Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 56 779 TREES
Български

Programme: Asylum, Migration and Integration Fund

Planning region: All

Description

This project proposal will provide an opportunity for employees in VIMAR LtD, project promoter and Vintage Rest Ltd partner to acquire new or expand their knowledge and skills by acquiring professional qualifications (KP) and key competencies (CC). The training staff will increase and adapt their skills to the actual needs of VIMAR LtD and Vintage Rest Ltd. This will facilitate their adaptation to working conditions and will create an opportunity for better career development, increase their PC and their knowledge abroad In the long term, by providing employees with the opportunity to acquire new or improve their professional knowledge and skills, the project will provide prerequisites for continued employment and will improve the quality of life of the persons in the target group. The achievement of the set goals and results The project will be implemented through the following activities:
1. Providing training to acquire or enhance the KP of employees in VIMAR LtD and Vintage Rest Ltd.
2.Course to acquire CC 2 of employees in VIMAR LtD and Vintage Rest Ltd.
The current project provides access to high quality training for employees, which in turn will lead to better career development opportunities, employment protection and prevention of the risk of exclusion of vulnerable groups on the labor market (people with secondary and lower education ) Increase the productivity of the labor and hence the quality of life. The project provides the opportunity for the employees to participate in trainings, which will be carried out according to the modern training tendencies and besides the acquisition of KP and language competencies, will The quality of training will invariably contribute to meeting the needs of the candidate and partner company for building a knowledge-based economy and developing the potential of the employees, which is part of the VIMAR LtD and Vintage Rest Ltd.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Провеждане на обучения за придобиване и/или повишаване на професионалната квалификация на заетите лица във Вимар ООД и Винтижд Рест ООД: Дейността цели за част от заетите лица във Вимар и Винтидж Рест да се проведат обучения по професионална квалификация, които са в съответствие с дейността на кандидата и партньора и са за следните заемани в двете дружества длъжности: 1.За част от заетите лица, назначени на длъжност „работник кухня“ и „сервитьор“ – общо 58 л. се предвижда обучение по професия „Готвач“ с код на професията: 811070, специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“ с код на специалността: 8110701. В обучението са включени 20 от заетите лица във Вимар и 38 от заетите лица във Винтижд Рест. Тази професия е необходима за повишаване качеството на обслужване при кандидата и партньора, като освен с технологиите на работа в кухнята и със спецификите на ястията, ще се повиши конкурентоспособността на обучените на пазара на труда. Основна цел на обучението по професията "Готвач" е придобиване на знания и умения за производство на кулинарна продукция и напитки. След завършване на обучението по професията обучаваният трябва да умее да: - прилага технологията за производство на кухненска продукция; - оперира с машини и съоръжения в ресторантьорството. 2. За част от заетите лица, назначени на длъжност „сервитьор“ и на длъжност „барман“ – общо 44 л. се предвижда обучение по, специалност „Обслужване на заведения в общественото хранене“ с код на специалността: 8110801. В обучението са включени 23 от заетите лица във Вимар и 21 от заетите лица във Винтидж Рест. Основна цел на обучението по професията "Сервитьор-барман" е подготовка на обучаваните за реализация в сферата на хотелиерството и ресторантьорството. След завършване на обучението по професията обучаваният трябва да: - прилага технологията на туристическото обслужване; - оперира с машини и съоръжения в ресторантьорството; познава икономиката в ресторантьорството. 3. За част от назначените на длъжност „ работник кухня “ – 7 л., „помощник-готвач“ – 1 л. и „ готвач“ – 2 л. във Вимар ООД - общо 10 л. се предвижда обучение по професия „Хлебар – сладкар“ с код на професията: 541030, специалност „Производство на сладкарски изделия“ с код на специалността:5410302.. След завършване на обучението по професията обучаваният трябва да: - познава задължителната технологична документация за всяко изделие; - характеризира основните етапи от производството на изделието и технологичната им последователност, описва същността на технологичните процеси и операции, посочва техните параметри и показатели, разчита технологичните им схеми; - класифицира основните суровини и материали, характеризира техните свойства, анализира и оценява качеството им и посочва възможностите за употребата им; - изработва различни видове изделия, спазвайки технологичната документация за всяко от тях; декорира и оформя изделия, придавайки им добър естетически вид. Заложената сума за обученията в бюджета на проекта е в съответствие с максимално допустимата стойност на безвъзмездната финансова помощ за един обучаем за придобиване на професионална квалификация за втора степен, посочени в Условията за кандидатстване - 1200 лв. Професионалните обучения са от втора степен, с продължителност не по-малка от 660 учебни часа, от които броя на учебните часове, предвидени за практическо обучение са не по-малко от 60 на сто от общия брой часове за изучаване на учебните предмети или модули от отрасловата и специфичната професионална подготовка при придобиване на втора степен на професионална квалификация. Учебните часове ще се осъществяват в съответствие с изискванията на Закона за професионалното образование и обучение (ЗПОО), наредба № 44 от 9 януари 2012 г. за придобиване на квалификация по професията "хлебар-сладкар", наредба № 7 от 4 декември 2006 г. за придобиване на квалификация по професия "сервитьор-барман", наредба № 15 от 24 септември 2004 г. за придобиване на квалификация по професия "готвач", както и в съответствие с Рамковите програми и чл. 29, ал.2, т.2 от ЗПОО. 134 400.00 135 600.00
Провеждане на обучения по ключови компетентности на заетите лица във Вимар ООД и Винтижд Рест ООД: С цел по-добра професионална реализация и в съответствие с длъжностните изисквания на заеманите длъжности част от лицата, които е предвидено да преминат обучение по професионална квалификация ще бъдат обучени и по чужд език. За част от заетите лица във Вимар ООД и Винтижд Рест ООД се предвижда да се проведат обучения по ключова компетентност 2 „Общуване на чужди езици” – английски език, което е в съответствие с дейността на кандидата и партньора и е за следните заемани в двете дружества длъжности: За кандидата Вимар ООД за длъжност салонен управител – 1 лице, сервитьор – 19 лица и барман – 4 лица от целевата група; За партньора Винтижд Рест ООД за длъжност салонен управител – 2 лица, хост/еса – 1 лице, сервитьор – 17 лица и барман – 4 лица от целевата група. Общият брой на лицата от целевата група по проекта, включени в обучение по английски език е 48. . Изпълнението на дейността ще позволи укрепването на капацитета на служителите на Вимар ООД и Винтижд Рест ООД, необходим за изпълнението на ежедневните им служебни задължения, както и ще спомогне за тяхната увереност по време на общуването с чуждоезични клиенти на ресторантите, собственост на двете дружества. С осъществяването на това обучение се цели подобряване на комуникативните умения по английски език, което ще спомогне на служителите, включени в целевата група по проекта на Вимар ООД и Винтижд Рест ООД да придобият ключови компетенции за свободна и ефективна комуникация с чужденци. 33 600.00 33 600.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).