Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 55 065 TREES
Български

Programme: Human Resources Development

Planning region: All

Description

Within the framework of the present project proposal, the applicant organization foresees the inclusion of 40 employees of "ILEA-M" SMLLC in specific training on "Innovative and actual methods and techniques for production of homogenized and dietetic food for children, including products from bio-raw materials - European practices and standards". The foreseen specific training aims to increase the capability of the employees in "ILEA-M" SMLLC to meet the rapid changes in the labor market due to structural factors such as globalization and technological changes, as well as meeting the current needs of the business. Project activities are in accordance with the specific needs of the target groups, in view of the specifics of their work and their needs for increasing knowledge and skills. For best results, the identified problems and needs of the project target groups, as well as the objectives of the present procedure, lead to the selection of activities. 
40 representatives of the target group will be trained within the framework of the project. 
The project duration will be 10 months.
The activities are selected to ensure the achievement of the objectives, results and indicators set in the project proposal, respectively to contribute to the achievement of the objectives of the grant procedure - BG05M9OP001-1.057 "SKILLS
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Провеждане на специфично обучение на тема: "Иновативни и актуални методи и техники за производство на детска хомогенизирана и диетична храна, включително продукти от БИО суровини - европейски практики и стандарти": Дейността има за цел да осигури включването на 40 заети лица от целевата група в специфично обучение по "Иновативни и актуални методи и техники за производство на детска хомогенизирана и диетична храна, включително продукти от био суровини - европейски практики и стандарти“, според необходимостта и изискванията на работодателя, съобразени с предмета и работните длъжности на предприятието. Дейността на „ИЛЕА–М" ЕООД се реализира в сектора на хранително-вкусовата промишленост и в частност производство на детски хомогенизирани и диетични храни, включително продукти от БИО суровини. До настоящия момент дружеството успява да отговори на търсенията на нашите клиенти. В последно време отчитаме повишено търсене на продукти, приготвени по нетрадиционен начин в съответствие с актуалните тенденции в детското хранене и съвременна диетология - все повече се търсят здравословни и био продукти, безглутенови изделия и и продукти с високо съдържание на естествени пребиотици и пробиотици. "ИЛЕА-М" ЕООД се стреми да отговаря на нуждите на своите клиенти и търсенето на пазара, поради което дружеството е насочено към постоянна оптимизация и иновативност на производствените процеси и предлаганите продукти в съответствие с новите тенденции, както и разширяване на гамата от предлагани изделия. Персоналът, ангажиран с изготвянето на детски менюта и производството на хранителните продукти, не притежава специфични умения в тази област, както и нямат натрупан емпиричен опит в областта. Това налага нуждата от организиране и провеждане на специфично за техните работни места обучение на тема "Иновативни и актуални методи и техники за производство на детска хомогенизирана и диетична храна, включително продукти от био суровини - европейски практики и стандарти". Специфичното обучение ще бъде организирано от външна обучителна организация, която ще изготви конкретна за дружеството обучителна програма по дефинираните от нас теми. По предложение на външния изпълнител темите могат да бъдат допълвани и надграждани. Предвидена е смесена форма на обучение, като теоретичната част ще се проведе дистанционно, чрез онлайн платформа, а практическата част - присъствено. Обучението ще бъде с продължителност 450 учебни часа, разпределени по модули в предварително изготвена от обучителната организация учебна програма и предварително изготвен план-график за разпределението за провежданите занятия, като това ще бъде съгласувано и одобрено от ръководителя на проекта. Специализираното обучение ще включва 2 основни модула: Модул 1 (200 уч. часа): Нутрициология - принципи на здравословното хранене, съвременна диетология и актуални тенденции в диетичното/медицинското хранене за деца. Основни принципи при съставяне на детско диетично меню. Нови тенденции в комбинирането на хранителни продукти. Физиология и регулация на храносмилането и усвояемостта на хранителните вещества в детския организъм. Модул 2 (250 уч.часа): Производство на пюрета от храни, съдържащи пребиотици, пробиотици и вещества, които ликвидират болестотворните микроорганизми. Безмлечни пюрета-внедряване на биопюрета и пюрета без глутен. Обогатяване на детските пюрета с биологично активни вещества (желязо, бета-каротин, нуклеотиди, пробиотици и др.).Лактозата вместо въглехидрати за производството на адаптирани млека. 91 800.00 98 470.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).