Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 55 194 TREES
Български

Programme: Innovations and Competitiveness

Planning region: All

Description

The project proposal aims at technical renewal, modernization and expansion of the production capabilities of the existing confectionery enterprise "Shokolino" OOD.

The main project activities that will achieve this goal are:
1. Acquisition of production equipment and furniture as follows:
- Mixer 40l - 1 pc.
- Mixer 15l - 2 pcs.
- Induction hob - 1 pc.
- Microwave oven - professional - 2 pcs.
- Cutter - 1 pc.
- Freezer - 1 pc.
- Convectomat 10 x EN 40 x 60 - 1 pc.
- Aspirator umbrella - wall-mounted - 1 pc.
- Shock cooler/freezer - 1 pc.
- Aluminum rack 1080 mm - 2 pcs.
- Aluminum rack 1740 mm - 6 pcs.
- Aluminum rack 960 mm - 2 pcs.
- Cassette air conditioner 24,000 BTU - 1 pc.
- Cassette air conditioner 60,000 BTU - 1 pc.
- Sofa - 9 pcs.
- Chairs - 8 pcs.
2. Promotion of the company's activities by creating a corporate website.
3. The following accompanying activities are also planned: preparation of a business plan and preparation of the project proposal, implementation and reporting of the project and information and publicity /visualization/, which will be carried out in accordance with the Conditions for the implementation of projects under this procedure.

As a result of the implementation of the project, "Shokolino" Ltd. will increase its production capacity and competitiveness, increase the productivity and volume of the confectionery production by achieving a reduction in its cost price, improve the quality of the production, expand its market positions, reveal a a new workplace, will improve the working conditions of those working there, will contribute to the protection of the components of the environment.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Техническо обновяване и модернизация на предприятие за производство на сладкарски изделия "Шоколино" ООД: Дейността ще бъде осъществена чрез изпълнението на следните поддейности: 1. Придобиване на производствено оборудване и обзавеждане както следва:: - Миксер 40л -1бр. - Миксер 15л - 2бр. - Индукционен котлон - 1бр. - Микровълнова фурна – професионална - 2бр. - Кутер - 1бр. - Фризер - 1бр. - Конвектомат 10 х EN 40 x 60 - 1бр. - Аспирационен чадър крайстенен - 1бр. - Шоков охладител/фризер - 1бр. - Алуминиев стелаж 1080 мм - 2бр. - Алуминиев стелаж 1740 мм - 6бр. - Алуминиев стелаж 960 мм - 2бр. - Канапе - 9бр. - Столове - 8бр. - Касетъчен климатик 24 000 BTU - 1бр. Описаното оборудване и обзавеждане е предназначено за обект: Цех за производство на сладкарски изделия: гр. Балчик, ул.“Христо Ботев“ № 23. Обосновка: - Миксерите позволяват подготвянето на всякакви видове теста и смеси. Предвидено е закупуването на 3 миксера с различна вместимост 40 и 15 л., което е необходимо за едновременното приготвяне на различни теста и допринася за произвеждането на повече продукция. - Индукционният котлон е необходим за варене на кремове, затопляне на вода, запарване на тесто и други производствени дейности. Неговото придобиване ще позволи да се правят повече заготовки и компоненти, които се влагат в производството и ще допринесе за увеличаване на обема на производство. - Микровълновите фурни са необходими за топене на шоколад, масло и др. материали, които се влагат в производството. Тяхното придобиване е необходимо за едновременното подготвяне на съответните суровини за влагане в производството и ще допринесе за произвеждането на повече продукция. - Кутерът е необходим за смилане на ядки и други твърди компоненти. - Вертикалният фризер създава условия за охлаждане и съхранение на произведените продукти с мусове, парфе кремове, блатове и др. Придобиваното на този актив създава възможност за съхраняване на повече готова и полуготова продукция, т.е. за допринася за увеличаване на производствения капацитет. - Конвектоматът служи за изпичане на сладкарските изделия, но за разлика от обикновените фурни, е с високо ниво на автоматизация и контрол на температурата и температурните режими. Той позволява едновременното изпичане на по-голямо количество сладкарски изделия и така допринася за увеличаване капацитета на предприятието. - Аспирационният чадър - крайстене е необходим за за събиране на водни пари, изпарения и кондензат, което дава възможност за поддържането на по-високи хигиенни стандарти в кухнята. - Шоковият фризер е необходим за бързото замразяване на кремове и готова продукция с оглед запазване на техните вкусови и хранителни качества преди да бъдат преместени за съхранение във вертикалния фризер.. - Алуминиевите стелажи като част от производственото оборудване са необходими за съхранение на суровини и готова продукция в резултат на увеличаването на производствените възможности на предприятието. - Канапетата, столовете и климатикът са необходими за обзавеждане на търговската зала и за създаване на удобство и комфорт на клиентите при тяхното обслужване. Предвидено е за закупуването на още един касетъчен климатик 60 000 BTU, който ще бъде монтирани в другото производствено помещение на дружеството, което се намира в гр.Балчик, ул.“Христо Ботев“ № 29. Той а необходим за отопление и охлаждане на производственото помещение и за постигане на оптимални температурни условия на работната среда. 2. По проекта се предвижда създаването на корпоративен уебсайт с цел популяризиране на дейността на дружеството чрез глобалната мрежа, разширяване на териториалния обхвата на предлагане на неговата продукция и увеличаване на поръчките. 3. Съпътстващи дейности, свързани с подготовката и изпълнението на проекта: - Изготвяне на бизнес план и подготовка на проектното предложение - Изпълнение и отчитане на проекта - Дейности за информиране и публичност /визуализация/ 69 643.39 0.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).