Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 55 321 TREES
Български

Programme: Maritime and Fisheries Programme

Planning region: All

Description

R N Hop Ltd. is a newly established company at the end of 2017 with the entrepreneurial idea of implementing research and development activity in the field of technical sciences and, in particular, in the development of gluten-free dough and sugar products. The main goal is to be researched, described and documented through technological analyses, the developed production processes of gluten-free baking, identifying a successful model to solve a specific social problem through a sustainable business. The realization of the entrepreneurial initiative will be fulfilled in a priority sector of the National Strategy on SME Promotion M72-Scientific research and development. At the same time, the project will be implemented in the ISSS thematic area-“Industry for Healthy lifestyle and BioTech” in the part “Methods for clean production, conservation and reaching the final consumer of specific Bulgarian products and elements”.
The initiator of the idea combines prioritized criteria of the procedure being a female entrepreneur, aged over 50 and under 64 at the date of application.
With the given opportunity to apply for and receive a subsidy under this procedure, is planned to be provided the necessary resources for the realization of the entrepreneurial idea goals by:
- gathering of a highly qualified team of specialists for research and development of various manufacturing technologies for gluten-free products, with preserved qualitative indicators of healthy and ecological life for the consumers and the environment;
- ensuring the necessary material and technical base and highly-analytical equipment;
- development of a platform for assessment, sensory analysis and feedback from reference groups on the technologies developed.
The accomplishment of the project activities will lead to a successfully realized entrepreneurial idea and the expected results for research and development of vital technologies with guaranteed stable economic growth and sustainable employment.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Дейност 1. Реализиране на пазара на предприемаческата идея - 1.1. Сформиране на екип от специалисти в сферата на предприемаческата идея.: Дейност 1 включва 1.1. Сформиране на екип от висококвалифицирани специалисти. Дейността е разработена с оглед задоволяване на предприемаческата нужда от човешки ресурс. Изпълнението ще стартира през 2 проектен месец Период на изпълнение - 12 месеца Към настоящия момент предприятието се състои само от предприемача и управителя-съдружници. За реализирането на предприемаческата идея ще са необходими допълнителни експерти с подходящият опит и квалификация за реализиране на предприемаческата идея. За изпълнението на целите на настоящия проект кандидатът предвижда сформирането на екип от висококвалифицирани експерти с общ професионален опит близо 70 години в областта на научно изследователската и развойна дейност в областта на технологиите в хранително-вкусовата промишленост - областта, в която попада избраният за разработване сектор на производството на безглутенови и други полезни печива. Включването в екипа на трима експерти, съвместно с предприемача, ще гарантира компетентни решения при различните етапи от разработването на прецизни, екологосъобразни и безотпадни технологии за производството на качествени и полезни и безглутенови печива, както по съдържание, така и по техническо изпълнение, със съпоставимо ниска себестойност и крайна цена за потребителите. Гаранция за успешната реализация е участието на експертите в разработването на близки по същност проекти, финансирани от Селскостопанската академия, към Института по криобиология и хранителни технологии: Проект № АИХТ 79 – „Нови суровини, методи и технологии за производство на безопасни и здравословни храни и напитки” - “Методи за получаване на ечемично и овесено брашно, обогатено с бета-глюкани за хранителната промишленост”; Проект № АИХТ 105–”Традиционни, усъвършенствани и нови храни, напитки и технологии” - „Метод за приготвяне на здравословен хляб с кисела закваска от пшеница, ръж, овес, ечемик и тритикале”; Проект № ХТАИ 126 “Качествени и здравословни храни и напитки“ - „Методи за получаване на хляб с ниско съдържание на глутен, безглутенов хляб и високо белтъчен - тип „диабетичен“ Екипът ще бъде създаден в рамките на изпълнението на проектното предложение от: - Проф. д-р Габриела Маринова, мажоритарен собственик в качеството си на предприемач, притежава над 43 години професионален опит в предприемаческата идея. Ще организира цялостната дейност по изпълнението на предприемаческата идея. - Доц. д-р Иванка Петрова - експерт, Магистър Инженер-химик, Доцент, Доктор, с над 15 години изследователска и научна дейност и професионален опит в Института по криобиология и хранителни технологии. Ролята й в реализирането на предприемаческата идея ще е възлова. Ще участва активно в разработването на безотпадните технологии, чрез качествен и количествен контрола на суровините и тяхното съчетание. - старши експерт Татяна Хараламбиева - Магистър Инженер-химик, с над 10 години научноизследователски професионален опит в ИКХТ, в съответствие с предприемаческата идея. Ще участва в прецизирането по отношение на съставките в количествено и качествено съотношение в разработващите се технологии на база анализи на обследвани междинни резултати от проучвания. Подборът на експертните лица в екипа е извършен след прецизиране на притежаваните образователно - квалификационно равнище и професионален опит в сферата на предприемаческата идея и резултата, който трябва да се постигне при реализирането й. Посочени са поименно в т. 9. "Екип" от формуляра за кандидатстване, с подробно описани квалификации, професионален опит, заетост в рамките на изпълнение на проектното предложение и функции в реализирането на предприемаческата идея. Кандидатът планира наемането на допълнителен помощен персонал при необходимост и при поемане на голям брой поръчки и възлагане на изработване на нови технологии, които не са обект на оценка. Кандидатът гарантира изпълнение на ангажимента за запазване на работните места, поет с разписване на проектното предложение, съобразно изискванията в Условията за кандидатстване. 42 847.20 39 634.66
Дейност 1. Реализиране на пазара на предприемаческата идея - 1.2. Техническо обезпечаване на дейностите по реализиране на предприемаческата идея.: Дейността е разработена с цел осигуряване на материално-техническа база за извършване на научни изследвания и развойна дейност в областта на разработване на технологии за производството на безглутенови печива - хлебни, тестени, макаронени, захарни и други полезни такива. Изпълнението ще стартира през 1 проектен м. Период на изпълнение - 12 месеца. Научноизследователската и развойната дейност, плод на предприемаческата идея, налага прилагане на най-новите технически средства и съвременна апаратура в избраната за разработване сфера. Висококвалифицираният и опитен екип, доказал своите спообности в не един подобен проект не е достатъчен за успешната реализация на предприемаческата идея. За постигане на максимално точни технологични резултати с високо качество, очаквани от съвременният производител-потребител, трябва да се подсигури подходяща среда и технически средства. Като новосъздадено дружество, кандидатът не разполага с материално-техническа база за реализирането на предприемаческата идеята. За развойната дейност, дружеството ще се нуждае и от технологично обезпечаване, чрез което да развие своята проектна идея, да тества производствените процеси, възможностите за несъответствие в органолептичните показатели на крайният продукт.Поради това дейността включва: 1. Наемане на помещения за срок от 12 м., в рамките на изпълнение на проекта с максимална обща площ до 80 м² в гр. Ловеч. 2. Закупуване на специализирано оборудване за реализиране на предприемаческата идея: ДМА: Специално модифицирана автоматична машина за разработване на технологии за производство на полезни и безглутенови печива - 1 бр. Окомплектовка с необходимите за научноизследователската дейност и симулативно тестване на новоразработващите се технологии вградени централен PLC микропроцесор за висок контрол надеждност и лекота при програмиране и диагностика на грешки в процеса на разработване на технологии. Чрез потребителският интерфейс и езиково-независим дисплей за програмиране, с помощта на предварително заложени програми за разработване и модифициране на различни рецептури ще се разшири обхвата на възможните разработки на различни по вид технологии, а с помощта на дозатора с 2бр. пълначи при максимална температура до 40 ° C за вискозни и с твърди частици пълнежи и работната маса с антибактериално покритие ще се осъществява и качествен контрол на изпробваните технологии. Съдържанието на окомплектовката е описано в частта "Начин на изпълнение" и в приложената оферта. За затвърждаване показателите на разработваните производствени технологии, т.к. се касае за краен продукт за директна консумация е наложителен и анализа на получените резултати. Кандидатът разполага с IT техника, която ще използва за обработка и за съхранение на направените анализи, тестове и резултати, като за целта е необходим и специализиран софтуер:. ДНА: Специално разработена платформа за оценка, сензорен анализ и обратна връзка от референтни групи, върху разработваните безглутенови технологии (или други специализирани) за производство на печива. с възможност за обработка и за обобщен анализ в предварително зададени параметри на проведени кампании. Чрез създаването на кампании по референтни групи от предварително заложената база данни, ще могат да се събират, обработват и анализират резултатите през определени времеви диапазони за по-точно и ефективно обследване. Съдържанието и функционалността на самата платформа е описано в частта "Начин на изпълнение" и в приложената индикативна оферта. 3. Възлагане на компетентна организация. чрез задълбочен анализ на специфичният пазар от производители на различни тестени и сладкарски печива, изработването на пазарни проучвания, с цел изготвяне на краткосрочна и дългосрочна стратегия за навлизане на пазара на нови безотпадни и екологично чисти, енергоспестяващи технологии за безглутенови и други полезни печива и завоюването на пазарен дял в България и позиции на външния пазар. 196 372.37 183 968.21
3. Дейност 2. Визуализация - мерки за информиране и публичност.: Дейността включва изпълнение на подходящи мерки за публичност и информираност съгласно правилата на Приложение XII на Регламент (ЕС) № 1303/2013 и разписаното в „Единния наръчник на бенефициента за прилагане на правилата за информация и комуникация" 2014-2020. Цели се даване на широка гласност пред обществеността за изпълнението на проекта и съфинансирането му от страна на ЕФРР на ЕС. Дейността ще стартира през 1 м. от изпълнение на проекта. Период на изпълнение - 12 месеца. Дружеството ще включи на подходящо място на своята интернет страница информация за одобрения за финансиране проект. Съдържанието й ще отговаря на разписаното в „Единния наръчник на бенефициента за прилагане на правилата за информация и комуникация" 2014-2020. Изричното ще бъде упоменат размера на финансовия принос на ЕФРР чрез ОПИК и националното съфинансиране, представени в български лева. В рамките на изпълнение на дейността кандидатът предвижда изработване и поставяне на видно място на един плакат , съдържащ информация за проекта, финансовия принос за изпълнението му от страна на ЕФРР чрез ОПИК и размера на националното съфинансиране. Не по-късно от три месеца след изпълнението на проекта кандидатът ще замени плаката с постоянна табела със сходно съдържание. За закупените активи по проекта е предвижда да се изработят стикери с информация за финансовия принос на ЕФРР чрез ОПИК и националното съфинансиране, представени в български лева. Дружеството ще упомене финансовия принос, предоставен от ЕФРР чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 в информацията, изготвяна и предоставяна във връзка с изпълнението на проекта, във всички отчети за изпълнение на договора, във всички документи, отнасящи се до изпълнението на дадена дейност по проекта, при всякакви контакти с потенциални клиенти и средствата за масово осведомяване. Във всички обяви и публикации, свързани с изпълнението, ще бъде оповестявано, че проектът е получил финансиране от ЕФРР чрез ОПИК. Разработената в рамките на изпълнение на проекта интернет-страница на кандидата ще съдържа емблемата на ЕС, логото на оперативната програма, наименованието "Европейски съюз" и"Европейски фонд за регионално развитие". При отчитане изпълнението на проекта, както и при проверки на място, кандидатът ще предостави на УО доказателствен материал за предприетите от него мерки за информация и комуникация. 2 000.00 1 980.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).