Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 55 103 TREES
Български

Programme: Human Resources Development

Planning region: All

Description

The overall objective of the project is to increase the qualification of the employees of ELIAZ Ltd, promoting professional and career development, while encouraging participation in various forms of employment and lifelong learning. The implementation of the project aims at increasing the economic activity and preserving the employment of the employees in the enterprise.
The objectives of the project will be achieved through the following main activities:
1. Conducting training for operation and maintenance of equipment for production of bakery products;
2. Conducting training for the production of bread with extended rising;
3. Conducting yeast dough technology training;
4. Provide opportunities for flexible forms of employment
By implementing these activities, the following results will be achieved:
1. One of the leading producers of bread and bakery products not only in Sofia but also in the country will increase the specific skills of the employees;
2. A total of 200 persons of the current staff one of the specific trainings - for operation and maintenance of equipment for production of bakery products; for the production of bread with prolonged rising and for yeast dough technology
3. As a result of the implementation of the project activities, it will ensure sustainable employment and greater competitiveness of the employees in the labor market, responding to the needs of the bakery business.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Провеждане на обучение за експлоатация и поддържане на техника за производство на хлебни изделия : Целта на дейността е повиши производителността на труда на служителите заети във фирмата чрез осигуряването на обучение за експлоатация и поддържане на техника за производство на хлебни изделия. То ще обхване общо 15 лица, назначени на длъжност 7412-2007 "Електромеханик". Обучението е специфично, тъй като кода на икономическата дейност на фирмата попада в приоритетните отрасли за схемата. С цел да се отговори на изискванията на пазара, непрекъснато представяме нови продукти, което налага увеличаване на капацитетните възможности. Освен традиционните, произвеждаме и по-специални продукти, което налага непрекъснато обновяване на техническото оборудване и въвеждането на нови технологии. Водещо в дейността на фирмата е производството на хляб и хлебни продукти – качествени и безопасни за консуматора. В стремежа за достигане на целта, непрекъснато извършваме дейности, с които целим да подобрим качеството на произвежданите продукти, да елиминираме и да сведем рисковете до минимум. Непрекъснатото внедряване на нови технологични линии налага да разполагаме с квалифициран персонал, който да ги поддържа в изправност. Внедрената наскоро нова линия за производство на специален хляб изисква 15-те лица, назначени на длъжност 7412-2007 "Електромеханик" непрекъснато да усъвършенстват познанията и уменията си в поддръжката и ремонта. Допълнителната квалификация, която ще получат заетите в компанията лица за експлоатация и поддържане на техника за производство на хлебни изделия ще осигури на целевата група: - специфични умения свързани с заеманата длъжност в компанията; - запазване на работните места от заетите; - устойчива заетост, работа на по-добри работни места, отговарящи на актуалните нужди на фирмата от една страна и от друга конкурентоспособност на пазара на труда. Обучението се предвижда да бъде проведено в гр. София. Обхватът на обучението ще засегне следните модули: *Здравословни и безопасни условия на труд *Технологично оборудване на линия за производство на хлебни изделия *Техническо чертане *Делителни машини за тесто *Окръглители за тестени късове *Междинен Пруфер за отпочиване на окръглените късове *Формиращи машини за тесто *Клапа „V“ за позициониране на тесто *Окончателен пруфер за втасване *Маркираща станция за тестени късове *Зареждаща станция от пруфер към пещ *Циклотермична тунелна пещ *Разтоварваща станция от пещ към охладител *Избираема подготовка на окръглители за тестени късове *Транспортни ленти за изпечен хляб *Дозиращи системи за вода, сол и брашно *Спирални Миксери *Пакетираща линия *Повдигач за казани с тесто Общата продължителност на настоящото обучение ще бъде 502 учебни часа, разпределени по модули в учебната програма и план графика за разпределението на учебните занятия. Избраната обучителна организация ще трябва да изготви предварително план-график за разпределението за провежданите занятия, като това трябва да бъде предварително съгласувано и одобрено от екипа по управление и да е съобразено с изготвената и приложена учебна програма. Планираните етапите за изпълнение на дейността са следните: 1) Подготвителен етап, включващ следните подетапи: - Подготовка на процедурата за избор на изпълнител; -Избор на изпълнител; -Сключване на договор за извършване на услуга за провеждане на обучение. 2) Подготовка за обучението; 3) Провеждане на обученията по утвърдения учебен график; 4) Провеждане на изпит върху проведеното обучение и връчване на Сертификати. 62 400.00 62 400.00
Провеждане на обучение за производство на хляб с удължено втасване: Целта на дейността е повиши производителността на труда на служителите заети във фирмата чрез осигуряването на обучение за производство на хляб с удължено втасване. То ще обхване общо 110 лица, назначени на длъжности: 7512-2010 "Пекар", 4110-2006 Лаборант", 7512-2009 "Месач", 3119-3022 "Технолог" и 1321-7005 "Началник производство". Обучението е специфично, тъй като кода на икономическата дейност на фирмата попада в приоритетните отрасли за схемата. С цел да се отговори на изискванията на пазара, непрекъснато представяме нови продукти, което налага увеличаване на капацитетните възможности. Освен традиционните, произвеждаме и по-специални продукти, което налага непрекъснато обновяване на техническото оборудване и въвеждането на нови технологии. Водещо в дейността на фирмата е производството на хляб и хлебни продукти – качествени и безопасни за консуматора. В стремежа за достигане на целта, непрекъснато извършваме дейности, с които целим да подобрим качеството на произвежданите продукти, да елиминираме и да сведем рисковете до минимум. Непрекъснатото внедряване на нови технологии и нови продукти и нови специални хлябове, което налага да разполагаме с квалифициран персонал, който да е запознат в детайли с всички аспекти на технологичния процес. Внедрената наскоро нова линия за производство на специален хляб изисква тези общо 110 лица, назначени на длъжности: 7512-2010 "Пекар", 4110-2006 Лаборант", 7512-2009 "Месач", 3119-3022 "Технолог" и 1321-7005 "Началник производство" непрекъснато да усъвършенстват познанията и уменията си в процеса на производството. Процесът на производството на хляб започва с приема и съхранява на брашното във вътрешни метални силозни клетки. След това постъпва в автоматична везна и от нея преминава през сито за отстраняване на случайно попадналите механични примеси. Следва процес на замесване. Месенето продължава до получаване на хомогенно тесто с желана консистенция, без признаци от бучки и неизмесени части от вложените материали. След това тестото постъпва в тестоделителната машина. С нейна помощ става разделяне на тестото на късове с определен грамаж. Така тестените късове постъпват за окръгляване в тестоокръглителна машина. От там късовете тесто постъпват в пруфер за междинна ферментация.Следва процес на формиране на тестените късове, като им се придава желаната форма. Така формираните тестени късове се нареждат на платна, а платната на колички, които се вкарват в камера за окончателна ферментация. Специалният хляб, който изисква удължено втасване, изисква специфични по знания и умения от широка група работници и служители. Допълнителната квалификация, която ще получат заетите в компанията лица за за производство на хляб с удължено втасване ще им осигури на целевата група: - специфични умения свързани с заеманата длъжност в компанията; - запазване на работните места от заетите; - устойчива заетост, работа на по-добри работни места, отговарящи на актуалните нужди на фирмата от една страна и от друга конкурентоспособност на пазара на труда. Обучението се предвижда да бъде проведено в гр. София. Общата продължителност на настоящото обучение ще бъде 554 учебни часа, разпределени по модули в учебната програма и план графика за разпределението на учебните занятия. Програмата е приложение към настоящия формуляр за кандидатстване. Избраната обучителна организация ще трябва да изготви предварително план-график за разпределението за провежданите занятия, като това трябва да бъде предварително съгласувано и одобрено от екипа по управление и да е съобразено с изготвената и приложена учебна програма. Планираните етапите за изпълнение на дейността са следните: 1) Подготвителен етап, включващ следните подетапи: - Подготовка на процедурата за избор и избор на изпълнител; -Сключване на договор за провеждане на обучение. 2) Подготовка за обучението; 3) Провеждане на обученията по утвърдения учебен график; 4) Провеждане на изпит върху проведеното обучение и връчване на Сертификати. 457 600.00 459 213.53
Провеждане на обучение за технология на тесто с мая: Целта на дейността е повиши производителността на труда на служителите заети във фирмата чрез осигуряването на обучение за производство на хляб с удължено втасване. То ще обхване общо 75 лица, назначени на длъжности: 9321-0007 "Пълнач", 7512-2003 "Формировач". Обучението е специфично, тъй като кода на икономическата дейност на фирмата попада в приоритетните отрасли за схемата. С цел да се отговори на изискванията на пазара, непрекъснато представяме нови продукти, което налага увеличаване на капацитетните възможности. Освен традиционните, произвеждаме и по-специални продукти, което налага непрекъснато обновяване на техническото оборудване и въвеждането на нови технологии. Водещо в дейността на фирмата е производството на хляб и хлебни продукти – качествени и безопасни за консуматора. В стремежа за достигане на целта, непрекъснато извършваме дейности, с които целим да подобрим качеството на произвежданите продукти, да елиминираме и да сведем рисковете до минимум. Непрекъснатото внедряване на нови технологии и нови продукти и нови специални хлябове, което налага да разполагаме с квалифициран персонал, който да е запознат в детайли с всички аспекти на технологичния процес. Компанията непрекъсната увеличава числения състав на персонала, като не винаги е възможно да се назначават обучени и квалифицирани хора. С внедрената наскоро нова линия за производство на специален хляб се назначиха и допълнителен брой работници, което изисква тези общо 75 лица, назначени на длъжности: 79321-0007 "Пълнач", 7512-2003 "Формировач" придобият и да усъвършенстват познанията и уменията си в процеса на специфичното производството на специални хлябове. Процесът на производството на хляб започва с приема и съхранява на брашното във вътрешни метални силозни клетки. След това постъпва в автоматична везна и от нея преминава през сито за отстраняване на случайно попадналите механични примеси. Следва процес на замесване. Месенето продължава до получаване на хомогенно тесто с желана консистенция, без признаци от бучки и неизмесени части от вложените материали. След това тестото постъпва в тестоделителната машина. С нейна помощ става разделяне на тестото на късове с определен грамаж. Така тестените късове постъпват за окръгляване в тестоокръглителна машина. От там късовете тесто постъпват в пруфер за междинна ферментация.Следва процес на формиране на тестените късове, като им се придава желаната форма. Така формираните тестени късове се нареждат на платна, а платната на колички, които се вкарват в камера за окончателна ферментация. Допълнителната квалификация, която ще получат заетите в компанията лица за технология на тесто с мая ще осигури на целевата група: - специфични умения свързани с заеманата длъжност в компанията; - запазване на работните места от заетите; - устойчива заетост, работа на по-добри работни места, отговарящи на актуалните нужди на фирмата от една страна и от друга конкурентоспособност на пазара на труда. Обучението се предвижда да бъде проведено в гр. София. Общата продължителност на настоящото обучение ще бъде 370 учебни часа, разпределени по модули в учебната програма и план графика за разпределението на учебните занятия. Програмата е приложение към настоящия формуляр за кандидатстване. Избраната обучителна организация ще трябва да изготви предварително план-график за разпределението за провежданите занятия, като това трябва да бъде предварително съгласувано и одобрено от екипа по управление и да е съобразено с изготвената и приложена учебна програма. Планираните етапите за изпълнение на дейността са следните: 1) Подготвителен етап, включващ следните подетапи: - Подготовка на процедурата за избор и избор на изпълнител; -Сключване на договор за провеждане на обучение. 2) Подготовка за обучението; 3) Провеждане на обученията по утвърдения учебен график; 4) Провеждане на изпит върху проведеното обучение и връчване на Сертификати. 312 000.00 312 000.00
Предоставяне на възможност за гъвкави форми на заетост : За 200-те служители на кандидата за времето на обучението ще бъде организирана гъвкава форма на заетост - Работа на непълно работно време, Работа на смени, Работа на плаващо работно време или Ротация на работното място . Периодът на гъвкави форми на заетост ще бъде с продължителност от 2-ри до 16-ти проектен месец. 99 548.70 52 543.34

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).