Закупуване на хранителни продукти: Закупуването на хранителните продукти ще се осъществи чрез провеждане на открита процедура по реда на ЗОП по 2 обособени позиции: ОП 1 “Доставка на месни продукти, риба, млечни продукти, тестени изделия, плодове и зеленчуци, пакетирани храни, мазнини, подправки“ и ОП 2 „Доставка на захарни изделия и преработени зеленчуци“. Обособена позиция 2 е предназначена за изпълнение от специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания, в съответствие с изискванията на чл. 16г, ал. 2 от ЗОП. Доставките на хранителните продукти ще са два пъти в работната седмица, а на хляб – всеки работен ден.
Общите изисквания към доставяните храни са:
- да са опаковани и/или пакетирани и етикирани на български език съгласно българската нормативна база в областта на храните;
- да се придружават от документи доказващи техния произход (търговски документ) и безопасност (здравни документи) и първични финансови документи (стокова разписка, приемо-предавателни протоколи, фактури, кантарни бележки, товарителници и др.);
- документа за произход при всяка доставка, в който да има информация за вида, количеството, партидата към която принадлежи храната (партиден номер – L), обект/фирмата производител на храната. При храни с произход предприятия от ЕС или внос, в документа се вписва и страната на произхода на храната.
- при доставките да се прилагат и други документи на български език, доказващи качеството и безопасността на съответните партиди храни;
- дейността на доставчиците да отговаря на изискванията към всички етапи на производство, преработка и дистрибуция на храни; условията и реда за производство и търговия с храни; правилата за извършване на официален контрол от органите за държавен здравен контрол предвидени в Закона за здравето, Закона за храните, Закона за ветеринарно – санитарен контрол, Закона за защита на растенията и неизброените нормативни документи имащи отношение към качеството и безопасността на храните.
- хранителните продукти, да са в начален срок на годност.
Типовете хранителни продукти за приготвяне на топлия включват: мляко и млечни продукти, месо и месни продукти, риба и рибни продукти, яйца и яйчни продукти, хранителни мазнини, пресни и преработени плодове и зеленчуци, зърно и продукти от неговата преработка, нишесте, захар и захарни изделия.
|
166 704.00
|
87 198.43
|
Предоставяне на съпътстващи мерки: Община Бяла Слатина ще изготви насоки за балансиран режим на хранене и ще предостави консултации с цел намаляване социалното изключване и справяне с извънредни ситуации. Също така, лицата от целевите групи, съобразно своите потребности, ще бъдат консултирани за ползване на други социални услуги, предоставяни на територията на общината и насочвани към дирекция „Социално подпомагане“ гр. Бяла Слатина за отпускане на социални помощи и предоставяне на социални услуги, в това число и такива, финансирани със средства по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. Целевите групи ще бъдат информирани за възможностите за подпомагане на достъпа до здравни и образователни услуги. |
0.00
|
0.00
|