Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 55 107 TREES
Български

Programme: Human Resources Development

Planning region: All

Description

Cremio AD, the legal successor to Kodap EOOD, is the biggest producer of vegetable whipping cream products on the Balkans and one of the leaders on the market for dairy products with the My Day trademark.
Globalization and increasing competition require a dynamic adaptation of the enterprise to the changing needs of the economy and the labor market. As a result, and in line with the global tendencies towards an environmentally friendly way of life, the company is investing in the production of healthy food products, including those suitable for people with special dietary regimens.
Any support for the employers, through the BG05M9OP001-1.021 "Employee Training" procedure, which aims to improve the ability of employees to face the emerging labour market changes resulting from globalization, technological changes and the aging of the population, will contribute to solving the problems of sustainable employment, responding to the current needs of the business.
The activities included in the current project proposal of the applicant are directed to increase the adequacy of the knowledge, skills and competence of the employees of the company, namely:
- Provide training to 46 labour agreement employees of Cremio AD to acquire a professional qualification for the specialty 5410501 "Food and Beverage Industry" (Ist Degree of Professional Qualification), profession 541050 "Food and Beverage Industry Worker" /18 persons/ and for the specialty 5410202 "Milk and Dairy Products Manufacturing" (IInd DPQ), profession 541020 "Food and Beverage Industry Operator" (28 persons), from the Professional Field "Food and Beverage Industry Technologies" with code 541 in the LPVET;
- Provide English language training - Key Competence 2 "Foreign language teaching" according to the European Qualifications Framework for 54 employees of Cremio AD
- Information and communication activities
- Project organization and management
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Предоставяне на професионално обучение на 46 лица по специалност 5410501 „Хранително-вкусовата промишленост“, професия 541050 „Работник в хранително-вкусовата промишленост“ /18 / и по специалност 5410202 „Производство и преработка на мляко и млечни продукти ”, професия 541020 „Оператор в хранително-вкусовата промишленост ”/28/от професионално направление „Хранителни технологии” с код 541 от СППОО: Дейността цели успешно завършено обучение за придобиване на професионална квалификация по специалности „Хранително-вкусовата промишленост “ /I СПК/-18 лица и по специалност „Производство и преработка на мляко и млечни продукти ”/ II СПК/-28 лица, наети на трудов договор в "Кремио" АД и получаване на 46 бр. Свидетелство за професионална квалификация. Професионалното обучение ще се осъществява по професии и специалности, включени в СППОО, който се утвърждава от Министъра на образованието и науката. Предвиденото по проекта професионално обучение е съобразено както с личните интереси и възможности на включените в целевата група лица, така и с потребностите на работодателя от квалифицирана работна сила, предоставяща качествен и производителен труд. Отчитайки напредъка на технологиите и конкуренцията на пазара Кремио ЕАД въведе в експлоатация високотехнологично производствено оборудване за преработката на млека, млечни продукти и сметани за готвене и разбиване, отговарящо на последните тенденции в хранително-вкусовата промишленост и осигуряващо безопастност и качество на храните. Предприятието разполага с модерни линия за обработка на прясно мляко, линия за производство на краве масло, линия за обработка и пълнене на пастьоризирани млека и йогурти в PET – бутилка, линия за асептично пълнене на продукти в тетрапак опаковки, на които работят служители на длъжност „Машинен оператор млечни продукти“, част от които /28 лица/ нямат необходимата професионална квалификация. Проектното предложение предвижда обучение за професионална квалификация на тези лица по специалност „Хранително-вкусовата промишленост“, което ще осигури те да прилагат придобитите знания за решаване на задачи с практическа насоченост като: познаване устройството, конструктивните особености и приложението на основните видове машини; обслужване на машините, апаратите и съоръженията за приемане, преработка и съхранение на мляко; технологиите за производство на мляко и млечни продукти и параметрите на технологичния процес; спомагателните материали, влагани в производството; опоковките; изискванията на ЕС за производство на мляко и млечни продукти и др. След въвеждане в експлоатация на инсталацията за приготвяне и разбиване на сметана на растителна основа с капацитет 150 т на ден ,,Кремио“ АД завоюва първо място на Балканите в този сегмент и възнамерява да продължи да инвестира в разработване и производство на продукти, подходящи и за хора със специални хранителни режими/ вегани, вегетарианци/. От съществено значение за успеха на тази нова продуктова линия е професионалната квалификация на персонала, пряко ангажиран с тази дейност. Част от работещите на тази производствена линия, 18 човека на длъжност „Общ работник в промишлеността“, не притежават нужните знания и умения за това иновативно производство, поради което са включени в целевата група за предоставяне на професионално обучение по специалност „Хранително-вкусовата промишленост “, професия „Работник в хранително-вкусовата промишленост“. Предвиденото по проекта обучение ще им даде знания и умения за устройството, конструктивните особености и приложението на основните машини, апарати и съоръжения за преработка и съхранение на разтителните мазнини, полуфабрикатите и спомагателните материали, технологиите за производство на продукти на разтителна основа, спазване изискванията на ЕС за производство на хранителни продукти и др. Етапи на изпълнение на дейността: 1.Подготовка и провеждане на процедура „избор с публична покана“ /с 2 обособени позиции/ по реда на глава 4 от ЗУСЕСИФ и ПМС 160 на изпълнител/и-1-3 ти м.; 2. Сключване на договор с избрания изпълнител-4-ти м.; 3. Сформиране на групи обучаеми, изготвяне на програма, учебен план и график-4-ти м. 4. Провеждане на 300 уч.ч. обучение по специалност с код 5410501 / I СПК/ и издаване на свидетелсва-5 -9-ти м.; 5. Провеждане на 660 уч.ч обучение по специалност с код 5410202 / II СПК/и издаване на свидетелсва-5-12-ти м.; 44 400.00 43 200.00
Предоставяне на обучение по английски език - Kлючова компетентност 2 „Oбщуване на чужди езици“, съгласно Европейската квалификационна рамка на 54 заети на трудов договор служители на "Кремио" АД: Дейността цели придобиване и подобряване на знания и умения английски език по на 54 лица от целевата група - Ключова компетентност 2 "Общуване на чужди езици“, съгласно Европейската квалификационна рамка. Бързите темпове на развитие на предприятието и нарастващата конкуренция на местния и международните пазари, наложиха разширяване на производството и асортимента от млечни продукти и сметани на разтителна основа, които „Кремио“ АД успешно изнася в 17 страни в Европа и Азия.От съществено значение за успешното развитие на дружеството е професионализмът на персонала, пряко конкактуващ с чуждестранните клиенти. Добрите познания по чужд език, най-вече английски, ще доведе до значително повишаване качеството на работа на тези служители. Целевата група по проекта се състои от 54 служители, на ръководни и изпълнителски длъжности, които имат необходимост: -да усъвършенстват знанията си по английски език с цел по-ефективно и качествено обслужване и взаимодействие с чуждестранни клиенти и партньори, на длъжности: „Мениджър продажби външен пазар“, „Маркетинг мениджър“, „Специалист експорт“, „Мениджър ключови клиенти“ „Мениджър логистика“, „Търговски сътрудник“, „Специалист контрол на документи“; -повишат професионалните си знания по отношение на развитието на технологиите и иновациите, за което се изискват познания по английски език, на длъжности „Мениджър, производство“, „Мениджър/ръководител качество, „Ръководител, отдел в промишлеността“, „Началник смяна“, „Лаборант“ ,“ Лаборант микробиологична лаборатория“, „Главен началник склад суровини и материали“, „Техник-механик, хранително-вкусова промишленост“; Владеенето на чужд език ще повиши не само езиковата квалификация на наетия персонал, но и конкурентоспособността на дружеството в динамичен и бързо развиващ се сектор на производството на храни. Чрез предоставяне на обучение по английски език, необходимо за качественото изпълняване на трудовите им задължения, ще бъдат подкрепени професионалното развитие, мотивацията и ангажираността на тези служители. Планира се, 54 лица от целевата група да преминат обучителен курс за изучаване на английски език в 3 нива -А1, А2, В1, В2 или С /съгласно Европейската квалификационна рамка/, определени на база входящ тест за ниво на владеене на езика. Част от служителите, включени в целевата група са преминали начално ниво на обучение и е необходимо да надградят своите знания. Очакваният резултат от предвиденото по проекта чуждоезиково обучение е по-добро личностно и професионално развитие, по-висока конкурентоспособност на служителите от целевата група, по-добро качество на обслужване на клиентите и комуникация с дъставчиците, подобряване на взаимодействието с контрагенти и партньори на дружеството чрез възможности за участие на тези служители в презентации пред чуждестранни клиенти от Турция и страни от Близкия Изток, Румъния, Чехия, Дания, Франция и др., международни семинари и конференции за споделяне на ноу хоу, обменят опит и добри практики в страниТурция, Румъния, Чехия, Дания, Франция, и др., които. Етапи на изпълнение на дейността: 1.Подготовка и провеждане на процедура „избор с публична покана“ по реда на глава 4 от ЗУСЕСИФ и ПМС 160 на изпълнител на обучение по КК2-1-3-ти м.; 2. Сключване на договор с избрания изпълнител-4-ти мес.; 3.Провеждане на тест за определяне на входящо ниво, сформиране на групи обучаеми на база резултатите от теста, изготвяне на програма, учебен план и график-5-ти мес; 4.Провеждане на обучението за първо ниво на владеене на английски език и полагане на изпит по теория и практика, издаване на сертификат на успешно издържалите изпита лица – 5-6-ти мес; 5. Провеждане на обучението за второ ниво на владеене на езика и полагане на изпит по теория и практика, издаване на сертификат на успешно издържалите изпита лица – 7-8-ми мес; 6. Провеждане на обучението за трето ниво на владеене на езика и полагане на изпит по теория и практика, издаване на сертификат на успешно издържалите изпита лица - 9-10-ти мес; 37 800.00 37 800.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).