Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 55 103 TREES
Български

Programme: Innovations and Competitiveness

Planning region: All

Description

ZARIA - 2000 SSC was registered in 2000 year and more than 15 years is engaged in "Production of bread and bakery products" with main code of economic activity 10.71. The production base is located in Septemvri city and the production is realized mainly in the local market. The company is socially oriented, with main part of the production done by employees appointed from vulnerable inactive / unemployed groups. ZARIA - 2000 SSC works and develops in a region with high unemployment rate - 17.1 percent, according to data for 2015. With this project the company plans to: 
1. Hire a significant number of people from the most vulnerable group - unemployed and inactive persons – giving them an opportunity to acquire a profession and realize in one of the most active sectors of the Bulgarian industry. For this purpose, persons who are unemployed, inactive, from roma minority or without education, aged from 30 to 54 years, will train a profession "Worker in the food industry". This way they will be able to practice actual production activity and gain the necessary experience for sustainable employment. 
2. Increase the qualification skills of some of the existing employees, modernize their knowledge, skills and competences and validate the acquired competencies.
The completion of the project will contribute to solving the problem with the unemployment and will allow the unemployed to get professional guidance and ensure equal access to lifelong learning for all age groups, which meets the the procedure objectives.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Включване на неактивни/безработни лица в обучение по професионално направление с код 54 : В обучението ще бъдат включени 35 на брой безработни и неактивни лица, всички от целева група на възраст от 30 до 54 годишна възраст включително. Това ще бъде първоначално обучение, преди започване на работа. Тъй като описаните лица ще бъдат назначени като специалисти в хранително-вкусовата промишленост и ще упражняват въпросната професия в Заря-2000 ЕАД, същите ще бъдат включени в обучение по Професия 541050 "Работник в хранително-вкусовата промишленост" за специалността 5410501 "Хранително-вкусова промишленост" от Списъка на професиите за професионално образование и обучение по чл. 6 от Закона за професионалното образование и обучение. Обучението е от първа степен професионална квалификация с продължителност от 300 учебни часа и с хорариум от 600 лв. След завършване на обучението всички следва да получат документ доказващ завършеното обучение, в съответствие с нормативните разпоредби. Дейността ще бъде възложена на външен изпълнител с избор по ПМС 160/2016г. За всички предвидени в проектното предложение неактивни/безработни лица, включени в субсидирано първоначално обучение за придобиване на професия се получава общ бюджет от 21000лв. За всички участници в обучението ще се подсигури субсидирана стипендия в размер от 15 лв. , тъй като се предвижда тези лица да бъдат жители на други населени места. 0.00 40 915.50
Включване в несубсидирана заетост на неактивните/безработни лица, преминали обучение: Всички 35 неактивни/безработни лица, успешно завършили обучението по по Професия 541050 "Работник в хранително-вкусовата промишленост" за специалността 5410501 "Хранително-вкусова промишленост" ще бъдат наети на работа в Заря-2000 ЕАД, като разходите за възнаграждения и осигуровки на наетите лица са за сметка на работодателя и не се покриват от допустимите разходи по проекта. Работодателят ще осигури заетост на минимум 25 % от обучените неактивни или безработни лица за период не по-малко от 3 месеца след приключване на проекта. 0.00 2 800.00
Включване на заети лица в продължаващи, последващи обучения за повишаване професионалната подготовка: Заря-2000 ЕАД предвижда да предостави възможност на 33 заети лица със средно или по-ниско образование, всички на възраст между 30 и 54 години, в обучения за придобиване на втора и трета степен на квалификация с код 54, като - 13 лица ще бъдат обучени на Професия "Хлебар - сладкар" специалност „Производство на хляб и хлебни изделия“ с код 5410301 с втора квалификационна степен и продължителност на обучението от 660 часа с хорариум от 1200лв и обща стойност 15600.; - 10 заети лица ще бъдат обучени на за придобиване на трета степен на професионална квалификация по професията 541010 „Техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост", специалност 5410102 „Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия" за 960 часа и 1800 лв. за обща стойност от 18000 лв., а останалите 10 - по професията 541040 „Техник-технолог по експлоатация и поддържане на хладилна и климатична техника в хранително-вкусовата промишленост" за придобиването на трета степен на професионална квалификация за специалността 5410401 „Експлоатация и поддържане на хладилна и климатична техника в хранително-вкусовата промишленост" за 960 часа и 1800 лв. с обща стойност от 18000 лв. За всички професии и всички участници в квалификационните обучения ще са необходими 51600 лв. За периода на тяхното обучение няма да се изисква субсидия за осигурителните вноски. Всички 33 наети лица следва да преминат успешно обучението и да придобият документ, доказващ завършеното обучение. 0.00 56 060.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).