Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 55 246 TREES
Български

Programme: Human Resources Development

Planning region: All

Description

The project of "Healthy Bars" Ltd. has as its general  objective  increasing the efficiency of production processes, achieving higher productivity, reducing production costs and optimizing the production chain in the enterprise for the production of organic/soy protein chocolate bars.
This will be accomplished through the implementation of an activity for the acquisition of new technologies with an emphasis on the digitization of production processes with a view to diversifying the offered products/services. It consists in the acquisition of new production equipment:
- chocolate tempering machine – 2 pieces;
- mixer with SZ-arms – 1 piece.
Specific objectives:
- Increasing the efficiency of production processes in the enterprise through the purchase and commissioning of the three new machines: the two tempering machines and the mixer. With them, production processes will be almost completely automated and maximum output will be achieved without using more resources (electricity, labor, raw materials).
- Achieving higher productivity and reducing the total production costs of the enterprise and hence - the production costs per unit of production by eliminating manual labor and automating production. Automation of production processes will allow the enterprise to fulfill larger orders in a significantly shorter time, at the highest quality and practically without  defects.
- Optimizing the production chain in the enterprise by functionally linking the two chocolate tempering machines with the owned bar dipping machines with only chocolate substitutes.

The implementation of the project will cumulatively lead to digitalization of production processes and diversification of the products offered by the enterprise.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Част 1 на Дейност "Придобиване на нови технологии с акцент върху цифровизацията на производствените процеси с оглед на разширяване на производствения капацитет и/или разнообразяване на предлаганите продукти/услуги": Придобиване на ново производствено оборудване в изпълнение на дейността ще бъде извършено чрез закупуването на следните ДМА: 1. Темперираща машина за шоколад– 2 броя: С придобиването на две темпериращи машини ще може да се постигне разнообразяване на предлаганите продукти чрез предлагане продукти- барове с растителен/соев протеин, тунквани с истински шоколад. Към днешна дата предприятието предлага единствено продукти, тунквани само със заместители на шоколад. Придобиват се два броя машини за да се работи едновременно на две линии с истински шоколад, както и да се тункват с два вида шоколад -бял и тъмен. Двете машини са от един тип и имат следните общи функционални характеристики: - Представляват интегрирано решение за работа с различни видове какаови/ шоколадови маси с различна масленост - както за всички видове високомаслени шоколадови и маси, така и за маси с ниско съдържание на мазнини, т.е. за шоколад със или без съставки, какао маса, какаово масло и пълнежи. - Притежават технология на минимум 7 пъти по-дълго време на престой в зоната на кристализация, което гарантира по-добър гланц, по- дълъг срок на годност, хрупкаво разчупване и добро свиване на крайния шоколадов продукт. - Напълно автоматизирани са - не изискват обслужване и доставя равномерно обработен шоколад- резултат - Иновативното комбинирано хоризонтално и вертикално смесване гарантира напълно хомогенно разпределение на бета V зародишните кристали в цялата маса. Прецизният контрол на кристализацията става с помощта на интегрирана охлаждаща зона с променлив поток. - Притежават високоефективна изолационна технология за температурно разделяне между охлаждащите и нагревателните зони. Тяхната технология с променлив поток в динамичната зона на смесване позволява пълна контрол, като се реагира незабавно на променящите се изисквания и по този начин задейства постоянна оптимална кристализация в масата. - Способни са да темперират шоколад в диапазон от 50% до 110% от номиналния си капацитет. За какаови маси и маси за пралини действителният капацитет за темпериране е приблизително 2/3 от посочения капацитет за темпериране, който за първата машина е 750 кг на час, а за втората – 500 кг на час. Управлението и контрола на темперирането се извършва със специализиран производствен софтуер, базирано на интуитивен цветен сензорен дисплей. Софтуерът позволява програмиране и запазване на рецепти за различни продукти. Може да съхранява минимум 20 рецепти избираеми от интуитивния сензорен дисплей. Така се осигурява автоматична настройка при стартиране на нови рецепти. Управлението и софтуера осигуряват възможност машината да се свързва в Интернет мрежа и да се програмира и контролира информацията дистанционно. Дистанционното устройството за достъп е вградено в контролния панел и свързано към мрежовото ниво на машина. Съответните машинни данни се събират и изпращат до облак, който се ползва за съхранение на данни и настройки за подобрение на продукти и за по-прецизно отстраняване на проблеми и гарантиране на висока производителност. Въведената предварително информация помага на оператора да избере правилните параметри за настройка на машината и продукта. Машината и специализирания производствен софтуер представляват един неделим актив, който се състои от компонент с характеристиките на ДМА – машина и компонент с характеристиките на ДНА - софтуер към нея, без който машината не може да функционира. Продължава в Част 2. 547 632.40 547 632.00
Част 2 на Дейност "Придобиване на нови технологии с акцент върху цифровизацията на производствените процеси с оглед на разширяване на производствения капацитет и/или разнообразяване на предлаганите продукти/услуги": Продължение от Част 1 2. Смесител със SZ-рамена Новият смесител е автоматизиран и цифровизиран. Той е осигурява интензивно смесване, както на гъсти и тежки пълнежни маси, така и на прахообразни. В смесителната вана на машината са разположени две Z-рамена, на едно ниво, с непресичащи се външни траектории. Скоростта и посоката на въртене се задава индивидуално за всяко от двете Z-рамена. Този тип смесители са винаги оборудвани с хидравличен капак. Управлението и контролът се извършва със специализиран производствен софтуер. То е програмируемо на цветен тъч-скрийн дисплей. Софтуерът позволява програмиране и запазване на програми за смесване; с него се настройва въртенето на двете Z-рамена. Така се осигурява автоматична настройка на въртенето на двете Z-рамена в двете посоки. Управлението и софтуерът осигуряват възможност машината да се свързва в Интернет мрежа и да се програмира и контролира информацията дистанционно. Въведената предварително информация помага на оператора да избере правилните параметри за настройка на въртенето на Z-рамената . Машината и специализирания производствен софтуер представляват един неделим актив, който се състои от компонент с характеристиките на ДМА – машина и компонент с характеристиките на ДНА - софтуер към нея, без който машината не може да функционира. Придобитият смесител ще осигури възможност да се произвеждат многослойни протеинови барове с различни цветове и консистенция на всеки слой. Към момента това е невъзможно, тъй като предприятието притежава само един индустриален без програмируемо управление. Това не дава възможност да се изработват едновременно различни по цветове и консистенции теста за барове. Въвеждането на трите нови машини ще доведе до намаляване на количеството използвани суровини при производството на единица продукция с ок. 15% след изпълнение на проекта в резултат на оптималното им оползотворяване в производството - реализира се чрез двете темпериращи машини на шоколад и чрез новия смесител. 148 455.32 148 455.32

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).