Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 55 107 TREES
Български

Programme: Innovations and Competitiveness

Planning region: All

Description

The applicant main business is the offering travel services with variable character in a hotel complex in the village of Kranevo.  The work processes now involves various activities - offering, management and marketing of tourist services, including management and maintenance of the objects. The occupational risks are highest in the kitchen staff, cleaning staff and the suppliers of goods -  they are associated with hot  workplaces, cuts and burns; slip, trip and falls due to wet and slippery surfaces, use of hazardous substances in cleaning and biological agents in food. Risk factors caused by the nature of work are: compression of time; unusual time in which other people not usually work; long periods of domiciles due to the remoteness of the work, limiting the balance between work and rest. Strategic management of the company is aimed at increasing job satisfaction and quality of jobs, of which the most largely depend on the quality of the final product.  Ekogrup Ltd. apply for a financial support  in order to improve the working environment and quality of jobs in the enterprise by providing good and safe working conditions, which lead to - greater job satisfaction.  The following activities are provided for completion of the goal: optimization of processes, including flexible working arrangements and introducing innovative model aimed at protecting the environment;  Providing organized transportation to and from work;  Aim of improving the microclimate in the kitchens;  Purchase of PPE and special clothing;  Placement of signs on specific health risks in the workplace.
    By the implementation of project 24 persons employed in the enterprise will be positively  influenced  including  5 persons over 54 years of age.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Дейност 1. Елемент 1. Разработване, адаптиране и въвеждане на гъвкави форми на заетост с цел оптимизация на работните процеси, с акцент върху практиките за по-лесното съвместяване на професионалния, семейния и личния живот, както и удължаване трудовия живот на по-възрастните работници и служители. : Цел: Постигане на по-гъвкава заетост и по-добър баланс работа/лично време на 24 заети в предприятието лица, удължаване на професионалния живот на 5 заети лица над 54 години. Обосновка: Съвременната туристическа среда изисква гъвкавост и адаптивност. През активния сезон обслужването на туристите в хотелски комплекс Кранево е 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. В различни периоди от работното време, като например по време на организираното хранене за обяд, закуска и вечеря, по време на почистване на стаите или при приемане и изпращане на групи туристи, заетите работят при голямо работно натоварване и притискане както от времето, така и от изискванията на клиентите. В предприятието се прилага организация на работа при нормирано работно време със сменен режим на работа, в условия на продължителна уседналост на заетите в с. Кранево. Част от задълженията на работодателя, свързани с изискванията за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд и намаляване на риска от въздействието на неблагоприятните фактори на работната среда е ефективното разпределяне на работното време. Работадетелят изпитва трудности за осигуряване на свободни финансови средства за организиране на транспорт от и до работното място, което от своя страна ограничава възможностите за прилагане на по-ефективни организационни практикики на заетост. Подкрепата за организиране на подходящ превоз от и до работното място, ще бъде предпоставка за прилагане на нови организационни практики и по- гъвкави форми на организация на труда на заетите във фирмата. Ще се създадат условия за въвеждане на сумарно изчисляване на работното време в съответствие с чл. 142 ал. 2 от КТ за заети лица на пълно и непълно работно време. Ще стане възможно в рамките на активния сезон да се въведе сумарно изчисляване на работното време, с месечен период на изчисляване. Заетите във фирмата ще могат да работят по график с различна продължителност 4, 6, 8 или 12 часа при сумарно изчисляване на работното време и възможности за разместване, както и за съобразяване на дневната заетост и свободните дни с лични причини. Като форма на вътрешна гъвкавост ще бъде използвана работа на непълно работно време с продължителност 4 часа (6 часа), за лицата над 54 години както и включване за работа по график с по-младите работници за предаване на опит и наставничество, включително във връзка с по-безопасни практики за извършване на работни задачи. Организирането на график за работа в екип от по-възрастен и по-млад работник ще създаде възможности за ротация, при която работните задачи с по-голямо физическо натоварване да се изпълняват от по-младите работници, както и използване на опита на по-възрастните работници за споделяне на опит и добри практики при изпълнение на конкретни работни задачи. Осигуряването на възможности за въвеждане на гъвкави форми на заетост ще допринесе за съчетаване на професионалния и личния живот на заетите лица, а така също и до по-дългото оставане в заетостта на по-възрастните работници и служители. 0.00 0.00
Дейност 1. Елемент 2. Въвеждане на иновативни модели за организация на труда в предприятието, насочени към опазване на околната среда.: Цел: Опазване на околната среда, повишаване на корпоративната социална отговорност на кандидата и намаляване на тежестта на пренасяните отпадъци. Обосновка: чл. 33, ал. 4 от Закона за управление на отпадъците. Туристическият бизнес дължи своето развитие на природните ресурси и перспективите за неговото развитие изцяло зависят от състоянието на природата и околната среда. Успоредно с това, хотелите и ресторантите са среда на мащабно текущо потребление на ресурси, което налага заетите в сектора да предприемат екологични действия за опазване на околната среда и за запазване на ресурсите. Понастоящем генерираните отпадъци от дейността на фирмата се изхвърлят в общи контейнери с обем 600 л., разположени във вътрешни прилежащи дворове към сградите, които се обслужват по общия ред за управление на отпадъци в с. Кранево. По-голямо габаритните отпадъци като пластмасови касети , палети и др. периодично се предават в най- близките депозитни места. При приготвянето на храна се генерират не малки количества отпадъци като: опаковки от велпапе и хартия, пластмаса, стъклени бутилки. В хотелските стаи ежедневно се генерират отпадъци от различно естество, които се събират като общ отпадък и се носят ръчно в пластмасови чували до общите контейнери за отпадъци. Почистването на отпадъците, тяхното събиране и пренасяне до местата за съхранение е част от трудовите задължения на заетите на длъжности камериер, готвач/помощник готвач, мияч. Изпълнението на тези трудови дейности е свързано с оценен риск от подхлъзване, спъване, падане. При събиране на отпадъците от хотелските стаи често възникват опасности от порязване от счупени стъклени бутилки и изхвърлени остри отпадъци. При работата в кухнята, възникват опасности от порязване следствие на счупена посуда, бутилки и други, рискът от който може да бъде намален чрез използване на отделни обозначени контейнери за счупено стъкло, които да имат капак. В проектното предложение на принципа на добрата репутация се предвижда прилагането на адекватни мерки по поддържане на обектите, което да намали вредните въздействия от дейността, както по отношение на безопасността на работещите, така и от гледна точка на опазване на околната среда. Като елемент от общата си политика за прилагане на безопасни и здравословни условия на труд и подобряване на работната среда, кандидатът предвижда въвеждане на организация на труда в предприятието, насочена към текущото опазване на околната среда чрез контролиране и разделно събиране на отпадъците от дейността. Разделното събиране на отпадъци ще спомогне за повторното използване на редица отпадъци (пластмасови бутилки, вестници, кашони, кенове, буркани, бутилки и много други) да се използват повторно, което ще допринесе пряко за опазването на околната среда и за намаляване количеството на отпадъците. 3 472.00 3 360.00
Дейност 2. Осигуряване на организиран транспорт от работодателя до и от работното място на 24 заети лица от Екогруп ЕООД с местоживеене в гр. Добрич, които работят в курортен комплекс в с. Кранево за период от 5 месеца.: Цел: Дейността се планира за да се осигури по-добра географска мобилност на работната сила, което ще допринесе за осигуряване на по-устойчива заетост и запазване на заетостта, включително на по-възрастните работници. Обвързана е със стратегията на предприятието за задържане на квалифицираната работна ръка, която в туристическия сектор е решаваща за успешното развитие на бизнеса. Обосновка: Произтича от съществуваща потребност на работниците да ползват удобен транспорт от и до работното място и нуждата на предприятието от целева подкрепа за организиране на превоз в периодите с увеличен обем на работата при повишено търсене на туристически услуги в хотелски комплекс Кранево. Туристическият комплекс е разположен в центъра на с. Кранево, което се намира на 45 километра от гр. Добрич. Между двете населени места няма обслужване с подходящ обществен транспорт, а през периода обслужването на туристите в комплекса е без прекъсване. Непрекъсваемият процес на работа налага работещите да нощуват в хотелската база и за дълги периоди да са далеч от семействата си и да са лишени от възможности за лично време, като например необходимостта да се посети институция в определено работно време, задачи свързани със семейството и др. Голяма част от заетите в предприятието са жени, които имат отговорности за децата и семействата си. За по-възрастните работници този режим на работа е силно натовраващ. Тези групи от заетите лица често се отказват от заетост и търсят алтернативи, включително с изисквания за по-ниска квалификация и по-ниско платени. Положително повлияни от изпълнение на дейността ще бъдат 24 от заетите към момента на кандидатстване лица, (88,9% от списъчния брой на персонала), от които 5 лица над 54 години (20,8% от целевата група). Включените в дейността заети лица отговарят на условията, определени в т. 14 от Условията за кандидатстване. Предвид спецификата на работа във фирмата е предвидено транспортът да се организира за 5 месеца, през активния туристически сезон в периода май- септември с четири транспортни средства, всеки календарен ден от месеца. Организираният транспорт ще се извършва по маршрут гр. Добрич- с. Кранево и обратно по следната детайлна транспортна схема : Автогара Добрич - Спирка Строител (3,0 км ); Спирка Строител – Спирка Градска градина (2,0 км ); Спирка Градска градина- с. Кранево (43,0 км ); с. Кранево - Спирка Градска градина (43,0 км) . Градска градина- Спирка Строител (2,0 км); Спирка Строител- Автогара Добрич (3,0 км.). Общата дължина на маршрута от и до работното място на едно транспротно средство е 96 км. Транспортът ще бъде организиран по направление Добрич- Кранево- Добрич и ще се ползва от заетите лица във всяка от посоките на маршрута по следното разписание, съобразено с въвеждането на организация на работа при сумарно изчисляване на работното време, включена в изпълнението на Дейност 1.Елемент 1. Първи автобус: тръгване от гр. Добрич - 6.00 часа, пристигане в с. Кранево -7.30 часа, тръгване от Кранево- 8.00 часа. Втори автобус: тръгване от гр. Добрич - 15.30 часа, пристигане в с. Кранево 17.00 часа, тръгване от село Кранево- 17.30. часа. Трети автобус: тръгване от гр. Добрич - 10.30 часа, пристигане в с. Кранево 12.00 часа, връщане от село Кранево- 12.30. часа. Четвърти автобус: тръгване от гр. Добрич - 19.30 часа, пристигане в с. Кранево 21.00 часа, връщане от село Кранево- 21.30. часа. Предвидаме използване на транспортни средства със 7 +1 разполагаеми места, което най-точно да отговори на броя на представителите на целевата група. Приложимата транспортна схема е съобразена с адреса по местоживеене на включените в целевата група лица, така че междинните спирки да бъдат удобни за тях. 29 376.00 29 376.00
Дейност 3 Осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд, подобряване професионалния и здравния статус на работниците и служителите. Елемент 1 Осигуряване на средства за колективна защита, включително реконструкция на съществуващи съоръжения, свързани с подобряване условията на труд. : Цел: Осигуряване на благоприятен микроклимат на работещите в кухните на ресторант Чучурите и хотел Добруджа 1 в хотелски комплекс в с. Кранево Обосновка: глава пета, раздел II на Наредба № 7 от 23.09.1999 г. ”… не се допуска превишаване на установените норми за производствен микроклимат в работните помещения и на работните места”. При изграждането на кухните, в тях е изградена всмукателна вентилационна инсталация с предназначение за засмукване на отделените при приготвянето на храна изпарения. Съществуващата вентилация е само смукателна и няма функция да вкарва чист въздух в помещенията, за което при проектирането на инсталацията са предвидени възможности за естествена вентилация. През годините с развитие на технологичното оборудване в сектора, в кухните са добавяни допълнително уреди, излъчващи топлина: газови печки, професионални фритюрници, хладилници, камери за дълбоко замразяване, скари, пържолници. При по-високи външни температури работещите в кухните съобщават за здравословни проблеми, свързани с високата температура: слабост, замайване, главоболие. Производственият микроклимат е един от основните физични фактори на работната среда. Във връзка с характера и интензивността на работа, както и характеристиките на целевата група (пол, възраст) този риск има висока експозиция на рискови фактори, провокира топлинно изтощение и топлинен стрес и изисква мерки за неговото претвратяване и минимизиране. Работодателят е предприел организационни решения за ограниченичаването на наднормените стойности на температурата и са планирани технически решения, като това се базира и на предвидените мерки за предотвратяване, намаляване, ограничаване и контрол на риска в предприятието. За осигураване на необходимия топлинен комфорт на работещите в кухните работодателят кандидатства за финасова подкрепа по процедура Добри и безопасни условия на труд за финансиране на подходящо техническо решение - вграждане на климатик за охлаждане тип канален в системата на вентилация, който да има и функция за подава и свеж въздух, с дебит, осигуряващ необходимият за помещението микроклимат. Добавянето на съвременен климатик и съвмествянето на функциите му към съществуващата вентилационна система ще осигури подходящ микроклимат в кухните на ресторант Чучурите и хотел Добруджа 1. Комбинирането на средство за климатизация със съществуващата вентилационна система ще подобри показателите на микроклимат в кухните, където работят заетите лица на длъжности готвач/помощник готвач и мияч, като създаде едновременно възможност за охлаждане на температурата в помещенията и за вкарване на чист въздух. Положително повлияни от изпълнение на дейността ще бъдат 10 заети лица от ЕКОГРУП ЕООД (50% от тях над 54 години), които работят на постоянни работни места в помещения със значително отделяне на топлина и влага, съответно на длъжности: готвач/помощник готвач- 8 лица, мияч- 2 лица в кухните на битов ресторант „Чучурите“ и хотел „Добруджа 1“. 10 360.00 10 332.00
Дейност 3 Осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд, подобряване професионалния и здравния статус на работниците и служителите. Елемент 2 Закупуване на ЛПС и специално работно облекло на заетите. : Цел: Да се допълнят основните мероприятия, предприети от работодателя за минимизиране на риска от професионални вредности, присъстващи в работната среда. Обосновка: чл. 10 от ЗЗБУТ "При работа с риск за здравето и безопасността, който не може да се отстрани по друг начин, се използват лични предпазни средства" Въз основа на извършената оценка на риска, в предприятието има утвърден списък на работните места и видовете работи, при които се използват лични предпазни средства, приложен към проектно предложение. В съответствие с определения срок на износване, работодателят периодично осигурява подходящи ЛПС, съгласно Наредба No 3 от 2001 г. за минималните изисквания за безопасност и опазване на здравето на работещите при използване на лични предпазни средства на работното място, които се раздават на работещите по списък. С изтичащ срок на годност, физически износени и с нужда от подмяна са следните ЛПС, свързани с опасност от: падане, спъване, подхлъзване, влага (работни обувки, ботуши), изгаряне, влага, биологични агенти (ръкавици, боне, водоустойчива престилка) Част от предвидените ЛПС като ръкавици с мрежа от метални пръстени за защита от порязване с ръчно държан нож не са осигурени от работодателя, а за други, при направените консултации с КУТ се налага замяна с по-подходящи (замяна на използваните латексови ръкавици с такива от винил/нитрил). Предвид характера на трудовите дейности, значимите рискове, произтичащи от характера на работата са: физическите натоварвания, свързани с дълги периоди на стоене прав и в статични пози, подхлъзвания, спъвания и падания, дължащи се на мокри и хлъзгави повърхности, носене и повдигане, порязвания и изгаряния; влага, опасни вещества при употребата на почистващи вещества и биологични агенти в храните. В съотвествие с включените в списъка ЛПС и направено обсъждане с обслужващата СТМ и представителите на целевата група и проучване на каталози, с проектното предложение работодателят кандидатства за финасова подкрепа за закупуване на ЛПС, които минимизират рисковете, за които се прилагат, отговарят за условията за съответното работно място, съобразени са с оценката на риска и ергономичните изисквания и са планирани по брой в съответствие със срока на изпълнение на дейността: 1) Обувки с анатомично противохлъзгащо ходило, ниска гъвкава подметка за 24 заети лица, в съотвествие с ЕN 347 “Спецификации на работни обувки за професионална употреба непритежаващи защитни бомбе“, съответно: категория S1 (поглъщане на енергията от ходилото в областта на петата за намаляване на риска от продължителната поза прав) за 19 работещи по професии: готвач (8 лица), мияч (2 лица), камериер (8 лица) управител ресторант (1лице) и категория 01 за 5 лица, работещи по професии: общ работник (2 лица), управител хотел (3 лица); 2)Ботуши за предпазване от влага и биолигични агенти за 2 заети лица на длъжност мияч; 3) Водоустойчива престилка за предпазване от влага и биологични агенти за 10 заети лица на длъжности: мияч (2 лица) и готвач (8 лица); 4) Защитни ръкавици срещу термични рискове (топлина), маркировка EN 407:2004 "Защитни термоизолиращи ръкавици" с дълъг маншет за 8 лица, назначени на длъжност готвач; 5) Предпазни ръкавици за намаляване на риска при работа с корозионни и почистващи препарати и биологични агенти, маркировка CE EN 420:2003 за10 заети лица, назначени по професии: мияч (2лица), камериер (8лица) за еднократна упротреба, за 180 дни; 6) Противосрезни ръкавици с мрежа от метални пръстени съответстващи на EN 1082-1:1996 „Ръкавици и защитни средства за ръката за защита срещу порязвания и пробождания от ръчно държани ножове“, по два броя във всяка от кухните, които да бъдат използвани като ЛПС за 8 лица, назначени на длъжност готвач/помощник готвач; 7) Боне за 10 заети лица на длъжности мияч и готвач за предпазване от влага и биологични агенти, срок на износване 1 месец, 50 броя (10 лица за 5 месеца). 3 128.40 3 128.00
Дейност 3 Осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд, подобряване професионалния и здравния статус на работниците и служителите. Елемент 3 Поставяне на знаци и сигнали за безопасности/или здраве при работа.: Цел: Акуализиране на знанията и повишаване на вниманието на заетите във фирмата лица за безопасно изпълнение на трудовите дейности и методите и средствата за тяхното ограничаване и предотвратяване. Обосновка: Наредба № РД -07/8 от за минималните изисквания за знаците и сигналите за безопасност и/или здраве при работа. Ключов фактор за превенция на опасностите, които възникват при изпълнение на трудовите дейности е актуализиране на знанията за рисковете при работа и ползите от прилагане на съответните практики за тяхното ограничаване и контрол. В рамките на дейността и в съответствие със задълженията на работодателя по чл. 5 Наредба № РД-07/8 от 20 12 2008 г. за минималните изисквания за знаци и сигнали за безопасност и/или здраве при работа се предвижда да бъдат подменени 30 броя постоянни предупредителни знаци за безопасност и/или здраве при работа (табели ) с цел ежедневна превенция на опасностите, свързани с работната среда. Съществуващите табели са мораблно остарели и физически износени, с нарушени специфични и функционални характеристики, не изпълняват своето предназначение и са неефективни. По своя характер, табелите имат функция да дадат практически указания за безопасно изпълнение на определена трудова дейност, или за наличие на опасност при изпълнение на трудова дейност, имат постоянно превантивно въздействие върху работещите и по-добър ефект по отношение на разбирането на изискванията за безопасност и здраве. Ще бъдат поставени по два броя от следните предупредителни знаци: "Опасност от нагрята повърхност", "Опасност от биологичен агент" "Опасност от запалими вещества", "Опасност от падане мокър под", "Опасност хлъзгав под" "Опасности от спъване неравности в пода" "Опасности от спъване препятствия в пода" "Опасност! Наличие на прагове в пода" " Забранено е пипането на съоръжението", " Задължително е изключването след работа" "Задължително е ползването на предпазна престилка" "Задължително е миенето на ръцете" "Задължително е изключването от контактната мрежа" "Задължително е ползването на защитно боне". Знаците ще бъдат поставени на подходящи места в кухненските помещения на ресторант Чучурите, кухненските помещения към хотел Добруджа- 1, територията на предприятието и общите части на сградите - хотел Добруджа 1 и хотел "Добруджа- 2". 600.00 494.80
Информиране и публичност: Цел на дейността: Информиране на участниците и обществеността за целите, дейностите и резултатите от проекта и ролята на Европейския съюз и държавата за финансовия принос при неговото реализаране.Дейността ще се осъществява от първи до девети проектен месец и ще се организира от екипа по проекта. При изпълнение на всички мерки за информация и публичност ще се спазват изискванията на Единния наръчник на бенефициента за прилагане правилата за информация и комуникация 2014-2020 г. Кандидатът ще указва финансирането на проекта от фондовете на ЕС чрез поставяне на емблемата на ЕС, упоменаване на ЕСФ, който оказва подкрепа на проекта и общото лого за програмния период 2014-2020 в съотвествие с графическите изисквания на всеки изработен продукт за информация при реализарането на проекта или документ, свързан изпълнението на проекта, който се използва за обществаността, участниците в проекта, изпълнителите по проекта и всички други доказателствени матерали, свързани с отчитането на проекта. Планирано е използването на следните мерки за информация и публичност: 1) Информационни табели: през първия месец от изпълнение на проекта кандидатът ще постави 4 броя табели на видно място в обектите на фирмата в с. Кранево, където ще се реализират проектните дейности.Ще бъдат изработени и 4 броя табели, предназначени за поставяне на транспортните средства, с които ще извършва организирания превоз на заетите рица.Табелите ще бъдат изработни в съответствие с техническите характеристики, приети от ЕК и ще съдържат наименованието и основното предназаначение на проекта. 2.)Плакати: планирано е изработването на 20 бр. плакати формат А3, които ще бъдат разпространени в офисите и работните помещения на фирмата, във фирмите- избрани за външни изпълнители при изпълнение на дейностите по проекта и други бизнес- партньори на фирмата. Плакатите ще съдържат следната текстова и визуална информация: емблемата на ЕС и упоменаване " Европейски съюз" , наименованието на ЕСФ, общото лого на програмния период 2014-2020, наименованието на проекта и главната му цел, общата стойност и размера на европейското и национално съфинасиране, началната и крайната дата на проекта. 3) Брошури: планирано е изработването и разпространението на 50 броя информационни брошури, които ще съдържат следната текстова и визуална информация: Емблемата на ЕС и упоменаване " Европейски съюз", наименованието ЕСФ, общото лого на програмние период 2014-2020, наименованието на проекта, адреса на Единния информационен портал. Информацинните брошури ще бъдат раздадени на представителите на целевата група, на външни организации- изпълнители по проекта, доставчици и бизнес-партньори на фирмата. 4) На видно място на закупения климатик и контейнери за разделно събиране на отпадъци ще бъдат поставени стикери, на които ще бъдат визуализирани: емблемата на ЕС и упоменаване "Европейски съюз" наименованието ЕСФ, общото лого на програмние период 2014-2020, и номера на договора за безвъзмездна финасова помощ. 5) Съобщения в местно радио: Ще бъдат публикувани 2 съобщения в местно радио, при стартирането и в края на проекта, в които ще се съдържа информация за целите и изпълнението на проектните дейности. 615.00 558.00
Организация и управление на проекта: Цел на дейността: Осигуряване на ефикасно, ефективно и надеждно изпълнение на проекта и реализиране на проектните цели при спазване на принципите на добро финансово управление на бюджета и коректно изпълнение на сключения договор. Дейността ще се изпълни от 1-ви до 13 -ти проектен месец от екип по проекта, който се състои от ръководител на проекта и счетоводител на проекта. Ръководителя на проекта ще изпълнява своите задължение в съответствие с описаните отговорности в раздел 9 Екип. След сключване на договор с УО, Управителят на дружеството ще сключи договори за изпълнение на работа чрез личен труд за период от 9 месеца с определения ръководител на проекта и избрания по реда на ПМС 118/2014 счетоводител на проекта, който трябва да притежава необходимата квалификация и опит в областта на оперативното счетоводство и /или релевантен опит във финасовото управление на договори, финасирани от Европейски фондове. Счетоводителят на проекта ще има следните функции и отговорности по управлението на проекта: ще отговаря за счетоводната отчетност; ще отговаря за класиране, осчетоводяване и систематизиране на първичните счетоводни документи, ще води отделна аналитичност на проекта към счетоводната система на фирмата, ще води финансово досие на проекта; ще изготвя финансовата част на междинните и заключителен доклади; осъществява вътрешен мониторинг по финансовата част; ще отговаря за оформянето на платежни документи, ще съставя примо-предавателни протоколи, попълва счетоводна информация в ИСУН. Счетоводителят на проекта ще се запознае и ще прилага ръководството за оперативно изпълнение на договори по процедурата и всички нормативни документи, свързани с финансовото управление на прокта. Разпределението на задължението и отговорностите между членовете на екипа ще се оформи в заповед, утвърдена от Управителя на дружеството, както и в договорите, които ще се сключат с лицата. Всички проектни дейности ще бъде стриктно документирани. Изборът на изпълнители при реализирането на проектните дейности ще се извършва в съответствие с действащото национално и европейското законодателство, а всички разходи по проекта ще бъдат извършени в съответствие с принципа на доброто финансово управление и ще се отразяват в счетоводната документация на дружеството в отделни счетоводни аналитични сметки. Ще бъдат разработени общи формуляри в съответствие с приложимите образци по схемата, както и специфични за проекта.Ще бъдат издавани оперативни заповеди и подготвени планиращи документи: актуален план надейностите по проекта, ежемесечни планове, план за провеждане на процедури по ПМС, който ще бъде представен на УО за утвърждаване. Екипът по проекта регулярно ще провежда срещи за координиране на дейностите и за приемане на оперативни решения. Входящата и изходяща кореспонденция по проекта ще се класифицира своевременно в отделна папка. Ще се създаде досие на проекта, по дейности ще се класифицират всички издадени документи. При управлението ще се спазват принципи на екипност, прозрачност, оперативност, ясно формулиране на задачите. Ще се осъществява регулярен мониторингът на дейностите, резултатите и издадените документи. Членове на екипа ще се запознаят и стриктно ще спазват Ръководството на бенефициента за изпълнение и управление на проекти по процедура „Добри и безопасни условия на труд” 5 252.00 5 209.84

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).