” № 6 за времето от 7:30 часа до 8:30 часа. Избраният изпълнител разполага с регистрирана „Кухня майка с дейност кетъринг“ с адрес гр. Асеновград, бул. „България“ №77. Разполага със следните помещения – кухня, склад, умивалня, помещение за опаковане, хладилни камери 100 куб. м. и 45куб.м. Кухнята е обзаведена със следните професионални уреди: конвектомати, пароварилен казан, електрически скари, секция газови котлони, фритюрници, печка с фурна, картофобелачка, зеленчукорезачка, месачка и миялни машини за амбалаж и посуда. Персонала на фирмата е от 9 лица - Главен готвач 2 - Помощник готвач 1 - Помощник кухня 1 - Снабдител 1 - Разнос 1 Изпълнителя има лицензиран специализиран транспорт. Начина на предоставяне: лицата получават в сградата на ДСП топлият обяд за в къщи , а на трудно подвижните, хора в неравностойно положение и потребителите от селата се носи по домовете. За разнасяне на храната се използват 2 автомобила на ДСП гр.Сливница. Общината е организирала доставката по селата, като е определила два лъча както следва: - Сливница, Алдомировци, Извор, Бърложница, Радуловци и Драготинци - Сливница, Гълъбовци, Гургулят и Ракита Средствата за изпълнение на дейността са определени, като единна ставка в размер на 5 % от разходите за закупуване на хранителни продукти. Заложените средства ще се изразходват за режийни, административни и транспортни разходи. Към новата версия на договора се прибавя документация относно капацитета на партньорската организация за предоставяне на услугата, както следва: - Договор за изпълнение на обществена поръчка с предмет: „Приготвяне на топъл обяд по предварителна заявка за Община Сличница, във връзка с договор „Осигуряване на топъл обяд в Община Сливница“ с No BG05FMOP001-3.002–0198-С02 по операция 2014BG05FMOP001-3.002 “Осигуряване на топъл обяд 2016 – 2020 по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, финансиран от Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.“, с No 21/30.03.2018 г., с изпълнител СНЦ „Национална агенция за защита на пациента“. - Договор за приготвяне и пакетиране на храна между „РХ5“ ЕООД и СНЦ „Национална агенция за защита на пациента“ от 05.06.2016 г.; - Анекс 2 към Договор за приготвяне и пакетиране на храна между „РХ5“ ЕООД и СНЦ „Национална агенция за защита на пациента“ от 02.06.2017 г.; - Удостоверение за регистрация по чл. 12 от Закона за храните No 01569/06.07.2016 г. на „РХ-5“; - Описание на кухня – майка; - Удостоверение за регистрация на заведение за обществено хранене No 01822/19.04.2018 г. на Кухня – майка с дейност кетъринг. 29 691.73 52 472.25
Предоставяне на съпътстващи мерки: Съпътстващите мерки ще се осъществяват чрез: - Консултиране на потребителите на услугата за достъпа до здравни и образователни услуги. - Съдействие и подпомагане на бенефициентите за ползването на административни общински услуги. - Консултиране за ползването на други социални услуги, предоставяни на територията на община Сливница. - Запознаване на потребителите за ползване на социални услуги финансирани от ЕСФ. - Надграждане и усъвършенстване на вече предоставяните социални услуги в общността, предоставяни на територията на община Сливница. 29 691.72 29 692.25

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).