Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 55 103 TREES
Български

Programme: Human Resources Development

Planning region: All

Description

Within the framework of the present project proposal, training will be organized and carried out in the field of vocational training and specific training in view of the requirements of the workplaces at PHILICON - 97 AD, in order to increase the ability of the employees of PHILICON - 97 AD to meet the coming fast changes in the labor market as a result of structural factors such as globalization and technological change, as well as responding to the current needs of the business. The trainings are targeted at the specific needs of the target groups and the representatives of the target groups - employees in PHILICON - 97 AD will be included in trainings in view of the specifics of their work and their needs for raising the knowledge and skills, as in professional qualifications and specific skills for their specific jobs. For best results, the identified problems and needs of the project target groups, as well as the objectives of the present procedure, lead to the selection of activities. In terms of professional qualification, 100 persons representing the target group will be trained. The specific trainings will cover 210 individuals from the target group.
The activities are selected to ensure the achievement of the objectives, results and indicators set in the project proposal, respectively to contribute to the achievement of the objectives of the grant procedure - BG05M9OP001-1.057 "SKILLS". The duration of the project is planned for 17 months.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Включване на лица от целевата група в специфични обучения за конкретното работно място: Дейността има за цел да осигури включването на 210 заети лица от целевата група в специфично обучение по прилагане на нови методи и техники за производство на сокове и консервирана продукция, хигиенни изисквания, безотпадно производство, маркетинг и износ на продукцията, според необходимостта и изискванията на работодателя, съобразени с предмета и работните длъжности на предприятието. Дейността на Филикон-97 АД се реализира в сектора на хранително-вкусовата промишленост и в частност производството на на плодови и зеленчукови продукти, консерви, сокове и нектари. Изнасяме нашата продукция в над 60 държави. В последните години отчитаме тенденция за нарастване на интереса на масовия консуматор в България и на чуждите пазари към т.нар. здравословни продукти в съответствие с актуалните тенденции в храненето и съвременна диетология. Предвид това сме се насочили към адаприране на предлаганите продукти в съответствие с тези тенденции , както и разширяване на гамата от предлагани изделия. Нашият персонал, ангажиран с производството на продукцията на фирмата, както и служителите, които отговарят за маркетинга и пласмента на произведената продукция, не притежават специфични познания и умения в тази област, а силната конкуренция на този пазар изисква да сме "в крак с тенденциите", да обновяваме продукцията си, да засилим маркетинговата стратегия. Това налага нуждата от организиране и провеждане на специфично обучение за служителите ни, които са ангажирани в производството на продукцията на Филикон-97 АД, и за служителите от административния офис, които маркетират, предлагат и продават продукцията. Специфичното обучение ще бъде организирано от външна за нас обучителна организация, която ще изготви конкретна за нас обучителна програма по дефинираните от нас теми. По предложение на външния изпълнител темите могат да бъдат допълвани и надграждани. Обучението ще бъде на модули и теми, като на етап проект сме предвидили следното съдържание: Модул Нутрициология (общо 100 часа), включващ : -Съвременни изисквания за здравословно хранене и на модерните тенденции в хранително-вкусовата промишленост. -Основни познания за принципите на здравословното хранене, съвременна диетология и актуални тенденции в диетичното/медицинското хранене Модул Нови тенденции в производството ( общо 350 часа), включващ : - Нови технологии и нови тенденции по отношение на качество и съдържание на храните, в консервираните храни и сокове. - Производство на консерви, които се доближават по вкус до домашно приготвените. - Нови технологии, позволяващи запазване на цвят, консистенция, вкус и съдържание на хранителните вещества. - Био производство - Технологични възможности за постоянно обновяване на крайните консумативни продукти, произвеждани на база плодови сокове и зеленчукова продукция, предлагане на нови продукти - Разширяването на сферите на приложение на плодовите и зеленчукови продукти при производството на други хранителни стоки - хлебни, млечни, детски храни и др. Модул: Безотпадъчно производство на продукция ( 50 часа) , включващ: - Разходването на ресурси, управление на отпадъците, безотпадъчно приготвяне на консервирана продукция и сокове. - Използване на отпадъка за производство на тор Модул : Износ и изисквания на външните пазари (100 часа) , включващ - Европейски аспекти: хигиена и качество; Закон за храните; правила за етикетиране; правила за внос и износ от ЕС. Маркетинг: позициониране; търговия на дребно; търговия на едро Обучението ще се реализира в рамките на 600 учебни часа, в смесена форма на обучение, включваща теория и практика съобразно изготвена програма от изпълнителя. 737 940.00 635 310.00
Предоставяне на обучение за придобиване или повишаване на професионалната квалификация на лица от целевата група: Дейността има за цел да осигури включването на 100 заети лица от целевата група в обучение за придобиване и/или повишаване на професионалната квалификация по професия „Икономист“, специалност "Икономика и мениджмънт" и специалност „Търговия“, според специфичните нуждите, необходимостта и изискванията на работодателя за конкретните трудови задълженията, които обучаемите изпълняват на работното си място. Целева група на тези обучения са 100 човека, ангажирани в административния офис на дружеството, които се занимават с продажби, маркетинг, намиране на клиенти и пласмент на продукцията на дружеството или заемат позиции на средно и оперативно управленско ниво. За намиране на клиенти и нови пазари, изграждане на дълготрайни взаимоотношения с настоящи и нови клиенти, с оглед на създаване на бизнес взаимоотношения тези наши служители трябва да притежават професионални умения по специалност „Търговия“ или по специалност „Икономика и мениджмънт“. Работодателят е атестирал нагласите, уменията, знанията и компетенциите на работещите във фирмата и предявява необходимост към персонала да премине обучение по професия „Икономист“, специалност "Икономика и мениджмънт" и специалност „Търговия“, защото е преценил, че професионалните умения на заетите в дружеството лица трябва да отговарят напълно на техните трудови задължения, както и на дейността на фирмата. Работодателят има необходимост да обучи персонала си, за да се подобри качеството на труда, да се увеличи клиентелата на дружеството и пазарите, на които пласираме нашата продукция. Целевата група е с доста различна консистенция, образование и ценз, трудови навици, професионална квалификация и умения. Лицата участват активно в развитието на стопанската дейност на фирмата, извършват различни трудови дейности ежедневно контактуват с клиенти на фирмата, ,а не всички притежават нужното ниво на професионални знания и умения. По-голямата част от лицата не притежават професионално образование по специалност „Търговия“, което е необходимо с цел по-качествено изпълнение на техните задължения. В тази връзка сме предвидили да обучим 40 лица по специалност "Търговия" . За 60 заети лица на средно и оперативно управленско ниво сме предвидили обучение по професия "Икономика и мениджмънт" , като повишаването на квалификацията на тези лице ще способства за повишаване на качеството на работа и производителността на труда им. Обученията и по двете специалности ще се провеждат в дистанционна форма, за да може служителите на фирмата - целева група по тази дейност, да могат съобразно ангажиментите си да преценят по кое време ще присъстват на обученията в рамките на предложения от външния изпълнител график. Предвидените обучения изяло са насочени към постигане на целите на проекта - се предостави възможност за повишаване адекватността на уменията на заети лица, съобразено с актуалните нужди на фирмата и изискванията на работодателя и в съответствие с нуждите и потребностите на целевите групи. 180 000.00 140 400.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).