Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 56 672 TREES
Български

Programme: Human Resources Development

Planning region: All

Description

The "Enhancement of Vocational Knowledge and Practice" project in "NG bakery" Ltd. "has as its main purpose" To provide the opportunity for the employees of "NG bakery" Ltd to increase their professional qualification and knowledge of foreign language ".
Specific Objectives are:
1. 28 employees in "NG bakery" Ltd. to form new knowledge and skills to increase their professional qualification in a perspective area for professional realization, such as confectionery.
2. Ensure the ability to form key competencies for communication in a foreign language to a total of 34 per. employed by "NG bakery" Ltd.
These objectives will be achieved through the following activities:
1. Acquiring the professional qualification of the employees of "NG bakery" Ltd;
2. Conducting training on key competency "Foreign language" of the employees in "NG bakery" Ltd.
By implementing these activities, the following results will be achieved:
1) One of the leading companies in the production of cakes and sweets in Blagoevgrad will increase the qualification of its staff;
2) A total of 34 p. employed (of which at least 50% of them with average) occupying different positions will acquire 2nd and 3rd qualification degree in the following professions:
-3 p. from the position of Sweet, Assistant Sweet and 5 General Worker in the Workshop, 1 Waiter, 1 Packer, 2 Pastry Maker Master are expected to undergo training for acquiring the profession "Restaurateur" (c.811060)
-6 p.from the posit. Seller, 1 Manager, 1 cashier; 1 dispatcher and 1 driver will undergo training for acquiring the profession "Seller-consultant" (c. 341020);
-34 p.from the posit. will undergo training on key competency -foreign language.
3) As a result of the implementation of the project activities, sustainable employment and greater competitiveness of the employed in the labor market will be ensured, meeting the needs of the confectionery business.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Придобиване на професионална квалификация на заетите в "ЕН ДЖИ БЕЙКЪРИ" ЕООД: Дейността ще предостави възможност на целевата група по проекта общо 28 човека заети във фирмата лица със средно образование на длъжностите Сладкар-3ч.; Помощник сладкар – 6ч., Общ работник в цех -5ч., резач -1ч., опаковчик – 1ч., майстор производство на тестени изделия- 2ч., Продавач- 6ч; Управител -1, касиер- 1; експедитор 1ч. и шофьор- 1 от цеха и всички обекти на фирмата да придобият професионална квалификация по следните специалността за всяка длъжност, а именно: - от длъжностите 3 ч. Сладкар; 6 Помощник сладкар и 5 Общ работник в цех, 1 резач, 1 опаковчик, 2 майстор производство на тестени изделия - се предвижда да преминат обучение по професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетеринг (Код 811)“ за придобиване на професия „Ресторантьор (Код 811060)“ от 3-та кв. ст. по спец. „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения (Код 8110602)“. -от длъжностите 6 ч.– Продавач; 1Управител, 1 касиер; 1 експедитор и 1 шофьор ще преминат обучение по професионално направление "Търговия на едро и дребно" (с код 341) за придобиване на професия "Продавач-консултант" (с код 341020) от 2-ра кв. ст. по спец. "Продавач-консултант" (3410201). Дейността цели формиране на нови професионални знания, умения, запознаване и използване на нови техники и технологии в ежедневната дейност на заетите лица от различните длъжности. Тези знания и умения ще бъдат използвани от заетите лица в ежедневната си трудова дейност, с което ще повиши тяхната производителност, качество на приготвените сладки продукти и торти, обслужването и работата с клиентите в цеха и всички обекти (сладкарници) на фирмата из града от една страна и от друга ще повиши тяхната конкурентоспособност на пазара на труда. Необходимостта от тези обучения на заетите е породено от желанието на работодателя да има квалифициран персонал, които да отговаря на нужната квалификация на всяка длъжност. А към настоящия момент повечето заети не притежават образование, което да съответства на заеманата длъжност. Работодателят непрекъснато се стреми да предлага качествена храна и качество в обслужването във всичките си заведения, затова и служителите трябва да притежават необходимата квалификация, да имат специфични професионални знания и умения за това. Фирмата работи в сфера, която непрекъснато се развива. Това поражда и необходимостта от изпълнението на настоящата дейност. Обученията по спец. „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения” (8110602) от трета квалификационна степен и по спец. "Продавач-консултант" (3410201) от втора квалификационна степен предвидени в настоящата дейност, часовете ще трябва да бъде 960 уч. часа (за 3-та кв. степен) и 660 уч. часа (за 2-ра кв. ст.) , разпределени на теория и практика, съобразно изискванията ЗПОО. За ефективното провеждане на обучението на заети лица от целевата група, които ще бъдат включени в дейността ще бъдат разпределени в групи. Предвидените обучения ще бъдат проведени в гр. Благоевград. В края на всяко обучение всички служители взели участие в него ще получат Свидетелства за професионална квалификация II-ра и III-та кв. ст. за съответните професии. Етапите на изпълнение са: 1) Подготовка за обучението: Избраният/те изпълнител/и ще трябва да предостави/ят подробна учебна програма и учебен график. Учебната програма трябва да е съобразена с изискванията на НАПОО и заложените по проекта критерии. 2) Провеждането на обучението по утвърдения учебен график, съобразен с местоработата на заетите и разпределението им по групи. В този етап избраната обучителна/та организация/и, изцяло ще трябва да организира реализирането на обученията. 3) Провеждане на текущо оценяване; 4) Провеждане на изпити на обучаваните и връчване на Свидетелства за професионална квалификация на успешно завършилите. 44 400.00 48 840.00
Провеждане на обучение по ключова компетентност "Чужд език" на заетите лица в ЕН ДЖИ БЕЙКЪРИ ЕООД : Целта на тази дейност е да бъде подобрено общуването на чужд език на заети лица в ЕН ДЖИ БЕЙКЪРИ ЕООД от длъжностите - Управител – 1бр; продавач-консултант-7; касиер-1; експедитор стоки и товари-1; шофьор -1; барман-1; помощник-сладкар- 6; сладкар-3; сервитьор-1; общ работник-7; Резач-1; опаковчик -1; майстор производство тестени изделия-3 (общо 34 човека), които в ежедневната си трудова дейност често се налага да четат и говорят на английски с чуждестранни клиенти и партньори в заведенията на фирмата в гр. Благоевград. Това ще им позволи свободно и ефективно да комуникират с чужденците. Нуждата за това обучение е породена от факта, че изброените лица на тези длъжности във фирмата изпитва затруднение при общуването на английски език с чуждестранните клиенти и партньори, а те са голям група от ежедневните клиенти на заведенията и сладкарниците в града. Езикът, който ще изучават е английски, тъй като той е един от най-предпочитаните езици за комуникация на клиентите от цял свят. Обучението ще се възложи на външен изпълнител. Обучението ще премине през три нива по Европейската квалификационна рамка. • Английски език – ниво А1. Трябва да схващат същественото от кратки и ясни послания и съобщения. Трябва да могат да четат кратки, елементарни текстове. Да откриват конкретна, предвидима информация в обяви, реклами, проспекти, менюта и др. Трябва да могат да общуват във всекидневни рутинни ситуации, изискващи обикновен, пряк обмен на информация по познати теми и дейности. Да могат да водят кратък разговор, въпреки че обикновено не разбират достатъчно, за да могат да го поддържат. Трябва да могат да опишат накратко с определен набор от изрази и изречения. Трябва да могат да напишат кратки бележки и съобщения. Да могат да водят обикновена лична кореспонденция. • Английски език – ниво А2. След приключване на курса от 100 учебни часа обучаващите се трябва да могат да разбират същественото, когато се използва ясен стандартен език по познати теми. Трябва да могат да схванат основната информация на актуални теми или въпроси от личен и професионален характер. Трябва да могат да разбират текстове, съдържащи предимно често употребявани всекидневни и професионални изрази. Трябва да могат да се справят при възникнали различни ситуации. Трябва да могат да участват без предварителна подготовка в разговори на позната тематика от личен характер или свързани с ежедневието.Трябва да могат да описват събития, техните планове, цели. • Английски език – ниво B1. След приключване на курса от 100 учебни часа курсистите трябва да могат да разбират сравнително дълги изказвания, дори и да не са ясно структурирани, а логическите връзки само се подразбират. Да могат да разбират дълги и сложни специализирани и литературни текстове, както и да долавят стилистични нюанси. Трябва да могат да разбират специализирани статии и дълги технически инструкции, дори когато не са свързани с тяхната професионална област. Да могат да използват езика гъвкаво и успешно за социални и професионални контакти. Да могат точно да изразяват мислите и мнението си, както и умело да общуват със събеседниците си. Трябва да могат ясно и подробно да говорят по сложни въпроси като включват свързани с тях теми, да развиват определени аспекти и завършват изказването по подобаващ начин. Да могат да изберат подходящ за адресата стил. Етапите по които ще се реализира тази дейност са както следва: - проучване и избор на обучаваща организация; - проучване на нуждите и възможностите на обучаваните лица и запознаване със спецификата на работните места, където те работят; - подготовка на учебна програма, план и график съобразно европейската езикова квалификационна рамка и конкретните нужди и възможности на обучаваните лица; - организация и контрол на учебния процес за всяко от трите нива: лексика, граматика, практически упражнения, текуща оценка; - финални изпити за за всяко едно от трите нива. - Връчване на документи за завършено ниво на английски език за всеки от успешно завършилите. 23 800.00 26 180.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).