Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 55 103 TREES
Български

Programme: Human Resources Development

Planning region: All

Description

The current project proposal generates ideas and mechanisms aimed at increasing the ability of the employees in “MELBON” AD to build an adequate labor market behavior related to the rapid changes resulting from globalization, the technological changes and innovations and the current needs of the business. The project is aimed at providing specific training for application of innovative methods and techniques in the processing of chocolate and chocolate products. 106 representatives of the target group will be trained within the framework of the project. The scope of the specific training is fully in line with the employer's needs, the company's business and the current business needs of the industry of processing and conservation of fruits and vegetables. 
During the implementation of the project, the required activities for the organization and management of the project as well as information and communication activities will be carried out.
The activities are entirely aimed at achieving the objectives - increasing the ability of the employees to face the changes in the labor market, improving the quality of the workforce and its competitiveness. 
With the implementation of the project activities, the following results will be achieved: 
- increased adequacy and job skills;
- increased productivity of labor; 
- created conditions for quality jobs and sustainable employment
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Специфично обучение на тема: Иновации и нови тенденции в производството на шоколадови изделия: Дейността на „МЕЛБОН“ АД се реализира в сектора на хранително-вкусовата промишленост и в частност производство на какао, шоколадови и захарни изделия. В последните години отчитаме тенденция за нарастване на интереса на масовия консуматор към т.нар. здравословни продукти в съответствие с актуалните тенденции в храненето и съвременна диетология. Наложилата се в шоколадовата индустрия тенденция за комбинация на шоколада с различни нестандартни вкусове (люто, солено, кисело, горчиво), консистенции и продукти предпоставя динамично навлизащите иновативни технологии и техники в производството на шоколадови изделия. Политиката на "МЕЛБОН" е да бъдем отворени и гъвкави в разработването и производството на продуктите ни, за да отговорим на изискванията на нашите клиенти и тенденциите на пазара и вярваме, че успехът е резултатът от постоянното търсене на нови и оригинални идеи. Дружеството е насочено към адаптиране на предлаганите продукти в съответствие новите тенденции, както и разширяване на гамата от предлагани изделия. Нашият персонал, ангажиран с производството на продукцията на фирмата, както и служителите, които отговарят за маркетинга и пласмента на произведената продукция, не притежават специфични познания и умения в тази област, а силната конкуренция изисква да обновяваме и обогатяваме продукцията си, да засилим маркетинговата стратегия. Това налага нуждата от организиране и провеждане на специфично обучение за служителите ни, които са ангажирани в производството на продукцията на „МЕЛБОН“ АД, и за служителите от административния офис, които маркетират, предлагат и продават продукцията. Обучението ще бъде организирано от външна за нас обучителна организация, която ще изготви конкретна за нас обучителна програма по дефинираните от нас теми. По предложение на външния изпълнител темите могат да бъдат допълвани и надграждани. Обучението ще бъде на модули и теми, като на етап проект сме предвидили следното съдържание: Модул 1 Производство на шоколад (200 часа): - Какаото като суровина. Производство, обработка, технически и ароматни и вкусови аспекти. - Нови тентенции в производство на различни видове шоколад - бял, черен, млечен. Рецепти за приготвяне на "занаятчийски" шоколад и шоколадови изделия- техники и новости. - "Коучинг" процес, иновативни техники на леене на шоколад. - Иновативни техники за темпериране на шоколад. Модул 2 Основи на производството на диетични и безглутенови шоколадови изделия (100 часа): -Основни познания за принципите на здравословното хранене, приложение на какаото и шоколадовите изделия в съвременна диетология и актуални тенденции в диетичното/медицинското хранене; -Съвременни изисквания и модерни тенденции в производството на диетични и безглутенови шоколадови изделия. Производство на безглутенов шоколад и веган шоколад, суров шоколад и производни шоколадови изделия. "Технология bean to bar". Модул 3 Съставки, вкусове, комбинации и декорация (300 часа) - Технология на съчетаване на нестандартни вкусове и съставки в изработването на шоколадови изделия - нови тенденции и европейски практики; - Техники и тънкости за рисуване, моделиране, скулптуриране в работата с различни видовете шоколад - нови технологии и техника на работа с шоколад. - Иновации в приготвянето на шоколадови пралини и шоколадови трюфели. - Приготвяне на пълнежи - кремове, желета, ганаш - нови тенденции. Модул 4 Маркетинг: позициониране; търговия на дребно; търговия на едро(100 часа) Обучението ще се реализира в рамките на 700 учебни часа, в смесена форма на обучение, включваща теория и практика съобразно изготвена програма от изпълнителя. 434 600.00 311 220.00

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).