Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 55 103 TREES
Български

Programme: Human Resources Development

Planning region: All

Description

Through the implementation of this project, the need to acquire specific knowledge for employees in the sector of Catering and Healthy Nutrition at Master-Peak EAD will be met. The overall objective of the project is to increase the productivity and quality of work in the company and to create conditions for sustainable employment by enhancing the skills and capabilities of the employees in the company by including them in specific vocational trainings. Our target groups include:
-2 young inactive and / or unemployed persons up to 29 years of age.
-167 company employees.
Project activities include specific vocational trainings for company employees and specific vocational training for inactive / unemployed persons, as well as the inclusion of at least 50% of the successfully trained non-active / unemployed (with a certificate) in non-subsidized employment. The activities described will have a direct impact on the increase of the personal professional growth of the persons who will be able to acquire new knowledge and thus become more competitive and adaptable to the labor market but will also contribute to increasing the competitor's competitiveness and create prerequisites for the development and creation of additional sustainable jobs. In addition, the project includes activities targeting young people up to 29 years of age who will be able to increase their skills and knowledge in a specific area and thus remain in a promising company in a fast-growing, attractive sector. With the implementation of this project, we will contribute to the improvement of the quality of the workforce, which will be manifested in the following directions: increased skills of key personnel and achieving higher labor productivity, with a direct effect on the financial indicators and profits of the company .
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Дейност 1: Включване на неактивни/безработни лица в специфични за конкретното работно място обучения: Целта на дейността е да се подберат 2 неактивни и/или безработни лица до 29 г. вкл., които да преминат специфични обучения с пряка приложимост върху бъдещата длъжност на служителите във фирмата. Предвиденото. обучение за неактивни/безработни лица напълно съответства на установените потребности в Мастър-пик и на нуждите на компанията от търсене и намиране на млади хора, които да бъдат обучени и да станат част от нашия екип. За да могат лицата да изпълняват ефективно задълженията си е наложително те да преминат обучения, които да им позволят да придобият умения за започване на работа в сектора. В допълнение, подобни специфични за позицията обучения ще повишат мотивацията на лицата, тяхната ангажираност и интерес и ще окажат пряк последващ положителен ефект върху работата им. При подборът на неактивни/безработни лица до 29 г. вкл. , ще се осигурят равни условия за включване на всички, без значение от пол и етнос. Подборът ще стартира непосредствено след подписване на договор за безвъзмездна финансова помощ. Подборът ще се осъществи както с помощта на Дирекции бюро по труда в София област и Троян, така и чрез обяви в Интернет - в сайтове за търсене на работа. Освен на описаните методи, ще разчитаме и на съдействие на трудовите посредници в ДБТ, които ще уведомят потенциалните представители на целевата група за дадената възможност за включване в проектните дейности. Обученията ще са присъствени. Общата сума на планирани специфични обучения е 3000 лв. безвъзмездна помощ на лице общо за следните обучения: -Хигиена и безопасност на хранителното производство-40 учебни часа Курсът синтезира най-важните правила за безопасна и високохигиенична работа с хранителни продукти, включително за лична безопасност и хигиена, методи за опаковане и транспортиране на суровини и готови хранителни продукти, основни принципи на HACCP и ServSafe, международни и национални системи и стандарти за хигиена и безопасност. -Индустриален кетъринг-60 учебни часа Курсът цели разширяване и придобиване на допълнителни познания и умения за техниките на готвене, които се използват в индустриалната кухня / производство на готови ястия. Принципите и техниките на конвенционалната кухня се „превеждат“ на езика на съвременните методи и техники, включително индустриални технологии за производство на хранителни продукти и готови ястия. Засягат се въпросите за разходването на ресурси, управление на отпадъците, безотпадъчно готвене и др. - Нутрициология-20 учебни часа Курсът включва основни познания за принципите на здравословното хранене, съвременна диетология и актуални тенденции в диетичното / медицинското хранене. Обученията ще завършат с документ - сертификат от доставчика, удостоверяващ успешното завършване на преминалите курса на обучение неактивни и/или безработни лица. Етапите на изпълнение на дейността са следните: Етап 1: Подбор на 2 бр. неактивни и/или безработни лица до 29 г. вкл. /месец 1-3 включително/ Етап 2: Избор на изпълнител за извършване на обученията /месец 1-3 включително/ Етап 3: Обучение на 2-те неактивни и/или безработни лица до 29 г. вкл. /месец 4-6 включително/ 6 000.00 0.00
Дейност 2: Включване на заети лица в специфични за конкретното работно място обучения : Целта на дейността е 167 заети лица да преминат по едно или няколко специфични за работното място обучения, кореспондиращи на нуждите на дружеството и изискуеми за качественото изпълнение на длъжностните задължения на лицата. Ще бъдат обучени: -Хигиена и безопасност на ХП 20 уч.ч - 28 души и 40 уч.ч - 139 души-според позицията Курсът включва най-важните правила за съвременна безопасна и високохигиенична работа с хранителни продукти, включително методи за опаковане и транспортиране на суровини и готови хранителни продукти, основни принципи на HACCP и ServSafe, международни и национални системи и стандарти за хигиена и безопасност. -Контрол на разходите в ХП - 30 уч.ч - 8 души Курсът включва основните принципи при избор и създаване на менюта, методи за управление на приходите и контрол на разходите в хранителната индустрия, проблематика при избора и използването на софтуерни решения за управление на наличности и контрол на разходите. -Дизайн и фотография на храна - 20 уч.ч - 20 души Курсът е с цел придобиване на допълнителни умения за аранжиране на храна и нови фотографски техники. Курсистите получават основни умения за работа с естествена светлина и студийно осветление, композиция и стил, продуктова фотография, обработка на снимки с Photoshop и други похвати за по-добро представяне на хранителните продукти. -Индустриален кетъринг - 60 уч.ч- 139 души Курсът цели разширяване и придобиване на допълнителни познания и умения за техниките на готвене, които се използват в индустриалната кухня / производство на готови ястия. Принципите и техниките на конвенционалната кухня се „превеждат“ на езика на съвременните методи и техники, включително индустриални технологии за производство на хранителни продукти и готови ястия, за разходването на ресурси, управление на отпадъците, безотпадъчно готвене и др. -Нутрициология - 20 уч.ч - 147 души Курсът включва основни познания за принципите на здравословното хранене, съвременна диетология и актуални тенденции в диетичното/медицинското хранене. -Специализиран английски език за хранителната индустрия и ресторантьорството- 50 учебни часа или 100 учебни часа-според позицията и входящото ниво - всички 167 заети Обучението ще е за специализиран английски език за хранителната индустрия и ресторантьорството. Участниците ще са разделени в групи по 15 човека като обучението ще е по 50 учебни часа или 100 учебни часа според нивото на владеене към момента за 167-те заети лица. Специализиран курс за повишаване езиковата квалификация на хора, работещи в сферата на ресторантьорството, кетъринга и хранителното производство цели придобиване и усъвършенстване на навиците в бщуване на английски език с използване на професионалната терминология на ресторантския бизнес и хранителната индустрия, устойчиви фрази и изрази, използвани при обслужването на клиенти на английски език (помощ при избора на ястия и напитки, приемане на поръчки, реакция на жалби и пожелания), писане на запитвания и търговски оферти. Включените специфични обучения напълно отговарят на потребностите в дружеството и позициите, за които се отнасят изискват подобна допълнителна квалификация, която от една страна да повиши експертизата и знанията на служителите, а от друга - да позволи на фирмата да продължи да се налага на пазара и да разшири пазарните си позиции. Етапите на изпълнение на дейността са следните: Етап 1: Избор на изпълнители за извършване на обученията /месец 1-3 включително/ Етап 2: Извършване на специфични обучения на 167 заети лица /месец 4-18 включително/ 501 000.00 500 173.70
Дейност 3: Включване на успешно завършилите обученията неактивни/безработни лица (с придобит сертификат) в несубсидирана заетост: Целта на дейността е да се осигури несубсидирана заетост на обучените неактивни безработни лица и те да станат постоянен член на екипа на дружеството. Предвиждаме най-малко 50% от всички неактивни/безработни лица, завършили успешно предвидените по проекта обучения да бъдат включени в несубсидирана заетост за период от минимум 6 месеца. С тези лица ще се подпише трудов договор като те ще бъдат напълно технически и ресурсно обезпечени и ще се ползват с всички права и задължения съгласно българското трудово законодателство и бонусна система и система за развитие, функциониращи във фирмата. Етапите на изпълнение на дейността са следните: Етап 1: Подписване на трудови договор с успешно завършилите обучения неактивни/безработни лица /месец 7/ Етап 2: Включване в несубсидирана заетост на успешно завършилите обучения неактивни/безработни лица /месец 7-12 включително/ 0.00 0.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).