Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 54 969 TREES
Български

Programme: Maritime and Fisheries Programme

Planning region: All

Description

The project proposal proposes an intention in your Art Foundation to increase the attractiveness of the region in the field of promoting the fishing area by organizing festival fish events and developing advertising, information materials and promotional tourism product to promote fish culinary tourism in FLAG - Pazardzhik .
The needs and potentials in the area of ​​FLAG - Pazardzhik is part of the priority development sectors, embedded in the strategy of CLLD. Therefore, we will accredit the fishing area and the respective cultural culture as an important destination for food and beverage lovers. The exclusion and promotion of cultural cultures through hospitality and tourism is important for the local community, but also as part of a national treasure. Because culinary tourism unites all the good, traditional and modern, local and international, home-cooked fish food, restaurants and fish and wine producers, all under the hat of taste and healthy food.
Organizing events to promote cultural heritage and traditions as a tourist attraction to promote the presentation of local traditional fish recipes, further favors the development of authentic culinary tourism, which is currently developing rapidly and fresh trends worldwide.
Through developed and implemented measures will be achieved in the fishing area of ​​FLAG - Pazardzhik, which is why food is the main focus and the most important attraction of any trip.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Подготвителни дейности за разработване на рекламни и информационни материали и туристически продукт: Подготвителни дейности за разработване и разпространение на рекламни и информационни материали за промотиране на рибен кулинарен туризъм на територията на РР на МИРГ - Пазарджик и разработване на туристически продукт - книжка с автентични рибни рецепти, ще спомогнат за промотиране на културното наследство и традиции като туристическа атракция, както и за насърчаване на кулинарния туризъм и представяне на местни традиционни рибни рецепти. За да се наложи определен туристически продукт е необходимо създаването на добра рекламна стратегия, която да създаде познаваемост на потребителите. Брандът на дадено място е може би най-силното налично средство, което може да се използва за съвременното маркетиране на дестинацията. Много важен фактор за популяризирането е информацията, насочена към различните туристически пазари на местно, национално и международно ниво. Да се създаде ефективна информационна база за дестинацията, тя трабва да е лесно достъпна, с изчерпателна информация, която да е разбираема и с богат илюстративен материал. Основната цел на дейността е разработването и разпространението на рекламни и информационни материали, както и издаването на книжка с автентични рибни рецепти. За достигане на целевата група участници се предвижда създаване на комуникативна и рекламна организация, промотиране и популяризиране на територията на РР в МИРГ - Пазарджик, представяне на изработената книжка с автентични рибни рецепти. След разработването ще се отпечатат рекламните и информационни материали за популяризиране на РР сред потребителите. Задача на дейността е да бъдат създадени рекламни материали, които да промотират туристическия потенциал на РР и туристическия продукт в МИРГ - Пазарджик. С помощтта на изпълнение на дейността целим да привлечем максимално голям брой посетители, ползватели на създадения туристическия продукт. Дизайн и отпечатване на стимулиращи потреблението рекламни материали и книжка: - плакати - 200 бр - брошури - 3000 бр. - книжка с автентични рибни рецепти - 500 бр. - еко торбички - брандирани - 500 бр. - химикалки - брандирани - 500 бр. - тениски - брандирани - 200 бр. С извършването на дейността и разпространението на рекламните и информационни материали ще обхванем и ще достигнем до максимален брой потребители и хора, които да се запознаят с дейностите по проекта. Всички стъпки от дейността са планирани с цел да се оповести приносът на Европейската общност, Програма за морско дело и рибарство 2014-2020, финансирана от Европейския фонд за морско дело и рибарство, стратегията на ВОМР на МИРГ - Пазарджик в реализирането на настоящото проектно предложение. За постигане на пълна информираност на населението относно реализацията на проекта е планирано на ключови места в РР в МИРГ - Пазарджик да бъдат разпространени плакатите и брошурите, които да информират обществеността за дейностите по проекта. 29 500.00 0.00
Планиране и изпълнение на кулинарни рибни фестивални събития: Организирането на събития за промотиране на културното наследство и традиции като туристическа атракция чрез насърчаването на представяне на местни традиционни рибни рецепти ще благоприятства за развитието на автентичен кулинарен туризъм, който към момента е една бързо развиваща се и свежа тенденция в световен мащаб. Идеята за изучаване и откриване на културата и историята чрез храна и свързани с храната активности, като риболов например, създават незабравими преживявания. Кулинарният туризъм е инструмент за икономическо развитие на общността. Кухнята и кулинарията са единствената атракция, която е на разположение през цялата година, при всякакви климатични условия, по всяко време на деня и по празници. Хрането е винаги в топ 3 на любимите туристически дейности. Интересът към кухнята по време на пътуване не е само до определена възраст, пол или етническа група, това е за цял живот. Кулинарните туристи са изследователи. Всяка кухня има потенциал да създава ново откритие с всяко хранене. Кулинарният туризъм не е претенциозен или изключителен. Кулинарният туризъм е всеобхватен и представя най-различни видове храни, напитки и опит. Той е уникален и запомнящ се, без значение къде се извършава. Той е пресечна точка на две привидно несвързани понятия „кулинарен” и „туризъм”, които се комбинират, за да дадат силен стимул на бизнеса и местните общности. Кулинарният туризъм, при който основната туристическа атракция, заради която практикуващите го туристи пропътуват известно разстояние и посещават съответното място, е храната и придружаващите я напитки. Територията на МИРГ - Пазарджик със своите добри условия за риболовен туризъм има потенциал за развитието на рибен кулинарнен туризъм. Повишаването на привлекателността на региона ще се постигне чрез популяризиране на рибарската област като се организират фестивални рибни събития за промотиране на рибен кулинарен туризъм на територията на РР на МИРГ - Пазарджик. Нуждите и потенциала на района са част от приоритетните сектори за развитие, залегнали в стратегията на ВОМР. Затова ние ще акредитираме рибарския район и неговата кулинарна култура като важна дестинация за любителите на храна и напитки. Опазване и популяризиране на кулинарните култури чрез гостоприемство и туризъм е важно за местната общност, но и като част от националното богатство. Това, което отличава кулинарните туристи от останалите видове туристи е, че мотивацията на кулинарните туристи за посещаване на определени места е само или предимно опитването на автентични, приготвени на място ястия от местната кухня, като атрактивни за туристите могат да бъдат всички или само отделни характеристики на храната – нейният вид, произход, история, вкусови качества, начин на приготвяне, начин на поднасяне. С цел утвърждаване на местната традиционна кухня на района като туристическа атракция и дестинация за кулинарен туризъм, ще проведем 2 специфични мероприятия – кулинарни рибни фестивални събития. Посредством разработени и приложени мерки ще се постигне развитието на рибарския район на МИРГ - Пазарджик, защото храната е основен фокус и най-важната атракция при всяко пътуване. За планирането и провеждането на събитието ще се създаде екип, който ще изготви план и цялостната концепция със следните основни стъпки: - Избор на дата - Избор за място - Сценарий - Включване на доброволци - Обезпечаване на мястото Дейностите по време на кулинарните събития ще са свързани основно с представяне на местни традиционни рибни рецепти, кулинарни демонстрации и организиране на кулинарен рибен конкурс. Доброволци и аниматори ще осъществяват контрол върху постоянно почистване на зоните. Екипът предварително ще раздаде чували и ръкавици на доброволците и техническите екипи, за да може всички зони да са добре почистени финално. В Приложенията в "7_Programa izpalnenie Vi Art" е представена индикативна програма на кулинарните рибни фестивални събития. 29 900.00 0.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).