Saved trees
UMIS AND ITS USERS CONTRIBUTED TO SAVING 55 107 TREES
Български

Programme: Human Resources Development

Planning region: All

Description

Providing hot lunch to 170 people from groups at increased risk of infection - people without income or low income below the poverty line - people in difficulty due to the deteriorating economic situation in the country, people who due to their age or disabilities are more high risk of infection and adverse course of infection; persons under quarantine - without income or reduced income below the poverty line and have no relatives to support them; persons subject to social assistance, for whom the need for additional support has been identified and in the conditions of an emergency epidemic situation, are unable to meet their basic living needs. The provision of the service will improve their quality of life in the conditions of the pandemic outbreak of the COVID-19 virus. A great need for the provision of this type of social service has been identified, in the context of the current epidemic situation in the country. In addition to the distribution of food, accompanying measures will be offered in order to reduce social exclusion and / or deal with social emergencies in an emancipatory and sustainable way, which are expressed in individual / group counseling and assistance in using social and / or administrative resources. services to support access to health and education services, family budget management, healthy and balanced nutrition, tailored to anti-epidemic measures and the specific needs of people in these conditions.
Activities
Activity Contracted Amount Reported Amount
Определяне на целеви групи: Целеви групи, които ще бъдат обхванати в проектната дейност: 1. Лица, без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради влошена икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-виско риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията; 2. Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности„ 3. Лица, поставени под карантина - без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа; 0.00 0.00
Приготвяне на топъл обяд : Дейността ще се реализира от 01.01.2021г. до 30.09.2022 - 435 работни дни.Топлият обяд - супа, основно ястие, хляб и веднъж седчично десерт ще се приготвя със собствен ресурс ежедневно в кухненския блок на Домашен социален патронаж, звено към Община Девня с адрес: гр. Девня, ул.Петрича №10А. Налична материалната база за приготвяне и съхранение на храната на Домашен социален патронаж - Девня: офис помещение, битовка, 3 склада - хладилен / 3 хлад. ракли, 2 верт.фризера и 2 хлад.шкафа/, за зеленчуци, за бакалия; помещение за дезинфекция на яйца и помещение за съхранение на хляб; кухн.блок - работни плотове, 4 печки / 2 на газ и 2 ел.енергия/, 1 газов конвектомат, 3 ел.фурни, 2 помещения - за измиване и разливане, 3 подготвителни - месо, зеленчуци, риба; коридори - за приемане на стока, за изнасяне на готова храна, за мръсна посуда; баня, тоалетна и вентилация.Наличните човешки ресурси към ДСП-Девня са: 10 души, от които 2 специалиста хранене, 1 готвач, 1 помощник готвач, 1 работник кухня, 2 работника разливочна, 2 разносвача на храна и 1 шофьор. Начини за осигуравяне на здравословно и разнообразно седмично меню: Закупените хранителни продукти за приготвяне на обяда няма да съдържат генетично модифицирани организми (ГМО), съгласно чл. 4а, ал. 4 и чл. 19б, задължително ще бъдат придружени от сертификати за произход, сертификати за качество, означен срок на годност. В деня на доставката, хранителните продукти ще имат остатъчен срок на годност не по-малък от 70 % от целия им срок на годност, посочен от производителя. При доставката им ще се спазват стриктно всички санитарно – хигиенни изисквания. Доставяните храни да са първо или екстра качество, с доказан произход, отговарят на нормативно установените изисквания за качество и за безопасност при употреба от крайни потребители, отговарят на санитарните, санитарно – ветеринарните, хигиенните и други норми, установени от действащото в Република България законодателство и на приложимите нормативни актове на органите на Европейския съюз, и/или на издадени от специализирани държавни контролни органи в съответствие с нормативни изисквания, свързани с производството и търговията с храни. Опаковката на продуктите да отговаря на изискванията на Закона за храните и наредбата за изискванията за етикирането и представянето на храните и гарантира възможността им за съхранение при обичайните за вида продукт условия. Следи се опаковката на всеки хранителен продукт да е здрава, с етикет на български език и да съдържа информация за вида на стоката, производителя, качеството, датата на производство и срока на годноност. Седмичните менюта ще включат разнообразни видове ястия и супи, осигуряващи балансирано хранене, като се редуват различни видове меса, риба, зеленчуци и плодове. Рецептите за приготвяне на ястията ще бъдат съотносими към посочените в Сборник с рецепти за заведения за обществено хранене - издание 2014 г. 204 202.40 204 202.40
Предоставяне на топъл обяд: Предвижда се топлия обяд да се доставя на трудноподвижните представители на целевите групи, хората с увреждания и лица, поставени под задължителна карантина по домовете, а останалите представители ще получават обяда си в един пункт. В пункта разполагаме с персонал с необходимите санитарни документи за работа с храни. Наличните човешки ресурси към ДСП-Девня са: 10 души, от които 2 специалиста хранене, 1 готвач, 1 помощник готвач, 1 работник кухня, 2 работника разливочна, 2 разносвача на храна и 1 шофьор. Налични транспортни средства - специализирано транспортно средство / микробус/ за разнос, което е регистрирано към БАБХ., което ще се използва за доставка на храната до домовете на представителите на целевата група. Противоепидечни и санитарно-хигиенни мерки: Провеждане на периодично обучение на персонала зает с приготвянето и предоставянето на обяда по прилагане на мерките; осигуряване на работещите лица препарати за дезинфекция на ръце, посуда и транспортно средство, подходящо работно облеклои предпазни средства - маски / шлем/ и ръкавици; провеждане на ежедневна дезинфекция на помещенията за приготвяне и съхранение на храната, транспортно средство и посуда; свеждане до минимум възможността за пряк контакт между работещите и представителите на целевите групи; при установяване на работещи с грипоподобни симптоми- предприемане на мерки за отстраняване им от работа; предоставяне на обяда, пакетиран в опаковки за еднократана употреба. 10 210.12 10 210.12
Реализиране на съпътстващи мерки: Както е предвидено по настоящата процедура в допълнение към разпределянето на храна ще се предлагат съпътстващи мерки с цел намаляване на социалното изключване и/или справяне с извънредни социални ситуации по еманципиращ и устойчив начин, допълващи предоставянето на топъл обяд, които се изразяват индикативно в индивидуално консултиране и съдействие в отговор на установени конкретни нужди и проблеми на представителите на целевите групи за: - възможностите за ползване на други социални услуги, предоставяни на територията на община Девня, включително и такива, финансирани от ЕСФ; - ползването на административни общински услуги и за осигуряване на временен подслон на бездомните лица, за подпомагане на достъпа до здравни и образователни услуги, за управление на семейния бюджет, за здравословно и балансирано хранене; - други форми на подкрепа и/или съдействие, индивидуално консултиране, реализирани в отговор на установени конкретни нужди и проблеми на представителите на целевите групи. Дейността ще се изпълнява от Община Девня, като бъде съобразена с броя обслужвани потребители от всяко населено място и техните нужди. Община Девня разполага с необходимите квалифицирани служители за осигуряване на дейността, като социални работници и/или психолог. С цел ограничаване разпространението на COVID - 19 при предоставяне на съпътстващите мерки ще бъдат спазвани всички противоепидемични и санитарно- хигиенни изисквания. 10 210.12 10 210.12

Notes:

Elements in light blue allow detailed view when selected
All amounts are in Bulgarian lev (BGN) / 1 EUR = 1,95583 BGN
The project is financed by the Operational Programme "Technical Assistance" and co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund.
In implementing the project № 0115-CCU-2.1 "Information system for management and monitoring of EU funds in 2014-2020 - UMIS 2020" (BG161PO002-2.1.01-0007-C0001).